Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

CLIP

www.clip.bike/

hordozható e-motor bármilyen kerékpárra

Egy brooklyni startup elkészített egy olyan eszközt amivel bármelyik kerékpár könnyedén elektromos meghajtásúvá varázsolható. Olyan könnyű, mint egy laptop (kb. 3 kg), elfér a hátizsákban, és mindez elegáns formába öntve (még az íróasztalt is ékesíti töltés közben).

Karcsú, filigrán váza csiszolt alumíniumból készült. Végsebessége 24 km/h, hatótávolsága akár 20-25 km is lehet terepviszonyoktól és terheléstől függően. Az akkumulátor töltési ideje kb. 40 perc, 36 V feszültségű, teljesítménye pedig 144 Wh. Bármilyen típusú kerékpárra felszerelhető 26-28 col-os kerékátmérő esetén. A csomagban a töltő mellett egy Bluetooth-os távirányítót is kapunk.

Nagyon praktikus nagyvárosi környezetben ez az elektromos jármű, ahol környezetbarát módon szolgálja a fenntartható fejlődést a közlekedés terén. Ingázáshoz, városban közlekedéshez kiváló alternatíva lehet. Előnye még, hogy a könnyű leszerelhetőségnek köszönhetően a kerékpár pillanatok alatt válik hagyományos kétkerekűvé, így kevésbé lesz csábító az e-bike-okra pályázó tolvajok szemében.

Sajnos ez a termék jelenleg csak az Egyesült Államokban elérhető 399 dolláros áron - ami átszámítva kb. 120.000 Ft-ba kerülne Magyarországon - és jelenleg csak előrendelésre lehet megvásárolni 50 dollár ellenében. Azonban várhatóan terjeszkedni fognak Európa felé is, mivel a várható sikert az is előrevetíti, hogy a Time magazin a 2020-as év legjobb találmányai közé sorolta.

Jó ránézni: Victoria Arduino E1 Prima kávégép

by Sándor Gy. Zsolt www.victoriaarduino.com

olasz gép, olasz dizájn a konyhában

Jó ránézni, Victoria Arduino E1 Prima kávégép akár világoskék színben is pompázhat otthonunkban. A hívogató kávézók helyett mostanában a kávézásra vagyunk kénytelenek több figyelmet fordítani. Hozzá az eszközök terén a klasszikus megoldásoktól nagyon lépett előre a műszaki világ.

A Victoria Arduino E1 Prima megnevezésben a minőségi márkán túl az E1 jelölésből az ’E’ az Eagle neve. Ami maga a márka logo, egy kiterjesztett szárnyú hatalmas sasmadár stilizált formája.

Amit vele kávéfronton elkövetnek, az a tervezés játéka a funkcionalitás határait nem feszegetve. Egy ilyen kávégépen megakad az ember szeme, és kedvtelve hosszasan elidőz rajta a tekintet (kevésbé jó hír, hogy amit a gyártó a gépről emblematikus fotónak szánt, az a kávégép hátoldala.)

Frontoldalán a funkcionális részek mind megvannak, minimalista tervezéssel. Victoria Arduino kávégép front

A tükörfényes nemesacél felületek időtálló és professzionális (ipari) megjelenést kölcsönöznek, de ez nem is lehet más ha egy prémium felszereltségű konyhában is meg szeretné állni a helyét . A szögletes találkozásoktól és a derékszögektől lehetőleg távol tartva magukat a formatervezők végezték a dolgukat, de ezzel nincs vége: a kávégép belül is tartogat meglepetést.

A víztartály csak pont annyi vizet enged a rendszerbe, amennyi a kávé elkészítéséhez elegendő. Kellő hőmérsékletét gyorsmelegítéssel érik el, szinte azonnal rendelkezésre áll a kávényi forró víz. A NEO rendszer limitált vízhasználata roppant energia hatékony, amellett időspóroló megoldás.

Speciális további képesség az infúziós kávékészítés, ezt a beépített SIS rendszer biztosítja. Az eljárás a bő ’crema’ kinyeréséhez a hőmérséklet tartása mellett fokozatosan változtat a forróvíznyomáson.

Friss modellként a tervezés szem előtt tartotta az összekapcsolhatóságot.

A kávégép összes funkcióját mobiltelefonon keresztül vezérelhetjük. Benne rengeteg az elektronika. Victoria Arduino kávégép belső

A be/kikapcsoláson túl az alkalmazással a hőmérséklet, az időtartam és még programozható receptek is beállíthatók (eltérő pörköltkávé fajta vagy többféle kész kávé) tetszés szerint. Az energiatakarékos készenléti üzemmódot is beleprogramozták. A külsőt az összhatás kedvéért több színnel tuningolták fel, ha azt az enteriőr jobban fogadja be.

Victoria Arduino kávégép vörös színben
Jó ránézni: Victoria Arduino E1 Prima - prémium olasz kávégép az exkluzív konyhákba -

A teljes bizonyosság tudatában a gyártó az E1 Proma kávégéphez 2 év teljeskörű garanciát biztosít. Ez kell is hozzá, mert a Victoria Arduino patinás cég és az árképzés terén sem fogta vissza magát.

Hongqi S9 csúcs szuperautó Kínából

by Sándor Gy. Zsolt www.silkfaw.com

Shanghai Auto 2021

Ez az autó a Shanghai Auto 2021 egyik sztárja.
Kína a technológiákban élen jár és ezt most az autóiparban is bebizonyítja.

A FAW kínai autógyár kivitelezésében született meg a sorozatgyártásra szánt sportautó, de a tervezés megmaradt Európában. Azon belül is a sportautó dizájn olasz vonalát képviseli Walter De Silva formatervező. Modenában fogják összeszerelni a kínai gyártású autót, ’az utolsó simítás’ jogán.

A Hongqi S9 csúcs szuperautó és nemcsak kívülről.

Belsőégésű motorja egy elektromos töltésű villanymotorral lett összeházasítva.

Utóbbit a városi közlekedésre szánják, amíg a monszter ki nem talál az autópályára és elszabadulhat.

Mindössze 1.9 másodpercre van szüksége álló helyzetből 100 km/h sebessége eléréséhez.

A brutális V8 elrendezésű benzinmotor 1400 (!) lóerős teljesítményre képes.

Végsebessége 400 kilométer óránként (250 mph).

Ebben a sportkategóriában a Ferrari-piroshoz hasonló figyelemfelkeltő szín dukál. Alakját gondos számítógépes optimalizálással nyerte el.

A hosszított hátsó rész és a sebességhez igazodó légleszorító spoiler a menetstabilitás záloga. A motor hűtését az oldalán kialakított beömlőkön túl fokozták a fényszórók alatti légbemenettel.

Az ezen a nyíláson áthaladó levegő a hátsó lámpáknál lép ki, extra hűsölést adva a motornak.

Az energia-gazdálkodás jegyében a szélvédő dupla rétegű, közte légréteg van és a színezést változtatni lehet.

Jövőre 99 darabos szériát terveznek gyártani belőle a szépérzék örömére és a pénztárcák rovására.

Hongqi S9 csúcs szuperautó Kínából

Az Adidas bemutatja: a ZX 8000 LEGO sportcipőt

https://www.adidas.com

Klasszikusok ha összeállnak, a siker garantált

A német adidas és a dán LEGO tervezőasztalánál megszületett új termékkel a design rajongói lettek a legnagyobb győztesek. A két klasszikus formát ötvözve újból sikerült maradandót alkotnia a két meghatározó brandnek.

Az együttműködés első gyümölcse az új ZX 8000-as lábbeli. A színes cipő klasszikus LEGO-mintákkal kirakott szintetikus velúr felső részből és többszínű hálóból áll, sarkán a jól ismert LEGO peckekkel. Az összetéveszthetetlen cipő mellé hat, különböző merész színekben pompázó fűző jár. A színes lábbeli a játékosságra és a kacérságra utal. Hogy a cipőt seose unjuk meg, a fűző ékszerei bármikor lecserélhetjük egy másik LEGO darabra.Frissítés! - Megjelent az Adidas - Lego Kids termékcsalád - 2021.02.01Alighanem LEGO - ADIDAS ZX8000-es sikerén felbuzdulva tavaly év végén a két vállalat többéves együttműködési megállapodást kötött egymással. Ennek első kézzelfogható eredménye a már rendelhető lego kids termékcsalád. Nemcsak sportcipőt, de melegítőket, hátizsákot és egyéb kiegészítőket is kínálnak rajongóiknak a termékcsaládon belül. A Design Guide olvasóinak most a ruha és a cipő kollekciót is megmutatjuk egy videóban:

Edzőcipők:


Ruhák:


A design szerelmesei megtalálhatják számításaikat hiszen valóban kreatív, üde és élénk összhatású termékek közül válogathatnak, amik minden bizonnyal a legkisebbek tetszését is el fogják nyerni.

Az első tisztán elektromos, önvezető traktor

www.monarchtractor.com

TRACTOR OF THE YEAR - AGTECH AWARDS, 2020

A világ első 100%-ban elektromos traktorát fejlesztette ki az amerikai Monarch Tractor, azzal a céllal, hogy egy fenntartható világban a gazdáknak se kelljen a lelkiismeretükkel vívódni. Egy hagyományos dízelmotoros traktor egy személyautó kipufogógázainak többszörösét bocsátja ki, de ez a jármű emissziója zéró. Mindezt olyan dizájnos kivitelben, hogy talán még a gazdasszonyoknak is kedve támad egy kis vezetésre a terepen.

A zéró károsanyag kibocsátás mellett nagy ütőkártyája, hogy a traktor akár önjáró módon is tud közlekedni. Több mint kétszáz gigabájtnyi adatot tud elemezni akár munkálat közben is. A mesterséges intelligencia segítségével elemzéseket tud adni a szántöföldek, növények állapotáról, növekedési fázisairól, de akár termés becslést is tud végezni. Mindezt úgy érték el, hogy szakmájukban nemcsak képzett mérnökök, hanem termelők és tudósok véleményét is kikérdezték a fejlesztés során.

A felhasználók akár közvetlenül okostelefonnal is kapcsolatban tudnak lenni a traktorral. Valós idejű képet kaphatnak az időjárás viszonyokról esetleges riasztásokról. A mezőgazdasági feladatait akár felügyelet nélkül, előre programozottan is tudja végezni. A balesetek elkerülését 360 fokos kamerarendszer biztosítja.

És akkor a műszaki adatok kedvelőinek. Az "okos" traktor csúcsteljesítménye 70 lóerő, a töltési ideje 4-5 óra, ezután legalább 10 óra működés garantált. Kardán fordulatszáma 540/perc, emelési kapacitása 998 kg, hidraulika rendszere 45 liter/perc-es.

És végül az ára. Magyarországon ha szeretnénk használni ezt a remekbeszabott traktort, akkor a kaliforniai cég átszámítva kb. 15 millió forintot kér érte. Elgondolkodtató."TRACTOR OF THE YEAR" - AGTECH BREAKTHROUGH AWARDS, 2020

Természetvédelem és dizájn skandináv módra

by Sándor Gy. Zsolt www.theabsolutcompany.com

az üveg nem könnyen lebomló anyag

Természetvédelem és dizájn skandináv módra az üvegiparban is tetten érhető.

Az üveg nem könnyen lebomló anyag, kiürülve nagy teher a környezetre. Üvegpalackot mégis mindenféle formában és űrméretben milliárdszámra kel el naponta szerte a világban.

Kiment a divatból elég régen, de lassan visszajön a köztudatba az üvegvisszaváltás intézménye. Gyártóként az elengedhetetlen kellékpalack beszerzése költségnövelő tényező. Ezen túl a fajsúlya és a törékenysége miatt csomagolástechnikai feladvány is egyben. Logisztikailag is teher az áru célba juttatása, persze a szállítás tevékenységét nem ezért hívják teherfuvarozásnak.

Az üres palack visszaforgatása egy teljesen önálló feladat

ahol is a folyót ’visszafelé kell folyatni’.Ezt a svédek egyik emblematikus márkája úgy oldotta meg, hogy a visszagyűjtött palackokat olyan formában használja fel, hogy az ökolábnyom méretét csökkentse.

Egyúttal a marketing szolgálatába állítja, mert feltűnő és elég agresszív módon talál utat a vevő felé. Korábban a nem ragasztható papírcímkével gyártott palackokat egyszerűen bezúzták.

A friss ötlet nyomán nem szilikon homokot darálnak belőle (és útépítési kiegészítő lesz az aszfaltban), hanem csak darabokra törik és az újonnan gyártandó palack részévé válik.

Meggyőző és ötletes

mert a lehető legegyszerűbb módja a fogyasztók megdolgozásának.

Emellett rendhagyó és dicséri a tervező fantáziáját, a hatás olyan mintha jégkockákból lenne a palack.

Természetvédelem és dizájn skandináv módra

Poise

dabi.me/work/poise/

minimalista, design lámpa

Robert Dabi designer egy mozgatható, állítható kör formájú lámpát készített amiben három gömcsukló engedi tökéletes egyensúlyban forgatni és dönteni. A Poise névre keresztelt lámpa egy minimalista belső térben fejti ki talán leginkább a hatását, de bármilyen térben kiváló lehetőséget ad intarakcióba lépni a minket körülvevő fénnyel. A nehéz talp szolgáltatja a nehézségi erőt, ami megadj a stabilitást az eszköznek. Ezzel a lámpával dinamizmust, játékosságot vihetünk a lakóterünkbe, hiszen a lámpa helyének változtathatóságával és a körülötte levő tárgyak és színek segítségével valóban megváltoztathatjuk a beltér hangulatát, impulzusát. A gyűrűt tartó kar dönthető, forgatható, még több szabadségfokot adva a világítótestnek. De akár a gyűrűt is könnyedén el tudjuk fordítani a kezünkkel 320 fokban.

A lámpa karja és gyűrűje alumíniumból készült. Ki-be kapcsoló gomb mellett szabályozhatjuk a fényerejét és Zigbee smart home controller-hez is csatlakoztathatjuk.

"Ez egy ragyogó gyűrű, ami szabadon lebeg egy vonal körül" - mondta Dabi.

A’ Design Award Platinum Winner in Lighting Products and Lighting Projects Design Category, 2019 – 2020

Red Dot díjas az Anaptár

www.red-dot.org

Anaptár. Művészet és tudomány metszéspontja

A Red Dot Award díjátadója a október 23-án kerül online megrendezésre, ahol több ezer pályázó között Farkas Anna disszertációja első helyezést ért el, aki első magyar női grafikusként nyerte el a világ legrangosabb dizájn díját. Az Anaptár egy adatvizualizációs kalendárium, amiben egyedülálló módon interdiszciplináris megközelítésben részletezi az emberiség életében fontos ünnepnapokat, a napfordulókat, téli-nyári dőszámítás kezdetét, napkeltéket. Célja az volt, hogy vizuális módon megérthetővé váljanak a fizika, a csillagászat törvényszerűségei.

A Red Dot zsűrije díjazta a kiadvány kiemelkedő minőségét, az illusztrációk, tipográfia használatát, ami által a nagyközönség számára kedvet hoz a tudományos tartalom elolvasására.

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn

by Sándor Gy. Zsolt www.ztedevices.com/en/product/zte-axon-20-4g/

Végre helyett kapott a dizájn is

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn nem kevesebb, mint 11 évet váratott magára. Amióta Az Apple az iPod zenecuccból iPhone telefont faragott. Az eredeti forma máig sem sokat változott , minden telefon hasonlított egymásra, uralkodott az abszolút sematizmus. A tervezőasztalokon az okostelefon funkciók fontossága felülírta a megjelenést.

Van egy jó hírünk!

Egyszer és mindenkorra megszűnhetnek a telefonok tetején az optikai érzékelők elé kerülő fekete fedőcsíkok, meg a később a csíkot zsugorító fordított trapéz idom és a kijelzőt csepp alakú vagy kerek formájú ’kilyukasztása’. Eddig ez a bal- vagy jobb oldalra került, esetleg maradt középen. Volt úgy, hogy a kijelzőn két lyuk is keletkezett, mert duplaoptikás volt a szelfikamera. Mindegyik változat stílustörő, esztétikumot minimálisra csökkentő megoldás volt.

Egészen máig, mert most már mindent el lehet dugni a kijelző alá.

Volt korábban kísérlet arra, hogy a hangszórók a kijelző felületét használják hangkeltésre, aztán sikerült az ujjlenyomat olvasót is a kijelző alá juttatni az ultrahangos letapogatás révén. Volt egy alternatíva is: a szelfikamera funkciót a hátulról előre átforduló főkamera látta el. Nehézkes, mechanikailag bonyolult és sérülésre érzékeny kivitelnek bizonyult.

Végül megszületett a felülmúlhatatlan okostelefon dizájn
amikor már a szelfi kamera optikája is a kijelző alatt működve készít a használóról szembefotót. Nem kis műszaki bravúr
  •   - olyan kijelző anyagot találni, amelyik maradéktalanul teljesíti az összes funkcióját
  •   - olyan rácsszerkezetet kialakítani, hogy azon a fény áthatolhasson
  •   - olyan kamerát alkotni, amelyik az így érzékelhető fényből minőségi fotót készít
mindezt először a ZTE kínai cég valósította meg az Axon 20 modelljével egy hónappal ezelőtt, kijelzőjének a felületén nincs egy olyan pont, amelyiknél önkéntelenül megáll a tekintet.

A szelfikészítés majdnem olyanná válik, mintha tükörbe néznénk és a látottakat rögzítenénk. A szelfizés lelke az emberi hajlam az önigazolásra és az ezzel vegyes exhibicionizmus, vagyis annak a fontossága, hogy valahol éppen ott vagyok. Értsd: én vagyok ott, nem más (ha csak tudom, hogy ott jártam az messze nem elég mert dokumentálni kell, várja a Facebook, az Insta meg a csetprogram).

Ez az emberi tulajdonság rengeteg fejtörést okozott a gyártók fejlesztési részlegeinek. Ezt sikerült most fej-fej mellett leküzdeniük. Remélhetőleg gyorsan át fog terjedni más gyártók kínálatába is.

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn

Illan design lámpa

www.zsuzsannahorvath.com/illan

igazi sikertörténet

Horváth Zsuzsanna Dániában élő, magyar designer Illan névre keresztelt lámpáját a nagymúltú olasz lámpagyár, a Luceplan karolta fel, és már megnyerte a frankfurti Light + Building Best of díját is. Légies, vibráló designja a levegő hullámzó mozgásának van kitéve, amely folyamatosan változtatja és meghatározza annak alakját és fényerejét. A designer szerint az Illan egy igazán egyedi, karakteres formájú, meleg fényű lámpa. Legkiemelkedőbb tulajdonságának megnyugtató mozgását tartja, ami felkelti a figyelmet és leköti szemlélőjét egy pillanatra a mindennapi élet sűrűjében, jelezve, hogy nem árt néha megállni és élvezni a pillanatot, mielőtt az elILLAN.

Az Illan design lámpa vágási mintája egyszerű, koncentrikus mintája a fát háromdimenziós szoborrá formálja, amelyre már egy finom fuvallat is hatást gyakorol. A koncentrikus körök egy vágatlan részhez csatlakoznak. Miután a mennyezeten rögzítésre kerül, a lámpa a gravitációnak köszönhetően nyeri el formáját és karakterét, amit persze a folyamatosan áramló levegő állandóan befolyásol. A lámpa meleg fénye a fa felületről harmonikus rezonanciában visszatükröződve kellemes, nyugtató érzetet kelt.Ráadásul a lámpa teljes mértékben a fenntarthatóság elvén alapul, szerkezete FSC® (Forest Stewardship Council®) fából készül. A fenntartható anyagok használata mellett a termék teljes fejlesztési folyamatát és életciklusát egy ökológiailag felelős megközelítés vezérli. Az alkotóelemek száma a minimumra csökkentett, a gyártási folyamatok pedig alacsony környezeti hatással zajlanak. A termék különböző részei könnyedén elkülöníthetőek egymástól a megfelelő szállítás érdekében. A nagy hatásfokú LED források és a fénytompító rendszerek használata az elektromos energia megtakarítását biztosítja. Előbbi tényezőknek köszönhetően garantált a kicsi és könnyű csomagolás, amely anyag- és szállítási költségeket is spórol.

Az Illan a művészet és a design határvonalát tartja egyensúlyban. A design lámpa 3 méretben kapható, 60, 80 és 100cm-es átmérővel.

Forrás: https://www.luceplan.com/products/illan-suspension
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »