Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt jár: Főoldal

Hangelnyelő arcmaszk

Bizonyára Ön is el tudja képzelni, ha még esetleg nem élte át, mennyire zavaró lehet egy nagylégteres irodában, ha nincs elegendő szeparált tárgyaló és közben a hibrid munkaavégzés miatt a kollégák rá vannak kényszerűlve az egyre több online conferencia, chat beszélgetéseken való részvételére. Vagy ha közlekedési eszközön, vagy akár repülőgépen szeretne telefonálni, de nem szeretné, hogy mások meghallják. A PriestmanGoode dizájnstúdió a Skyted startuppal egy olyan maszkot hozott létre, ami a kibocsátott emberi hangok kb. 80%-át elnyeli. A Covid óta a maszkviselés már nem számít annyira szokatlannak, így bátran viselhetjük, főleg, hogy a tervezőasztalánál hangsúlyos volt a minél ergonomikusabb és a tetszetősebb kivitelezés.

hangelnyelo maszk"Mindannyian hozzászoktunk a fejhallgatóhoz és a fülhallgatóhoz, hogy megakadályozzák a fülünkbe jutó hangot" - mondta a PriestmanGoode igazgatója, Luke Hawes. – A Skyted-maszk ugyanezt teszi az emberi hanggal. A 220 grammos arcmaszk eltakarja viselője száját és orrát, és a belső hálós bélésnek köszönhetően 25-40 decibellel csökkentheti a hangot. Hawes szerint ez ugyanazokból az anyagokból készül, mint a sugárhajtóműben, hogy tompítsa annak hangját. Ez nem is a véletlen műve, hiszem a maszk tervezésében részt vett az Airbus Development és az Európai Űrügynökség is.

Nem mellékesen a kívülről jövő zajokat is kiszűri, elnyeli a hangokat, így a belső mikrofon nem veszi fel a háttérzajt.

A maszkot úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen mobiltelefonokkal, hívás- vagy videokonferencia-szoftverekkel, valamint Bluetooth-fülhallgatókkal, például az Apple AirPods-jával. Legyakrabban majd minden bizonnyal a hibrid munkakörnyezetben találkozhatunk vele, amikor az embereknek videokonferenciákon vagy hívásokon kell részt venniük. De a koronavírus-járvány, az otthoni munkavégzés miatt is megnőtt a zajelnyelő, hangelnyelő megoldások iránti kereslet.

hangelnyelo maszk repülogepen Forrás: www.dezeen.com