Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

CLIP

www.clip.bike/

hordozható e-motor bármilyen kerékpárra

Egy brooklyni startup elkészített egy olyan eszközt amivel bármelyik kerékpár könnyedén elektromos meghajtásúvá varázsolható. Olyan könnyű, mint egy laptop (kb. 3 kg), elfér a hátizsákban, és mindez elegáns formába öntve (még az íróasztalt is ékesíti töltés közben).

Karcsú, filigrán váza csiszolt alumíniumból készült. Végsebessége 24 km/h, hatótávolsága akár 20-25 km is lehet terepviszonyoktól és terheléstől függően. Az akkumulátor töltési ideje kb. 40 perc, 36 V feszültségű, teljesítménye pedig 144 Wh. Bármilyen típusú kerékpárra felszerelhető 26-28 col-os kerékátmérő esetén. A csomagban a töltő mellett egy Bluetooth-os távirányítót is kapunk.

Nagyon praktikus nagyvárosi környezetben ez az elektromos jármű, ahol környezetbarát módon szolgálja a fenntartható fejlődést a közlekedés terén. Ingázáshoz, városban közlekedéshez kiváló alternatíva lehet. Előnye még, hogy a könnyű leszerelhetőségnek köszönhetően a kerékpár pillanatok alatt válik hagyományos kétkerekűvé, így kevésbé lesz csábító az e-bike-okra pályázó tolvajok szemében.

Sajnos ez a termék jelenleg csak az Egyesült Államokban elérhető 399 dolláros áron - ami átszámítva kb. 120.000 Ft-ba kerülne Magyarországon - és jelenleg csak előrendelésre lehet megvásárolni 50 dollár ellenében. Azonban várhatóan terjeszkedni fognak Európa felé is, mivel a várható sikert az is előrevetíti, hogy a Time magazin a 2020-as év legjobb találmányai közé sorolta.

Jó ránézni: Victoria Arduino E1 Prima kávégép

by Sándor Gy. Zsolt www.victoriaarduino.com

olasz gép, olasz dizájn a konyhában

Jó ránézni, Victoria Arduino E1 Prima kávégép akár világoskék színben is pompázhat otthonunkban. A hívogató kávézók helyett mostanában a kávézásra vagyunk kénytelenek több figyelmet fordítani. Hozzá az eszközök terén a klasszikus megoldásoktól nagyon lépett előre a műszaki világ.

A Victoria Arduino E1 Prima megnevezésben a minőségi márkán túl az E1 jelölésből az ’E’ az Eagle neve. Ami maga a márka logo, egy kiterjesztett szárnyú hatalmas sasmadár stilizált formája.

Amit vele kávéfronton elkövetnek, az a tervezés játéka a funkcionalitás határait nem feszegetve. Egy ilyen kávégépen megakad az ember szeme, és kedvtelve hosszasan elidőz rajta a tekintet (kevésbé jó hír, hogy amit a gyártó a gépről emblematikus fotónak szánt, az a kávégép hátoldala.)

Frontoldalán a funkcionális részek mind megvannak, minimalista tervezéssel. Victoria Arduino kávégép front

A tükörfényes nemesacél felületek időtálló és professzionális (ipari) megjelenést kölcsönöznek, de ez nem is lehet más ha egy prémium felszereltségű konyhában is meg szeretné állni a helyét . A szögletes találkozásoktól és a derékszögektől lehetőleg távol tartva magukat a formatervezők végezték a dolgukat, de ezzel nincs vége: a kávégép belül is tartogat meglepetést.

A víztartály csak pont annyi vizet enged a rendszerbe, amennyi a kávé elkészítéséhez elegendő. Kellő hőmérsékletét gyorsmelegítéssel érik el, szinte azonnal rendelkezésre áll a kávényi forró víz. A NEO rendszer limitált vízhasználata roppant energia hatékony, amellett időspóroló megoldás.

Speciális további képesség az infúziós kávékészítés, ezt a beépített SIS rendszer biztosítja. Az eljárás a bő ’crema’ kinyeréséhez a hőmérséklet tartása mellett fokozatosan változtat a forróvíznyomáson.

Friss modellként a tervezés szem előtt tartotta az összekapcsolhatóságot.

A kávégép összes funkcióját mobiltelefonon keresztül vezérelhetjük. Benne rengeteg az elektronika. Victoria Arduino kávégép belső

A be/kikapcsoláson túl az alkalmazással a hőmérséklet, az időtartam és még programozható receptek is beállíthatók (eltérő pörköltkávé fajta vagy többféle kész kávé) tetszés szerint. Az energiatakarékos készenléti üzemmódot is beleprogramozták. A külsőt az összhatás kedvéért több színnel tuningolták fel, ha azt az enteriőr jobban fogadja be.

Victoria Arduino kávégép vörös színben
Jó ránézni: Victoria Arduino E1 Prima - prémium olasz kávégép az exkluzív konyhákba -

A teljes bizonyosság tudatában a gyártó az E1 Proma kávégéphez 2 év teljeskörű garanciát biztosít. Ez kell is hozzá, mert a Victoria Arduino patinás cég és az árképzés terén sem fogta vissza magát.

Hongqi S9 csúcs szuperautó Kínából

by Sándor Gy. Zsolt www.silkfaw.com

Shanghai Auto 2021

Ez az autó a Shanghai Auto 2021 egyik sztárja.
Kína a technológiákban élen jár és ezt most az autóiparban is bebizonyítja.

A FAW kínai autógyár kivitelezésében született meg a sorozatgyártásra szánt sportautó, de a tervezés megmaradt Európában. Azon belül is a sportautó dizájn olasz vonalát képviseli Walter De Silva formatervező. Modenában fogják összeszerelni a kínai gyártású autót, ’az utolsó simítás’ jogán.

A Hongqi S9 csúcs szuperautó és nemcsak kívülről.

Belsőégésű motorja egy elektromos töltésű villanymotorral lett összeházasítva.

Utóbbit a városi közlekedésre szánják, amíg a monszter ki nem talál az autópályára és elszabadulhat.

Mindössze 1.9 másodpercre van szüksége álló helyzetből 100 km/h sebessége eléréséhez.

A brutális V8 elrendezésű benzinmotor 1400 (!) lóerős teljesítményre képes.

Végsebessége 400 kilométer óránként (250 mph).

Ebben a sportkategóriában a Ferrari-piroshoz hasonló figyelemfelkeltő szín dukál. Alakját gondos számítógépes optimalizálással nyerte el.

A hosszított hátsó rész és a sebességhez igazodó légleszorító spoiler a menetstabilitás záloga. A motor hűtését az oldalán kialakított beömlőkön túl fokozták a fényszórók alatti légbemenettel.

Az ezen a nyíláson áthaladó levegő a hátsó lámpáknál lép ki, extra hűsölést adva a motornak.

Az energia-gazdálkodás jegyében a szélvédő dupla rétegű, közte légréteg van és a színezést változtatni lehet.

Jövőre 99 darabos szériát terveznek gyártani belőle a szépérzék örömére és a pénztárcák rovására.

Hongqi S9 csúcs szuperautó Kínából

Az Adidas bemutatja: a ZX 8000 LEGO sportcipőt

https://www.adidas.com

Klasszikusok ha összeállnak, a siker garantált

A német adidas és a dán LEGO tervezőasztalánál megszületett új termékkel a design rajongói lettek a legnagyobb győztesek. A két klasszikus formát ötvözve újból sikerült maradandót alkotnia a két meghatározó brandnek.

Az együttműködés első gyümölcse az új ZX 8000-as lábbeli. A színes cipő klasszikus LEGO-mintákkal kirakott szintetikus velúr felső részből és többszínű hálóból áll, sarkán a jól ismert LEGO peckekkel. Az összetéveszthetetlen cipő mellé hat, különböző merész színekben pompázó fűző jár. A színes lábbeli a játékosságra és a kacérságra utal. Hogy a cipőt seose unjuk meg, a fűző ékszerei bármikor lecserélhetjük egy másik LEGO darabra.Frissítés! - Megjelent az Adidas - Lego Kids termékcsalád - 2021.02.01Alighanem LEGO - ADIDAS ZX8000-es sikerén felbuzdulva tavaly év végén a két vállalat többéves együttműködési megállapodást kötött egymással. Ennek első kézzelfogható eredménye a már rendelhető lego kids termékcsalád. Nemcsak sportcipőt, de melegítőket, hátizsákot és egyéb kiegészítőket is kínálnak rajongóiknak a termékcsaládon belül. A Design Guide olvasóinak most a ruha és a cipő kollekciót is megmutatjuk egy videóban:

Edzőcipők:


Ruhák:


A design szerelmesei megtalálhatják számításaikat hiszen valóban kreatív, üde és élénk összhatású termékek közül válogathatnak, amik minden bizonnyal a legkisebbek tetszését is el fogják nyerni.

Az első tisztán elektromos, önvezető traktor

www.monarchtractor.com

TRACTOR OF THE YEAR - AGTECH AWARDS, 2020

A világ első 100%-ban elektromos traktorát fejlesztette ki az amerikai Monarch Tractor, azzal a céllal, hogy egy fenntartható világban a gazdáknak se kelljen a lelkiismeretükkel vívódni. Egy hagyományos dízelmotoros traktor egy személyautó kipufogógázainak többszörösét bocsátja ki, de ez a jármű emissziója zéró. Mindezt olyan dizájnos kivitelben, hogy talán még a gazdasszonyoknak is kedve támad egy kis vezetésre a terepen.

A zéró károsanyag kibocsátás mellett nagy ütőkártyája, hogy a traktor akár önjáró módon is tud közlekedni. Több mint kétszáz gigabájtnyi adatot tud elemezni akár munkálat közben is. A mesterséges intelligencia segítségével elemzéseket tud adni a szántöföldek, növények állapotáról, növekedési fázisairól, de akár termés becslést is tud végezni. Mindezt úgy érték el, hogy szakmájukban nemcsak képzett mérnökök, hanem termelők és tudósok véleményét is kikérdezték a fejlesztés során.

A felhasználók akár közvetlenül okostelefonnal is kapcsolatban tudnak lenni a traktorral. Valós idejű képet kaphatnak az időjárás viszonyokról esetleges riasztásokról. A mezőgazdasági feladatait akár felügyelet nélkül, előre programozottan is tudja végezni. A balesetek elkerülését 360 fokos kamerarendszer biztosítja.

És akkor a műszaki adatok kedvelőinek. Az "okos" traktor csúcsteljesítménye 70 lóerő, a töltési ideje 4-5 óra, ezután legalább 10 óra működés garantált. Kardán fordulatszáma 540/perc, emelési kapacitása 998 kg, hidraulika rendszere 45 liter/perc-es.

És végül az ára. Magyarországon ha szeretnénk használni ezt a remekbeszabott traktort, akkor a kaliforniai cég átszámítva kb. 15 millió forintot kér érte. Elgondolkodtató."TRACTOR OF THE YEAR" - AGTECH BREAKTHROUGH AWARDS, 2020

Természetvédelem és dizájn skandináv módra

by Sándor Gy. Zsolt www.theabsolutcompany.com

az üveg nem könnyen lebomló anyag

Természetvédelem és dizájn skandináv módra az üvegiparban is tetten érhető.

Az üveg nem könnyen lebomló anyag, kiürülve nagy teher a környezetre. Üvegpalackot mégis mindenféle formában és űrméretben milliárdszámra kel el naponta szerte a világban.

Kiment a divatból elég régen, de lassan visszajön a köztudatba az üvegvisszaváltás intézménye. Gyártóként az elengedhetetlen kellékpalack beszerzése költségnövelő tényező. Ezen túl a fajsúlya és a törékenysége miatt csomagolástechnikai feladvány is egyben. Logisztikailag is teher az áru célba juttatása, persze a szállítás tevékenységét nem ezért hívják teherfuvarozásnak.

Az üres palack visszaforgatása egy teljesen önálló feladat

ahol is a folyót ’visszafelé kell folyatni’.Ezt a svédek egyik emblematikus márkája úgy oldotta meg, hogy a visszagyűjtött palackokat olyan formában használja fel, hogy az ökolábnyom méretét csökkentse.

Egyúttal a marketing szolgálatába állítja, mert feltűnő és elég agresszív módon talál utat a vevő felé. Korábban a nem ragasztható papírcímkével gyártott palackokat egyszerűen bezúzták.

A friss ötlet nyomán nem szilikon homokot darálnak belőle (és útépítési kiegészítő lesz az aszfaltban), hanem csak darabokra törik és az újonnan gyártandó palack részévé válik.

Meggyőző és ötletes

mert a lehető legegyszerűbb módja a fogyasztók megdolgozásának.

Emellett rendhagyó és dicséri a tervező fantáziáját, a hatás olyan mintha jégkockákból lenne a palack.

Természetvédelem és dizájn skandináv módra

Poise

dabi.me/work/poise/

minimalista, design lámpa

Robert Dabi designer egy mozgatható, állítható kör formájú lámpát készített amiben három gömcsukló engedi tökéletes egyensúlyban forgatni és dönteni. A Poise névre keresztelt lámpa egy minimalista belső térben fejti ki talán leginkább a hatását, de bármilyen térben kiváló lehetőséget ad intarakcióba lépni a minket körülvevő fénnyel. A nehéz talp szolgáltatja a nehézségi erőt, ami megadj a stabilitást az eszköznek. Ezzel a lámpával dinamizmust, játékosságot vihetünk a lakóterünkbe, hiszen a lámpa helyének változtathatóságával és a körülötte levő tárgyak és színek segítségével valóban megváltoztathatjuk a beltér hangulatát, impulzusát. A gyűrűt tartó kar dönthető, forgatható, még több szabadségfokot adva a világítótestnek. De akár a gyűrűt is könnyedén el tudjuk fordítani a kezünkkel 320 fokban.

A lámpa karja és gyűrűje alumíniumból készült. Ki-be kapcsoló gomb mellett szabályozhatjuk a fényerejét és Zigbee smart home controller-hez is csatlakoztathatjuk.

"Ez egy ragyogó gyűrű, ami szabadon lebeg egy vonal körül" - mondta Dabi.

A’ Design Award Platinum Winner in Lighting Products and Lighting Projects Design Category, 2019 – 2020

Red Dot díjas az Anaptár

www.red-dot.org

Anaptár. Művészet és tudomány metszéspontja

A Red Dot Award díjátadója a október 23-án kerül online megrendezésre, ahol több ezer pályázó között Farkas Anna disszertációja első helyezést ért el, aki első magyar női grafikusként nyerte el a világ legrangosabb dizájn díját. Az Anaptár egy adatvizualizációs kalendárium, amiben egyedülálló módon interdiszciplináris megközelítésben részletezi az emberiség életében fontos ünnepnapokat, a napfordulókat, téli-nyári dőszámítás kezdetét, napkeltéket. Célja az volt, hogy vizuális módon megérthetővé váljanak a fizika, a csillagászat törvényszerűségei.

A Red Dot zsűrije díjazta a kiadvány kiemelkedő minőségét, az illusztrációk, tipográfia használatát, ami által a nagyközönség számára kedvet hoz a tudományos tartalom elolvasására.

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn

by Sándor Gy. Zsolt www.ztedevices.com/en/product/zte-axon-20-4g/

Végre helyett kapott a dizájn is

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn nem kevesebb, mint 11 évet váratott magára. Amióta Az Apple az iPod zenecuccból iPhone telefont faragott. Az eredeti forma máig sem sokat változott , minden telefon hasonlított egymásra, uralkodott az abszolút sematizmus. A tervezőasztalokon az okostelefon funkciók fontossága felülírta a megjelenést.

Van egy jó hírünk!

Egyszer és mindenkorra megszűnhetnek a telefonok tetején az optikai érzékelők elé kerülő fekete fedőcsíkok, meg a később a csíkot zsugorító fordított trapéz idom és a kijelzőt csepp alakú vagy kerek formájú ’kilyukasztása’. Eddig ez a bal- vagy jobb oldalra került, esetleg maradt középen. Volt úgy, hogy a kijelzőn két lyuk is keletkezett, mert duplaoptikás volt a szelfikamera. Mindegyik változat stílustörő, esztétikumot minimálisra csökkentő megoldás volt.

Egészen máig, mert most már mindent el lehet dugni a kijelző alá.

Volt korábban kísérlet arra, hogy a hangszórók a kijelző felületét használják hangkeltésre, aztán sikerült az ujjlenyomat olvasót is a kijelző alá juttatni az ultrahangos letapogatás révén. Volt egy alternatíva is: a szelfikamera funkciót a hátulról előre átforduló főkamera látta el. Nehézkes, mechanikailag bonyolult és sérülésre érzékeny kivitelnek bizonyult.

Végül megszületett a felülmúlhatatlan okostelefon dizájn
amikor már a szelfi kamera optikája is a kijelző alatt működve készít a használóról szembefotót. Nem kis műszaki bravúr
  •   - olyan kijelző anyagot találni, amelyik maradéktalanul teljesíti az összes funkcióját
  •   - olyan rácsszerkezetet kialakítani, hogy azon a fény áthatolhasson
  •   - olyan kamerát alkotni, amelyik az így érzékelhető fényből minőségi fotót készít
mindezt először a ZTE kínai cég valósította meg az Axon 20 modelljével egy hónappal ezelőtt, kijelzőjének a felületén nincs egy olyan pont, amelyiknél önkéntelenül megáll a tekintet.

A szelfikészítés majdnem olyanná válik, mintha tükörbe néznénk és a látottakat rögzítenénk. A szelfizés lelke az emberi hajlam az önigazolásra és az ezzel vegyes exhibicionizmus, vagyis annak a fontossága, hogy valahol éppen ott vagyok. Értsd: én vagyok ott, nem más (ha csak tudom, hogy ott jártam az messze nem elég mert dokumentálni kell, várja a Facebook, az Insta meg a csetprogram).

Ez az emberi tulajdonság rengeteg fejtörést okozott a gyártók fejlesztési részlegeinek. Ezt sikerült most fej-fej mellett leküzdeniük. Remélhetőleg gyorsan át fog terjedni más gyártók kínálatába is.

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn

Illan design lámpa

www.zsuzsannahorvath.com/illan

igazi sikertörténet

Horváth Zsuzsanna Dániában élő, magyar designer Illan névre keresztelt lámpáját a nagymúltú olasz lámpagyár, a Luceplan karolta fel, és már megnyerte a frankfurti Light + Building Best of díját is. Légies, vibráló designja a levegő hullámzó mozgásának van kitéve, amely folyamatosan változtatja és meghatározza annak alakját és fényerejét. A designer szerint az Illan egy igazán egyedi, karakteres formájú, meleg fényű lámpa. Legkiemelkedőbb tulajdonságának megnyugtató mozgását tartja, ami felkelti a figyelmet és leköti szemlélőjét egy pillanatra a mindennapi élet sűrűjében, jelezve, hogy nem árt néha megállni és élvezni a pillanatot, mielőtt az elILLAN.

Az Illan design lámpa vágási mintája egyszerű, koncentrikus mintája a fát háromdimenziós szoborrá formálja, amelyre már egy finom fuvallat is hatást gyakorol. A koncentrikus körök egy vágatlan részhez csatlakoznak. Miután a mennyezeten rögzítésre kerül, a lámpa a gravitációnak köszönhetően nyeri el formáját és karakterét, amit persze a folyamatosan áramló levegő állandóan befolyásol. A lámpa meleg fénye a fa felületről harmonikus rezonanciában visszatükröződve kellemes, nyugtató érzetet kelt.Ráadásul a lámpa teljes mértékben a fenntarthatóság elvén alapul, szerkezete FSC® (Forest Stewardship Council®) fából készül. A fenntartható anyagok használata mellett a termék teljes fejlesztési folyamatát és életciklusát egy ökológiailag felelős megközelítés vezérli. Az alkotóelemek száma a minimumra csökkentett, a gyártási folyamatok pedig alacsony környezeti hatással zajlanak. A termék különböző részei könnyedén elkülöníthetőek egymástól a megfelelő szállítás érdekében. A nagy hatásfokú LED források és a fénytompító rendszerek használata az elektromos energia megtakarítását biztosítja. Előbbi tényezőknek köszönhetően garantált a kicsi és könnyű csomagolás, amely anyag- és szállítási költségeket is spórol.

Az Illan a művészet és a design határvonalát tartja egyensúlyban. A design lámpa 3 méretben kapható, 60, 80 és 100cm-es átmérővel.

Forrás: https://www.luceplan.com/products/illan-suspension

Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel

theworldofdesign.com

- ilyet máshol nem láthatunk -

Ismét itt egy remek lakberendezési ötlet. Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel már egy éve vár gazdára a kaliforniai illetőségű online üzletben. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy ilyen műtárgy még nem lelte meg a méltó helyét. Op-art hatású art deco (Jugendstil) világa stabil négy lábon – vagyis inkább 4x3 golyón – állva. Fekete és fehér, derékszög és gömbfelület – csupa szemet vonzó mozgalmas párosítás. Figyelmet érdemel a színek középpontos tükrözése a golyóknál.

Nincs jegyzett készítője és elkészültének dátuma sincsen feltüntetve. Mai szemmel nézve nem amatőr vizuális képességű mesterember készítette. Feltételezve, hogy nem egy bútorgyár sorozatban előállított terméke.

Hangulatában hasonlít a századvégi expresszionista kísérletekhez és igen erőteljes az összhatása. Emiatt olyan bútordarabként, amit akár évekig is nézeget az ember az otthonában, lehet hogy egy kicsit tolakodó. Volt már itt hasonlóan erőteljes látványvilágú berendezési tárgy bemutató, de ez egy markánsabb világ.

Akinek van késztetése egy ilyen unikális darab birtoklására, vagy egy remek design ajándékkal lepné meg szerettét, annak itt a szett elérhetősége. Üzenetet várnak komoly érdeklődőtől, számukra magától értetődően angol nyelven.

Source of illustrative material: www.theworldofdesign.com
/Presented material does not serve advertisement purposes and the information given is not ment to generate any revenue whatsoever/

Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel

Airbi ZEPHYR ventilátor

by Sándor Gy. Zsolt www.irobotcentrum.hu

hűvös levegő és higgadt formatervezés

Airbi ZEPHYR ventilátor a pénztárcát kímélő megoldás, ha a drága légkondicionálást nem tartjuk egészséges eszköznek gutaütéses melegben a lakás élhetővé tételéhez. Az első igazán meglepő dolog a Airbi ZEPHYR ventilátor kinézete. Méltó versenytárs a formatervezésre igazán adó svájci Stadler Form termékének. Az a benyomásom, hogy az asztali ventilátorok kategóriájában már csak az esztétikum vagy lakberendezési ötletként keresgélnek a vevők.

Az Airbi ZEPHYR ventilátor karcsú toronyszerű kiképzése további meglepetéseket tartogat. Felső fele más irányba – akár 180 fokos eltéréssel – fújja a levegőt, míg alsó fele egy másik irányba, így együtt az egész lakótér légtömegét gyorsabban mozgatják át.

Az Airbi ZEPHYR ventilátor 360 fokos teret is képes friss levegővel ellátni.

Hűtő hatását azzal fejti ki, hogy a kifújt levegő a bőrünkkel érintkezve hatékonyan segít a testnek a párologtatásban, és az így fellépő hőelvonást érezzük hűs hatásnak.

A légtömeg mozgatásban nem kispályás, óránként akár 500 köbméter levegőt is átküld a rendszeren. Ez még 30 négyzetméter alapterületű helyiség légmennyiségének többszöri átmozgatására is elég. Négyfajta intenzitással dolgoztathatjuk: a normál, a természetes, a pihentető mellett az ECO mód a figyelemre méltó, amely a levegő hőmérsékletére reagálva változtat a ventilátor teljesítményén.

Hálószobai használatra is megfelel, legcsendesebb üzemmódja a zavaró hangszintet nem éri el és a kijelző panel fényereje is tompítható. Nemcsak az érintésre reagáló LED kezelő panellel, hanem a gyári távszabályozóval is vezérelhetjük a működését.Bekapcsolás után időzíthetjük 1/2/4/8 órás működés után munkájának automatikus bevégzésére. Azt már szinte említeni sem kellene, hogy az alsó és felső, egymástól független irányba távozó levegőt oszcilláló mozgatására is képes, így még hatékonyabb a légtér gyors lehűtése, ha erre van igény.

Korszerű szolgáltatás, modern megoldások és letisztult dizájn – mindez az utolsó meglepetésként cseh gyártótól származik és a megbízható működést sok egyéb terméküknél már tapasztalhattuk.

Airbi ZEPHYR ventilátor

Toyota Passo Moda autó

www.toyota.com

a dizájn jegyében

Toyota Passo Moda autó a dizájn jegyében japán tervezőasztalon született meg. Egy olyan takarékos szemléletű országból jön, ahol a színek és a formák a napi életben is különleges fontossággal bírnak.

A Toyota Passo Moda ilyen kisautó. Mindazonáltal az egy literes motor 69 lóerő teljesítményre képes és dinamikus menettulajdonságokat hoz ki belőle. Sokféle közlekedési eszköz ismeretes, ez a valódi városi kocsi bézs, rózsaszín, piros, fehér és zöld színben készül. A dizájn azért emlékezetes, mert eltérő színre fújt tető opcióval is kapható. Az automata sebességváltó miatt a városi közlekedés kedvence lesz, dugóban araszolva nincs többé unalmas kuplung munka. Hasonló előny a külön rendelhető összkerékmeghajtás változat. Télen lesz hálás kiegészítő a csúszós, fagyos utakon. A blokkolásgátló és kipörgésgátló csomagja már szinte alap. További biztonsági elem a radaros távolságkövetés és a tolatás rásegítő elektronika. Az ultramodern technika a navigációs rendszer nagy felületű megjelenítője révén meghatározó elem a műszerfalon.

Az autó belső tere a bőr utánzatú üléshuzattal és pasztell színekkel nemcsak női szemnek esztétikus. A karosszéria színvilága beszivárog az utastérbe, és a dizájn erre épül. Fontos formatervezési elem a zöld színezetű szélvédő a napfény UV spektrumának szűrésére, kombinálva a hátsó ablakok sötétített megoldásával. A hátsó ablak a hátsó ajtóban van, a kis külméret dacára sikerül az ötajtós kivitel összes előnyét élvezni.

A Toyota Passo Moda egy praktikus és hangulatos kisautó.

15.000 US$ körüli árszintje nem az olcsóság etalonja, egyedi formatervezése és kellemes összhatása kiemeli a versenytársak által ajánlott kínálatból. A nevében a ’Moda’ egyértelműsíti, hogy a japánok nem tucatjárgánynak szánják. A trendi dolgok iránt érdeklődő vásárlóknak és azon belül is a nőknek a szívét fogja megdobogtatni. A modell teljes neve egyébként Toyota Passo Moda Charm 2020. A Passo modellek már 2010 óta léteznek, és ha nem ragaszkodunk vadiúj változatukhoz, akkor az első széria egyes darabjai már párezer dolláros árért is elérhetők használtan. A tavalyi modellből viszont 10 ezer$ alatt nemigen van.

Ez a kiskocsi bár annak tűnhet, de nem játék.

Komoly autógyártási tudás könnyed külsőbe foglalva.

Toyota Passo Moda autó a dizájn jegyében

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató

www.gearbest.com

madzagok és kötöttségek nélkül

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató került a piacra kínai forrásból. A ‘TWS’ a nevében az Igazi Vezetékmentes Sztereó eszközként határozza meg.
A vezeték nélküli Bluetooth technológia – az 5.0 legfrissebb verzió – és az aptX™ védett átviteli platform együtt a szélessávú, torzításmentes sztereó zenehallgatáshoz elengedhetetlen. Zeneélvezet az AAC nagyfelbontású hanganyagokkal az igazi és ha van ilyen formátumú zeneforrásunk, a Xiaomi terméke ezt is megszólaltatja. A titánium hangsugárzó garantálja a kis torzítást, a széles hangtartományt és nagy dinamikát.

A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató a szórakoztatás mellett headset is a mobilos kapcsolattartáshoz. Zajszűrős kivitel, ezt egy extra mikrofon segédletével oldja meg a beépített DSP elektronika. Közömbösíti a zavaró külső zajokat, így a telefonbeszélgetés minősége nem hagy kívánnivalót maga után. Magát az emberi beszédet egy beépített másik mikrofon dolgozza fel. A designos, kecses vonalú Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató igazi kényelmi szolgáltatása az energia-gazdálkodás.

A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS vezeték nélküli fülhallgató tokja pótakkumulátor is

A hatórás üzemidő és a tok kapacitása összesen 24 órányi üzemidőt biztosít. A tokban téve a fülhallgatókat a töltés automatikusan elindul. Maga a fülhallgató páros gyorstöltést is képes fogadni, ¼ óra alatt még 3 órás üzemidőt pumpál bele. Nagyszerű szolgáltatás, hogy a két fülhallgató egyenként párosítható a telefonnal. Csak telefonálási célra az egyik is elegendő és így a páros megkettőzi a hasznos üzemidőt. Mivel egymástól függetlenül vezérelhetők, az is biztosított, hogy a két hangcsatornán külön-külön állíthatjuk be a hangerőt.

A kutatások szerint a hölgyek telefonos kiegészítőkre egyre többet költenek, így az egyenes vonalak helyett minden ívelt és gömbölyded, hívogató színvilággal tetézve és egyelőre a fekete sem maradt ki. Akár egy design ajándék is válhat belőle.

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató

MOKA EXPRESS

by Sándor Gy. Zsolt www.alessi.com

kávéfőző újragondolva

Alfonso Bialetti született olaszként az 1930-as években kitalálta, kikísérletezte és megtervezte az ikonikus tárgyat, amelyik azóta is a kávézás egyik szimbóluma. Tökéletesen teljesíti a forma azt a feladatot, amire szánták. Rendhagyó külseje, designja iskolát teremtett.

Mi történik 2019-ben?
Egy új fazont hoznak ki, felújítva a régit.

Ez a MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Megpróbálták összeházasítani a fogantyú színét az alumínium kávéfőző test csillogásával. Unalmas szürke fogantyú lett belőle és jobban kiáll, hogy a gázrózsa lángja ne érje a kezet. Sőt a szögben leforduló fogantyú kifejezetten bumfordi látványt nyújt. Az addig karcsú főzőtest alacsonyabb és tömzsibb lett, hogy stabilabban álljon a hőforrás felületén és több hőt kapjon. Elvesztette kecsességét és már nem akar a szem sokáig időzni rajta.

Megváltoztatták a lecsukódó fedél központi fogózóját is, hogy kiöntésnél jobban lehessen tartani, ne akadályozza a kiömlő forró ital útját. Azaz jócskán megnövelték, valóságos oszloppá formálták és a tető fogantyú felé eső végére tolták ki. Beáldozták érte az ugyanezt a cél szolgáló fordított csonka gúla sipkát a kávéfőző tetején. A kúpos helyett immár sík és unalmas felület lett, így már csak nagyjából emlékeztet a hajdanvolt emlékezetes külalak-ra.

Nyilvánvalóan az újabb kor főző használói ügyetlenebbek és esztétikailag jóval igénytelenebbek. Ezt tükrözi az új fazon de lehet, hogy csak a honfitársait ismeri jobban a friss modell tervezője. Akinek a neve David Chipperfield és nemzetiségét tekintve angol. Foglalkozása ipari dizájner. A praktikum javára jócskán beavatkozott a forma rovására. Nem vagyunk kompetensek az eldöntésére, kéretlenül végképp nem. Szerény javaslatunk az olasz formatervezőket preferálná, ha klasszikus olasz formát kell mindenképpen újjá alakítani.

MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Nem százéves, hanem időtlen

www.alessi.com/

a Bauhaus irányzat

Ha korszakolni akarunk művészetet, akkor idén könnyű dolgunk van a Bauhaus irányzattal. Százéves múltja legalább ennyi jövőt tartogat, mert időközben a ‘modernség’ szinonimájává vált. Németország múlt századában a 30-as és 40-es években minden olyan új épület, amelyik modern akart lenni, Bauhaus stílusban épült. Derékszögek, sok acél és még több üveg. Steril és higiénikus érzet, de nem barátságos vagy otthonos. Amolyan németes vonalzós tervezés, racionalizmus és gyakorlatiasság. Ezzel nincsen baj, mert a funkcionalitás és esztétikum egymást nem feltétlenül kizáró fogalompár.

Az építészeten túl a napi lét egyszerű tárgyai is felvették ezt a tervezési irányzatot. Mondhatni lakberendezési stílus is vált belőle. A fémhengerelde nem egy meghitt világ, mégis ott alkotott egy hölgy a múlt század harmincas éveiben. Marianne Brandt volt a neve, segítője Helmut Schulze volt és a művészetének eszköze a fémmegmunkálás. Művészetének eredményei pedig az ilyen és ehhez hasonló remekművek.A lecsupaszított forma iránti törekvés, a gyakorlatias kialakítás és az időtálló anyaghasználat szülte a cukortartó, tejkiöntő és cukorfogó készletet alátéttel. Másik ikonikus darabja a hamutartó csupa mértani és geometriai formából kombinálva.


Vagy ugyanerre a hamutartó funkcióra egy megoldás más ‘hangszerelésben’.

A Bauhaus mindmáig hódít. Elegendő pár évtizednek elmúlni és az egyes stíluskísérletek után ide sosem szégyell a formatervezők, építészek sokasága visszafordulni és újra meg újra meríteni belőle. Az Alessi olasz konyhafelszerelés gyártó és -forgalmazó a legutóbbi eszközei között ezeket a lakberendezési cikkeket is árusítja. Ezen legújabb eszközei egyúttal a (Bauhaus stílus) legrégibb és legszebb darabjai egyben.

A Bauhaus irányzat nem százéves, hanem időtlen

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil 108MP kamerával

www.mi.com

Csúcstechnológia - nem az Apple műhelyéből

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil jön 108MP kamerával hamarosan a kínai-koreai összefogásból. A mobilvilág optikai mesterlövészének neve Mi Note 10 lesz a világban és CC9 Pro lesz Kínában. A piacnak ebben a szeletében a több, mint százmilliós pixelmennyiség csúcs a képalkotás terén. Mégsem állt meg a konstrukció fejlesztése a mobil hátoldalán és ötféle (!) kamerát házasítottak. A 108 megapixeles tájfotós lencserendszer mellé társul egy ultraszéles látószögű 20 megapixeles is. Emellé jön egy 12 megapixeles a portréfotózáshoz 2X optikai zoom tartománnyal, egy 2 megapixeles közelkép (makro) fotózásra szánt egység és végül az újabb szenzáció az 5X optikai zoom átfogással rendelkező teleobjektív.

Lesipuskásként lehet vele akár több száz méterre is ellátni, ha a kézben stabil a mobil.Ez még mindig nem minden, az objektív fizikai ráközelítő képessége kiterjeszthető a mobil eleve 10X digitális zoom képességével, így összességében 50-szer közelebb érezhetjük magunkat a céltárgyhoz. A telefon kijelzője 6 és félhüvelykes, átmenet a táblagép méretek felé a maga nem túl sok 1080×2340 pixelszámával együtt. A nyolcmagos Snapdragon 730G processzor elegendő számítási sebességet állít elő és hogy a megjelenítővel együtt ne lankaszthassa a masinát, a gyárban a Mi Note 10 és a CC9 Pro mobilt világbajnok kapacitású, 5260 mAh kapacitású akkumulátorral látják el. Ilyen akkumulátort nemcsak lemeríteni idő, hanem bizony feltölteni is. Erre találták ki a 97%-os energiahasznosítással dolgozó töltési megoldást, vele az akkumulátor takarékosan bánik az árammal. A gyár szerint 58%-os szintig feljutni 1/2 óra kell csak neki, míg bő 1 óra alatt veszi fel a teljes töltést. Köszönhetően a 30 Watt energiát belepumpáló töltőrendszernek, ami a mai korszerű technika veleje.

Külső formára nem túl izgalmas, inkább az a technikai újdonságok sokasága, és ez szintén a modell dizájnjának a része. Szerencsés gesztus, hogy a gyártó nem pusztította ki a 3.5mm-es fülhallgató kimenő aljzatot, a bővítő SD-memóriakártya helye is megvan. Sőt, TV- vagy házimozi vezérléshez IR (infrared) portot is kapott. Ajándék az FM rádió az útközben híreket, zenés programokat vagy magazinműsorokat kedvelőknek. A telefonok 6 vagy több GB műveleti memóriával, és 64 vagy 128 GB táregységgel kerülnek gyártásra. Vízhatlan és porálló, ezen kívül a rejtett ujjlanyomat olvasója a kijelzője alatt rejtőzik. A Xiaomi hivatalis weboldalán még nem található meg a mobil, e hónap derekán lesz a világpremiere.

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil 108MP kamerával

Como Audio AMICO hordozható zeneközpont

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

a muzsika svájcibicskája

Como Audio AMICO hordozható zeneközpont kerülhet mindenkinek az otthonába, akik véglegesen akarják megoldani zenehallgatási dilemmáikat - és kedvelik a bútordarabnak is beillő hangeszközöket. Nemcsak a formatervezése, a designja, hanem a tudása is méltán emeli ki a mezőnyből. A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont hosszú evolúció eredménye. Előzménye Tivoli Audio néven fejlődött, és Tom DeVesto hangdizájnerrel bevonult az elektrotechnika Dicsőség Csarnokába.

Zsinórzat nélkül működik hordozható kivitelben, saját akkumulátoráról hajtva 8 órás zenetartalékkal. Bluetooth jelforrásunkat vezeték nélkül képes megszólaltatni (okostelefon, tablet, stb.) WiFi hálózatunkra csatlakoztatva nem igényel vezetékezést a több mint 30 ezer internetes rádióállomás és Podcast adás hallgatásához. Ugyanígy érhető el vele a Spotify Connect szolgáltatás is. DLNA kapcsolódásra alkalmas számítógéppel vagy NAS hálózati tárolóval összekötve nincs szüksége kábelezésre azok memóriájából elérhető zenetárak streameléséhez.

A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont teraszon, kertben és kiránduláskor is jó barát.

Hangereje egész termet is megtölt csatornánként 30 Wattos zenei teljesítményével. Sztereó hangélményhez a hallgatóságot az AMICA kiegészítő hangsugárzóval juttathatja. A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont sokoldalúsága ezzel messze nem ér véget. Ha nincs internet, ha nincsen PC sem és Bluetooth eszköz sincs kéznél, csilloghatnak további erényei. Saját analóg FM rádiótunere és DAB+ hazai digitális rádióegysége minden nehézség nélkül veszi rádióadások tucatjait, a DAB+ kódolás adástól függően akár CD-minőségben képes megszólalni. Amikor csak külső eszköz (MP3-lejátszó, CD-lejátszó) lehet hangforrás, akkor AUX bemenetére csatlakoztatva játssza le azok zeneszámait. Ugyanitt képes HD felbontású jelek befogadására is. USB portba dugott memóriakulcson vagy külső HDD tárolón tartott zenegyűjteményt is simán kezel.

Ha ez még mindig nem fedne le minden igényt, képes arra, hogy más* Como Audio készülékkel a birtokunkban azokat összehangolva a lakás többhelyiséges Multi Room behangosítását is megoldja. Szinte felesleges mondani, hogy ezt is előzetes kábelezés nélkül, a WiFi hálózatra támaszkodva tudja. A kényelmet távszabályozója és az ingyenes Android/iOS app Como Control néven szolgálja. Funkciói memóriába programozhatók. Utóbbi révén a Multi Room rendszer is igen egyszerűen konfigurálható. Nagyméretű színes kijelző tájékoztat minden programozott jelforrás részleteiről és állapotáról.A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont minimalista dizájn. A derékszögek és körívek merész párosítása ugyanakkor nem öncélú. Az otthon enteriőrjébe jól illeszkedve nemcsak mindentudó műszaki berendezés, hanem valódifa borítású bútordarab, időjárás- és nedvességálló teakfa kivitelben.

* más Como Audio készülék a termékcsaládban a SOLO, amelyik az AMICO asztali kivitele és falikonnektort feltételez. A SOLO négy hangsugárzós változata a DUETTO, míg utóbbi egy beépített CD-lejátszóval bővítve MUSICA néven lesz a zenei mindenesünk. Benépesíthetjük velük a lakás vagy a ház minden fontos helyiségét. Gyakorlatilag egy lakberendezési cikk - vagy ha nem fukarkodik, egy elegáns design ajándék is válhat belőle.Como Audio AMICO hordozható zeneközpont

Fedezzük fel a svájci Alpokat

a Pininfarina panorámás vonatával

A világhírű Pininfarina olasz formatervező designer vállalat bemutatta az „The Goldenpass Express” panorámás vonatot, amelyet az MOB (Montreux Oberland Bernese) vasúttársaság számára terveztek. Az új vonatok 2020 decemberében indulnak el a síszezon kezdetére időzítve, és Svájc három fő turisztikai célpontját fogják összekni: Montreux, Gstaad és Interlaken, ezáltal növelve ezen üdülőhelyek vonzerejét.

A következő évtől kezdve évente 4 millió turista élvezheti a Vaud és a Berni Alpok határain lévő kilátást a Goldenpass Express fedélzetéről. A vonatok forradalmi változtatható nyomtávú mechanikával rendelkeznek, amely lehetővé teszi néhány másodperc alatt a keskeny nyomtávú (Montreux-tól Zweisimmenig 1 m) átváltást a normál (1,43 m Zweisimmen-től Interlaken-ig), vagyis az utasoknak nem kell vonatok cserélnük a Zweisimmen állomáson. Annak ellenére, hogy a legújabb biztonsági előírások a gépészetet a vonat elejére helyeztetik, a Pininfarina-nak sikerült egy óriási ablakot elhelyeznie az első szerelvényre, ezáltan páratlan kilátást nyújtva az azzal utazóknak.

Activé

www.activefibershake.com

a magyar Red Dot díjas

Megnyerte első Red Dot Design Award díját A fiatal magyar márka, az Activé a csomagolás területén. Igaz csak tavaly októberben indult el a vállalkozásuk, de már olyan illusztris társaságba kerültek ezzel a díjjal, mint az Apple, a Siemens vagy a Bulgari. A Fibershake kizárólag természetes alapú édesítőszereket használ és tejjel, vízzel keverve a felduzzadt rostok rendkívül tápáló és egészséges táplálékforráshoz juttatják a fogyasztóját. A termékek designjának tervezése Melher Dóra nevéhez fűződik, aki az egységes formatervezés és a klasszikus vonalvezetés mellett élénk színekkel próbálta megszólítani az embereket.

Elektromos roller

ami az autóval jár

A Hyundai egy elektromos roller prototípust készített, amit utazás közben az autónkban tölthetünk fel. Három részét összecsukva kb. egy hátizsák méretű helyet foglal el és mindössze 7.7 kg súllyal bír. A jövőben olyan Hyundai és KIA modellekhez lehet praktikus módon használni, amik a hozzáillesztett töltő és tárolórekeszekkel fognak elkészülni. A 10.5 Ah-s akkumulátorral a végsebessége 19 km/h és kb. 19 km-t tudunk megtenni egy feltöltéssel.

A jövőben a Hyundai a fékezési energiát is tervezi, hogy visszacsatolja az akkumulátorba, ezáltal is növelve a hatótávolságát. A 2019-es modell hátsó kerék meghajtású és LED lámpák biztosítják az éjszakai közlekedést vele, a digitális kijelzőn pedig a sebesség és az akkumulátor töltöttségi állapota látható.

Változások

www.macluj.ro/korniss-peter.html

Korniss Péter kiállítása a szülővárosában

Örömmel adunk hírt a Kossuth-díjas Korniss Péter következő egyéni kiállításáról, mely a Kolozsvári Magyar Napok keretében a Kolozsvári Művészeti Múzeumban kerül megrendezésre. A város központjában található Bánffy-palota ad otthont a Változások című kiállításnak, mely Korniss életművének legfontosabb sorozataira koncentrál. Az 1967-ben készült, az erdélyi Szék falu első táncházas képeitől az utóbbi évek konceptuálisnak tekinthető Erdélyi asszonyok Budapesten fotósorozatig (2014-17) elénk tárja a világ változásait. Bemutatja azt a konzekvens törekvést és tudatos alkotást, mely Korniss munkásságát 50 éve átfogja és teszi az egyik leghitelesebb fotográfiai életművek egyikévé. A kiállítás a Kolozsvári Magyar Napok, a Kolozsvári Művészeti Múzeum és a budapesti Várfok Galéria együttműködésével valósul meg, kurátora: Jerger Krisztina művészettörténész.

Fürdőszobák újratervezve

www.roca.com

a Surfex segítségével

Ebben a lakberendezési cikkben a mosdókagylókról lesz szó. A világhírű - fűrdőszobákra szakosodott - Roca kifejlesztett egy újszerű, flexibilis anyagot, a Surfex-et, amit a Modo kollekcióban mutattak be először. A Surfex egy ásványi anyagokból és gyantából készült speciális anyag, ami képlékeny formában könnyen megmunkálható. Ezzel a Roca eddig elképzelhetetlen formákat tudott létrehozni a mosdókagylók területén. A készítéskor egy tökéletesen megtervezett formába tudják önteni az anyagot. Ez egy valódi lakberendezési érdekességé tud válni az otthonában, hiszen ez az innovatív és designos technika lehetővé teszi, hogy komplex formákat lehessen létrehozni bármiféle varrat használata nélkül.

Bármilyen anyag ami Surfex-ből készül, amennyiben megsérült vagy már nincs szükség rá, újrafelhasználható vagy könnyen javítható, ezáltal egy fenntartható, mégis stílusos választássá válik. Az anyag sokoldalúsága azt is jelenti, hogy a rendelésre tervezett darabok könnyen illeszthetők különféle belső dekorációkhoz.UrbanEars HELLAS Roland Garros

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

mosható fejhallgató

UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgató az új svéd találmány. Higiénikus a viselése és kellemes a hangja. A fülpárnák és a fejpánt testünkkel érintkező részei strapabíró anyagból készültek és levehetők, hogy mosógépbe téve könnyen és kényelmesen tarthassuk tisztán. Kimélő mosóprogramot választva langyos vízben még mosószer sem kell. Sportközpontú felhasználásra tervezték, lehet vele futni, edzeni, fitneszklubban használni. Természetesen utcai viselet sincs kizárva, ekkor a tisztántartás nem olyan gyakori feladat lesz.

A formatervezés emberközpontú, a svédek nemcsak az autótervezésben, hanem a fejhallgató dizájn terén is gondosak. Még a hangjelek vezetékezése is harisnyaköpenyt kapott a tartósság és figyelmesség jegyében. A hangforrással (mindenek előtt a mobiltelefonnal) vezeték nélkül tartja a kapcsolatot, a legutolsó Bluetooth szabvány szerint történik az adattovábbítás. Beépített mikrofonja révén telefonbeszélgetések lebonyolításához tervezték. A muzsika hallgatásban a zenekeresés és a hangerőszabályozási funkciók alalpkövetelménynek számítanak.

A svédek skandináv hagyományai a formatervezésben is fellelhetők. Minimalista fazon és tiszta formák, maximalista használhatóság ötvözete az UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgató. Igényes anyagokat építettek bele, a komoly igénybevételnek számító sportközbeni használat sem gond. Az UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgató cssak az egyik vonal a vezeték nélküli fülesek kínálatában. Az újabb PLATTAN ADV II fazonok már különleges képességekkel is bírnak. A Bluetooth fejhallgatóba a sporttárs a saját vezetékes fejhallgatóját (vagy fülhallgatóját) bedughatja és onnan kezdve ugyanarra a zenére ketten dolgoztathatják magukat egymás mellett pl. párhuzamos futópadokon.

Az egyöntetű színvilág és a vidám árnyalatok különösen vonzóvá teszik a UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgatót, harmóniát és átgondoltságot sugallnak. Nem titkoltan a női sportrajongókat vették vele célba, de létezik normál fekete is a kínálatban. Most a Roland Garos modell féláron, más modell, mint a fehér PLATTAN True White akár egyharmad áron is megvehetők a nyári akció keretében, amíg a készlet bírja az ostromot.

UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgató

My Claudio

www.zegna.com

egyedi cipő luxus kivitelben

A sikeres "My Cesare" után Ermenegildo Zegna, az olasz luxusmárka bemutatta a második kollekcióját a testreszabható "My Claudio" sportcipőt. A lábbeli ultrakönnyű, flexibilis, ütéscsillapítása kiváló, és egyértelműen karakteressé teszi a kézi fűzési zsinór, ami az egész cipőt körülöleli. Egy igazi "kézműves" remekmű. Claudiót a mindennapos viseletre tervezték egyedi, luxus kézműves minőségben elkészítve. Könnyed megjelenése és változatos kialakítása lehetővé teszi, hogy farmerhez, rövidujjúhoz, szövetnadrághoz viseljük, bármilyen alkalmon megállja a helyét.

A felsőrész borjúbőrből készült és tíz különféle Pantone színben kapható. Ezen kívül a fűző is 12 különféle színárnyalatban, valamint az ütéscsillapító talprész is három féle kivitelben kapható.
Mindegyik cipőn megtalálható a kézi megmunkálással készített XXX logó. Az új aláírást Alessandro Sartori művészeti vezetőhöz köthető, aki ezzel látta el az ő első Ermenegildo Zegna kollekcióját 2017-ben.

Égető kérdés - ragyogó válasz

Forrás: littlesun.com

Napelemek újragondolva

A német Little Sun a dán-izlandi Olafur Eliasson vezetésével ismét a természetes anyagokhoz fordult egy látványos és ígéretes projekt keretében, az IKEA támogatásával. Az ötlet célja az volt, - a fejlesztésen túl - hogy megreformálja a napelemekről alkotott képünket. A nap mindannyiunké és rengeteg energiát ad, de az emberiség ezt csak minimálisan használja ki. Ugyanakkor a 21. században emberek százmilliói élnek még mindig elektromos hálózat nélkül, amit a nyugati ember talán csak akkor tud elképzelni egy pillanatra, amikor az elosztó rendszerben karbantartás vagy üzemzavar keletkezik.

Eliasson szerette volna ismét a napenergia, a napelemek felé fordítani ez emberek figyelmét, trendivé akarta tenni őket amellett hogy az elmaradottabb régiókban valódi megoldást is adhatnak.

Eliasson továbbá nagyon bízik benne, hogy az otthoni áramtermelés arra ösztönzi majd az embereket, hogy átgondolják energiafelhasználásukat és bátrabbak legyenek a klimaváltozás elleni harcban. Meggyőződése, hogy a művészet képes inspirálni az embereket és adni tud nekik egy küldetést, hogy mi nem csak fogyasztóként vagyunk jelen a piacon, hanem aktív befektetőként, szereplőként egy világméretű akcióban, mégha csak nagyon apró, mikroszkópikus méretben is.

Ennek eredményeképpen az IKEA Älmhult-i központjában a Democratic Design Days keretében bemutatták a SAMMANLÄNKAD termékcsalád prototípusát. A SAMMANLÄNKAD svéd kifejezés, ami annyit jelent "összekapcsolt", és ez jól kifejezi a mottójukat “We are all #ConnectedByTheSun” - Vagyis "A nap összeköt minket". Az IKEA-val való együttműködés óriási lehetőség, hogy ezt a megoldást és a környezettudatos gondolkodást globálisan lehessen terjeszteni, s mindezt világhírű designerek közreműködésével.

Minden egyes termék egymásba kapcsolódó fémes ívekkel veszi körül a napelemet, amiben a fényforrás belülről világít. A termékek házon belül, illetve szabadtéren is használhatóak lesznek majd. Jelenleg a prototípus fázisban asztali, illetve mennyezeti design lámpákat készítettek, valamint tenyérnyi méretű töltő dockokat. A projekt azt tervezte, hogy a gyönyörű eszközöket otthon az ablakokba tudjuk felakasztani a napsütéses órákban, a tárolt energia pedig később az este folyamán a fényforrást fogja táplálni vagy kis elektronikai eszközöket fog feltölteni. De ha csak stílusossá szeretné varázsolni az otthonát, ezek a design lámpák lakberendezési ötletnek sem utolsók.

Forrás: littlesun.com

A kényelmesebb olvasásért

www.idnworld.com/automat/AuroraP

Lastword könyvjelző

Olvasás közben gyakran zavarják meg? Akkor Önnek fejlesztették ki a Lastword flexibilis könyvjelzőt. Pontosan megmutatja, hogy hol is tartunk az olvasásban, illetve a rugalmas és elegáns fémjelző segítségével köszönhetően különféle könyvformátumokkal és méretekkel is használható. A római PQ Design stúdió fejlesztése megkapta a IDA Design Award különdíját is.

Korvaa

www.aivan.fi/portfolio/korvaa-he

A világ első mikrobákkal növesztett fejhallgatója

A finn Aivan stúdió elkészítette a világ első mikrobákkal növesztett fejhallgatóját. A Korvaa project egy tudományos kísérlet amiben deisgnerek, tudósok, művészek és a finn Aalto University működött együtt és kizárólag szintetikus biológiai úton készült anyagokkal dolgoztak. A termék neve finn nyelvből származik, ahol a „Korva” anatómiai jelentése („fül”) és a „Korvaa” egy ige, azaz „helyettesíteni, kompenzálni vagy kicserélni”.

A Synbio (Synthetic Biology) egy gyorsan fejlődő technológia, ami lehetővé teszi új biológiai organizmusok tervezését és létrehozását sokféle felhasználási területen. Megújuló nyersanyagokból - szintetikus organizmusokkal - sokféle vegyi anyagot, gyógyszert vagy akár üzemanyagot is készíthetünk és mindezt hulladékból, széndioxidból. A project célja volt bemutatni azt a páratlan lehetőséget, amit a synbio tartogat az emberiség számára. A fejhallgatót pedig azért választották, hogy három dimenziós formában megmutathassák, hogy milyen sokféle anyagtípus - kemény, habszerű, hajlékony, merev és szilárd - készíthető mesterségesen termesztett mikrobákból.

Gillette fűtött borotva

www.indiegogo.com

nagy ötlet szép formában

Gillette fűtött borotva kifejlesztésén munkálkodik a GilletteLabs. Az evolúciós szakaszban segítségül hívták a valamennyire mindig borostás érintetteket. Kipróbálhatták a prototípus példányait több százan és véleményüket a cég a továbbfejlesztésben hasznosította.

Az eredmény egy nem meglepő formában egy figyelemre méltó megoldás. A borotválkozáshoz felmelegíti a bőrt és ezzel együtt a szőrszálakat is puhítja. Gyorsabban siklik a penge, kisebb a szőrszálak ellenállása és a felpuhuló bőr okán a penge mélyebben képes elvágni a szőrt. Emiatt hatékonyabb a borotválkozás és hamarabb is megvan. A Gillette fűtött borotva akkumulátorral működik, ami külön vívmány, tekintettel arra, hogy hőt állítanak elő vele. Amikor nem kizárólag az akku feltöltése a cél, akkor a talp a tárolóhely funkciót is betölti.

Fontos szempont az ergonómia, kézbeillő termék kell kora reggel, nehogy valaki félálmosan megvágja magát. A Gillette fűtött borotva vízálló, zuhanyozás közben is használható és a tisztán tartása is egyszerűen adódik. A tökéletesített végtermék nemsokára a boltokba kerül, a borotva és a töltő mellé négy darab cserélhető borotvabetét is jár. A pattintva illeszkedő borotvabetét a legújabb fejlesztésű ötpengés kivitel. A fűtött borotva nagy ötlet, a napi kötelező férfisport közben kényeztet és talán formatervezési díjat is nyer.

Gillette fűtött borotva

KanDao QooCam váltókamera

by Sándor Gy. Zsolt www.kandaovr.com

360°-ban 2D, vagy 180°-ban 3D világ

Kétdimenziósan a látótere 360o-os körpanoráma. Egyetlen gombnyomással háromdimenziósra átállítva a látótere 180o-os, felülmúlja az emberi szem természetes látószögét.

Három halszemoptikáját a beépített digitális stabilizálóprogram segíti a döccenésmentes videókhoz és tűéles képekhez. Lassított videó lejátszásához a rögzítőképessége a normál vetítési sebességéhez képest ötszörös gyorsaságú. Akinek VR sisakja van, a kamera használatával azonnal elmerülhet a mesterséges térérzet világában. A beépített mélységtérképező szoftver képes egy elkészült képen módosítására, melyik objektum legyen éles és melyik legyen elmosott a jobb 2D térérzet eléréséhez. Egyedi képessége az élőképes videó közvetítése 2D körpanoráma vagy 3D élő adásban. A WiFi-kapcsolatra képes KanDao QooCam váltókamera lehetővé teszi 4K felbontású videóanyag vagy 4320x2160 pixel mérerű fényképek továbbítását.

A fém tokozás a napi használathoz profi érzetet és tartós külsőt biztosít. A sokoldalúságra jellemző, hogy 90 fokban lehet a testet elcsavarni, így számos új lehetőség kínálkozik a felvétel készítéshez. A beépített akkumulátor 2600 mAh kapacitás egy menetben 3 órányi használathoz elegendő. A csomagban tartozék a lencsvédő profil, bársony hordtáska és a háromfajta csatlakozó kábelből álló összeállítás. Gyárilag letölthető képfeldolgozó szoftvere alkalmas az általa DNG formátumban tárolt raw fájlok utómunkálataira.

A KanDao QooCam váltókamera számos dizájn díjat gyűjtött össze, úgymint CES innovation awards, IF design award, edison awards illetve a Red Dot design award.

KanDao QooCam váltókamera

NAT-2 vega cipő

www.nat-2.eu

az ’50 cipő amely megváltoztatta a világot’ gyűjtemény tagja

A NAT-2 vega cipő nem szimplán egy márka, hanem alaposan átgondolt tervezési folyamat eredménye. Modern kihívás a világnak és követendő példa is. A cipők alapanyagában alapvető változás, hogy elfordultak az állatbőrök hasznosításától. Nem ölnek le állatokat a bőrükért. További vívmány, hogy csak természetes alapanyagokkal dolgoznak. Zömében újrahasznosított, vagy más iparágak számára érdektelen anyagokat használnak. Félcipő és magasszárú cipő is készül belőlük.

Egyedi megoldás a szénából készített lábbeli. Vagy a tejcipő, amelyik a tejnek olyan összetevőit építi be a cipő felsőrészébe, amelyek másképp nem feldolgozhatók. Különlegesség a kőcipő, amelyik felsőrésze kőpor származékból áll. A darált kávé is újra hasznosul cipő formájában, vagy az erdőkből kinyert, amúgy nem hasznos faanyag. Egyedi változat a gombahéjból készülő cipő. A cipőtalpak anyaga természetes gumi, a belső talprész valódi parafából készül és az összeállításhoz csak víz alapú ragasztókat használnak. A gyártás egésze minimális ökolábnyomot hagy Földünkön.

A forradalmi jelentőségű anyaghasználat mellett fontos a kézi készítés, nincs szalagmunka. A munkafolyamat alatt ügyelnek a környezetet intenzíven kímélő gyártásra. A tudatos emberek köre alkotja a vásárlóikat, amely folyamatosan és növekvő ütemben bővül. A vega cipők a formatervezésben is aratnak, ezt vagy húsz kitüntetés bizonyítja.

NAT-2 vega cipő

Szétcsúsztatható mobiltelefonok

www.hihonor.com

az új dizájncunami

Szétcsúsztatható mobiltelefonok jelentek meg a kínálatban és célközönségük a szelfimániás fotósok. A „Navigare necesse est (Hajózni szükséges)” mondás nyomán a mai „Szelfizni muszáj” viselkedésre is igaz módon folytatódhat az ókori befejezés „vivere non est necesse (élni nem)”. Mobiltelefonjaik kommunikációs lehetőségeit kimerítve a gyártóknál a mobilok egyéb funkciói kerülnek reflektorfénybe. Mindenek előtt a fotózás és azon belül a lankadni nem akaró szelfimánia a fejlesztés motorja. Szelfizés nélkül szintén „vivere non est necesse”.

Ilyenfajta fixációinkat könnyítendő több gyártónál megjelent a szétcsúsztatható mobil, itt a test két panelból áll és egymáson csúszik szét. Felül kibújik a felénk néző frontkamera, vele magától elindul a szelfifotós alkalmazás, az automata fókusz azonnal ránk élesedik és máris kész a tökéletes szelfi. Mindez 2 másodperc alatt

Óriási előrelépés a korábbiakhoz képest.
Az előhalászom a telefont - kioldom a biztonsági kódot - elindítom a fényképező programot - átállítom frontkamera működtetésre - belövöm a fókuszt és ha mindezt lejátszottam – a kötött sorrendű teendők végeztével elkattintva a képet >>> a téma addigra sokszor odavan.

A szétcsúsztatható mobiltelefonoknál a gyors fényképezés mellett további előny, hogy a visszacsukható kamerapanel tökéletes védelmet nyújt a becsukott optika lencserendszerének. A kettőzött panel arra is nyújt teret, hogy bonyolultabb, nagyobb tudású és terjedelmesebb frontkamera rendszer kerülhessen a tokozásba.
Legnagyobb előny mégiscsak az, hogy felszabadul a kijelző felső részén a kényszerűen elvett fekete vakcsík. Megbontatlan felületű kijelzővel lehet visszanézni az elkészült képet és más fotót, videót. Luxusmegoldásnak számít, hogy a kézi kicsúsztatást az OPPO Find X telefonja motorosan oldja meg.

Vajon kinek nem lesz vonzó az új telefongeneráció? Jeles reprezentánsa a Honor Magic 2 modell. Szétcsúsztatható mobiltelefonok

Design bérbe

by Sándor Gy. Zsolt www.design4rent.hu

nem kell feltalálni a meleg vizet

Bértervezés bérdizájn dolgában nem kell a szomszédba menni. Az alkalmi formatervezéshez nem alkalmi csapat áll készen. Profi dizájnerek és művészek közös munkája ölt testet a végeredményben. Elég, ha tanulmányozzuk a bértervezés és bérdizájn terén nálunknál jártasabbak felajánlkozását. Nemcsak dizájnbútorok bérbeadásával, hanem vizuális koncepciók megtervezésével is foglalkoznak.

A bérbeadandó profilírozott bútorállomány a funkcionalitáson túl az adott rendezvény sikerességének előmozdítója egyben.

Igény szerint a tértervezés megvalósítása és a kivitelezés is a szolgáltatás része, amiben a tárgyak találkozása az emberrel a látvány révén esztétikai és vizuális élménnyel fejleszti a szépérzékünket.

Kölcsönadással és tervezéssel nem merül ki a szolgáltatások köre. Prémium márkák hazai képviseletét látják el, a Blofield, a FLUX és a Moree termékkörök értékesítésével ők foglalkoznak hazánkban.

Design bérbe

Stadler Form MAX fűtőventilátor

www.stadlerform.hu

málna színnel a szürke tél ellen

Stadler Form MAX fűtőventilátor színválasztékából a málna változat dobja fel bármely helyiség színvilágát legjobban. A svájci Stadler Form cég már nevében is a design fontosságát hordozza, immár 20 kerek éve.

Svájc igényes és elkényeztetett fogyasztói piac. A Stadler Form MAX fűtőventilátor ebben a versenyközegben is képes vonzóvá tenni magát. A Chicago Housewares Design Award díjazottja. Sok egyéb nyertes termék megalkotásában jeleskedő tervezője egyedi formatervet választott neki. Minden formaelemet ívekre és görbületekre alakított ki, a gömbölyded megjelenés a stabil lábazattal magabiztosság és erő benyomását kelti.

A Stadler Form MAX fűtőventilátor műszakilag is korrekt teljesítményt nyújt. Túlhevülés elleni védelme és termosztát szabályozója a kívánt állandó hőmérsékleten képes tartani a helyiség levegőjét. 5-7 Celsius fokos tartományba állítva temperál, alkalmas fűtetlen helyiségekben (pince, garázs, veranda) a fagyveszély elhárítására. Kétfokozatú, kétezer Watt teljesítménye bármekkora normál szobát ellát, ajánlott szobaméretnek a gyártó 20 négyzetmétert jelöl meg. A fűtési funkció ki is kapcsolható rajta. Kivételesen halk ventilátora a nyári szezonban a szobalevegő keverésével kelt hűs érzetet.

Ideális eszköz télen a fürdés vagy zuhanyozás utáni relatív hidegérzet megszüntetésére a fürdőszobában vagy akár a hálóban túllépve a funkcionalitáson, lakberendezési eszközünké is válhat.

Stadler Form MAX fűtőventilátor

EONIQ Navigator-S

www.eoniq.co

design karóra

EONIQ Navigator-S design karóra lehet mindenkinek a vágya, aki nem kedveli a futószalagon gyártott tucatórákat.
Az EONIQ Navigator-S design a Citizen 8N24 jól bevált japán óraszerkezetére épül. A mechanikus óra automata működtetésű 40-órás járási tartalékkal. Soha nem kell óráshoz vinni elemcserére. Csuklónk mozgása ad kinetikus energiát a rugós felhúzó mechanikának. Kemény zafírüvege 100 at nyomást is elvisel, a tokozás vízhatlan kivitelű.
Az EONIQ Navigator-S mutatói Svájcban készülnek, zöldes illuminációval világítanak éjszaka, hogy mindig tudjuk hány az óra.

Mindez eltörpül a legvonzóbb tulajdonsága mellett: az EONIQ Navigator-S design karóra kinézetét magunk tervezhetjük meg. Az óra annyira egyedi lesz, hogy még a nevünket is belegravírozzák a felhúzórotor felületére. A név az üveghátú óratokon keresztül nagyszerűen látható, ha levesszük a csuklónkról megmutatni.
Nem akárhányféle óra előállítására vállalkozik a gyártó, számos adott variáció teszi ki a kínálatot. 24 havi garanciát vállalnak gyártási vagy egyéb rejtett hiba esetére, ami egy kétéves használat alatt bizonyosan jól beazonosítható.

A tervezett kivitelt webes felületükön lehet összeállítani és megküldeni. Az örömteli döntést követő megrendeléstől számított 4-5 hét alatt gyártják le és kapjuk meg az órát. De akár egy igazán pompás design ajándék is válhat ebből a pompás karórából. Ne múljon úgy az idő, hogy ne a magunk kreálta órán lehessen látni, mennyi idő telt el azóta, hogy korábban megnéztük a számlapját.

OPPO Find X mobiltelefon

by Sándor Gy. Zsolt www.oppo.com

fényképezőgépe mechanikai bravúr

OPPO Find X mobiltelefon lehet egy új trend indítója. Az OPPO márka szerint több, mint 200 millió OPPO mobiltulajdonos él a Földön. Európa Az új célpont, a latin országok (Franciaország, Olaszország, Spanyolország) és Hollandia.

Az OPPO Find X mobiltelefon Snapdragon 845-ös chip vezérletével 8GB műveleti RAM-mal dolgozik. 256GB belső tárral szerelik, és lesz 512GB-os változata is.
Az OPPO felszámolta a hátoldali ujjlenyomat-olvasót és csak a vizuális 3D arcfelismerést veti be a tulajdonos azonosítására. A OPPO Find X mobiltelefon kijelző mérete 1080x2340 pixel. A homogén felületen elegáns a dizájn, felszámolja a fotózáshoz mások által kialakított trapézos kivágást is, ami egy másik gyártói melléfogás. Így semmi nem bontja meg a sima felület látványát.

A fényképezéshez a telefon felső éléből csúszik fel az optika és a lencsék innen néznek előre-hátra. A fotózás végeztével az optika szépen visszasiklik az ütésálló házba. A motoros mechanika jól teljesít, a tesztek 300 ezer nyitás/csukás műveletet garantálnak. A hátoldali optika duplalencsés: a 16 megapixelhez 20 megapixel segíti a képmélység kialakítását. Az frontlencse érzékelője 25 megapixeles(!), a 3D arcfelismerés mellett a a szelfizést is kiszolgálja.Az OPPO Find X mobiltelefon aksija izmos 3730 mAh kapacitású. Az OPPO VOOC gyorstöltésével a gyári mérések szerint 35 perc alatt képes 0-ról 100-ra regenerálódni.

Az OPPO Find X mobiltelefonért ezer eurót kérnek el külföldön. Hazánkban még drágább lesz, nevében az ’X’ akár az extra magas árát is jelentheti majd itthon.

OPPO Find X mobiltelefon

Royal Coffee Maker

www.royalcoffeemaker.com

Csodakávéfőző

Hadd mutassunk be egy újabb különlegességet, ami szintén önmagában egy kuriózum, egy önálló lakberendezési kiegészítőnk lehet.

Csodakávéfőző témában a világon legdrágábbnak tartott egyed a Royal Coffee Maker. Belőle havonta legfeljebb 10 példány készül. Darabonként minimum 50 munkaóra fekszik benne kézi megmunkálással. Az egyedileg készített csodakávéfőzők titka az odafigyelés és a precíziós kivitel. A készítőműhely Franciaországban van, azonban ezt a kávéfőzőfajtát eredetileg a belgák találták ki. Számos arany(ozott) alkatrészt is tartalmaz és értő gonddal nemesen csiszolt köveket is használnak. Egyedi igényeket szívesen kiszolgálnak (vésések, díszítés, anyaghasználat, stb.).

Nem meglepően a csodakávéfőző design luxustermék és hozzá luxus árképzés dukál. Megmunkálástól és anyaghasználattól függően egy-egy darabnak 15500-24000 US$ az ára.

A csodakávéfőző szifonelvű, működése a forrósodó víz tágulási-hűlési viselkedésén alapul. A kávéfőzéshez szükséges hőt meggyújtott borszeszégő adja. Működési elve varázslatos. A folyadék a hőtágulás alapján vándorol ide-oda a két tartály között, mintha valami varázslat zajlana.

A Royal Coffee Maker design elemei markánsak, nemegyszer az ízlésesség bizonyos határát is túllépve. A megrendelők mégis sorban állnak érte, a csodakávéfőző nem polcról kerül le készáruként.

Csodakávéfőző

FESTO

www.festo.com

uszonyos robothal

FESTO uszonyos robothal a legújabb automatizálási törekvések eredménye. A német illetőségű, automatizálással foglalkozó FESTO cég közeli kapcsolatot ápol a természettel. Annak mozgásmegoldásait mesterségesen előállítva hoztak már létre robotdenevért és robotpókot. FESTO uszonyos robothal jelenti az áttörést a FESTO repülő vagy a felszínen mozgó robotjai után, mivel a robothal a helyváltoztatáshoz a vízi mozgásformákat használja.

Mindkét oldalán egy-egy hosszú uszonycsík található, amelyet oldalanként 8-8 motor működtet a tintahalak uszonymozgását modellezve. A motorok eltérő sebességgel mozgatásával oldható meg az jobb-bal irányváltoztatás és külön motor biztosítja a fel-le irányú mozgást.

A robot alkalmassá tehető kamera és reflektor beépítésére, de egyéb funkciókat is elláthat. Távvezérelhető, ezért hallatlan távlatok nyílnak meg előtte, különösen a vízalatti csövekben történő ellenőrzések terén.

A kisérletező ember találékonyságának újabb bizonyítéka az előállítási mód. Az elektronikusan megtervezett FESTO robothal modell úgy születik meg, hogy az alkatrészeit 3D nyomtatóval állítják elő és azokat szerelik össze.

A robothal mozgása megigéző az emberi szem számára azt tudva, hogy ez emberi agy szüleménye. A cég szerint a robothal mozgását a BionicFinWave saját elnevezésű hullámkeltés idézi elő.

Megjelenése okán méltán szerepelhet bármelyik design tematikájú portálon.

FESTO uszonyos robothal

PAQ

by Sándor Gy. Zsolt www.maformdesign.com

többcélú berendezési tárgy

Hadd mutassunk be egy remek lakberendezési érdekességet.A PAQ többcélú berendezési tárgy megnyerte 2018-ban a ’Kiváló Termék-Formatervezés’ trófeát a Német Formatervezési Díj (German Design Award 2018) kiosztóján. Nem véletlen a ”többfunkciós berendezési tárgy” szóhasználat. Lehetne bútordarab is, de egy matracot nem könnyen nevezünk el bútornak. A ’bútor’ funkcióval az ember rendszerint egy kötött, stabil formát társít, általában merev és tartós anyagból elkészítve. Ezzel szemben ez egy ’rugalmas ágyszék’ és tárolóegység egyben.

Összehajtható, hajtogatható design elem. Élére varrt cipzárral lehet stabilan rögzíteni. Az ötféle színben megalkotott sokoldalú termék anyaga vízlepergető felületet kapott a gyors és higiénikus karbantartás végett. Hengeresen összetekerve és a tetejét behajtogatva egy székformát alakíthatunk ki belőle. Ha megmarad hengeres oszlopnak, kivülről jótékonyan takarja el a belepakolt tárgyak összevissza alakját és kiváló tárolóegységnek bizonyul kis helyiségekben, ahol szűkös a tér. Ha pedig leterítjük a padlóra, elsőrangú fekhellyé lép elő, és kis jóindulattal ágy lesz belőle.

Kiknek szánja a Maform tervezője, Csire Géza?

Azoknak, akik helyszűkében vannak és hirtelen kell vendégszobát kialakítani egy helyiségből, vagy nem tudják fix helyen megoldani bizonyos tárgyak tárolását (pl. gyerekjátékok). Gyerekszobában leterítve remek játszóhely lesz a padlón, ahonnan semmi nem tud leesni. Széknek is kiválóan megfelel. Vagyis egy valódi lakberendezési megoldást tud nyújtani sokféle igényre. Kényelmes és jól megtámasztja az ülő ember gerincoszlopát. Ugyanakkor sokkal könnyebb felállni róla, mivel magasított az ülés szintje.

A bútor kategóriában díjazott termék a zsűri összefoglalója szerint ez a rendhagyó és sokoldalú berendezési tárgy egyszerre ötletes és modern. A kollégiumi életforma jó kiszolgálója, mivel belőle pillanatok alatt készülhet hálóhely.

PAQ többcélú berendezési tárgy

QOOBO

simogatópárna macskafarokkal

Japánban szigorú szabályai vannak az állattartásnak. Legtöbb nagyvárosban tilos a háziállat a lakásban. Tokióban 75.000 olyan lakás van, ahol a bennük élőkre személyenként átlagban 5 négyzetméternyi vagy ennél kevesebb lakóterület jut.

Kevés a hely, szűkösen élnek az emberek és felügyelni kell a higiéniát is. Hatalmas a kis kedvencek tartása iránti vágy. Háziállat helyett sokan kénytelenek pótlékokkal beérni. Tokióban ezért vannak olyan szolgáltatók, ahol fizetős macskasimogatást biztosítanak. Léteznek olyan drága kávéházak, ahol a helyiségben szabadon sétálgató macskákat dédelgetni lehet. A Yukai Engineering ilyenféle igények kielégítésére idén őszre megjelenteti a QOOBO macskapótló interaktív robotpárnát. Kimutatták, egy japán leginkább arra vágyik, hogy a kezével egy ilyen szőrős testet simogathasson. A robotmacska-párna bundája ennek figyelembe vételével lett kifejlesztve.

A QOOBO egykilós design jószág. Sok vizsgálat eredményeként a farkát bonyolult algoritmus szerint képes mozgatni. Az interaktív farkcsóválás sebességét és a mozgás formáját a simogatás jellege határozza meg. Ezt a benne elhelyezett szenzorok sokasága érzékeli. Mellé QOOBO még dorombol is.

Szürke vagy barnás színvariációban lesz kapható és ha nem használjuk, akkor lakberendezési tárggyá válik. QUUBO jól viselkedik, nem csavarog és nem nyávog, etetni is csak az akkumulátorát kell. Chipbeültetésre és rendszeres oltásra sem kell vinni, almot sem pazarol. Előrendeléssel és kétéves garanciával kétszázdolláros áron kerül értékesítésre.

QOOBO simogatópárna macskafarokkal

DeLONGHI EDG736 ECLIPSE kávéfőző

www.delonghi.com

Még kávét is főz

Formája, designja biztosan, a vele főzőtt kávé bizonyosan mindenkit megállásra kényszerít. A DeLonghi EDG736 ECLIPSE végtelenül kényelmesen kezelhető jószág. Szoros együttműködésben a Nescafe céggel a kávéfőző a Dolce Gusto® kapszula család használatára készült. A kapszula-választékban rengeteg ízfajta áll rendelkezésre kávéban és teában egyaránt. Nagynyomású (15at) automata gőzerő hozza ki a legtöbb zamatot a leggyorsabban a kapszulákból. A kisnyomású pumpáknak sok időre van szüksége a kapszula tartalmának átmosására és az illatanyag és ízvilág mellé kijutnak a nemkívánatos másodlagos ízek, ezért a robbanásszerű átmosás az aroma igazi garanciája. Ezt az EDG736 design modell mindenkor teljesíti. A DeLonghi EDG736 ECLIPSE egyszerű kezeléséhez csak a kivehető egyliteres víztartályt kell feltölteni. Ajánlott vízkőmentes víz használata a gép hosszú élettartamának megőrzésére. A kiválasztott kapszulát behelyezve a készüléket áram alá kell helyezni, és az érintésre érzékeny vezérlőpanelen megnyomni a kívánt kávéfajtát. A felső rész önmagától előre nyílik és jelzi az ital elkészültét.

A pohártálca állítható magasságú, a macchiato vagy egyéb hasonló kávéféleségekhez illő pohárhoz igazítva. Mindenkinek egészségére és hozzá a vizuális élmény sem marad el!

DeLONGHI EDG736 ECLIPSE design kávéfőző

Philips BTB4800 mikro zenei rendszer

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

természetes fa természetes hangzás

Philips BTB4800 mikro zenei rendszer fogja otthon kiváltani a korábban beszerzett CD-játszót, rádiókészüléket és egyéb kevésbe modern kütyüt, egyetlen készülékben egyesítve összes előnyüket.
Az igényes fadoboz a Philips BTB4800 mikro (hifi) zenei rendszert mindenhová illeszkedő bútordarabbá avatja. Tekerőgombja némi nosztalgikus elemet visz be az összképbe, a minimalista dizájnba. Szépen kidolgozott fafelület és trendi fémelőlap rejti a Philips BTB4800 mikro (hifi) zenei rendszer szolgáltatási körét. Két darab szélessávú hangsugárzó került bele, hogy színpadi előadást közelítő sztereó hanghatása legyen. Basszreflex rendszere segíti a hangsugárzók mélyhang tartományának öblösségét. A 30 wattnyi összteljesítmény bármekkora szoba hangosításához több mint elegendő.

A Philips BTB4800 mikro zenei rendszer digitális DAB+ rádiós vételi képessége kibővül az FM rádióadásokra képes analóg szolgáltatással. Memóriája 20 adóállomás fix frekvenciáját képes tárolni.
A retro megjelenésú Philips BTB4800 mikro zenei rendszer a legfejlettebb Bluetooth kapcsolat felépítésével A2DP szabványú vezeték nélküli hangátvitelre is használható. A mobiltelefonról vagy táblagépről streamelhető zenékhez a zeneforrás akár 10 méter távolságra is lehet. A Philips BTB4800 mikro zenei rendszer univerzális USB Direct szolgáltatása a memóriakulcson tárolt zenéket is simán kezeli. Ha viszont analóg módon csatlakoztatható MP3-lejátszó van csak kéznél, a zenehallgatáshoz a Philips BTB4800 mikro (hifi) zenei rendszer 3.5mm minijack aljzata lesz a jó megoldás. A készülék mikroszenzoros kezelőfelülete vezérli a zenekeresést, a vissza- és előre léptetést és a véletlenszerű zeneszám kiválasztást. Ezen állíthatjuk be az ébresztés vagy elalvási kikapcsolás időzítését a LED kijelzős digitális órát használva.

A Philips BTB4800 mikro zenei rendszer igényli a 230 voltos hálózati feszültséget és ha bedugtuk a csatlakozóvéget a falba, attól fogva működtetését az összfunkciós távszabályozó kényelmesen ellátja. A készülék sokrétű tudásával történő ismerkedésben, kezelése mikéntjében a tartozék kezelőfüzet segít. A kikapcsolódásról már maga a Philips BTB4800 mikro zenei rendszer gondoskodik.

Philips BTB4800 mikro zenei rendszer

HOBOT-268

www.irobotcentrum.hu

ablaktisztító robot

HOBOT-268 ablaktisztító robot kell minden otthonba, ahol sok az ablakfelület és kevés az idő a házimunkára. A HOBOT-268 ablaktisztító robot tetszetős formaterve eltér a megszokott ipari fazonoktól. Simuló felületek és mégis szögletes élek. Ennek egyszerű az oka, az ablakok döntő többsége téglalap vagy négyzet alakú, derékszögek zárják az éleket. A HOBOT-288 ablaktisztító robot a fehér színű 268-asnak a fivére továbbfeljesztett Intelligens vezérléssel és fekete színben gyártják.

A HOBOT-268 ablaktisztító robot az ablakkeretes terelésre már nem tart igényt. Nagyméretű perem nélküli felületeket is megtisztít, mert két lézere is érzékeli, ha vége van az üvegnek. Bármilyen vastag üvegfelület megfelel neki és még döntött síkú (manzárd) ablakok tisztítását is megoldja. Katedrálüveg, védőfóliázott felület, maratott felület sem akadály. A HOBOT-268 ablaktisztító robot sokoldalú, számára a falicsempe és zuhanyzókabin, a konyhai síkfelület is lehet hadműveleti terület.

Tapadását vákuumelvű szívókák biztosítják, és a tapadóerőre automatika vigyáz. Energiaellátását 230 voltos hálózatról kapja. Áramkimaradás ellen a szünetmentes beépített áramforrása biztosítja 20 percig. Leeséstől gyári tartozék karbineres kötél védi, mint a hegymászókat. Saját maga navigál, vagy végezhetjük ezt magunk is a gyári távirányítójával. Sőt okostelefonos alkalmazást letöltve telefonunkkal is vezérelhetjük. Az üvegfelület mindkét oldalán dolgozhat és a külső munkánál a távvezérléshez nem kell kimennünk, mert a hasi oldalán is vannak érzékelők, az üvegen keresztül is irányíthatjuk. Kétféle tisztítőkendője könnyen mosható és légszívó rendszere az üvegfelületről a port előzetesen eltávolítja. Különösen alkalmas portálok, kirakatok, kávézók üvegfelületeinek felügyeletére. A HOBOT-268 ablaktisztító robot egy négyzetméternyi felülettel két és fél perc alatt végez.

HOBOT-268 ablaktisztító robot

STOJO újra hasznosítható pohár

www.stojo.co

könnyen a fenekére nézünk

STOJO újrahasznosítható pohár fenekére könnyen nézhetünk, mert összecsukható. Anyagösszetétele miatt műanyag elemei iparilag teljesen újrahasznosíthatók.
Angliában nemrég vették le a napirendről a tejeskávé-adó tervezetet. Forró eszpresszót általában csészéből, ellenben a tejeskávét méretes eldobható poharakból isszák, emiatt hegyekben gyűlik reggelente a nagyvárosokban a hulladék. Meg délben, meg este.

A tejeskávéadót leszavazták, büntetni akartak a környezet védelmében, de más módszerek kellenek. A STOJO poharak viszont jutalmazni szeretnének a természet és a környezet érdekében. Magunkat megajándékozzuk a boldog tudattal, hogy akármikor használjuk, minden alkalommal teszünk egy keveset a környezetvédelemért. A másik ok gazdasági. Aki sellős cégnél vesz kávét a saját poharába, a fizetésnél engedményt kap.

A STOJO összecsukható pohártestet egyetlen tömbből préselik. Szivárgásmentes és kis helyen elfér, könnyen magunkkal vihetjük. A beletöltött forró folyadék nem égeti a kezet és a beletöltött jeges ital sem okoz bőrkárosodást, hővédő karima akadályozza a direkt kapcsolatot a poharat tartó kézzel. Ha teli van és zárt tetejével lefelé fordítjuk, stabil pozícióba kerül, még rázkódó járművön sem dől fel.

Dizájnos vidám színei összehozzák a társaságot. Akárhová is teszik le, kedvelt beszédtéma tárgya lesz. Startup cégként tervezték meg és kezdték a gyártását, esztétikailag is dicséretes törekvésként.
Akinél ilyen újrahasznosítható termék van, egyúttal pozitív üzenetet visz vele a többi városlakónak.

STOJO újra hasznosítható pohár

Stadler Form ROGER és ROGER Little levegőtisztító

by Sándor Gy. Zsolt www.irobotcentrum.hu

velük fellélegezhet aki allergiára hajlamos

Stadler Form ROGER és ROGER Little bővíti a svájci levegőtisztítók családját. A Stadler Form testvérek feladata a szobalevegő hatékony karbantartása. A tiszta levegő és antiallergén légtér elengedhetetlen követelmény tüdőnknek. Zárt (otthoni, céges) légterekben kétszer-ötször több a légszennyeződés, mint a szabad levegőn.

Szervezetünkre kiemelten ártalmas mindenfajta élőlény (vírus, baktérium, gombaspóra, poratka), virágpor/pollen és egyéb levegőben úszni képes anyag (házipor és porrá vált állati ürülék) valamint a formaldehidek, gázok és szagok. Ezeket pusztítja hatékonyan Stadler Form ROGER és ROGER Little. Mindezt teszik esztétikus, egészségügyi termékre emlékeztető fehér-világoskék színkombinációjú külsővel.

Kezelésük szimpla, érintőpaneles felületen állítható be az automatikus és éjszakai üzemmód, vagy az előre programozott működés. Az előszűrő a fizikai szennyeződéseket tartóztatja fel, a Dual Filter™ kettős szűrő a mikroszkopikus behatolókat állítja meg, az aktívszén szűrő pedig a mikrobiológiai támadókat és a szagokat neutralizálja. Jelzik az elhasznált szűrőbetét szükséges cseréjét és mutatják a szobalevegő állapotát. Az égkék szín jelöli a jó levegőt, a narancs szín a közepeset, míg a piros szín riadót jelent a rossz levegő miatt.

Stadler Form ROGER a nagyobb légterekre (200 köbméteres illetve területre ≈70 négyzetméteres) míg ROGER Little 100 köbméteres, illetve területre ≈35 négyzetméteres légterekre felügyel. Kapacitásuk otthonra és irodai, hivatali használatra is feljogosítja őket még nagy ügyfélforgalommal terhelt légterekben is.
Tombol a tavasz, virágba borulnak a növények, ontják az allergén anyagokat. Stadlerék ezek ellen szakosodtak.

Stadler Form ROGER és ROGER Little levegőtisztító

Philips SHD8800

www.philips.hu

fejhallgató

Philips SHD8800 fejhallgató formatervezett kivitelben segíti a zavartalan tévézést és a kényelmes zenehallgatást. Korlátozás mentesen viselhetjük vezeték nélkül, szabadon. A Philips SHD8800 fejhallgató segít, hogy teljesen átadjuk magunkat a látványnak és a hangzásnak. Nincsen összegabalyodó vezeték, senki nem botlik el tévéhez vezető zsinórban, nem hallható a szomszéd szobából a hangos beszéd. Mi magunk sem zavarunk másokat amikor tévézünk. Erre kell egy jó hangzású, vezeték nélküli füles. Az SHD8800 fejhallgató kényelmesen oldja meg ezeket a feladatokat és és egyszerű a kezelése.
Szimpla a kezelőszerve, a hangerőt a tévé távirányítójával állíthatjuk be. Könnyű a viselése, bőven van hely a fülünknek a nagy hangkosárban. Önbeálló fejpántja kapcsolja be a beépített vevőegységet, amelyik a tévéhez csatlakoztatott bölcsőből vezeték nélkül érkező jeleket fogja. A bölcső egyúttal a Philips SHD8800 akkumulátor töltését és a biztonságos tárolását is megoldja. A Philips SHD8800 fejhallgató nem Bluetooth jelátvitelt használ, hogy még jobb legyen a hangja.

A tévék hangkimenetét nem elmélyült zenehallgatásra tervezték. Tudják ezt a hollandok és a Philips SHD8800 fejhallgatóhoz a tartozék kábelt kábelt használva jóminőségű hangforrásra – például hifi toronyra – közvetlenül csatlakozhatunk.
A formatervezők a Philips SHD8800 fejhallgató kialakításakor az emberi testtel való ergonomikus érintkezést tartották szem előtt. Bárhol érünk hozzá, mindenhol íves vagy gömbölyded a forma, élek és sarkok nélkül. Bár a fekete komoly szín, a dizájn összhatása barátságos és a hangzás elsőrangú.

Philips SHD8800 fejhallgató

SUI GENERIS

www.design-a-dress.com

magad tervezz egyedi ruhát az interneten

Ausztrál kezdeményezés, bárkinek a rendelkezésére áll. Tehetség és képzelőerő: mi kell még a dizájn világában? Ha valamelyikben nem bővelkedünk, akkor a weboldal segítő kezet nyújt. A regisztráción túl kell esni, hogy elmenthessük amit kitaláltunk. A felület hasznos útmutatók sorával szolgál. Külön tervezhetjük meg a felsőrészt, külön a szoknyát, sőt a kiegészítőket is. A fazon, a hossz mind szabadon választható, az egyes ruhaféleségekhez különféle anyagmintákat is felkínálnak. Nagyon ötletesek a kiegészítőknél az olyan láthatatlan megoldások, mint például a rejtett zseb, vagy az oldalhurkolás. Munkánkat megtekinthetjük úgy is, hogy a modellt nekük hátával befordítjuk.

Minden alkalomra hoz tanácsokat és nem köti meg a fantáziát túlságosan. Ha elakadnánk, a GALLERY számos ruhával kápráztat el bennünket úgy, hogy a fotón valaki hordja is. Bármely elkészült ruhaköltemény meg is vásárolható, ha bízunk magunkban és elég vastag a pénztárcánk. A foglalatosság a weboldalon ha nem feltétlenül eredmény reményében keressük fel, szabadidős programnak is elsőrangú.

SUI GENERIS - magad tervezz egyedi ruhát az interneten

Samsung Galaxy S9

by Sándor Gy. Zsolt www.samsung.hu

minden idők legjobb mobilja

Samsung Galaxy S9 modelljével a korei gyártó minden konkurenst beelőzött. A külalak a végsőkig lecsupaszított forma, ultravékony. A kijelző nem határozott élben, hanem egy leforduló görbében végződik, a Samsung saját elnevezésében végtelenített felület (Infinity Display). Gyakorlatilag az előlapon nincsen semmi, ami megtörné a síkot vagy a formát. Elől-hátul csak egy homogén üvegfelület látható. Hátoldalán is csak az optika, a vaku és a logo töri meg a tekintetet.A hátoldal annyit lépett előre, hogy a korábbiakkal ellentétben az ujjlenyomat leolvasó a kamera optikája alá került. Így egy majdnem tökéletes szimmetria alakult ki, amit a vaku bont meg, de ez sem bántja a szépérzéket.

A mobiltelefon által előállított kép kétszerese a magazinminőségű (300dpi) felbontásnak. Emberi szemmel nem lehet pixelenként beazonosítani. A gyönyörű színeket a szerves LED techika garantálja. A mobiltelefon kétszeresen is szakít a Samsung tervezési hagyományokkal. Egyrészt duplaoptikás kamerát kapott, automatikusan váltó rekeszértékkel f/1.5-f/2.4 tartományban. Ez a képi világ hűséges visszaadásában lép egy szintet. Másrészt Koreában megoldották a két hangszórós kivitelt. A szűkösre karcsúsított üvegházba sikerült beilleszteni felülre is egy hangsugárzót. Így ha az oldalélére fektetve filmet vagy video-klipet nézünk, a Samsung Galaxy S9 meggyőző sztereó hangteret hoz létre.

A technikai tudás elemzésével most nem rontjuk az összképet. Két dolog azért kerüljön említésre. A Samsung Galaxy S9 a legújabb, 8.0 változatú OREO Android operációs rendszerrel működik. A Snapdragon 845-ös chipkészletet hajtják vele Kínába és az USA piacára szánt S9-esekben. A 845-ös gyártójának teljes kapacitását a Samsung olyan hosszú időre lekötötte, hogy a konkurenciának egyelőre lehetősége se legyen hasonló sebességű processzorra szert tennie. Európába pedig a Samsung a még ennél is gyorsabb Exynos saját fejlesztésű SoC processzorával küldi a Galaxy S9 telefonjait. A két processzorfajta magyarázata az, hogy képesek legyenek kiszolgálni a remény szerint óriási igényt, amit az S9 támaszt bárhol a világban. Így szeretnék elkerülni az Apple iPhone X sorsát. A Samsung Galaxy S9 mobiltelefon egyelőre kívül-belül verhetetlen. Dizájn a javából. Jó ránézni, és ne rontsuk el a vizuális élményt a mellé tett árcédula tanulmányozásával.

BLOMUS Froma sajtszeletelő

www.blomus.hu

Letisztult formája a konyha éke.

BLOMUS Froma sajtszeletelő eszközzel vegye fel a versenyt az, aki a minimalista formatervezésben akar élen járni. A BLOMUS Froma sajtszeletelő német rajzasztalról került le, a cég 1921 óta a fémmegmunkálás és az esztétikum hozzáértője. A BLOMUS Froma sajtszeletelő a lágy és félkemény sajtokhoz a legjobb. Hajszálvékony acélhúr vágja szeletekre a tömbsajtot, saját jól érzékelhető sebességével vág tetszés szerinti vékonyságú szeleteket. Az acélhúr hosszú életű marad, ha a minél vékonyabb szeletekre törekszünk. Amikor a kart pontosan merőlegesen mozgatjuk lefelé, a húr stabilan érkezik a kiszabott résbe. Az orvosiacél kidolgozású matt munkafelületet a szeletelés végeztével könnyen tisztán tarthatjuk. A húrt külön is érdemes megtisztítani. Ebben a látványban gyönyörködhetünk utána.

Ha bármely okból az acélhúr elszakad, kapunk a BLOMUS Froma sajtszeletelőhöz két tartalék húrt. Szinte átlátszó vékonyságú szeleteket is levághatunk, ha a BLOMUS Froma sajtszeletelő valakiben művészi hajlamokat mozgat meg. Ezzel sokat segítünk a tálalási dizájn javításában is. A konyhai sikerélmények sokoldalú forrása a BLOMUS Froma sajtszeletelő, mivel használati körébe bevonhatjuk a puha gyümölcsök vágását is.

BLOMUS Froma sajtszeletelő

Trust VARO

www.trust.com

ergonomikus egér

Trust VARO ergonomikus egér a kézbe besimulva kellemes munkaeszköz rendhagyó megjelenéssel. A szemünket már villódzásmentes, nyugtató képet adó monitorok kifejlesztésével védjük, de a kezünkre nem ügyeltünk idáig ilyen alapossággal. A Trust VARO ebben nagy lépést tesz előre. A Trust VARO ergonomikus egér tervezése az emberi anatómiára épül. Hosszantartó, az inakat és izmokat sokáig tónusban tartó grafikai vagy tervezési munkákra szánták. A VARO egér a kézfej folyamatos, pihentető felfektetésével elkerüli a megerőltetést és húzódásokat.

A hagyományos egérgombokon túl két extra gomb is jutott rá a weboldalak fel-le görgetéséhez. A Trust VARO áramforrása belső akkumulátora, energiatakarékos ki/be kapcsológombbal működik. Vezeték nélküli kivitele révén nem függünk gubancolódó zsinórzattól. Szenvedélyes játékosoknak a gyártó vezetékes egeret javasol, és tény az is, hogy a VARO kiképzése a balkezeseknek nem kedvez. A Trust VARO egér USB-s mikro vevőegységgel csatlakozik a PC-hez vagy noteszgéphez. Formatervezési vívmánya, hogy a kisméretű USB-s vevőegységet az egér hasában tarthatjuk az erre kiképzett tárolóban is.

A gyári dobozban a használati útmutató mellett az akkumulátorhoz szánt USB-s töltőkábel található. A Trust VARO ergonomikus egér 2 év gyári garanciával kapható, ára forintban egy négyjegyű szám.

Trust VARO ergonomikus egér

Philips BTB8000 mikro zenei rendszer

www.philips.hu

Zeneközpont mindenfajta forráshoz Hi-Fi minőségben.

Philips BTB8000 mikro zenei rendszer mutatkozott be a hollandok kínálatában, formatervezésében erős nosztalgikus elemekkel. A jelerősség a frontoldalon két Deprèz-műszert utánzó kijelzőn olvasható le, ilyeneket régen a kazettás magnókba szereltek. A Philips BTB8000 mikro zenei rendszer kívülről a nagy krómozott tekerőgombokkal vagy negyvenéves hatás kelt, belül viszont utramodern a technika.

A Philips BTB8000 beépített rádiója az FM sávot használó adók mellett a DAB+ digitális rádióadásokat is veszi. A hangteljesítmény is modern, a 150 Wattos zenei hangerőt ekkora külméretben csak manapság lehet elképzelni. A Philips BTB8000 mikro zenei rendszer mindenfajta CD-t befogad, a gyári CD mellett az írott és az újraírható CD lemezeket is. USB portján memóriakulcsról is lejátszik zenét. Analóg 3.5mm-es bementére pedig egyéb zeneforrás köthető. Bluetooth vezeték nélküli kapcsolódással összekötött okostelefonunk zenetárát is megszólaltatja, miközben az USB port az okostelefon akkujának a töltéséről is gondoskodik. A Philips BTB8000 mikro zenei rendszer minden funkcióját a teljes értékű távvezérlő működteti. Csak hátradőlünk és betölti a szobát a zene, ami télen különösen nagy vonzerő.

Philips BTB8000 mikro zenei rendszer

Pro-Ject lemezjátszó Artist Collection sorozat

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

Formatervezés sztárikonok nevével díszítve.

Pro-Ject lemezjátszó Artist Collection sorozat bővÍti az osztrákok friss kínálatát és féltucatnyi különféle modellből áll.

Az ESSENTIAL III Sgt PEPPER’S DRUM modell idézi Ringo Star dobjának frontoldalát, míg a ”Bors őrmester MAGÁNYOS SZÍVEK KLUBJA ZENEKAR” című hanglemez emblémájával ellátott modell a The Beatles együttes sikereit idézi. Együtt a szólókarrierrel is befutott Beatles tagra emlékező ESSENTIAL III GEORGE HARRISON RECORDPLAYER modellel.
A The Beatles együttes nagy riválisa a szintén világhírű, de keményebb és lázadó rockzenét játszó Rolling Stones volt. A hatvanas évek óta nem oszlottak fel Mick Jaggerék, egymás után nyomták a koncerteket. Róluk szól a Pro-Ject lemezjátszó Artist Collection sorozat további darabja ROLLING STONES RECORDPLAYER jelöléssel, rajta az emblematikus kiöltött nyelv védjegy a fényes fehér vagy fekete káván.


Mindegyik változat az Ortofon gyártmányú hangszedők valamelyikével készül. A pick up betétek és a mechanikák többféle variációban oldják meg a hangjelek letapogatását és lemeztányér mozgatást, más-más pénztárcamérethez igazodva.
Vagy harminc éve indult el a Compact Disc (CD) lemezek forgalmazása megfizethető áron és a polivinil (bakelit) anyagú préselt hanglemezeket akkoriban szinte mindenki temette. Tetszhalálukból ez elmúlt pár évben támadtak fel, mert a praktikus CD-korong konzerv hangjához képest a fekete lemezek az eredetileg elhangzott teljes hangképpel szólalnak meg. A CD-n rögzített digitális jelekből a CD-lejátszók viszont elektronikusan állítják elő a valódihoz csak jól közelítő hangzásvilágot.

Mára a hanglemezek eladási száma lekörözi a CD-lemezekét – a természetes hangzás csak a vinil hanglemezen érhető el. Analóg jeleinek megszólaltatására a hagyományos elvű, de modern kivitelű lemezjátszók kellenek, amilyeneket a sógoréknál a Pro-Ject Audio Systems kínál. Hazánkban kipróbálhatók itt, összehasonlíthatók egymással a zeneszobában saját zenével is.

Pro-Ject lemezjátszó Artist Collection sorozat

TRUST GXT 170 RGB és GXT 188 RGB egér

www.cedrus.hu

profi játékosoknak szánva

Trust GXT 170 RGB és GXT 188 RGB egér könnyíti a játékmenetet de csak a profi játékosoknak. A Trust GXT 170 RGB és a Trust GXT 188 RGB modell a tanítható egérgomb valamint a többféle felbontás beállítása mellett a változtatható számú pingelés képességét is kínálja. A pingeléssel a játékos gépe szólítja meg az online játékot futtató szervergépet. Az egy másodperc alatt elküldhető parancsok maximális száma is befolyásolja az egérkattintás utasításának végrehajtásáig szükséges időtartamot. Nem kizárólag az egérgomb lenyomásáig eltelő reakcióidőn múlik a gyorsaság. A játékos a küzdelem során ahogyan fejlődik, úgy finomodik a stílusa és a praxis. A pingelési gyakoriság értéke növelhető, négy fokozatból választható. Ezekből a legjobb az 1 millisec időtartam.


A Trust GXT 170 RGB és Trust GXT 188 RGB egér formatervezése és némileg a tudása tér el egymástól. Közös bennük a harisnyabevonatos tekeredés-mentes zsinór, a gumiborítású felszínek és a szoftverrel programozható gombfunkciók. Az egérbe épített memóriamodul emlékezik az egyes beállításokra és nem kell játékonként újra programozni.
A GXT 188 RGB változat ötféle, egymástól különböző játékhoz hozzárendelt programfunkció kiosztást képes tárolni. A látható egérmozgás finomsága a 188-as modellnél duplája a GXT 170 RGB tudásának. Az egerek egyedi elnevezést is kaptak, GXT 188 Laban RGB és GXT 170 Heron RGB a teljes nevük. A GXT 188 Laban RGB a gyártó által indított #buildingchampions mozgalomba sorolt elérhető darab.

Az egerek felületét borító világító minta RGB színátmeneteivel szivárvány-hullámhatás érhető el. A Trust GXT 170 RGB és Trust GXT 188 RGB átal előállított különleges látvány a játékélményt erősíti.

TRUST GXT 170 RGB és GXT 188 RGB egér

ECOCAPSULE

www.ecocapsule.sk

ökokapszula, amit a Föld könnyebben lenyel

Ecocapsule elnevezéssel indult útjára északi szomszédainktól az igazán környezetbarát lakóegység. Szlovák tervezőcsapat munkája és a környezetre való hatásunk minimalizálására tesz kisérletet.

Az Ecocapsule formatervezése elfelejti a sarkokat és éleket. A nagy teherbírású üvegszálas héjszerkezet alumínium borítást kapott. A tetejét 600 W teljesítményű napelemek fedik és a teleszkópos mini szélerőmű 750 W teljesítményével együtt képes ellátni a komplett fűtés/hűtés, vízmelegítés és világítás feladatait.

Az Ecocapsule csapadék elvezetése rejtett gyűjtőrendszert képez. Vízháztartására jelentősen segít rá a szűrőkkel ellátott visszaforgató rendszer, rajta keresztül a víz 99,998% arányban szennyeződésektől mentesen áramlik. Természetből (patak, folyó, tó vizéből) nyert kellő folyadékmennyiséggel kiegészítve önfenntartóvá válik. A WC-használat utáni anyagokat komposztáló száraz rendszer teszi újrahasznosításra alkamassá. Az Ecocapsule tömege feltöltött víztartályokkal 1.9 tonna, a tartályok 700 liter vizet tartalékolhatnak.


A világítás kizárólag LED fényforrásokkal működik, és rendelkezik 110/230 voltos fali konnektorokkal, képes mini hűtőszekrény és mini mosógép befogadására. A szellőzés az ablaknyitáson túl a passzív visszanyerő rendszeren keresztül üzemeltethető. A központi energiatároló a padlófűtés energaigényét is kiszolgálja.
Az Ecocapsule 4½ méter hosszú, a brutto 8 négyzetméteres belső területből a beépítések után fennmarad több, mint 6 négyzetméter. Összecsukható, duplaszéles ágy és hozzá tartozó mozgótér kialakítását is lehetővé teszi. Az Ecocapsule működtetését számítógépes program látja el, egy táblagéppel magunk végezhetjük az vezérlést. A letölthető alkalmazás az ’okosotthon’ elveken alapszik. Egyetlen feltétel az adatforgalom szükségleteit kiszolgáló mobil hálózati lefedettség.

Az Ecocapsule nem nomadizmus. Fejlett érzékenységű, környezettudatos földlakóknak kínál alternatívát arra, hogy a létezésükhöz mai szinten szükséges életterük minimalizálja az ökológiai lábnyomukat.

ECOCAPSULE

Philips BT7900B

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

EverPlay hangsugárzó

A Philips BT7900B EverPlay hangsugárzó formatervével a holland márka szakít a hagyományokkal.
A Philips BT7900B EverPlay hangsugárzó egy dologban nem tér el a tradícióktól, ami a hangminőség. Két szélessávú aktív és 2 passzív mélynyomója a 14 Watt zenei teljesítményt tisztán és erőteljesen adja le. A torzítást a DPS jelfeldolgozóval tudták lecsökkenteni. Élek és sarkok nélküli tervezésével a hangrezonancia minimális.
A rendhagyó, hiányzó végű rögbilabda alakot utánzó dizájn pihenteti a tekintetet. Felüdülés íves és kerekített formákat látni a hangtechnikában. DuraFit borítása textil és gumi keveréke, lemosható és ellenáll a dörzsölésnek. A Philips BT7900B EverPlay hangsugárzót vízállóvá és pormentessé teszi.

A külalak után belül is több újdonság fedezhető fel. A vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat hatótávolságát háromszorosra növelték, 30 méterre is lehet a mobiltelefon zeneforrásként. A hangrendszerbe rejtett mikrofont is terveztek, kihangosított telefonbeszélgetések lebonyolítására alkalmasan.
Az energiaellátás minden zsinórzatmentes hangrendszer esetén neuralgikus pont. A Qualcomm® fejlesztésű Quick Charge™ módszer a normál megoldásoknál háromszor gyorsabban tölti az EverPlay akkumulátorát. Az EverPlay elnevezés is a folyamatos készenlétet és működést sugallja. Minden egy gombnyomásra működik.


A tervezésben a fazon mellett telitalálat az USB töltőkábel is. Méretezése és kialakítása lehetővé teszi, hogy azt a Philips BT7900B EverPlay hordozópántjaként is használhassuk. Kettős előnyén túl van egy praktikus vonzata, a töltőkábel nem tud elveszni mivel mindig kéznél van.

A Bluetooth® és a Quick Charge™ technológiák licenszelt szellemi termékek és beépítésüknek árvonzata van, cserébe ismert Philips minőséget kapunk.

Philips BT7900B EverPlay hangsugárzó

Stylies

www.irobotcentrum.hu

HELOS párologtató

Stylies HELOS párologtató érkezett Svájcból, ahol tudják hogyan kell a jó levegőre vigyázni.
Fűtött szobában a meleg levegő nagyobb páramennyiséget képes magában tartani, mint a hideg levegő. Szellőztetéskor a betóduló alacsony páratartamú hideg levegő kiszorítja a több nedvességet hordozó meleget és így fokozatosan kiszárad szobánk levegője. Kellemes páratartalomnak a levegő 40-60%-os relatív páratartalmát érezzük, irritáló száraz érzet 30%-os szint alá süllyedő páratartalom esetén keletkezik.

A Stylies HELOS párologtató a hidegpárolgás elvén segíti az emberi tüdő által beszívott levegő optimális légnedvesség tartalmának megőrzését. Belsejéből az antibakteriális anyaggal átitatott, nagy felületű papírfilterekről a légáram parányi vízcseppek formájában juttatja a szoba levegőjébe a nedvességet.
A Stylies HELOS párologtatóban a tartályból a filteres abszorbció által felszívott vizet ventilátor lapátok mozgatják, energiaigényük mindössze 6 Watt.

Hatékony működését magunk szabályozhatjuk. Egy LCD visszajelző számokkal mutatja a páratartalmat százalékos értékben. Igény szerint beállíthatjuk és a szint elérésekor a Stylies HELOS párásító önműködően kikapcsol, majd a paratartalmat automatikusan tartja.
A Stylies HELOS párologtató számára a helyiség ajánlott maximális mérete 50 négyzetméter, vagy tekintélyes 125 köbméter. A kijuttatható páramennyiség legfeljebb 350 g óránként, amit a négyliteres víztartály lát el.

Fontos tényező a higénia, a csapvizet gyakran cseréljük és alaposan öblítsük ki a tartályt. Annak belső felületét tartsuk tisztán, lerakódás mentesen. A benne tárolt vízminőségre antibakteriális tisztítíkocka (Clean Cube) felügyel, nem enged kórokozókat elszaporodni és a légtérbe jutni. A szintén antibakteriális védelmet biztosító papírfiltereket huzamos használat esetén kéthavonta, míg a kockát évente javasolja a gyártó cserélni.
A Stylies HELOS párologtató a visszafogott formatervezés révén a lakás bármely helyiségében könnyen elhelyezhető darab.

Stylies HELOS párologtató

Dyson Supersonic

www.dyson.hu

hajszárító

Dyson Supersonic hajszárító szakítva minden hagyománnyal teremt új szintet a kategóriájában. Annyiban hasonlít csak elődeihez, hogy használatához konnektorra van szükség.

A Dyson Supersonic alapvetően működik másképp. Át lehet rajta nézni, belül üres. Nincs látható forgó ventilátor és nincs rácsozat, amin keresztül hajszálat is szívhat be. A Dyson Supersonic hajszárítóba a levegő a fogórész alatt jut be. Az alulról felfelé mozgó hideg levegőt a fogórészbe rejtett intenzív fűtőfelület melegíti fel. Felül akadálymentesen erős, koncentrált meleg levegőfolyamként éri el a nedves hajat. A Dyson Supersonic™ gyors motorja nyugodt kéztartást és csendes működést biztosít.

A hajszárítóban kívülról forgó alkatrész nincs, tehát működésével a balesetveszély ki van zárva. A Dyson Supersonic™ fűtőfelülete rejtve van, így nem keletkezhet égett szag esetleges hajszál bejutása révén. Egy kiszáradt hajszál elhal, elveszti selymes felületét, ezután a ráeső fény is fakón szóródik rajta.
A Dyson Supersonic™ hőérzékelője másodpercenkéti 20 mérésével érzékenyen szabályozza a kijutó levegő hőfokát és a nedves hajat csak szárítja és nem kiszárítja. Ez nemcsak hajszárítás, hanem egyúttal hajápolás. A Dyson Supersonic™ használatával így a szárítás egészségesebb és gyorsabb. A hajszárító csomag a hajformázáshoz sok egyéb kellékeket is tartalmaz annak, aki a frizuráját nemcsak szárítja, hanem alakítja is.

Dyson Supersonic hajszárító

Trust GXT 707 RESTO

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

dizájnszék játékosoknak

Trust GXT 707 RESTO – már a neve is biztató. A hollandok a szenvedélyes játékosokat örvendeztetik meg guruló székükkel. A Trust GXT 707 RESTO a funkcionalitás jegyében formatervezési telitalálat.

A Trust GXT 707 RESTO fekete-piros színvilág kombinációja erőt és lendületet sugároz. Kellő agresszivitást, amit a játékosok nem lepleznek. Az ívek és a formák pedig dinamizmust adnak egy amúgy megszokott használati tárgynak. Emberek ülnek rajta, a Trust GXT 707 RESTO széknek kötelezően követnie kell az emberi test anatómiáját. Amikor a tervező ezzel a feladattal szembesült, mindez átfordult nála örömteli kihívássá.

A Trust GXT 707 RESTO kialakításánál az ergonómia követelményeit a lehető legnagyobb mértékben vették figyelembe. Szinte minden állítható rajta. Az ülés szintje, a kartámasz magassága, a háttámla dőlésszöge, a nyaktámasz eltolása és a gerinctámasz magassága. Terhelésként másfél mázsa a súlyhatár.

A tervezés extrém helyzetekre is gondolt. A játékba kisebb szünetet iktatva a Trust GXT 707 RESTO alul egy kar segítségével hintaszékre vált át és gyors regenerálódást hozhat a megerőltetett érzékszerveknek. Amikor a játékos minden erőt bedobva a végén győztesen kidől a játékból, nem kell mást tennie, csak a Trust GXT 707 RESTO háttámláját teljesen hátrahajtva vízszintes síkba fektetnie. Fel sem kell állni, minden kész egy rövid és pihentető alváshoz. A lélegző textília és a strapabíró bőrbevonat további adalék a komfortérzethez, amihez a 2 év gyártói garancia is hozzájárul.

Trust GXT 707 RESTO dizájnszék játékosoknak

Airbi Magic aromadiffúzor

www.irobotcentrum.hu

a levegőillatosító

Airbi Magic aromadiffúzor a szobánkba kerek formában varázsol illatokat

Végletekig egyszerű, ellipszis formába álmodták a cseh Magic illatosító varázslóját. Első ránézésre akár egy méretes bonbonosdoboz is lehetne. A tervezők minden sallangot elhagytak, a távozó párának hagytak meg egyetlen nyílást a tetején. A kapcsológomb is belesimul a felszínbe, egyetlen díszítőelem a körbefutó áttetsző csík, amelyik a LED fényforrásokat rejti. Mivel az Airbi Magic aromadiffúzor formatervezése minimalista, a dizájnt valamivel fel kellett dobni és ez a megvilágíthatóság lett.
Hétféle színt használó LED fénye a körbefutó matt gyűrűt és a távozó pára nyílását világítja meg. A fények állandósíthatók, vagy ki is kapcsolhatók, ami éjszaka különösen hasznos.

Az Airbi Magic aromadiffúzor kinézetéhez igen egyszerű kezelés párosul. Az aromaolajjal dúsított vízzel feltöltve az illatosítót csak be kell kapcsolni. A hálózatról biztonságos kisfeszültségen 24 voltos trafóval működik. Energiatakarékos és az ultrahangos porlasztás okán működése halk és hosszan tartó. A fűtési szezon közeledtével a levegőbe kijuttatott nedvességgel illatosít és egyben a kiszáradni hajlamos levegő páratartalmát is jótékonyan befolyásolja.
Az Airbi Magic aromadiffúzor 15 négyzetméteres (40 légköbméteres) szoba illatosítására használható. Tömege alig félkilós, így egyik szobából a másikba könnyen átvihető.

Jótanács: az Airbi Magic aromadiffúzor használatához a forgalmazó által javasolt aromaolajat vegyük. Illatkibocsátáson túl a készülék aromaterápiára is alkalmas, így szélesedik a olajválaszték. Betöltésekor egy megkötésre kell csak figyelni. A vízre juttatott aromaolajban alkohol, vagy más oldószer nem lehet. Ezek nem tesznek jót az embernek és a készülék alkatrészeinek sem, nem dokumentáció szerinti rendeltetésszerű használatnak minősülve és garanciavesztést okoznak.

A levegő illatosító burkolatának a szobaberendezéshez igazodó színkínálata a fehér és fekete mellett az erezett natúr fa változatot is magába foglalja.

Airbi Magic aromadiffúzor

Philips BT55B

www.philips.hu

Bluetooth hangsugárzó

Philips BT55B Bluetooth hangsugárzó érkezett hazánkba Hollandiából a minimál dizájn jegyében.

A Philips BT55B Bluetooth hangsugárzó tenyérnyi eszköz számos kellemes jellemzővel. Remekül kiváltja a mobiltelefon gyenge hangszóróját, méretéhez képest nagy hangterjedelemmel.
A Philips BT55B szabadsága a Bluetooth jelátvitel kényelmét és megbízható hangminőséget nyújt. Vele függetleníteni tudjuk magunkat a hálózati konnektor áramellátási vesződségeitől is.

Külön érdemes kiemelni a Philips BT55B vezeték nélküli megoldás Anti-clipping képességét. Anti-clipping elektronika figyeli a jelerősséget és ha az érkező jelek az erősítő hangtartományán kívül esnek, levágja a jelek csúcsát. Így kiküszöböli a zene torzulását, egyúttal megvédi a hangsugárzót a túlterhelésből fakadó esetleges károsodástól.
Amikor az akkumulátor kezd lemerülni, hasznos velejáró, hogy az Anti-clipping megspórólja az erős impulzusok túlzott energiafogyasztását is. A Philips BT55B hosszabb ideig szólhat és emellett szebben is szól majd. Saját akkumulátora 6 órán át képes a zenehallgatáshoz energiát szolgáltatni és lithium energiatára USB aljzatról tölthető. A rendőrkék működési LED színe pirosra vált, ha töltjük az akkumulátort és kialszik, ha teljes a feltöltés. Ehhez mindössze kétórányi időre van szüksége.

A gyártó a hagyományos fekete tokozás mellett kínál kék és rózsaszín színvariációt is. A Philips BT55B gumitalpain kis helyen elfér, tömege alig 10 deka és nem kell félteni, erős konstrukció kerekített élekkel. Megnyugtató formaelemekkel tervezték, minden díszítést mellőztek, egyedül a hangszóró lyukacsos védőborítása szolgál némi motívummal.
Tetején a működési kontroll fénypontot szimmetriába hozza a másik sarok süllyesztéke. Ebbe hordszár fűzhető be a kényelmes szállításhoz annak, aki szívesen lóbálja a csuklóján. A Philips BT55B Bluetooth hangsugárzó hátoldalán van a bekapcsológomb és a töltőaljzat nyílása. Hozzá egyedül az USB töltőzsinór a gyári tartozék.

Philips BT55B Bluetooth hangsugárzó

Trust URBAN Rive

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

Bluetooth vevőegység

Ha a gyártó a mobilodról lespórolta a fülhallgató kimenetet a Trust URBAN Rive Bluetooth vevőegység kapcsolja ilyenkor össze kedvenc zsinóros fülhallgatónkat a telefonnal, és még vezeték sem kell hozzá. A Trust URBAN Rive formás apró vevőegység, amely a BT jeleket a füles által értelmezhető analóg jelekké alakítja át. Formatervezése egy elegáns nyakkendő-csipeszhez teszi hasonlatossá és rajta parányi világító kék LED az ékkő.

A Trust URBAN Rive Bluetooth vevőegység akkor is hasznos, ha a telefonon többé nem zsinórral akarunk zenét halgatni. Ugyanakkor a meglévő fejhallgató/fülhallgató vezetékes kivitelű és nincs értelme lecserélni, mert igen jól szól.
A Trust URBAN Rive használatával a meglévő zsinóros headset reneszánszát éli majd, csak be kell dugni a headset kábelvéget a szabványos RIVE aljzatba, és a kábelt feltekerve akár zsebre is tehetjük. Az Apple iPhone 7 telefonon már nincs fülhallgató kimenet.
Az iPhone 7 mellé az Apple által vagyonért kínált gyári vezetékmentes headset megoldást. Ellenében a Trust URBAN Rive Bluetooth gazdaságos alternatíva. Kiszolgál minket Bluetooth kapcsolaton keresztül sokkal kényelmesebb használat mellett.
A Trust URBAN Rive Bluetooth további előnnyel is szolgál. A RIVE révén a kedvelt hangzásáról sem kell lemondanunk egy új mobiltelefon megvásárlásával, még ha arról hiányzik is a 3.5mm-es bemenet.

A Trust URBAN Rive Bluetooth akkumulátora egész nap teljesít. Teljesen feltöltve tisztán nyolc órányi zenehallgatásra vagy 10 órányi telefonbeszélgetésre képes, bekapcsolva készenléti ideje 280 óra.

A Trust URBAN Rive ismeri a jó hangminőséget nyújtó BT 4.1 adatátviteli szabványt, és a tetszetős apróság mellé 2 éves gyártói garancia jár.

Dyson AM09 ventilátor

www.dyson.hu

formatervezésből csillagos ötös

Dyson AM09 fűtőventilátor kell csak a lakásba, hogy tudását télen-nyáron kihasználva gyönyörködjünk a dizájnban.

A Dyson AM09 fűtőventilátor újdonságok sorát vonultatja fel. Első látásra valódi funkcióját nem is fedi fel. Közelebb menve sem árulja el rögtön, hogy mire szolgál és ettől mindenki meghökken. Ez nem is titkolt cél, ezzel vendégeket is lehet elkápráztatni.
Kívülről nem fedezhető fel semmilyen forgó, mozgó alkatrész, és ha tudjuk már mire való, akkor sem derül ki, hogyan oldja meg a feladatát. Amikor pedig lelepleződik, hogy ez egy fűtőventilátor, akkor jön a sok további meglepetés.

A kiáramló levegőt képes koncentrálni és fókuszálni, vagy szélesen teríteni. A kipréselt levegőoszlop vízszintes oszcilláló mozgatását is megoldja. A beépített Air Multiplier™ technológia a kibocsátott légmennyiséget megnöveli az általa magába vonzott további levegővel, ami összességében akár 28 liternyi levegő másodpercenként. A hideg levegő felfűtését is ellátja, adott hőfokot a beépített termosztáttal képes tartani, működtetése energiahatékony megoldás. A Dyson AM09 fűtőventilátor éjszaka használva is jól teljesít, zajszintje minimális, amivel QUIET MARK minősítést ért el.

Az igazi komfort a távvezérlővel teljes, az összes funkció egy gombnyomással szabályozható. Állíítható dőlésszöge sok esetben elsőrangú kiegészítő tulajdonság és a sok sima felület könnyen és gyorsan tisztítható. Az otthoni miliőbe simuló fehér vagy fekete színben kapható és jár hozzá gyártó által biztosított kétéves garancia.

Samsung Galaxy Note8

www.samsung.com

ott kezdődik, ahol az S8 végződik

Samsung Galaxy Note8 fogja helyreállítani a Samsung renomét, amit tavaly a Note7 kissé megingatott.

Menetrendszerűen jelentik be a vezető márkák az újdonságaikat. Tavasszal a Samsung telefon zászlóshajói, őszre a Note család új tagja, majd ezt követi októberben az Apple évfordulós Apple modellje és a szándékoltan ezután a Google referencia telefonja.
A Samsung Galaxy Note8 fekete, szürke, kék és arany változatban lesz kapható Európában. A Galaxy S8 és S8+ erejét ugyanazon Qualcomm Snapdragon 835 központi egység adja, mint amit a Galaxy Note8 is megkapott. Egyszerűen ma nincsen gyorsabb processzor a piacon.
Belül a fedélzeti memória lett izmosabb, az S8 a 4GB műveleti RAM-ja helyett a Note8 6GB RAM-ot kezel.
Energiafelhasználása hatékonyabb, az akkumulátor karcsúbb lett, 3300 mAh kapacitással kerül beépítésre.
Viszon képátlóban valamennyit hízott a Galaxy Note8, hogy ne lehessen rásütni, még a kijelzőn sem változtattak az S8+ méretéhez képest. Felbontásban ugyanakkor megmaradt az 1440 x 2960 pixel.
A fizikiai méretkülönbség abból keletkezett, hogy az S8+ ívelt sarkaihoz képest a Galaxy Note8 kicsit szögletesebb lett, így az átló hossza növekedett. Valójában az esztétikum változott, a lényeg nem.
Mivel a lényeg az, hogy a Samsung – keresztben legalábbis – megvalósította a kijelzőt befoglaló látható keret felszámolását, ez az Infinity Display. A tetején a hangszóró és a frontoldali kamera optika miatt van egy vékony csík, a lenti keskeny vaksávot viszont nem töri meg a fő nyomógomb, ezt szenzor helyettesíti. Látványnak is kellemes, kézbefogni élvezet. Oyan, minha a tenyerünk szabna csak határt a képeknek.

A képek elkészítésében lépett előre nagyot a Samsung Galaxy Note8 a hátoldali dupla kamerával. Ez alapvető különbség az összes korábban megalkotott Samsung modellhez képest. A főkamera kétszeres optikai ráközelítéssel 12MP érzékelős, duálpixeles kivitelben f1.7 rekeszértékkel egyezik az S8/S8+ optikájával, a másik kamera pedig a 10-szeres digitális zoom képességgel a mélységi fotózást segíti. Ez portrékészítésnél kiváló, a célszemély hátterét még mosottabbá tehetjük a fénykép elkészítése előtt is, valamint az elkészülte után is. A ’bokeh’ hatással jobban kiemeljük az objektumot.

A Samsung Galaxy Note8 továbblépett a beviteli lehetőségek terén. Az ujjunk mellett az S Pen elektronikus toll lesz segítségünkre. Maga a toll ránézésre is kiváló dizájn. A kézírásunkat szoftver változtatja nyomtatott szöveggé, kézzel írhatjuk meg az üzeneteket vagy írhatunk fotókra szövegeket. A rajzolás terén lesz majd hasznos az S Pen a nyomás- és dőlésérzékeny képessége.
A tollat használat után a praktikus oldaltároló fogadja be és tünteti el.
A Samsung Galaxy Note8 nem jelent ugrást az S8/S8+ után, azonban nem is lehet a technikában ilyen rövid idő alatt nagyot lépni előre. Formatervezése elsőrangú maradt, ebben továbbra is a Samsung van a versenyben az élen.

Philips BM6B izzy

www.philips.hu

vezeték nélküli zene minden egyes szobában

Philips BM6B izzy a családjának legifjabb tagja. Vele a hollandok koncepciója egygombos megoldással szolgál egy tipikus helyzethez.

ZENESZOBA
Szól a zene az egyik szobában és át kell mennünk a másikba, de az zeneszóról nem akarunk lemondani ott sem. A BM6B izzy a lehető legegyszerűbben valósítja meg, hogy a hangzás mindenhová eljusson. Az izzylink™ kapcsolattal akár öt ilyen csatlakozásra képes egységet is üzemeltethetünk otthon. Valamelyik tagja lesz a Mester, és az összes többi vele párosítva ugyanazon zeneforrás (okostelefon, tablet) tárolt muzsikáját vezetékezés nélkül szólaltatja meg bárhol a lakásban.

Korábban a Fidelio BM90 egység már bemutatásra került. Akkor a hangminőségen túl az időtálló klasszikus forma volt az, amitől a BM90 kiemelkedett a többiek közül. A Philips BM6B izzy az izzylink™ család tulajdonságait a hordozhatósággal új irányban bővíti. Formatervezésében ugyanakkor megmarad az igényes visszafogottság.

A Philips BM6B izzy működtethető hálózati tápfeszültséggel is, vagy saját feltöltött akkumulátoráról. Utóbbi lehetőséggel a használati kör bővül, kitehetjük az erkélyre vagy teraszra, de a kertbe is. Ha a zenetárat közvetlenül akarjuk kezelni, akkor érdemes a Philips BM6B izzy egységet választani a Mester egységnek. Az izzylink™ családtagok egymással saját hullámhosszon tartják fenn a kapcsolatot. Nem a lakásban használt Wi-Fi routeren keresztül kommunikálnak, nincs rá szükségük és így nem fogják le a sávszélességét. Az okostelefont is Bluetooth csatlakozással érzékelik, így teljes a szabadságérzetünk. Praktikus tulajdonság, hogy a BM6B izzy MULTIPAIR képessége több okostelefonra is emlékezni képes, ha egyszer már összepárosították vele.
Zsinóros csatlakozású zeneforrás esetére AUX aljzatot kapott.

ÉNEK AZ ESŐBEN
A izzylink™ család BM6B tagja a kültéri használatra méretezve ellenáll a fröccsenő víznek, kádfürdő közben is használható. IPX4 besorolása a hirtelen jött zápor ellen is védi. Persze senki sem hagyná csak azért kint ázni az esőben, mert az bírja a vizet. Főleg nem, ha a zeneforrás telefon általánosan nem vízhatlan. Amúgy is bemennénk a szobába az elektronikával, mert magunk sem vagyunk vízállók.

TARTALOMHOZ FORMA
A Philips BM6B izzy a sztereó hangélményhez négy hangsugárzót rejt, ezeket ívelt élekkel határolt hasábformába foglalták bele. Enyhén döntött tetején a kezelőszervek gumifelülettel borított érintkezőgombok, szimmetriába rendezve. Némi világítást is kaptak, rendőrkék Bluetooth logo és fűzöld Group felirat fénylik sötétben is az eligazodáshoz.
A holland tervezés a helyiségek színösszhatását úgy próbálta emelni, hogy a fekete BM6B modell mellé a fehér BM6W változatot is kínálják, ha az utóbbi színben jobban igazodik az enteriőrhöz.

Trust ICS-2000 Octopus

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

okosotthon távvezérlő központ

Trust ICS-2000 Octopus segítségével a már felkészített otthoni berendezések és készülékek egésznapos szolgálatba lépnek, akár otthon vagyunk akár nem.

Trust ICS-2000 Octopus a nevéhez méltóan sokoldalú, sőt nyolcnál jóval több feladat párhuzamos ellátására alkalmas. Mindezt meglepően szép formába álmodva teszi. A mindenfelől szimmetrikus fazon tetején a nyomógomb megnyugtató zöld LED-kontrollfény világa űrkorszakra utal. Ha űrhajó bonyolultságával nem is, de az okosotthonok rafinériájához szükséges összes tudással felruházták.

A Trust ICS-2000 Octopus az otthoni kommunikációs hálózatba illesztve központként viselkedik. Minden vezérelhető eszköz elé a Trust által szállított érzékelőket vagy jelfogókat beiktatva ezek képesek fogni az Octopus által vezeték nélküli kommunikációval küldött parancsokat és a csatlakozatott eszközöket ennek megfelelően vezérlik.
Azoknál az eszközöknél, ahol távszabályozó a Trust rendszernek eleve a része, mint amilyen pl. az ALED2-2709R változtaható fényerejű világítórendszer csomag, a Trust ICS-2000 Octopus rátanítható a távszabályozó működésére, és így minden távszabályozó fizikailag feleslegessé válik.

Mindehhez szükséges az Apple App Store vagy a Google Play bázisról a TRUST által kifeljesztett ingyenes alkalmazás az okostelefonra vagy táblagépre letöltve. Az alkalmazáson belül különféle rendeket alakíthatunk ki, azokat elmenthetjük és a későbbiekben ezek szerint vezérli a telefonunk az Octopust. Saját személyes profilját létrehozva a család több tagja is kezelheti saját telefonjáról ugyanazon Octopust. Nemcsak otthon, hanem akkor is, amikor távol vagyunk hazulról és van internet hozzáférésünk.

Ilyen módon az Octopus nemcsak a telefonba betáplált automatizmusokat működteti saját maga, hanem otthon személyesen is kezelhetjük az eszközeinket a telefont használva, vagy távolról irányíthatjuk vele azok működését. Világítást, redőnykezelést, locsolórendszert, IP videókamerát, stb.

Mindegyik megoldás a Trust ICS-2000 Octopus központi vezérlőt utasítja és rajta keresztül adja ki az érzékelőknek a végrehajtandó parancsokat 2.4 GHz-es (nem Wi-Fi szabványú) kommunikációval. Az Octopus jövőbiztos, mert több Smart Home vezérlő kommunikációs protokollal együttműködik, mint amilyen a ZigBee HA/LL is. Utóbbit a Philips használja a Hue termékcsaládja működtetésére.

Apple HomePod

www.apple.com

hangközpont és vezérlőcenter

Az Apple HomePod karácsonyig a boltokba kerül és $349-es javasolt árcédula lesz rajta. Ha lekerül róla, akkor egy tökéletes felgombolyított spárgaspulni alakját veszi fel nemcsak a sötét, hanem a fehér színváltozata is. A sötét szín megnevezése a gyártó szótárában az ’űrszürke’.

Hangkeltő eszközként két és fél kilót nyom. Öblös mélyhang sugárzó dolgozik a tetején és körben 7 csipogó sugárzó szolgálja ki a közép- és magashangokkal. Mivel a vezérlése az Apple cég Siri hangutasításos intelligenciájára épül, benne 6 rejtett mikrofon érzékeli a hanggal megformált utasításokat. Akkor is megteszi ezt, ha közben szól a zene.

A hangvezéréssel a zenei szórakozás válik a lehető legkényelmesebbé. Lejátszási listák gyors összeállítása, a kedvelt zeneszámok alapján zenei stílusok szerint történő csoportosítás és még sok egyéb szolgáltatás is lehetséges vele. Beszélgetni is képes, kérdésre válaszol is, hogy éppen ki énekel. Podcast adások közvetítésére, időjárás és hírszolgálat meghallgatására is kiválóan alkalmas.

A lakásban a hangvezérléssel a HomeKit képességgel összeköthető intelligens eszközöket is irányíthatjunk, ez a legegyszerűbb mód a világítás felkapcsolására, vagy az napsütés ellleni árnyékvetők kinyitására.

A HomePod készülékben az elektronikus tartalom nagyon igényes, egy Apple A8 processzor utasításkészlete irányítja a folyamatokat. A 17 centi magas forma a szimmetria csúcsa és a lekerekített körvonalak egyszerűségét csak a szándékoltan nyers borítófelület teszi még izgalmasabbá.

Marshall KILBURN hordozható hangrendszer

www.audiocentrum.hu

A zenei Marshall-segély

Marshall Kilburn néven vezeték nélküli hangerősítő rendszert hozott forgalomba a patinás angol márka.

A Marshall Kilburn minden külső elemében utánozza a hetvenes évek koncertjeinek elmaradhatatlan kellékét, a gitárerősítőt. Tetején a tekerős potméterek mellett most is ott a dugasz aljzat.
Most nem gitárzsinórt, hanem 3.5 mm jackdugóval ellátott vezetékes hangforrásokat fogad be. Van ennéle egy kényelemesebb megoldás is. Vezeték nélkül csatlakoztatható rá okostelefon vagy táblagép és a rajtuk tárolt zene hatalmas hangerővel szólal meg. A Marshall Kilburn a Bluetooth hangforrástól maximum 10 méternyire bárhol működve veszi a jeleket.
Mindezt a beépített akkumulátor látja el energiával és ha nem teljes hangerővel bömböl, akkor reggeltől estig képes zenélni. Hangszóróből három is belekerült, a sztereó zenei képet két darab 8-8 Watt teljesítményű hangsugárzó alakítja ki és azt egy 25 Wattos mélyhangsugárzó támogatja.
A többkilós fenevad nagy hangerőnél sem torzít és a súlya miatt nem rezonál be.A Marshall Kilburn kezelőszerveit a nosztalgia jegyében a tekerős hangerő beállító gomb mellé külön magas- és mélyhang szabályozó gombokkal bővítették ki. Műszer kategóriájú billenőkapcsoló látja el a rendszert árammal és kis piros kontrollfények jelzik a funkciókat. A formatervezők vették a fáradságot és még az előlap rácsát is a cégre jellemző klasszikus, durvaszövésű fémszálas anyaggal alakították ki. Már a márkafelirat stílusa rögtön beazonosítja a gyártót. A műbőr tokozás érdesített kávája sem hagy kétséget arról, hogy replika-gyanús végterméket álmodtak meg.
A hordozópánt is üzenetes, amely szándékoltan a zenészek gitárjának tartóhevederét utánozza. Leakasztható, ha a Marshall Kilburn megtalálta a helyét a szobában a kihangosításhoz. A teljes nosztalgiához a régi gyűrűs telefonzsinórokra hajazó gyári csatlakozókábel járul hozzá. Mindkét vége és a Marshall Kilburn kezelőfelületén minden fém arany színben vonzza a tekintetet.

Trust AERON vezetékmentes Qi telefontöltő

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

Találkozik a kényelem és az esztétikum

Trust AERON vezetékmentes okostelefon töltőt kínál a holland cég azoknak, akik szeretnek a tudomány újdonságaival a gyakorlatban találkozni.
Az elektromágneses tér már korábban is szolgált akkumulátor töltésére. Az elektromos fogkefénél már régen így oldják meg, hogy az áramforrást és a töltendő akkumulátort el lehessen választani. Azóta a gerjesztett erőteret úgy sikerült kialakítani, hogy a már jóval nagyobb energiaigényű okostelefonokat is be tudták vonni.

A Trust AERON vezetékmentes megoldása elegáns, lapos és kivitele követi az okostelefonok formáját. Alakja a pontos illesztést is segíti, hogy a telefon ne nagyon lóghasson le a töltőről, és gondosan a helyére kerüljön. Innen bármikor felvehetjük, amikor hívnak minket és szabadon mozoghatunk vele otthon. A beszélgetés végeztével visszahelyezve Trust AERON padra a feltöltés folytatódhat.

Az okostelefonok gondosan kialakított formáját és a végsőkig simított felületeit a töltőnek nem kell feltétlenül követnie, mert a telefon esetleg nem is feküdne biztonsággal a töltőn. A dizájnos mintázat inkább segít a telefonnak a töltőn nyugodni.
A vezetékmentesség csak a telefon és a töltő között értelmezhető, mert a töltőt el kell látni árammal, amit a gyári tartozék mini USB kábellel biztosítunk. A töltést LED kontrollfény jelzi és az 5W energia hasonló hosszan tölt, mint egy hagyományos 1 amperes vezetékes töltő által igényelt időtartam.

Az elektromágneses tér működését nem zavarhatja fémtárgy, mert károkozás léphet fel. Ezért a tervezésnél az FOD (Foreign Object Detection) idegentárgy-észlelési intelligenciát alkalmazzák, segítségével a töltés veszély esetén leáll.

A Trust AERON vezetékmentes megoldásról fontos tudni, hogy a Qi rendszerű töltők családjába tartozik és a meglévő telefont ellenőrizni kell, hogy
     
  • a) gyárilag egyáltalán alkalmas-e vezeték nélküli töltővel együttműködni
  • b) azonnal tölthető-e vagy csak erre profilírozott hátlapcserével lehet megoldani
  • c) a Qi rendszerben lehet-e tölteni, vagy a másik (Powermat) rendszert ismeri-e
Sok kételyre válasz, hogy az okostelefont védő tokok nem jelentenek gondot, a töltéshez nem kell levenni a készülékről. Ez alól csak a fémet tartalmazó tok a kivétel. Minél közelebb van a telefontest a töltőállomás felületéhez, annál hatékonyabb a töltés, de a tokok vastagsága ebben a vonatkozásban elhanyagolható tényező.

Tivoli Audio Model One DIGITAL

www.audiocentrum.hu

nosztalgikus külső hipermodern belsővel

Tivoli Audio Model One DIGITAL a beszédes nevű újonnan megjelent amerikai rádió, amelyet vonalzóval és körzővel terveztek.
A Tivoli Audio Model One DIGITAL dizájn – valódi fa doboz, durvaszövésű fronttextil, kerek kijelző – a rádiózás szerelmeseinek üzen és visszatekint 1965-re. A hangmester-feltaláló Henry Kloss több mint 50 éve fejlesztette ki mérföldkőnek tekintett rádióját, a Model Twenty One készüléket.Akkor ultramodernnek számító külső megjelenése máig termékenyen hat az ipari formatervezőkre. Analóg rádiónak tökéletes volt, lévén akkoriban csak analóg adások sugárzása az éterben.

Jó 15 évvel ezelőtt alakult meg a Tivoli Audio vállalat, amelynek alapítója együtt is dolgozott a feltalálóval. A Tivoli Audio cég Model One rádiója tisztelgés volt Henry Kloss munkássága és eredményei előtt. A ma is kapható Model One szintén analóg elvű készülék.A Model One legfrissebb változata lett a digitális verzió, amelynek tudása minden eddigit összegez.A Tivoli Audio Model One DIGITAL egyesíti magában a ma korszerűnek tartott megoldásokat, amelyekkel zenélni lehet. Feljelentkezik a Wi-Fi hálózatra és használhatja a Spotify, Deezer, Tidal, QQ streamelhető szolgáltatásokat. A világhálón ezernyi webes adóállomást talál meg. Rádió tunere az analóg FM mellett a DAB+ magyar szabvány szerint sugárzó adókat képes fogni. Ha mindez nem elég széles választék, akkor vezeték mentesen csatlakozhatunk vele adott Bluetooth® jelforrásra. Okostelefonról, tabletről ezzel hallgathatjuk meg a zenegyűjteményt. Remélhetőleg a zenetár nagyfelbontású felvételeket tartogat, hogy érvényesülhessenek a hagsugárzó akusztikus képességei.
Vezérlése roppant egyszerű a Tivoli Audio ingyenes ’ART’ alkalmazásával, amelyik az iOS és az Android rendszert egyaránt ismeri. Használhatjuk a rádió közepén a multifunkciós tekerő/nyomógombot is.
Az egyhangszórós kivitel ne tévesszen meg senkit, mert szteró térhangzásra is képes. A másfél kilós készülék gyakorlatilag egy aktív hangfal sztereó rádiótunerrel beoltva. A másodhangfal szerepét a külön kapható Tivoli Audio CUBE hangsugárzó töltheti be.Vezeték nélkül szólaltatható meg és önállóan, sztereóban vagy multi-room megoldássá köthető össze számos CUBE így minden szobában élvezhető ugyanaz a zene. Az ART hangfal szintén képes ellátni ezeket a feladatokat, még falra is akasztható a lapos és kerek kivitel. Formája hangkeltésre lett kifejlesztve és mindenféle kiépítettségben teljesíti is az elvárásokat.Azok, akik már meghallgatnak egy Tivoli Audio rádiót, azután más hangkeltő eszköre nem vágynak. Hangzásvilága és formatervezése élményt jelent a fülek és a szemek számára egyaránt. Az analóg mono rádióktól hosszan ível a pálya a többhelyiséges, vezetékezést nem igénylő, modul rendszerben kialakítható és könnyen változtatható összeállításokig.
Mindehhez hadrendbe állítja az otthon fellelhető összes zeneforrást és garantálja a komplex kikapcsolódást.

Philips ShoqBox SB300B

www.philips.hu

vezeték nélküli fényes hangzás

Philips ShoqBox SB300B névvel és a látvánnyal sokkol a hangrendszer. A dübörgő zene ritmusára a hangsugárzó saját algoritmusát követve színes LED fényeket bocsát ki magából.
Philips ShoqBox SB300B termékével a holland cég igencsak magára vonja a figyelmet. Mindkét oldalára terveztek mélyhangsugárzót és középen egy széles átvitelű hangszóró teljesít. Az összes membránt erős rácsok védik, a kivitel robusztus és ütésálló. A fizikai behatások ellen a masszív héjszerkezet óvja, felületi kiképzése pedig a víz és por ellen védi meg.

Minősített IPX7 vízálló kivitellel tervezték, a májusi eső ellen szabadtéri buliban is megvédi. Minden gombja gumifelület alá rejtett érintőkapcsoló és a csatlakozó aljzatokat is gumisapkák védik. Nemcsak a víztől, hanem a por ellen is tökéletesen védve van.
Vezeték nélküli Bluetooth® kapcsolattal okostelefonról vagy táblagépről akár 20 méteres távolságból is elláthatjuk zenével. Közben a telefon vagy tablet biztonságos fedél alatt a házban lehet.
A Philips ShoqBox SB300B elektronikával a párosítást a keresési program másodpercek alatt elvégzi.
Ha nincs más forrás, csak MP3-lehátszó, vagy hordozható CD-játszó, akkor jól jön a szabványos 3.5mm minijack csatlakozó aljzat bemenete.A Philips ShoqBox SB300B buliképes, az agresszív formatervezés gondolt a tartós igénybevételre is. Teljes feltöltéssel 8 órán át lehet vele zenélni. Li-ion akkumulátorát mini USB aljzatról tudjuk energiával ellátni és folyamatos 4 Watt teljesítménye elegendő hangerő a parti behangosításához. A fényjáték fokozza a hangulatot és emlékezetessé teszi az estét.

Az összképet a Philips ShoqBox SB300B azzal gazdagítja, hogy beépített mikrofonja révén mobiltelefon hívásokat is lebonyolíthatunk. Kihangosítóként a zenélést megszakítja, majd a hívás befejeztével onnan folytatja. Igényes hangzásával kiváló kisegítő eszköz tud lenni konferencia-beszélgetésekhez. A gyártó a Philips ShoqBox SB300B modellre egy év garanciát vállal.

Trust GXT 880 mechanikus billentyűzet

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

dizájn a fanatikus játékosoknak

Trust GXT 880 mechanikus billentyűzet jelent meg a holland gyártó kínálatában játékosoknak szánva. Külsejében nincsen hivalkodó elem, inkább a különleges tervezés és kialakítás okán érdemel figyelmet.

A sötét felület a piros emblémával egyértelműsíti, hogy a szenvedélyes játékosok társadalmát célozza meg. Nincsen futurisztikus formatervezés, itt a használhatóság és ergonómia uralkodik, meg a strapabírás. A lenyomott billentyű útja mindössze 2 mm és reakcióideje bravúros 5 millisec. Emiatt a gombok hihetetlenül gyorsan és megbízhatóan kapcsolnak.
A mechanikus billentyűk rugós megoldása és a határozott billentyűmozgás biztosítja a gyártó által tanusított 50 millió (!) leütésnyi élettartamot.

Játékhoz egyetlen átkapcsolással a zászlóként lengedező Windows ablak gombja kiiktatható.
A billentyűk közül négyre adott sorrendben történő több leütésből álló sorozat (makro) programozható. Ez okból (anti ghosting) védelmet kapott több billentyűnek adott kombinációban történő lenyomásához. Így egyetlen parancs sem vész el és ez biztosítja, hogy játék közben egyes feladatok vagy mozdulatok végrehajtásához megkövetelt több billentyű lenyomása érzékelhető legyen a játékprogram számára. Egy-egy makro 60 lépést tud rögzíteni.

Non-stop élvezethez a GXT-White billentyűkre LED háttérvilágítás kapcsolható. Többféle megvilágítási lehetőség áll rendelkezésre, ha a környezet fényviszonyai ezt megkövetelik.
A zsinórzat dörzsálló hálós harisnyát kapott, hogy az asztal éle ne kezdhesse ki a sok mozgatás során. A zsinór USB 2.0 csatlakozóban végződik a számítógépes adatkapcsolat létesítéséhez. A billentyűzet hasa alatt terelőprofilok rögzítik az egyéb (pl. fejhallgató vagy egér) kábeleket. A billentyűzet szándékoltan elég nehéz és stabil, hogy csak a játékost ragadhassa el a játék heve.
A Trust cég bízik terméke minőségében és a játékosok vehemens természetének dacára 2 év gyártói garanciát vállal. Magyar nyelvű (ANSI 852 karakterkészletű) kiosztással hozzák idehaza forgalomba.

SAMSUNG Galaxy S8

www.samsung.hu

még a hivatalos bejelentés előtt

SAMSUNG Galaxy S8 izgalom keríti egyre inkább hatalmába az Android táboron belül a Samsung hívőket. Még pár nap a hivatalos megjelenés (március 29.) előtt, de már egyes jólértesültek sokat tudnak.

Profi hírkiszivárogtató Evan Blass, aki közölte a közösségi média oldalán a fenti fotósorozatot, amelyik a SAMSUNG Galaxy S8 külső megjelenését és a színvilágát mutatja be elöl-hátul (és oldalt).

A SAMSUNG Galaxy S8 az előző luxusmodell S7-től karakterében nem, de formatervezési megoldásaiban már lényegesen eltér. Először is az üvegfelület - ami a kijelző maga - ráterpeszkedik az egész előlapra, szinte nincs már holttér és káva is alig fellelhető. Ez a kikapcsolt állapot. Bekapcsolva is alig van felette csík alul-felül, ahol egyéb gyártási okok miatt nem a kijelző felülete foglal helyet.

Szép dizájn-megoldás. Minden korábbi hagyománnyal szakítva eltüntették az androidos rendszerre jellemző középső gombot a legalsó sávból. Ezzel egy (már akinek) gyönyörű, homogén felület keletkezett, amit nem bont meg semmilyen fizikai elkülönülés.

Ha eltüntették a SAMSUNG Galaxy S8 előlapjáról a nyomógombot, az ujjlenyomat-vizsgáló szolgáltatást is elvesztették. Legalábbis a frontoldalon, mert a hátfal fotóján a jobb oldali gomb lesz az. Középen a megnövelt fényérzékenységű kamera lencséje figyel. Baloldalt a vaku és vele talán egybeépítve a (szintén ujjunkra igényt tartó) S Health szolgáltatás letapogatója található. Utóbbi a pulzusnak és a vérünk O2 szállító képességének mérhetőségét hivatott ellátni.

Ha valakinek kényelmetlen a hátoldalon igazgatni az ujját az ujjlenyomat azonosításhoz, szóba került a SAMSUNG Galaxy S8 fejlesztési szakaszában, hogy az előlapi kamera irisz-szkenneléssel azonosítaná a jogos tulajdonost és engedné hozzáférni saját méregdrága telefonjához. Ugyanis az új készülék az előd negyedmillió forintos kategóriáján túllépve, ezer eurós árszínvonalon indít a boltokban. Átlépheti a háromszázezer forintos pszichológiai határt is.

A SAMSUNG Galaxy S8 egyéb tulajdonságait nem kerülnek terítékre, hagyni kell a Samsung cégnek is valamit a nagy napra. Egy bizonyos, a fotózáshoz használt hátfali kamera már az S7 modellnél leiratkozott a számháborúban való részvételről. Az S5 modell 16 megapixeles kamerájához képest ’csak’ 12 megapixeles lett az S7 érzékelője és ez a pixelszám marad a SAMSUNG Galaxy S8 esetében is, más paraméterekben eszközölnek javítást.

Várjuk a SAMSUNG Galaxy S8 bemutatkozását, jöhet a „mobil ki-mit-tud” újabb felvonása. Addig is a fizikai megjelenés hagy időt a szemnek a szép formán és a fakított színeken elidőzni. Az Unpacked 2017. március 29-i eseményéhez kapcsolódóan az alábbi webcím ad még pár napig biztatást magyar nyelvű megtekintőinek, amely március 09. óta fut: www.samsung.hu

Stylies ELARA

www.irobotcentrum.hu/Stylies

svájci dizájn a levegő illatosítására

Stylies ELARA aromadiffúzor az új termék, amely a tavasz illataival együtt jelent meg itthon. A Stylies cég szilárd (gél) alapú illathordozót kisérletezett ki, amely a párolgó illóolajok gyorsan csökkenő illatkoncentrációjához képest azok akár 25-szörös időtartamára elegendő illatanyag kibocsátására képes egy illattégely tartalmával. A Stylies ELARA aromadiffúzor ugyanakkor az illóólaj cseppekkel is működtethető.

Formája kisméretű kockára hasonlít. Magassága pontosan 10 centiméter. Még a kisasztalon is jól mutat, helytakarékos és nem kell eltenni szem elől.
Nyugodt és sallangmentes formavilág, minden zavaró elem nélkül. Háromféle - fehér, sötétszürke és magenta - szín a választéka. Az energiaellátás lehetősége is kényelmes hármas: 230 Voltos hálózati adapter, cserélhető ceruzaelem vagy -akkumulátor, de USB-s áramforrásból is kaphat tápenergiát. Alig 1.3 Watt energiát fogyaszt.

A Stylies ELARA aromadiffúzor vezérlése a doboztetőn elhelyezett programgombbal történik. Ki/bekapcsolás, szakaszos működtetés, normál vagy intenzív illatkibocsátás programpontokból áll össze a kezelése. Az aktuális program elérését LED kontrollfény erősíti meg.

Használata gondmentes és a Stylies Aroma Gél választékkal a leginkább hatékony.
Többféle illatkomponens - zöldtea, zöldalma, cédrus/szantál keverék és téli gyömbéres közül mindenki ízlése szerint - teszi hosszantartóan kellemessé szobáink levegőjét, hordozható kivitele az egész lakás légterének szakaszos illatosítására képes.

Philips Fidelio BM90

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

izzylink™ zeneközpont

Philips Fidelio BM90 modell néven újabb többhelyiséges zenélésre alkalmas, izzylink™ csatlakozású hangsugárzóval bővítette választékát a patinás holland cég.

A Philips Fidelio a BM90 típusszámmal követi a sorban a BM50 és az azt megelőző BM5 egységet. A Philips fejlesztői elkötelezettek a többhelyiséges hangosítás mellett, amelyet a pofonegyszerűen kezelhető izzylink™ összeköttetéssel oldanak meg. Akár öt darab izzylink™-képes audio egység is állhat egymással összeköttetésben bármiféle vezetékezés nélkül. Nem kell hozzá sem PC-s hálózat, sem router, de még Wi-Fi sem. Mindegyik audio készüléken két kulcsfontosságú gomb van, az egyikkel a jelforrással szolgáló távoli eszközt ismeri fel, míg a másikkal a hangosítást végző izzylink™ társakkal áll szóba. Két gombnyomás, létrejön a kapcsolat és nincs több teendő, csak a kedvenc zenéket hallgatni. Ha átmegyünk egy másik szobába, csak egy gombnyomással átadjuk a jelet oda.

Bármelyik izzylink™ egység lehet a gazda, és a többi a követő, ilyenkor a gazda a zeneszolgáltató. Bármelyik egység lehet mester is, szolga is. A lényeg, hogy egy okostelefonról Bluetooth kapcsolattal küldött zeneszám bárhol szólhat, ahány helyiségben izzylink™ eszközt helyeztünk el. Egyszerre mindenhol is.
Nem kell többé szobáról szobára magukkal hurcolni a telefont és a végén nem tudni, hol is hagytuk.

Philips Fidelio BM90 elnevezésű változatként a modell a falra szerelhető BM50 képességeit teljesíti: van benne FM rádió, CD-lejátszó és külső audio eszközzel is csatlakoztatható zsinóros megoldással. Távirányítója minden funkciót kényelmesen vezérel. A duplázott, 200 Wattnyi zenei teljesítményt 3 hangsugárzó és egy baszreflex mélynyomó állítja elő. A saját fejlesztésű Living Sound szolgáltatás nagyméretű szobát is könnyen behangosíthatóvá tesz.
A Philips Fidelio BM90 nemcsak a hangerőben, hanem megjelenésében is tekintélyes.Egyméteres magassága padlós elhelyezést kíván és 11 kilós súlya is erre sarkall.

Hasznos kényelmi funkció a programozható ébresztés és a 20 rádióállomást tároló saját memória. A teljes kényelem az USB kulcsot befogadó aljzattal kerek, erről is lejátszik zenéket telefon vagy táblagép igénye nélkül. A CD-lemezt a dizájnos függőleges résbe illesztve játssza le.
A Philips Fidelio BM90 nem véletlenül a ’FIDELIO’ család tagjaként tud izzylink™ eszközként szólni. Hi-Fi minőségben tud a lakás szórakoztató-központja lenni és a letisztult forma a szoba díszévé avatja.

Trust URBAN PowerBank

by Sándor Gy. Zsolt www.urbanrevolt.com

autós vészindító

Trust URBAN PowerBank autós vészindító soha nem jön jobbkor, mint a hetek óta tartó zimankóban. A kis helyen és tetszetős csomagban hordható Trust URBAN PowerBank autós vészindító bárhol megment minket. Ha gyengélkedik az autó akkumulátor, pár mozdulattal hadra foghatjuk a készletet és ráindítózhatunk a kocsiban.
Hamar megtaláljuk a csomagtartóban, sárga csíkozású strapabíró cipzárja magára vonja a figyelmet.

A Trust URBAN autós vészindító egy 10000 mAh kapacitású energiatároló, ’magyarul’ PowerBank.
A Pokémon-láz hozta a külsős póttöltők jelentőségét a reflektorfénybe. Előtte is használt ilyet az, aki nem szerette a mobil telefonálás nagy hátrányát, a hamar lemerülő akkumulátort.
A pokémonozás energiazabáló, de eltörpül a gépkocsi lefáradt akkumulátorának energiaigényéhez képest. A 10000 mAh egypár másodpercig mégis elegendő arra, hogy az autó önindítójának a kellő rásegítést megadjuk.
A Trust URBAN PowerBank autós vészindító beépített elektronikája megakadályozza az ellenkező polaritás vagy a rövidzár veszélyét. A ’bikázó’ kábelkészlet is a tetszetős csomag része. Formatervezése a helytakarékos elrendezés mellett a fekete-sárga színpárosítás hivalkodására szándékosan épít.
Az elektronika lerobbant autóval - - - – – – - - - SOS fényjeleket is képes a sötétben LED lámpájával sugározni. Vörös fényekibocsátási állásra kapcsolva elakadásjelzőként is teljesít, elemlámpának is használhatjuk az erős fehér fényre átváltva.

Mivel ‘békeidőben’ külső energiaforrásként működhet, a Trust URBAN autós vészindító visszaminősül PowerBank segédnek. Saját magát is olykor jól kell lakatni, mikorra összes kapacitását felhasználtuk. Okos elektronika vigyáz a biztonságos és gyors töltésre, de a 10000 mAh így is pár órát igényel a teljes szint eléréséig. Négy apró, kéken izzó konrollfény mutatja a töltöttség állapotát. A Trust URBAN autós vészindító mint PowerBank a telefonunkat egy hétig is függetlenítheti a konnektoros töltéstől.
Párhuzamos USB-s alacsony (A) és magas (2.4A) aljzatairól telefon és táblagép egyidejű töltését is megoldhatjuk.
A Trust URBAN PowerBank autós vészindító mellé két év gyártói garancia jár. Ha lerobbant autóhoz mentést kérünk és az órákig tartó fagyos izgalmak után újraélesztik az akkumukátort, két ilyen mentés költségéből kitelik a PowerBank ára és a rengeteg kellemetlenség mellőzésével.

LEVI’S® ötlet

www.elixirdesign.com/

ruhaszárító-kötél

A LeVI’S® márka fejünkben a blue jeans/indigo jeans, magyar szóhasználatban a farmernadrág mint ruhadarab fogalmával azonos.

A LeVI’S® ötlete mozgósítás a környezet-tudatosságra és a barátságra környezetünkkel. A ’TÖRŐDJ A BOLYGÓNKKAL’ arra sarkallja a nadrágjaik viselőit, hogy ésszerűsítsék a mosásukat. Egy szerelvénykészlet szolgál mindehhez. Az Einspine szárítókötél-készlet 7 (azaz hét!) lépésben magyarázza el Amerikának, hogyan is kell egy szárítókötelet rögzíteni és kifeszíteni. A készleten a LeVI’S® márka piros szövetvédjegye három helyen is ott szerepel, sugalmazza a hovatartozást.
A márkahűség jegyében a papírcsomagolásra statisztika is került: egy LeVI’S® nadrág kimosásának környezeti hatását szemlélteti. Megállapítja, hogy a mosási tevékenység környezeti hatásainak 60%-a a mosodában keletkezik. E 60%-os kihatásnak a 80%-át teszi ki a szárítás. Sok amerikai városlakó pénzbedobós automatákkal mosatja a nadrágjait. Az automata mosógépek bevett szolgáltatatása a gépi szárítás, amellyel a felfűtött mosótérben szárítják ki a már tiszta de még nedves ruhát. Ez természetes igény, hiszen a mosodából a friss ruhát nem praktikus dolog nedvesen elvinni.
Könnyű a matek, a fenti 60%-nak a 80%-án túlmutató 20%-ért a mosószerek és a vízkezelés a felelős.

Marad tehát a károsító hatások 40%-a, ami egyértelműen a későbbi vasalással járó hő- és gőzkibocsátás környezetet terhelő volta. Próbált már valaki egy gépben szárított, ropogósra gyűrt nandrágot szépen és gyorsan kivasalni?

Ha otthon az automata mosogépben nem kapcsolják be a szárítóprogramot és a kimosott ruhát egy szárítókötélre akasztják, akkor a nadrágmosás ’környezetet taposó lábnyoma’ leesik 20%-ra, mivel a mosószer és víz egyelőre nem mellőzhető. Tapasztalat szerint egy nyirkosra centrifugált LeVI’S® nadrág a sodort gyapotszálak rugalmasságának köszönhetően a kötélen úgy kihúzható, kinyújtható és kisimítható, hogy a szélben – vagy az alagsorban – megszáradva vasalásra sem szorul.

Az Einspine szárítókötél-készlet zsinege, kampói és feszítőcsigái bizonyosan újra hasznosított papírcsomagolásban vannak, és ha ránézünk az ízléses adjusztálásra, azonnal kedvünk támad bárhol kifeszíteni egy szárítókötelet. Az Einspine szó angolul kiejtve kisértetiesen hasonlít Einstein nevére, a gondolkodó elme zsenialitására utaló LeVI’S® marketing újabb fogásaként.

Anyag és kép forrása: Elixir Design

OPPO UDP-203 Ultra HD 4K

www.audiocentrum.hu

optikai lejátszó szép is jó is

OPPO UDP-203 a legfrissebb fejlesztésű amerikai mindentudó digitális lemezjátszó. Ultra HD felbontású Blu-ray videolemezeket, SACD Hi-Fi hanglemezeket és bármely más korongot is kezel. Hallgathatunk vele negyfelbontású (nem-CD minőségű) hangfelvételeket is.

OPPO UDP-203 fantázianévvel látták el a mai dizájn irányzatait követő lejátszót. A ház szálmart alumínium fekete színben. Diszkréten kék fénnyel világító kontroll LED a bekapcsoláshoz, 5 kezelőgomb és egy tálcanyitó-gomb került az előlapra, alá a szimmetria kedvéért egy USB bementi aljzat, na meg a nagyfelületű informatív kijelző középen.

Az OPPO UDP-203 képi előnyeit akkor tudjuk igazán kihasználni, ha birtokunkba kerül olyan újgenerációs Blu-ray lemez, amelyen a filmet 4K felbontásban adták ki. Ez nem tévesztendő össze azokkal a már korábban kiadott Full HD gyári filmekkel, ahol az eredeti film digitális nyersanyaga 4K felbontású volt és ebből butították vissza Full HD Blu-ray kiadvánnyá.
Manapság ilyen valódi 4K filmek izelítőként az új Hét mesterlövész, a Warcraft, az Underworld sorozat Blood Wars epizódja, Tom Hankstől a Phillips kapitány és a Sully (az egyikben hajónak, a másikban repülőgépnek a pilótája), az Éhezők viadala négyes filmgyűjteménye, az új Jack Reacher, a Sicario, az új xXx epizód benne Vin Diesel ismét, stb. Nagyjából másfélszer annyiba kerülnek, mint a normál Blu-ray változatok. A minőségi különbség bőven megéri a felárat.

Az OPPO UDP-203 saját fejlesztésű jelfeldolgozó chipre bízza a képek megjelenítését és Ultra HD felbontás mellett (3840x2160 képpontra kell gondolni) 60 képkockával rögzített film lejátszására képes. Megszólaltatja a Dolb Atmos sokhangszórós élvezetre szánt ilyen kódolású filmek hangsávjait.
A gyártó igéri, hogy nemsokára kiadnak egy firmware frissítést is, amelyik kezeli majd a Dolby Vision színvisszaadást, amivel a színhűségben, kontrasztokban új dimenziót nyithat.

Az OPPO UDP-203 másik lekörözhetetlen szolgáltatási köre a hang világa. Az analóg 7.1 csatornás kimenete is egy opció, de igazi ereje a DAC digitálisról analógra konvertáló képesség milyensége.
Ahogyan a Full HD-ról az Ultra HD-re lép át a videovilág, a hangrögzítésben is már kaphatók nagyfelbontású zeneanyagok (vagy elérhetők az interneten), amelyek ilyen lejátszóra várnak, hogy megszólalhassanak vele.

Kívül a kifinomult és végletekig leegyszerűsített feketeség látványa, belül a földi halandók számára kommunikációs ’fekete doboz’ elven működő elektronikus csodatévők (nem tudjuk, mi mit tesz, de a bementek és kimenetek kapcsolata az élvezet forrása), elvarázsolnak minket és készítenek mozgóképet meg hangvilágot a nappaliban.

A talán túl sok technikai részlet rávilágít, hogy egy ilyen lejátszó testesíti meg a modern konzum osztáy ’non plus ultra’ elvárásait. Az OPPO UDP-203 egybe ötvözött tudása és annak minősége ma utolérhetetlen.

Trust URBAN Crystal headset kristályberakással

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

a zenélő fülbevaló

A hollandok a Swarovski® céggel közösen dobták piacra a látványával női szíveket megdobogtató fülhallgatót. Az eredmény ragyogó hangzás és ragyogó küllem két év gyári garanciával. Zsinórján a telefonhívás fogadására szolgál egy gomb, a beszélgetést a beépített mikrofon segít lefolytatni.
A kezelőgomb egyébként az okostelefonon tárolt zeneszámok lejátszását és -léptetését, valamint a keresést is vezérli.
Eltérő füljárat-méreteket hivatott a gyári tartozékként csomagolt három pár puha gumihuzat kiegyenlíteni.

Az összhatás gyönyörű és az összsúly mindössze két deka a 120 centis zsinórzattal együtt. A hangzás a nagyátmérőjű hangsugárzó révén átfogja az egész ember által hallható hangtartományt (20Hz - 20000 Hz).
A csatlakozást bármely Apple vagy Android telefonhoz az aranyozott szabványos minijack dugó teszi lehetővé. Bárkinek a fülében ékes dísztárgy és hasznos kényelmi eszköz.

Stadler Form EVA párásító

stadlerform.hu

a karcsú svájci szépség

Stadler Form EVA a formatervezés új vívmánya. Minimalista elvek mentén, az egyenes vonalak szándékos kerülésével született meg a külseje.

Ultrahangos párásítóként a kellemes látványon túl igen hasznos dolgot lát el. A fűtött téli szoba kiszáradásra hajlamos levegőjét kellemesen tartja karban. Nagy teljesítményre képes, 80 négyzetméter alapterületű helyiséget is megtölt egészséges páratartalommal.

Különlegessége az esztétikumot kiemelő távszabályozó, amibe egyúttal a nedvességérzékelőt is kitelepítették. Így a szoba nedvességtartalmáról valódi információt nyerve a távszabályozó önműködően vezérli a Stadler Form EVA párásítót.

A padlón álló Stadler Form EVA másfél méteres magasságba küldi a porlasztott vízpárát, és egyenletesen teríti a szobában. A hygrosztat a 30%-75% relatív páratartományban tetszés szerint tartja a levegő nedvességtartalmát.

Stadler Form EVA dizájnja gyakorlatias, a felső ívbe épített LED visszajelző fények éjjelre ki is kapcsolhatók. A működtető egység zajszintje elhanyagolható, maga a párásítás ötfokozatú intenzitáskapcsolóval szabályozható.

Külön szolgáltatása, hogy a párakibocsátás melegíthetjük, ami kellemesen befolyásolja a hőérzetet, vagy tetszés szerint maradhat a porlasztott pára hidegen is. Beépített illattartálya az érzékeket is élvezetben részelteti.
Az egészségre nemcsak a párásítással vagyunk befolyással. A Stadler Form EVA által porlasztott víz lágyított, a belélegzett levegővel nem okoz lerakódást. Ezen túlmenve a hatliteres víztartályban aktív ezüst-ion kocka akadályozza a nemkívánatos baktériumok elszaporodását.

A fekete és fehér a Stadler Form EVA gyártójának hagyományos színválasztéka.

Stadler Form EVA párásító

stadlerform.hu

a karcsú svájci szépség

Stadler Form EVA a formatervezés új vívmánya. Minimalista elvek mentén, az egyenes vonalak szándékos kerülésével született meg a külseje.

Ultrahangos párásítóként a kellemes látványon túl igen hasznos dolgot lát el. A fűtött téli szoba kiszáradásra hajlamos levegőjét kellemesen tartja karban. Nagy teljesítményre képes, 80 négyzetméter alapterületű helyiséget is megtölt egészséges páratartalommal.

Különlegessége az esztétikumot kiemelő távszabályozó, amibe egyúttal a nedvességérzékelőt is kitelepítették. Így a szoba nedvességtartalmáról valódi információt nyerve a távszabályozó önműködően vezérli a Stadler Form EVA párásítót.

A padlón álló Stadler Form EVA másfél méteres magasságba küldi a porlasztott vízpárát, és egyenletesen teríti a szobában. A hygrosztat a 30%-75% relatív páratartományban tetszés szerint tartja a levegő nedvességtartalmát.

Stadler Form EVA dizájnja gyakorlatias, a felső ívbe épített LED visszajelző fények éjjelre ki is kapcsolhatók. A működtető egység zajszintje elhanyagolható, maga a párásítás ötfokozatú intenzitáskapcsolóval szabályozható.

Külön szolgáltatása, hogy a párakibocsátás melegíthetjük, ami kellemesen befolyásolja a hőérzetet, vagy tetszés szerint maradhat a porlasztott pára hidegen is. Beépített illattartálya az érzékeket is élvezetben részelteti.
Az egészségre nemcsak a párásítással vagyunk befolyással. A Stadler Form EVA által porlasztott víz lágyított, a belélegzett levegővel nem okoz lerakódást. Ezen túlmenve a hatliteres víztartályban aktív ezüst-ion kocka akadályozza a nemkívánatos baktériumok elszaporodását.

A fekete és fehér a Stadler Form EVA gyártójának hagyományos színválasztéka.

EcoHelmet

www.ecohelmet.com

bukósisak újraértelmezve

A papír újrahasznosul, most éppen kerékpáros bukósisak lesz belőle.
A biciklizés bukósisak nélkül veszélyes. Gyorsabbak a kerékpárok, még gyorsabbak az autók, a vezetőiknek egyre sietősebb a dolguk. A nemvárt találkozások egyre mélyebb nyomot hagynak.
Statisztikák szerint a halálos kerékpárbalesetek 85 százalékkal csökkennek bukósisak viselésével. A műanyag sisakok kényelmetlenek és drágák, ha nem a fejen vannak akkor nehezen kezelhető koloncok.

Egy amerikai tervezőnő, Isis Shiffer nyerte a James Dyson Alapítvány nemzetközi formaterv- és ötletpályázatát az EcoHelmet biciklis bukósisakkal három napja.
Külföldi útjain a kölcsönbicikli használat során ütközött a sisak-gondba, mert nem tudta ésszerűen megoldani egyszerre figyelve a kerékpározás biztonságára és a pénztárcára.

Amit most kitalált, az kézreálló és praktikus, egyszerű és olcsó - lángelmére vall. A strapabíró EcoHelmet rácsos szerkezetű kartonpapírból készül és pántokkal lehet a fejre rögzíteni.
A tervezőnő kikötése, hogy újrahasznosított papírból (esetleg műanyagból) állítsák elő. Nagy a teherbírása, behatásnak a fehér poliuretán-habbal megegyezően áll ellen.
Körülbelül 5 dollár az ára és többször is felhasználható. Biciklizés után úgy kezelendő, mint egy lampion, négy-öt centi vastagra (vékonyra?) lehet egy mozdulattal összecsukni. Jól elfér egy táska alján.

A dizájndíjat évente ítélik oda, egyszerű és ötletes megoldások szép formába öntött megvalósításáért. Az idei nyertes az ipari formatervezésben jártas Isis Shiffer, aki a Spitfire industry tervező vállalatot alapította.

Ötletét sokan fogják kedvelni, mert a biciklis társadalom külön hangsúlyt fektet a biztonságos közlekedésre, a környezetvédelemre és -tudatosságra.

Trust GXT 213

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

USB Hub és egérvezeték terelő

Trust GXT 213 ránézésre ez mi lehet? Kombinált asztali rendfenntartó és csatlakozóközpont? Vagy Marsra telepített emberi kutatóbázis? Netán támadásra kész kibernetikus skorpió?
A Trust GXT 213 elsődlegesen USB Hub és egyben egérvezeték terelő. Nagy szolgálatot tesz minden szenvedélyes gamernek és olyanoknak, akik a rendet kevésbé követik, de arra attól még vágynak.

A Trust GXT 213 fő feladata a játékos megsegítése. A vezetékes egér zsinórját az aszal síkjától felemeli, hogy az önfeledt játszás közben az egérzsinór semmibe ne akadhasson bele. A rugalmas gumiprofil megemelve tartja a zsinórt és némileg a rángatást is tűri, mert a zsinórt az ostorszerű képződmény teljes hosszában egy süllyesztett gumicsatorna fogja közre. A meg nem vezetett szabad zsinór hosszát magunk választhatjuk meg. Ha a billentyűzet és egér is vezetékes - márpedig magára kicsit is adó gamer csak ilyet használ - emellett egy joystick meg egy gamepad is kellhet. Ilyenkor a Trust GXT 213 USB Hub négy USB 2.0 csatlakozó portja igazi áldás. A vezetékek gubancolódás nélkül elrendezhetők és lesz végre fix helyük az asztalon.

A formatervezők nem fogták vissza magukat, a portoknál kis kék kontrollfény gyullad ki, a Hub közepe és a stabil három gumilábazat is kéken világít, amit amúgy ki is lehet kapcsolni.

Akinek ilyenje korábban nem volt, nem is hiányozhatott neki, aki viszont egyszer kipróbálta, nem akar többé lemondani róla. A maga agresszívre hangolt esztétikumában a Trust GXT 213 praktikus és tartós darab, a gyártó mindezt hároméves garanciával toldja meg.

Philips F8 Fidelio Atmos Soundbar

www.philips.hu

Panoráma hangzás felülről is

Philips F8 Fidelio a ritka példa arra, hogy a műszaki világban a fizika és a funkció nem gátolja a formatervezés érvényesülését. Hangrendszer 5 centis magassággal? 18 hangsugárzó egy oszlopban? A Philips F8 a Fidelio gyártmánycsalád legújabb és a legtekintélyesebb tagja ezt mind tudja és még szép is.

A Philips F8 külön kategória: 'soundbar'. Hangoszlop a fordítása, azonban ez az oszlop nem áll, hanem fekszik. Kifejlesztésében a cél az esztétikum legmagasabb fokának elérése volt a funkció csorbítása nélkül. Feladata a házimozi helyiség tökéletes behangosítása.
Maga a Fidelio elnevezés a HiFi (High Fidelity) szó utánérzése operahős nevébe oltva.

A Philips F8 Fidelio Atmos hangrendszerkénti besorolása 5.1.2 azonosítójú. Normál 5.1 formációban az ötös szám jelöli, hogy irányultan szóló hangcsatornából 5 áll rendelkezésre a síkban. A hangzásnak van szélessége és mélysége jobbra-balra, előre-hátra. Az egyes szám jelöli a nem irányultan képzett mélyhang csatornát, hangja térérzet nélkül terül szét. Ez a Philips védjegyes Ambisound megoldása.
A Philips F8 Fidelio Atmos 5.1.2 azonosítójában a további kettes szám újdonság. Azt jelöli, hogy fejünk felett újabb 2 csatorna jelenít meg hangokat, ezzel a síkban körbeölelő hangok helyett 3D térhatású hangzás vesz körül minket.

Ez a Dolby Atmos® 3D világa.
A Dolby nagymúltú intézet, ott találták ki korábban az ötcsatornás mozihangzást is.

A Philips F8 Fidelio Atmos 5.1.2 rendszer akkor teljesít, ha a hangforrás is ilyen 8 csatornás rögzítésű. A hangkép sokat dob a filmélményen és az Amerikai Filmakadémia olyan komolyan veszi, hogy a „Legjobb hang” kategóriát megalkotva külön osztanak Oscar-díjat érte.

A Philips F8 a fekvő hangoszlopban 18 hangsugárzóra osztja ki hét hangcsatorna megszólaltatásának feladatát. A síkban történő megszólaltatást (bal, jobb, elöl, hátul és középen) nyolc különféle hangsugárzó végzi. Fejünk felett a hangokat két csatornában egyenként 5-5 hangsugárzó jeleníti meg.

Különálló, padlóra szánt mélyhang-sugárzója a nyolcadik csatorna hangjáért felel egy 25 centis átmérőjű membránnal. Lefelé, a padló felé nyomva teríti a mély hangokat. A hangoszloppal vezeték nélküli kapcsolat tartja az összeköttetést.

A rengeteg szám és adat még nem ért véget: a Philips F8 összesen 400 Watt zenei teljesítmény felet dekezik, ebből csak a mélynyomó 220 Wattot tesz ki. Mozdonynak sincs ekkora hangereje. Praktikusan összeköthető okostelefonnal Bluetooth kapcsolaton keresztül, a 4K felbontású tévék szuper hangzásához pedig áteresztő HDMI bemenettel rendelkezik ultra HD tartalmak kezelésére.

Urban Revolt EXOS 3D

by Sándor Gy. Zsolt www.urbanrevolt.com

Virtual Reality szemüveg

Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg kell, ha ki akarunk lépni a valóságból, vele játszi könnyedséggel megfeledkezhetünk a környező világról.

Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg kerül hamarosan a boltok polcaira. A szemüveg tovább bővíti az okostelefonok köré kifejlesztett technikai kiegészítőket. A holland márka a mesterségesen előállított háromdimenziós világba enged vele betekintést. Saját energiaigénye nincsen, leginkább egy okostelefonhoz szánt 'okostok'.

Az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg hasonlít egy búvárszemüvegre, csak nem kilátunk rajta, hanem belenézünk. Gumibéléses, gumipántos kiképzése az okostelefont elöl fogadja be a lecsapható frontoldali ajtón keresztül. Állítható rajta az egyénfüggő szemtengely távolság és a mozgóképkép fókusztávolság. A behelyezett telefonhoz a hozzá csatlakozó fülhallgató vezetéknek, az akkumulátor-töltő kábelnek, USB tartozék zsinórnak a tervezők az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg felületén nyílást hagytak szabadon. Az Augmented Reality (komputeres grafikai rásegítés a valóságra) megoldáshoz, mint amilyen a Pokemon alkalmazás is, kameranyílást is kiképeztek. Ez elektronikus katalógusok, múzeumi ismertetők, stb. élményszerű olvasását is lehetővé teszi.

Ha játszhatnékunk van, pillanatnyilag a több mint százfajta letölthető Apple App Store vagy Google Play Store játékválasztékból a már okostelefonra telepített 3D-képes játékprogramot kell elindítanunk. Kikapcsoljuk a külvilágot és elmerülünk a látványba. Ehhez persze a fülhallgatót is használni kell a saját magunk keltette hangok segítségével.

Az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg hathüvelykes méretig fogad be telefont, a beépített lencsék 80 fokos nyílásszögű rálátást biztosítanak a telefonra.
A szemüveg saját tömege kevesebb, mint 39 deka.

Philips BT110R PixelPop

www.philips.hu

víztűrő hangsugárzó

Vidám színek, jókedvű nyár. A formatervezők provokatív égőpiros tokozást választottak és praktikus legömbölyített éltalálkozásokat a használathoz. A membrán rácsára festett síkidomokat terveztek, ami távolabbról háromdimenziós felületnek látszik. A tokozás tapintásra gumis jellegű, csúszásmentességet ígér és megvéd a kisebb koccanásoktól.

A Philips BT110R PixelPop hangsugárzó Bluetooth csatlakozása biztosan nem ázik el, mivel a vezetékezés hiánya garantálja a vízmentességet, maga a készülék IPX4 szabvány szerinti vízállóságú és a fröccsenő vizet kiválóan bírja. Nyáron a vízparton, amúgy egész évben a kád szélére téve szólhat a zene. Utóbbi azért fontos, mert lehet, hogy nem fröcsköljük le, de a fürdőszoba párája sem tud kárt tenni benne.

Aránylag kis mérete mellett a Philips BT110R hangsugárzó sok mélyet és dinamikus hangképet nyújt az okostelefon vagy a tablet memóriájában tárolt zeneszámokat megszólaltatva.

Belső akkumulátorát feltöltve 8 órán át szolgáltat energiát. A tartozék töltőkábellel lehet PC/USB- kimenetről tölteni, vagy okostelefon konnektoros mini-USB csatlakozású töltőjével kaphat áramot. A töltést jelző kis piros LED kialszik, ha a Philips BT110R PixelPop teljesen feltöltött. Tetején van a be/ki kapcsológomb és a Bluetooth párosítást indító másik gomb. A már párosított készüléken apró kék LED fény világít folyamatosan. Hátoldalán a vízálló fedősapka alatt a töltési aljzatot és egy 3.5 mm-es minijack audio bemenetet találunk, ha hordozható MP3-lejátszó, vagy más vezetékes zeneforrás áll csak rendelkezésre.

A torzításmentes hangzásért a Philips BT110R PixelPop elektronikájába Anti-clipping határolót építettek be, amelyik nem engedi a hangszóró túlvezérlését.

Tartozéknak egy piros pánt is jár, amivel csuklón lógatva vihetjük a hangsugárzót bárhová. Beépített mikrofonja segítségével a Philips BT110R mobiltelefon hívásokat is képes kezelni.

Pro­Ject VTE

www.audiocentrum.hu/Pro-Ject

függőleges lemezjátszó

Po­Ject VTE függőleges lemezjátszót talált fel az osztrák Pro­Ject cég, a hagyományos hanglemezek lejátszására szolgáló készülékek avatott gyártója.

A Pro­Ject VTE két szempontból is úttörő lejátszó. Elsősorban technikai bravúr, hogy a lemez nem felfekszik egy vízszintes tányérra, hanem szemből lehet ráhelyezni a korongot a lejátszóra. Így a helyigény sem kérdés többé, mert a lejátszó akár a falra is felszerelhető.

A másik vívmány a Pro­Ject VTE kétféle változata. Az egyiknél a világon mindenütt kapható hagyományos lemezjátszók analógiájára a tányérhoz képest jobbra van a kar a jobbkezesek örömére. A másik fajta Pro­Ject VTE megoldásnál a kar a lemeztányértól balra kapott helyet és így a balkezesek tudják kényelmesen használni. Rendelésnél el kell előre dönteni, hogy ki fogja kezelni a lemezjátszót és úgy választani a jobbos Pro­Ject VTE­r (right) vagy a balos VTE­l (left) verzióból.

A műszaki megoldás a gyárilag beállított precíz tűnyomással és a stabil meghajtással úgy teljes, hogy a lemez síkja enyhén döntött és a tengelyén a lemezkorongot egy ráhelyezett leszorító stabilizálja.

A lemezjátszó nem több, mint 3.5 kiló, falra a gyári tartozék felfüggesztővel szerelhető. Függőleges helyzetben a saját talpain asztalra helyezve is működtethető. A hangszedőt hagyományosan az Ortofon szállítja. A Po­Ject VTE háromféle színben nemsokára itthon is kapható. A fehér, fekete vagy piros szín matt felülete egyaránt beleillik adott enteriőrbe, vagy szándékosan kiemelkedik belőle. A rendhagyó funkcióhoz a formatervezők ­ szakítva a négyszögletesen unalmas régi formával ­ kihívó alakot választottak, így a minőségi hangzás mellé egyedi látvány társul. Külön attrakció a lemeztányér szabadon futó szilikonszíjas meghajtása.

Trust VEZA

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

vezeték nélküli egérpados billentyűzet

A holland formavilág ésszerű egyszerűsége sugárzik a Trust cég VEZA nevű kombinált beviteli eszközéből. Kiküszöböli a noteszgépek két gyengéjét, a kényelmetlen klaviatúrát és a nem mindig kézreálló tapipadot. Mindezt egységbe foglalva jól kezelhetően és kis helyigénnyel teszi.

A tervezők egy normál méretű billetyűzetet házasítottak össze egy átlagosnál jóval nagyobb méretű touchpad felülettel. Az egyes billentyűk nem érnek egymásba, biztos és pontos lesz a betű leütés. A VEZA beviteli eszközt magyar karakterkiosztással is gyártják hazai felhasználóknak. Egy sor kényelmi funkciót is elhelyeztek a billentyűk legfelső sorában, kék váltógombbal érhetők el. Hangerő szabályozás, multimédia jelátszás, internet elérés, elektronikus levelezés, közösségi oldalra kapcsolódás a legfontosabbak a dedikált billentyűk sorában.

Az eszköz két ceruzaelemmel működik, piros visszajelző fény gyullad fel, ha lemerültek. A VEZA a vezérlőjeleket 10 méterig tudja eljuttatni, amiket a vevőegység a noteszgépbe, vagy PC­be, vagy játékkonzolba dugva érzékel. Kisméretű mikro USB dugaszának a billentyűzet hátoldalán képeztek ki egy tárolórekeszt, így szinte lehetetlen elhagyni.

Végtelenül egyszerű derékszögű vonalak és lekerekített élek jellemzik az eszközt és a billentyűk formája is ezt a tervezési elvet követi. A gyártó a szavatolt minőségben bízva 3 év garanciát nyújt a kombinált billentyűzethez.

Lebegő Bluetooth hangsugárzó

thegadgetflow.com

Kihangosítás az űrkorszakban

A Levitation Arts, Inc. levédett tulajdonoa a mágneses erőtérrel működő lebegő hangszóró. A hálózati árammal megtáplált talprész felett a saját mágnest tartalmazó hangszóró az ellentétes polaritás miatt képes lebegve fennmaradni a levegőben.

Saját akkumulátora van, amivel hangerőtől függően akár egész nap is szólhat a zene. A kihangosított okostelefon vagy táblagép NFC gyorspárosítással a jelet Bluetotth kapcsolattal továbbítja a hangszórónak.

Fontos a hangzás, de még fontosabb a látvány. A lebegés hangsugárzó 3D hatású hangteret hoz létre, de még nagyobb hatást kelt a titokzatos lebegés, és működés közben a hangsugárzó gömb még forog is.

A szerkezet audió szempontból telitatlálat, nincsen élrezonancia és a talprész is teljesen idomul a gömb formatervéhez. Több cég megvásárolta licencet és már Star Wars 'Halálcsillag' változatban is kapható.

Philips AE8000 digitális internet rádió

www.philips.hu

Formatervezése a szimmetriát veszi alapul.

A rádiózás száztíz éves múlttal büszkélkedhet. A digitális rádiózás hazánkban alig hatéves. A formatervezők feladata viszont örökérvényű.
A vonalzó és a körző az ókorból ismert rajzeszközök, a mai hollandok is előszeretettel használták az AE8000 megalkotásához. Hozzá csak a geometriából ismert tükrözést vetették kölcsön. A Philips AE8000 rádióval a dizájn nem hagy kétséget afelől, hogy a rajzasztalon a holland mérnökök a szomszédos német hatásokat engedték szabadjára.

Vízszintesen és függőlegesen is szimmetrikus előlapot állítottak elő, amit a kezeléshez szükséges funkciók okán csak a lehető legkisebb mértékben változtatták el. A baloldali kijelző fontos informatív zóna, vele átellenben a hangsugárzó védőrácsa adja a szimmetriát. A kezelőgombok a hossztengely mentén arányos elosztással találhatók. A teljes tükörképet a bekapcsológomb meg az ébresztési késleltetés gombja oldja.

A hagyományőrző kialakítás vadonatúj elektronikát takar. A Philips AE8000 képes az analóg FM és a DAB+ digitális földi rádióadások vételére. WiFi csatlakozással az internetre fellépve a világháló rádióadóinak műsorát közvetíti otthonunkban. Műfaj szerint, földrész szerint és más szempontok alapján is lehet az adókat csokorba gyűjteni. A kényelmes kezelést a távvezérlő biztosítja, a rádió memóriájában tárolt adókat így lehívni a legkönnyebb.
Ha kerülnénk a zenét megszakító híreket és reklámokat, erre az internetes rádiózás az egyedüli megoldás.

Az AE8000 kékes színű digitális kijelzője informatív, megjeleníti a digitálisan vett műsorszám előadóját, a szám címét, az állomás nevét és helyét, a kódolt tömörítés adatait, valamint a kapott jel megbízhatóságát.

Asztali rádióként hálózati árammal üzemel, fejhallható kimenete plusz szolgáltatás, AUX bemenete a saját zenéink kihangosítására vár. A hátoldali ostorantenna a helyi földfelszíni adók vételi viszonyai szerint használandó.

Stadler Form JASMINE

www.stadlerform.hu

Valentin-­napi illatos meglepetés

Ne bízzuk a véletlenre! A kedveskedéshez a formát a svájciak adják, amit a HouseWares dizájn­díjjal is elismertek, az illatot pedig bizonyosan a Jasmine szolgáltatja.

A télen termesztett rózsák illata nem az erősségük, nemúgy Jasmine, amelyik ebben a legnagyobb. Az illatanyagok aromáit vízzel porlasztva juttatja a levegőbe. Időzítve szakaszosan működik és ha kiürül a tartálya, Jasmine intelligens módon magától leáll.

A virágváza mellé téve már nem fogja senki megkülönböztetni, hogy mitől illatos a szoba és a frissítő légzés kellemes közérzettel ajándékoz meg, túl a virágos figyelmességen. A rózsák múlandók, de Jasmine és az üdeség megmarad.

URBAN REVOLT

www.urbanrevolt.com/20823

mágneses okostelefontartó autóba

A vezető látóterét lehetőleg ne takarja el semmi. Sokáig a telefon­kihangosítók a műszerfal tetején pompáztak, mert hiába a kardánboxon a tartó, ha vezetés közben nem látjuk ki hív minket,vagy oda sem merünk nézni a zsúfolt forgalomban.

Üdvös középutat választott az URBAN REVOLT az autó szellőzőnyílásába rögzíthető telefontartójával.

Megmenti vele a kilátást és hasznosítja az amúgy nagy felületet elfoglaló szellőzőnyílások valamelyikét. A formatervezés elsőrangú, ennél egyszerűbb ­ és szebb ­ megoldás aligha akad. Az okostelefon hátlapjára erősíthető öntapadó fémlap és a tartó mágnese szoros, fix és nem lazuló kapcsolódást garantál.
A telefon összes kezelőszerve szabadon marad, a szellőzőrácsok pengéi közé beszorított gumiidomok nem engednek a szorításból, bármennyire zötyög az út. A telefont kezünk igénybevétele nélkül használhatjuk beszélgetésre, vagy más hasznos célra. A tartó nemcsak telefonhoz, hanem GPS navigációhoz vagy MP3­zeneeszközhöz is maradéktalanul jó megoldás. Ha az autót leparkoljuk, teendőnk csak annyi, hogy leemeljük a kütyüt a tartóról. Nyugodtan benne lehet hagyni a szellőzőnyílásban, távollétünkben nem lesz vandlizmus tárgya.

Philips BT50A

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

a vidám hang

A PHILIPS legfrissebb dizájnja a BT50 vezeték nélküli hangsugárzó. A szögletek és derékszögek helyett az íves és kerek forma a meghatározó, próbál színt és vidámságot vinni az okostelefon és tablet technicizált világába. Smaragdzöldbe hajló burkolata és banánsárga hangszórórácsa nem akar komolykodni, sokkal inkább könnyedséget ajánl a zenehallgatáshoz.

A figyelemfelkeltő külső a tapasztalt hangépítő márka vívmányait takarja. Két watt tekintélyes hangerő mindössze nyolc centis magassággal párosul. 6 órán át elegendő zenélésre képes a beépített akkumulátor energiája, feltölthetjük a hozzá csomagolt mini USB csatlakozókábellel akár a laptopról is. A zeneforrásnak elegendő 10 méteren belül bárhol lennie, a kapcsolatot a modern Bluetooth vezeték nélküli megoldás építi fel. Nem válogatós, mindegy neki hogy almás vagy androidos készülékkel párosítjuk össze, a telefonunk pár másodperc alatt megtalálja a BT50A eszközt. Nem függünk a vezeték nélküliségtől, a tervezők normál minijack aljzatot is beépítettek MP3-lejátszó vagy egyéb nem digitális jelforrás megszólaltatásához.

A tenyérnyi Philips hangsugárzó bőséges hangerőt szolgáltat zenehallgatáshoz, vagy például nyelvlecke gyakorlásához. Legfőbb előnye, hogy tenyérnyi mérete okán bárhová befér ahová a telefonunkat is rakjuk, a táska simán elnyeli. Valódi súlyt nem jelent, alig tíz deka. A vidám színek elelve adottak, a többi már a zene dolga.

Samsung Gear S2

www.samsung.com/global/galaxy/gear-s2

okosóra

Mára a telefonon túl már az órák is okosak, csak mi maradtunk azok, akik voltunk. Fejlesztésükben úttörő volt az Apple, mint minden szerkentyűk elsődleges kitalálója, és most az örök versenytárs, a Samsung márka Gear S2 modellje következik.

Formatervezésében a Classic család háromféle dizánja (rózsaarany, platina vagy fekete) mellett a Digital család a szimpla fekete vagy fehér tokozást kapta. A szíjak változatai felsorolhatatlanok. A fő vonzerő az óra számlapjával kapcsolatban az, hogy (Digital esetén) teljesen átszabható, hatféle alap szolgál az ízlés szerinti változat eldöntéséhez.

Egy óra lényegétől ­ hogy mutatja az időt ­ annyira rugaszkodott el a Gear S2, mint az okostelefonok a szimpla telefonhívástól. 4GB memóriájában rengeteg adat tárolható és számos szolgáltatással van kapcsolata ­ elsősorban a vele párosított okostelefonon keresztül, de maga is képes GSM kapcsolatra, illetve GPS navigáció használatára.

Kézi vezérlésében a legfőbb a számlap körüli körszelet ujjmozgással zajló választék­görgetése, az oldalán a két gombbal a kiválasztás és az óraüvegen a koppintással történő jóváhagyás. Van itt minden az étterem­kereső programtól kezdve a csevegőfelületen át az Uber autóztatáson keresztül egészen a Nike+ egészségprogramig és még sorolhatnánk.

Az áramellátásról a tartozék töltő gondoskodik, amihez az órát a megadott módon hozzá kell illeszteni és a benne lévő lemerült 250 mAh kapacitású akkumulátor gyorsan magához tér.

Sok esetben hasznos, beállítás szerint például a Gear S2 rezeg a csuklón ha hívásunk van, a szatyor mélyére csúszott telefon csörgését biztosan meg nem hallanánk. A szolgáltatások zöme viszont az önálló gondolat teljes hiányának poénos ismétlődése.

Trust ARCH

www.trust.com/20400

laptop hűtőállvány

A fűtött lakás meleg szobájában sokkal többet vagyunk, mint más évszakokban. Ránevelt bennünket a világ, hogy ösztönösen bekapcsoljuk a laptopot és az ölünkbe kapva máris a neten vagyunk. Könnyen bele is feledkezünk, a tekintet tapad a kijelzőre és kevesebbet pislogva rongáljuk vele a szemünket.

Azt sem vesszük észre, hogy ennél sokkal jobban rongáljuk a noteszgépet amiatt, hogy ölünkben a zárt combokon kifektetve akadályozzuk a gép szellőzését. Saját ventilátora emiatt nem képes megszabadítani az elektronikát a felhevült belső levegőtől. A többmagos processzor, a videokártya, a merevlemez mind elsőrangú hőtermelő. Ezért találta ki a holland Trust az ARCH laptop hűtőállványt, amelyik eleve elemeli a laptopot az ölből. Rácsozott ferde tartósíkja nem bízza a véletlenre a levegőmozgást, a fémrács alatt egy lassú keverésű hatalmas ventilátor dolgozik észrevétlenül. A rendőrkék megvilágítás a fő dizájnelem, emiatt az egész úgy néz ki, mint valami hordozható gáztűzhely. Hőenergiát ugyan nem bocsát ki, ellenben a ventilátor működéséhez szüksége van áramra. Ezt saját USB csatolójával kapja a laptoptól. A laptop szűkös számú USB portjaiból egyet sem foglal le, mert a dugasz hátoldalára egy befogadó USB aljzatot terveztek, így csak toldóként terheli a laptop energiaháztartását. A formás tartó 16 hüvelykes képátfogóval szerelt laptopokat is kiszolgál hangtalanul és stílusosan. A stabil és alacsonyan tartott üzemi hőmérséklet révén megnöveli az elektronikák élettartamát. Amúgy ha nincs túl meleg a lakásban, akkor az ARCH ventilátorát be sem kell kapcsolni, a grillrács és a laptop hasalj közti távolság is elegendő a légáram fenntartásához.

NAEO diffúzorok

by Sándor Gy. Zsolt www.myrobot.hu

az egészség és a kényeztetés szolgálatában

A NAEO márka a Gingo Biloba Group csoport tagja exkluzív párásítók és aroma diffúzorok gyártójaként. A Naeo modellek változatos és fantáziadús kínálatot ajánlanak az anyaghasználat, a formavilág és a szolgáltatások terén.

A fizika összes idevágó tulajdonságait kihasználják ötletes megoldásaikban. A porlasztás ultrahangos formája több Naeo modell elvi alapja, itt a héjszerkezet leggyakrabban műanyagból van, mivel a tokozás anyaga nem kell együtt dolgozzon a porlasztás során a folyadék levegőbe juttatásához. Sok modell üveget használ, ezek mind míves egyedi üvegfúvott darabok.
Az ultrahangos porlasztás leginkább az illatolajok levegőbe juttatásánál előnyös, a levegőben olyan parányi részecskékre bomlanak szét, hogy szinte ködként lebegnek a légtérben.
A pára és/vagy aroma együttes levegőbe juttatásának másik formája a ventiláció, amely a párolgáson túl a hajszálcsövesség jellemzőit használja fel. Az illatanyagot a készülékben nedvtartó anyagokra cseppentve azok onnan szívódnak fel a ventilátor hatásos működésének eredményeként. A hajszálcsövességet sok modell a héjszerkezet anyagának megválasztásában is kihasználja. A porózus agyag, fa vagy a luffaszivacs kitűnő közvetítő anyag a folyadék és a légtér között. Hagyományos megoldás a hővel kombinált párologtatás, amelynek során a könnyebb fajsúlyú meleg levegő viszi magával a hűvösebb külső légtérbe a nedvességet és vele az aromákat. Fontos szempont, hogy ez a megoldás a leginkább helytakarékos.

Több Naeo modellbe időzítési és világítási megoldást is beleépítettek, ezek a kényelmi szolgáltatások a jó közérzetet növelik. Nem kell lemondani a Neao világról a autóban vagy a notebook mellett sem, mivel a gyártó választékában létezik USB aljzattal ellátott variáns is az egyéni aromterápiához. A Naeo modellek nemes anyagai és a kifinomult aromák az ember biológiájára hatnak a szaglás, a légzés és a látás szervein keresztül. Árképzésük tizenezer forintos kategóriában a kapott szolgáltatásért több mint korrekt, és kiváló ajándék tud lenni az aktualitás jegyében.

PHILIPS HTB3550G 12

by Philips Magyarország www.philips.hu

Térhatású Blu-ray házimozi Hi-Fi minőségben

Külsejében enyhén futurisztikus megjelenésével, a látvány és hangok terén viszont a realitásával tüntet a Philips HTB3550-es rendszere. Mintha a mozi nézőterén ülnénk, körbevesz minket 1000 Watt hangorgia.

A Philips HTB3550 veszteségmentes digitális mozihangokkal, háromdimenziós teljes felbontású HD filmélménnyel, minden részletében valósághű képi megjelenéssel ajándékozza meg azt, aki hazaviszi ezt a mozirendszert.

Mindez a lélektani határnak számító 100 ezer forintos összeg alatt elérhető... ha ketten nem mennek el plázamozizni, egy év alatt vissza is jön az ára, mert ennyit ráköltünk nassal együtt. A filmek szerelmesei kéttucatszor elmennek évente moziba, így nem erőltetett a számítás, viszont egy film többször is megnézhető a "Philips HTB3550 moziban".

A kényelem adott, a távszabályozóval a fotelből dirigálunk és ha a vezetékezés nélküli hangfal csatlakoztatás mellett döntünk, csak a filmrendezők botlásait kell elviselnünk. Nem kell az elkésőket felállva beengednünk és celofán sem zörög, ahogyan mások esznek film közben.

A Philips HTB3550 amellett, hogy teljes moziélményt adó rendszer, nem szégyenkezik az audio megszólalásban sem. Zenei CD-k és telefonon tárolt kedvenc számaink egyaránt jól szólnak rajta, ha minőségi a zeneforrás. Nemcsak a nagyfelbontású mozifilmet, hanem a nagyfelbontású hanganyagokat is felismeri. Amúgy az agyontömörített MP3 felvételeket nincs rendszer, amelyik élvezhetővé javíthatná fel.

Okostelefonunk egyetlen laza érintéssel párosítható a Philips HTB3550 rendszerrel az NFC képessége révén, és zsinór nélkül sztereóban szólhat a zene. Ezt felajánja FM rádiója is programozható adóállomásaival. Ugyanezt megtehetjük az internettel is, a Philips HTB3550 képes böngészni a világhálón zenét vagy egyéb multimédiás anyagokat kutatva.

Megjelenésében diszkrét, csak minimális fényvisszajelzés látható az előlapján, kivilágításban nem akar a karácsonyfával versenyre kelni. Európai ízlésvilágon nevelkedett szemeknek szánják, mindannyiunknak. Amivel kétségtelenül mindent tarol, az a Double Bass dupla tölcséres hangsugárzók teljesítménye, megtámogatva a mélytartományokra kihegyezett 'dohogóval'.

Mellé mindössze hozzá méltó síkpaneles tévére van szükség.

ROBERT

www.stadlerform.hu

a Stadler Form új formatervezési díjának nyertese

A svájci Stadler Form egymás után gyűjti be terrmékeivel a formatervezési díjakat. Red Dot Award, German Design Award 2016, IF Design Award

Ezúttal a "Rat für Formgebung" alapítvány zsűrije a Stadler Form cégnek ítélte a 2016-­os trófeát ROBERT légnedvesítő és levegőtisztító kombifunkciós termékük okán. ROBERT 2014­-es 'reddot' díjazott és az ugyanakkori 'IF' formatervvezési díj tulajdonosa is.

Megtestesíti az 1953-­ban a német törvényhozás által létrehozott alapítványi testület célkitűzését, miszerint az üzleti életben a márkaépítés során hozzáadott értékként kezeljék az ipari formatervezést. A kitüntetendő termék megjelenését az ergonómia, működtethetőség,célszerűség, esztétikum, jelképes és érzelmi hatás, gyártástechnológia, műszaki minőség és ekológiai szempontok együttes hatásaként vizsgálják. Az elnyert díjjal a 'külön említésre méltó' kategóriában ROBERT a benevezett versenytermékek sokaságából kiemelkedve győzedelmeskedett.

Konstrukciója elegyíti a levegő nedvesség szinten tartásának feladatát a levegőben lévő káros részecskék kivonásával, így az egyre terjedő allergiás tünetek visszaszorításában nagy segítség. Minimális energiaigényű, öntisztító és nem kell benne szűrőbetétet cserélgetni.

Norvégmintás edzettüveg

www.irobotcentrum.hu/spl/612219/Adax-CLE

Clea fűtőpanel minta nélkül

A zord északon tevékenykedik az ADAX vállalat, amelyik eldöntötte, hogy a legszebb ősi anyagot, az üveget használja fel fűtőtest készítésre. A cég megoldotta, hogy az elektromos fűtőpanel tapintásra nem forró, nem égeti meg a kezet. A megmunkálás és a formaterv elsőrangú, az üvegen kívül csak rozsdamentes fémeket vesznek gyártásba. A skandináv telek tükörsima jege éjszaka - ez a fekete színvariáció, a fehér pedig a jégen nappal visszaverődő hó látványa - ez a fehér változat. A tökéletességet nem akkor érjük el, amikor már nincs mit hozzátenni, hanem amikor már nincs mit elvenni. Hát ez a Clea dizájn.

Lakóhelyiség méretétől függően akár 1000 W energiát is képes leadni a Clea 'villanyakályha', sikkes látványa akkor is szép, amikor a fűtőpanel nem üzemel (nyáron).

Digitális hőfokszabályozója - magyarul a termosztát - nappalra és éjjelre a beállítható hőmérsékletet tartja. Jól kihasználva életmódunk sajátosságait az energiafogyasztás ötödét is megspórolhatjuk egy optimalizált beállítással.

Ikeás az ötlet, hogy fűtésszerelő beavatkozása nélkül otthon is üzembe helyezheti bárki, aki a falra rögzítést vállalja és utána képes a konnektorba dugni a csatlakozó dugót. A gyártó az üzemeléshez 5 éves garanciát mellékel és kiegészíthető vezeték nélküli távszabályozó egységgel is, onnantól nem kell kézzel állítanunk a vezérlést

URBAN REVOLT PowerBank 3000T Thin pótakku

by Urban Revolt www.cedrus.hu

Holland válasz arra, amikor kísért a lemerülő mobiltelefon réme.

A formatervezők színhasználatában terjed a narancs szín, céljuk egy strapabíró, duráber termék fogalmának összekötése a markáns látvánnyal. Az Urban Revolt kitűnik a rengeteg szögletes tégla, netán lekerekített sarkokkal kombinált lapostest közül. Ezt a megtört síkokon túl az agresszív színhasználattal és a rendhagyó hordfüllel éri el. A márkázás narancsos megjelenítése csak marketing, de a narancs hordfül egyedi. A fekete-narancs kombináció alternatívája a pasztell szürke test limecitrom színvariációval.

A PowerBank gondot old meg, amikor a mobiltelefont használat közben kell töltenünk és megyünk is ezalatt. Egyetlen mozdulattal az övtartóra illeszthető, vagy hölgyeknek a táska vállpántjára lógatható, csak egy gyorskioldó / karabiner kell még. A zsebben persze mindig elfér.

A kétfajta USB aljzat követelmény, a mini porton keresztül feltöltjük magát a pótakkumulátort, míg ugyanazt a kábelt ha megfordítjuk és a másik USB normál ajlzatba dugjuk, a telefon kaphatja az energiát. A kábel gyári tartozék, a gyorscsatlakozó egyéni izlés szerint képezi beszerzés tárgyát.

Nem minden a dizájn, a komfort is fontos. A 3000 Thin pótakku vékony élén négy apró zöld LED tájékoztat a tárolt energia szintjéről. A 3000 mAh kapacitással a Power Bank egy telefont biztosan teljesen feltölt, de kettőt is megmenthet a nap végén az energia anémiától.

PHILIPS DVT6000 diktafon

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

a hangrobot

Formatervezési provokációnak is beillik a Philips újszériás hangrögzítője. Csupa lágyélű egyenes alkot testformát és barátságosan sima anyagokból áll. Ezt az összképet szándékosan töri meg a diktafon tetején a mikrofonok alakja és anyagának jellege.

Az érdes fémfelület és a párhuzamos vonalakat feledő kónuszos kialakítás funkcionális. A diktafon feladatát markánsan kihangsúlyozza, minél nagyobb mértékben irányatottan elfogni a hangullámokat, a többi az elektronika dolga. A kiálló peremek fémanyaga pedig véd a strapától.

Kívül brutális és szokatlanul indusztriális látvány, belül az intelligens megoldások sokasága. A 3mic AutoZoom+ képesség a hangforráshoz állítja be a mikrofonok érzékenységét, fókuszál a beszélőre. Hasznos megoldás, ha a tanterem távoli pontján van csak lehetőség az előadás rögzítésére.
Képes érzékelni a beszéd átmeneti szüneteltetését is. Ha az előadó elhallgat, leállítja a felvételt és folytatja, amikor a beszéd újra elindul. Követi az előadó mozgását is, figyelőprogramja a mikrofonokat utánállítja.

Riportermagnóak is beválik, az eleve kiforduló ikermikrofonok tökéletes térérzetet alkotnak a két hangcsatornában, a kérdező és a válaszadó párbeszéde jól kivehető pergő hangélmény. Veszteségmentes hangformátuma (PCM sztereó) és a hatalmas (4 GB) memória a minőséget, a tölthető belső akkumulátor a hosszú használatot, a fémtok a tartósságot szolgálja.

Helytakarékosságból MP3 tömörítés is bevethető a hangtároláshoz. SD memóriakártyával bővíthető a tárkapacitása és beépített FM rádiójáról hangfelvételt is készíthetünk. Sok kényelmi szolgátatásának egyike, hogy kedvenc zeneszámainkat számítógépről ráltölthetjük és a tartozék fülhallgatót használva kiiktathatjuk a külvilágot.

Stadler Form PAUL

www.stadlerform.hu

a hőérzékeny fűtőventilátor

Halk ventilátorként kánikulában is jól teljesít a svájciak új készüléke. Bár nyáron is a távvezérelhető és oszcilláló mozgású PAUL csendes és megbízható társ, ereje második funkciójában a növelendő szobahőmérséklet terén mutatkozik meg igazán.

PAUL a most megnyílt berlini IFA kiállításon a Stadler Form üdvöskéje. A cég a tüdőnk indirekt védelmével a bekerülő levegő felügyelete révén 1999 óta foglalkozik. A védelem egyik eleme a belélegzett levegő hőmérséklete.

Nyolc tartományban állítható a kívánt hőmérséklet és hasonlóan az autók légkondicionálásához nem szakaszosan ki­be kapcsoló üzemmódban, hanem folyamatosan és érzékenyen reagálva tartja PAUL az adott hőfokot. A válallat által levédett Adaptive HeatTM technológia garantálja mindezt igen halkan.
PAUL egymagában 30 négyzetméteres lakóhelyiséget is képes ellátni, IP21 védeme fürdőszobai használatra is alkalmassá teszi. Mosható a levegőszűrője és energiaigénye mindössze 80 Wattal indul.
A Stadler Form készülékeivel 15 nemzetközi design díj tulajdonosa. A formatervezés most is a visszafogott Stadler Form jegyeket hordja magán. A bő félméteres magasságú PAUL ötkilósan a beépített anyagmennyiség használatában is igényes.

Trust YVI vezetékmentes egerek

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

fantáziadúsan

Munkahelyen vagy otthon ábrándozva arról, milyen lenne máshol...
Más képzetekkel - mint a sematikus íróasztal vagy rajta a szögletes notebook - gondolatban játszadozva egyszercsak az egérre téved a tekintet, elugrik, majd újra visszatér: nem is kell másra gondolni, ott van a szemünk előtt az ihlet.

A hollandok egérkollekciója mitagadás kizárólag a gyengébb nemet célozza, belőlük is azokat, akiknek erősebb a fantáziájuk. A Bird (=madár), a Flower Power (=virágoké a hatalom) és a Dream Cacther (=álomvadász) fantázianevekkel egy olyan sorozatot indítanak, amellyel bátran szállhatunk szembe az egyhangúság és a csupa derékszögű dizájn ellen.

A kolibri a kecsesség és finomság szimbóluma, az erőteljes színű virágok a hatvanas évek szelíd tiltakozásaként indult hippymozgalom jelképeivé váltak és a harmadik egér pszihedelikus látványvilága kinek-kinek a személyiségéhez passzolva üzen valamit: nem vagyunk robotok a számítógép mellett. Az alkotók gondosan választották meg a képeket, legjobb lenne, ha mindhárom egér egyszerre lehetne az asztalunkon. A praktikum sem marad el, a vezetékmentes használat a gumiborítás biztonságával együtt kényelmes. A 800/1600 dpi sebességváltó gomb az igényesebb grafikai munkáknál jön jól és az USB vevőegység is gondosan lett kialakítva, az egér hasában jól elfér, ha nem használjuk és az elvesztése nem opció.

URBAN REVOLT Wireless SELFIE STICK

by UR www.cedrus.hu

az új őrület

Mindenhol mindenki fényképez, a mobiltelefonokkal egyre jobb képeket csinálhatunk és nem akarunk lemaradni egy képről sem. Meg is indult a 'szelfi'­őrület, főleg a külföldiek terjesztik. Mi is parádézhatunk vele, ha párezer forintért beszerzünk egyet idehaza.

A bot nem amatőr, rendes iparosmunka ­ - még ha nála a dizájelem nem is tenghet túl - ­ búvik meg benne. Az acélteleszkópos hosszúságállítás, a beépített akkumulátor, a 360 fokban elforgatható rögzülő telefontartó és a Bluetooth kapcsolat okostelefonunkkal mind praktikus elem. A tartozék USB kábelt használva feltöltjük az akkumulátort, párosítjuk a telefonnal, a méter hosszúra is kinyújtható bot végére rögzítjük a telefont és már indulhat is az önfeledt képkomponálás. Az Apple és az Android rendszerű telefonok gazdái örülhetnek, velük összekapcsolódik a Bluetooth eszköz ('UR Selfie Stick' néven azonosítja magát), a Windows rendszerű telefonok tulajdonosai azonban hoppon maradnak, őrájuk a gyártók nem gondolnak.

A bot nyelén kényelmes távolságban van az exponáló gomb, megnyomva elkészül a fotó. A bot felszíne hosszan rovákolt, úgyhogy a telefon súlya nem tudja kicsavarni a kezünkból, mert jó a fogási tapadás. Ha végeztünk a fényképezéssel, a szelfibot hamar szétszerelhető és kis helyen elfér a saját dobozában vagy anélkül is.

Teljesen új fehasználási területként bevethetjük kéziállványként a földre támasztva általános célú fotózáshoz is, ha nem ragaszkodunk arcunk ubikvitásához - ­jobb képet kapunk a kézremegést kiküszöbölve -,­ de ajánlatos az alsó végére egy kupakot keresni kisebb üdítőspalackról vagy más megfelelő átmérőjű flakonról, mivel az USB töltőaljzatot és a bekapcsológombot az aljára tervezték, ezeket mindenképpen meg kell védeni a portól és nemkívánt behatásoktól.

GENEVA AeroSphère Small

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu/Geneva

gömbölyded akusztika

Svájcban a formatervezők sutba dobták a szögletes hangdoboz tervrajzait és hadat üzentek a derékszögeknek. Az élék színeket sem vetik meg, a tervezők fekete és fehér színvariációi mellé a GENEVA­vörös szinte dukál. A technika a manapság elérhető legmodernebb megoldásokat hasznosítja, a zeneforrások vezeték nélkül csatlakozhatnak, csak a villásdugó a fali konnektorhoz zsinóros.

Az AeroSphère Small a telefonon, PC­n digitálisan tárolt zeneszámainkat Bluetooth kapcsolattal szólaltatja meg. Ha Apple termékünk van, tudja az AirPlay átjátszást is, ehhez már a készülék Wi­Fi képességét veszi igénybe. Ezen a módon észleli a lakásban a DNLA szabványú egyéb hangtárolókon őrzött muzsikát is. A hangrendszer természetesen befogad vezetékes (MP3­ lejátszó, stb.) zeneforrást is.

A Small a kisebb testvér 2 kilósan, bátyja Large pedig 8 kilót nyom. Ha beszerezzük az AeroSphère Base különálló egységet, akkor egy forrásból akár négy külön helyiséget is megtölthetünk kedvenc zenéinkkel, vegyesen is Small és Large megszólaltatásával.

Felépítésében a 2 mély­ és 2 magas hangsugárzó (a Large mélynyomóval is megtámogatva) adja a teres sztereó hangképet, a gyárilag szabadalmazott DSS hangfeldolgozással úgy tölti be a szobát, hogy a hangrendszer bárhol lehet ­ akár a sarokban is ­ és mindegy, hol ülünk a zenehallgatáskor. Belül három kamra gondoskodik az akusztikus megszólalásról, a jelerősítés csatornánkét digitálisan működik.

Kerek hangzás és gömbölyded forma együtt a GENEVA cég AeroSphère családja, a név is a légies hangokra utal. Megfelelő polc vagy pult hiányában a kiegészítő tartóállványokkal tehetjük érdekesebbé az egyedi látványvilágot. A készülék kezelése a gyári fémtokos távszabályozót használva pofonegyszerű.

TRUST Elvii

by Trust www.cedrus.hu

Asztali Mikrofon

Az igényes hangról számítógépes környezetben sem kell lemondanunk. A holland Trust cég ELVII DESKTOP MICROPHONE elnevezésű modellje a nosztalgia jegyében fogant.

Amikor a rock n' roll bálvány Elvis Presley felénekelte slágereit, a hangstúdiókban ennek a mikrofonnak az ihletőjét használták a hangrögzítéshez. Az USA­beli SHURE gyártmánya már 1939. óta létezik és az 55S modell az, amelyikkel Elvis a koncertjein szinte azzal összenőve lépett fel.

Mai utódja az állíthatóság mellett némítógombban is rendelkezik. A csevegőprogramokat használva kényelmesen inaktiválhatjuk a mikrofont ha megszólal a telefon, vagy valaki odajön és szólni akar hozzánk.

A dizájnt hangsúlyozza az élénkvörös csatlakozókábel, amit a számítógép vagy Mac bemenetébe illesztve mikrofonunk azonnal üzemkész, és kiváló kellék lehet többek között karaoke partikhoz is.

URBAN REVOLT

by Sándor Gy. Zsolt cedrus.hu

edzettüveg kijelzővédő iPhone 6 telefonhoz

A formatervezők leghálátlanabb ­ vagy leghálásabb ­ feladata megalkotni azt, ami 'nincs'. Vagyis egy 1/3 mm vékonyságú edzettüveg lapot, ami semlegesen lekerekített sarkaival szinte láthatlan amíg fel nem kerül a telefon előlapra és ha felkerült, onnan mondhatni megszűnt létezni. Pontosan ez a feladata, jellegtelenül megvédeni a nálánál jóval érzékenyebb iPhone 6 érintőkijelzőjét anélkül, hogy annak használhatóságából egy szemernyit is elvenne. Ezt valósítja meg az Urban Revolt márka iPhone 6 Tempered Glass kijelzővédője, se többet se kevesebbet. Csak a hangszóró csíkja és a frontgomb felett nincs üvegtakarás.

A Kis herceg szerzőjének elve szerint készült, vagyis a tökéleteset nem akkor érjük el, amikor már nincs mit hozzátenni, hanem amikor belőle már nincs mit elvenni.

A felület zsírtaszító és antbiakteriális bevonatot kapott, végre nem látszik meg rajta emberi ujjlenyomat. Kopásállósága 9H besorolású, szándékosan csak gyémánttal lehet karcot ejteni rajta, fényáteresztő képessége pedig a vízéhez hasonló.

A gyári csomagban a használati útmutató mellett tartozék az alkoholos tisztítópárna a felhelyezéshez és mikroszálas törlőkendő a későbbiekre. Aki ad a telefonja védelmére, annak kötelező darab.

OPPO HA­2

www.audiocentrum.hu

hordozható fejhallgató erősítő és DAC

A bőrbevarrt, alumíniumházas karcsú téglalap új minőség hírnöke. Patinás a külseje, ugyanakkor hightech a belseje. Első látásra mégsem mondanánk meg, hogy milyen becses portéka és az igényes hangvadászoknak szánják.

Ahogy a televíziók képi világa a nagyfelbontású mozgóképekkel nagyot lépett előre, nincs ez másképp a hangok terén sem. Az OPPO amerikai cég HA­2 erősítője képes a ­ főleg internetről elérhető ­ nagyfelbontású hangfájlok (amilyen például a FLAC) feldolgozására.

A rácsatlakozott okostelefon, noteszgép, Mac vagy PC nagyfelbontású zeneszámainak digitálisan tárolt anyagát a HA­2 hangokká varázsolja és a muzsikát CD­ minőségnél sokszorta szebben képes reprodukálni kimenetein.

Megszólaltat normál CD­ vagy MP3 minőségű zeneszámokat is, de ereje a nagyfelbontású hanganyagoknál domborodik ki. Ezért is elsősorban igényes fejhallgatós használatra javasolják. A fejhallgatónál a zeneszámok nüansznyi részletei sem vesznek el, emellett a külvilág zaja is letompul a fülresimuló párnák révén. A gyártó elsősorban saját fejhallgató (PM­1, PM­2 és PM­3) modelljeit ajánlja hozzá. Azonban más, hasonló hangminőségű fülesekkel is gyönyörűen szólal meg. Vele kiválhatjuk audio erősítőnk DAC átalakítóját is.

Innentől minden már csak a jelforrás milyenségén múlik. Biztosak lehetünk abban, hogy a HA­2 nagy hanghűség mellett dinamikusan és torzítás nélkül fog teljesíteni.

A HA­2 belseje csupa igényes hangfeldolgozó elektronikából épül fel, számos ki/bemenete és kezelőgombja komfortos használatot biztosít. Energiát a fél óra alatt gyorsan feltöltődő akkumulátorából kap, ezt a kapacitását egy lemerült okostelefon teljes feltöltésére is kihasználhatjuk. Az OPPO HA­2 sokoldalú társ a zenéhez, és simán elfér a mellényzsebben.

Stadler Form OSKAR

by Stadler Form www.stadlerform.hu

2015-­ben formatervezési díjas

A Stadler Form Svájcban van és ez egyáltalán nem akadályozza meg abban, hogy a cég német formatervezési díjat hódítson el.

OSKAR légnedvesítőik a "Special Mention 2015" kategória nyertesei. Ez a díj azoknak jár, akik eszközeikkel különösen fontos szempontokat valósítanak meg, vagy ilyen megoldásokat kínálnak.

Az OSKAR és az OSKAR Big a helyiségmérethez igazodik és új szűrőmegoldást kapott. A fűtési időszakban az egészséges nedvességtartalmú szobalevegő kiemelten hangsúlyos. Vele betegségeket előzhetünk meg és az egészségünket segít fenntartani. A szabályozható páramennyiségen túl a levegőbe baktériumokat nem enged jutni, ezt az ezüstion kocka alkalmazása biztosítja.

Hasznosságán túl az OSKAR a szemnek is barátja, a színválaszték bármely szoba enteriőrhöz jól alkalmazkodik, minimalista formaterve visszafogott és időtlen.

OZAKI O!coat 0.3+ tokok vászon- és faborítással

by Ozaki www.isop.hu

iPhone 6 telefonhoz

A formatervezés időről időre visszatér a természetes anyagokhoz és az Apple legújabb iPhone 6 telefonjának birtokosaként is részünk lehet benne.
A leheletnyi, 0.3mm 'vastag' tokok hátlapja az OC556-as modellnél az Ozaki tervezésében ritka afrikai és dél-amerikai fafajták furnérját kapta. Az OC557-as változat hátoldali bevonata könyvkötészetben használt vászonanyagból készül. A tokok hajlékonyságát és kivételes szilárdságát a T2PP™ jogvédett technológia biztosítja.
Mindegyik modellnél többfajta változatból választhatunk, a védőtokokhoz kijelzővédő fólia és mikroszálas törlőkendő is tartozék a csomagban.

PHILIPS retrorádiók

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

A hang és a forma kedvelőinek

A Philips vállalat évszázadnyi múltra tekint vissza a híradástechnikában. Neve az 1927­-ben Philetta néven megjelent világvevő rádió révén lett igazán sikeres.

Egy kis modernizálás kívülről és vadonat új beltartalom jellemzi új rádió sorozatát. Az ORD7100C modell a sokoldalú FM hullámsávú alaprádió Apple készülékekhez kialakított dokkolóval. Ez a modell követi formájában leginkább a régi elődöt. A Ferrari­piros színben tündöklő ORT7500 egy fejlettebb változat, képes fogni a földfelszíni digitális rádióadók DAB+ műsorát is. Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatán okostelefon, táblagép vagy notebook memóriájában tárolt zenéinket hangosítja ki. AUX bemenetén vezetékes zeneforrásokat szólaltathat meg.
Memóriájában 30 rádióállomást képes tárolni és egyéb adatokat is kijelez az éppen sugárzó rádióadó információi szerint. A Philips retrorádiók nemcsak külsőségeik alapján vonzók, hanem a hangjuk is, méretükhöz képest igen meggyőzően szólnak.

Stadler Form

by Sándor Gy. Zsolt www.myrobot.hu

LEA levegőillatosító

A lakásban télen többet tartózkodunk és levegőjét akár 50 négyzetméteres szobában is illatossá tehetjük a STADLER FORM család új tagjával.
A lakótérben bárhol használhatjuk, mivel a LEA vezeték nélkül működik. Beépített akkumulátora USB­s kapcsolaton tölthető fel, energiaigénye minimális, alig 3 Wattot fogyaszt. Közvetlenül az aromaüvegből teríti az illatanyagot, és legfeljebb 10 milliliteres űrtartalmú üveget fogad be.
A szoba mindig illatos lesz, mert előre programozhatjuk, hogy 10 vagy 20 perces intervallumokban illatosítson, majd időzítve kikapcsoljon. Reagál, hogy sötét van­ e a szobában vagy világos, a nappalt érzékelve az illatok terítését magától bekapcsolja. A forma telitalálat, többféle színben is létezik és kis méreténél fogva igen helytakarékos.

Ívelt PHILIPS 55PUS8900

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu/tv

Android vezérlésű tévé 4K képfelbontással

A Philips 8900­as sorozatú tévé felületét nézve mindenhol éles képet látunk. Nem kell a szemünk távolságérzékelésén változtatni, mert elfordítva a fejünket a képpanel ívén egyforma távolságra van tőlünk a felület. A tévé két szélének a képpontjait is merőlegesen látva a színvisszaadás az élességgel együtt ugyanolyan tökéletes, mit a látvány a képpanel kellős közepén.

A 3840x2160 képpont révén négyszer olyan részletes képet látunk, mint az eddigi teljes HD felbontásnál. Megjelenésében az ívelt forma a diszkrét talppal harmonikus egységet képez.

Az okostévés szolgáltatások is bővültek az Android képességgel. A 140 centis képátlójú tévé a Google Chrome által kínált webes tartalmak és a Play áruház teljes kínálatát tekintve utolérhetetlen.
A világelső androidos tévét háromdimenziós mozizásra is felkészítették és a vizuális élményt a háromoldali Ambilight háttérfény megvilágítással fokozhatjuk.

VOGEL'S rögzítő család

by Sándor Gy. Zsolt www.isop.hu/vogels

Apple készülékekhez

A Vogel's Products BV cég egyik Eindhovenben működő ága a táblagépek területére szakosodott, ahol a letisztult formatervezés alapszabály. Alaposan végiggondolt, modul rendszerű termékkörük a táblagépek valamennyi használati körét felöleli. A fixpontos használat egy irodában, vagy a praktikus rögzítés autózás közben, sőt a táblagéphasználat a parkban egyaránt belefér változatos termékpalettájukba.

A táblagép fizikai védelme a kiindulópont és az Apple egyes modelljeihez tervezett Vogel's hátlapok gyűrűs áthidalója egyszerű rögzítést kínál az irodában vagy otthonunkban a falon, a gépkocsink műszerfalán vagy az ülések háttámláján.

A dizájn az egyszerűségénél fogva rögtöni kényelmet és praktikus használatot biztosít, ugyanakkor a szem is örömmel időz a formákon.

SZIRTES János: Éjfél

www.varfok-galeria.hu/kiallitasok

Kiállítás a Várfok Galériában

Szirtes János (1954, Budapest) a magyar kortárs művészet egyik legsokoldalúbb alkotója idén ünnepli 60. születésnapját. E jeles évforduló kapcsán nagyszabású, jubileumi kiállítás kerül megrendezésre a Várfok Galériában és a Várfok Project Roomban, kiegészítve a Pécsi m21 Galériában 2014. szeptember 27-én, 1000 m2-en megnyílt Pro/Contra kiállítást.

Stokke® Xplory® True Black

mamasandpapas.hu/babakocsik

limitált szériás babakocsi

Megérkezett a Stokke® Xplory® új, limitált szériás babakocsija, a True Black. Egyedülálló sziluett és az újdonság ereje ihlette.

A True Black a Stokke Xplory egyedi designnal készült babakocsija feltűnő. A puha, matt anyagok és a fényes fémváz kombinációja határozottan egyedi megjelenésűvé teszi.

Akármilyen is legyen a stílusod, a True Black igazán te vagy.

A váz minden egyes része fekete, így tökéletesen illik a babakocsi egyéb textiljeihez.

TRUST Wireless Keyboard - Air Mouse

by Sándor Gy. Zsolt www.trust.com/20089

for TV,PC,PS - Media Player

Nemrég adunk hírt arról, hogy okostévékhez szánva új termékfajta jelent meg a TRUST palettáján. A gyártók helyett a TRUST gondolta tovább, milyen is a használhatóság ha valakinek az okostévével van kedve barangolni a világhálón, vagy az okostévére letölthető alkalmazással példának okáért játszana. Különösen kritikus a weboldalak címeinek a beírása egy normál távvezérlővel (mint régen az SMS-fabrikálás ugyanazon gombok többszöri megnyomásával), de bármely más szövegbevitel is ugyanilyen rabmunka.

A Wireless Keyboard & Air Mouse for TV, PC, PS & Media Player elegáns formatervezéssel megalkotott kétoldalas távvezérlő. Egyik oldala a hagyományos csatornaváltás /hangerőszabályozás/stb. gombok mellett egy egérváltó gombsorból is áll, míg a másik oldal egy komplett billentyűzet. Ami miatt újra hír tárgya az, hogy a gyártó magyar ékezetes billentyűzettel is megkezdi a forgalmazást. Webcímek, jelszavak beírásakor tud ez igazán hasznos lenni (egy valóban erős jelszó kisbetű/nagybetű/számok önmagában is bonyolult kombinációja).

Másik nagy ötlet a képernyőn az egérkurzor mozgatásának módja. A TRUST távvezérlőjével annak a levegőben történő elmozdítása elegendő az egérmozgatáshoz. Amerre mutatunk a távvezérlővel, szolgai módon követi azt az egérkurzor. A gyártó egy ismertető filmet is forgatott, ami itt látható (e cikkben a termékfotó még az angol verziójú billentyűzetet illusztrálja, hasonlóképpen a levideózott példány is).

A Wireless Keyboard & Air Mouse for TV, PC, PS & Media Player sokoldalú társ nemcsak okostévéhez, hanem számítógéphez, PlayStation játékkonzolhoz és házimozi médialejátszóhoz is. Saját akkumulátora adja ehhez az energiát, amit USB-s csatlakozású forrásból bármikor újra tölthetünk.

STADLER FORM Charly

by Sándor Gy. Zsolt www.irobotcentrum.hu

stílusosan kever maga körül

A svájci Stadler Form a levegőkezelés és -karbatartás avatott szakértője. Számos dizájndíjas termékkel szolgálják e célt, most a Charly ventilátor új változataival a kánikulát segítenek elviselni.
A fix klímaberendezés vagy a kígyózó csövekkel komplikált mobilklíma nem mindenki álma. A hűs érzetet a kellő módon mozgatott levegővel érhetjük el legkönnyebben, segítve testünknek a felesleges hőt leadni. Az igazi és kockázatmentes szobai hűsölés záloga egy jól beállított ventilátor indirekt légkeverése.A Charly családot alkot, asztali változata a 'Little', padlóváltozata a 'Floor' és a nagy testvér a 'Stand' nevet kapta. Tekintélyes a teljesítményük és igen csendesek, a kis Little is óránként 3300 köbméter levegőt képes átmozgatni. Közös bennük a fém felépítés, a többállású fokozatkapcsoló, a dőlésszög beállítási és oszcillálási lehetőség. Mindez garancia a gondtalan és tartós használatra.
A repülés hőskorára emlékeztető acélos formaviláguk szemet gyönyörködtető, a nemes anyagok és a masszív megjelenés megbízhatóságukat hirdeti. Ami a stabilitást illeti, a 'Stand' modell az állítható állvánnyal együtt 10 kilós tömegű.

TRUST Wireless Air Mouse Keyboard

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

Okostévéhez okos távvezérlő dukál

Kézbeillő forma és olyan, mint egy duplafenekű bőrönd. Megfordítva egy komplett billentyűzet búvik meg. A gyártók elhanyagolják a televízióknak azt az aspektusát, hogy hogyan kezeljük tévénket kényelmesen, hosszú időn át.

A Trust cég Wireless Air Mouse Keyboard használatával ez többé nem gond. A hátoldali billentyűzettel a betűk bevitele gyerekjáték, az egérkurzor mozgatása pedig a vezérlő levegőben történő elmozdításával megy végbe. Az eszköz akkumulátora USB forrásból tölthető újra. Az okostévék mellett médialejátszó, PlayStation vagy PC is működtethető vele, csak az USB jelfogó vevőegységet kell befogadnia.

Philips Ambilight

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

fényvarázslat

A Philips tévéinek egyik egyedüli szolgáltatása az Ambilight háttérfény, amivel a tévén látott film fényei a mögöttes falra vetülve kitolják a vizuális élményt. A mozgalmasabb látvány mellett a szemet is pihentetik, mert tompítják az amúgy sötét szobában villódzó erős tévéfények éles kontraszthatását.

Kifejezetten az Ambilight képességeinek kiaknázására készült a 'PHILIPS Lightwaves' videó, trópusi éjszakában bevilágított tengerpart szakaszon forgatták szörfbajnokokkal. A mozgáselemeken és a kísérőhangon túl a fénykavalkád a tévé mögöttes falán ejt rabul. Ravaszul dizájnolt látványelemek, kivilágított szörfdeszka és szörfruha, szembefények a hullámlovas fekete alakjával - csupa olyan fogás, amivel az összhatás elsöprő. Az események fényei és az Ambilight származékos hangulatvilágítása összemossa a szoba szemközti falán életre kelő fényeket a tenger morajlásával... Nemcsak Ambilight tévétulajdonosoknak kötelező megnézni a videót, ráadásul HD minőségben élvezhető.

OZAKI O!coat 0.3 + Pocket

by Sándor Gy. Zsolt www.isop.hu

bankkártyatartó iPhone 5,5S telefontok

Szinte csak két dolog fontos, ha az ember szabadnak akarja érezni magát. Legyen nála biztonsággal elegendő pénz, na és a telefonja. Ezt garantálja az OZAKI cég O!coat 0.3 + Pocket új és ötletes tokja.
Legalábbis ami az okostelefon biztonságát illeti. Formatervezése az Apple iPhone 5/5S telefonokhoz idomul, anyaga csak 0.3 mm vastag és súlya 8 gramm. A tok kemény és könnyű anyaga tökéletes védelem a telefonnak. Szabad hozzáférést hagy az összes csatlakozáshoz és kezelőgombhoz, vele szinte észrevétlenül minden náluk van, ami a nap során igazán fontos, vagy ha ebédidőben éppen csak "kiugrunk" valahová.


Bőrutánzatú hátoldala vékony rést rejt, amibe bankkártya vagy belépőkártya besimulhat, nem nyúlva túl a telefon kijelzőjén. Külföldon különösen jó szolgálatot tehet, ha a szállodaszoba "mágneskártya kulcsa" ide csúszik be.
A többféle szín széles választékot takar, az O!coat 0.3 + Pocket tokhoz kijelzővédő fólia és mikroszálas törlőkendő a tartozék.

Tárlatvezetés

www.varfok-galeria.hu

a Várfok Galériában

Szeretettel várjuk Önöket a Várfok Galéria következő tárlatvezetésére, melyre 2014. május 10-én, szombaton délután 16 órakor kerül sor. A vezetés első felében JOVANOVICS Tamás és KESERÜ Károly zen(e) című kiállításán, a Galéria terét átszövő színes pöttyök és vonalak geometrikus hálózatának világában Kovács Krisztina művészettörténész kalauzolja a látogatókat.

A vezetés második felében a Várfok Project Roomban BAKONYI Bence Észlelés című kiállításának a kínai Góbi sivatagban készült alkotásaival és a fiatal fotós sajátosan letisztult, szürrealitásba hajló világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Vezetés időpontja: 2014. május 10., szombat, 16 óra
Kezdés helyszíne: Várfok Galéria (1012 Budapest, Várfok u. 11.) Időtartam: 1 óra
A vezetés magyar nyelvű, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

TRUST Sonin

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

gyermekfejhallgató

A színekkel és a formákkal gyermekeink az otthoni eszközöket használva ismerkednek legkönnyebben. A holland Trust a kicsik vizuális képzésének a dizájnos Sonin fejhallgatóját szánja.

A legfiatalabbak számára formatervezett fejhallgató okostelefon vagy táblagép multimédiás használatára ideális. Lehet vele online csevegni is, vagy böngészni a Youtube kínálatát.

A zenélés vagy filmnézés jó ha csak azt szórakoztatja, aki indította a lejátszást és a hangokkal mást nem zavar. Ugyanakkor a gyerekek hajlamosak a túlvezérlésre, így a tartós fejhallgatóhasználat halláskárosító ártalmait a Trust a limitált hangerőszabályozással oldja meg. A zsinórba integrált tekerőgomb maximális hangerőnél sem állít elő fülsiketítő hangzást. A hangszórókosár párnázott és a fejpánt állítható méretű, velük tartósan is kényelmes a viselés lányoknak, fiúknak. A tartós anyagok használatát a hároméves gyári jótállás garantálja. Többféle színből választhatunk, és a csomagolás öntapadós matricákat is tartalmaz.

JUST MOBILE Gum++™

by Sándor Gy. Zsolt www.i-fan.hu

pótakku megoldása

Szép formájú választ adott a Just Mobile cég a lemerülő telefon fenyegetettségre.

Strapabíró héjszerkezet takarja a 6000 mAh kapacitású akkumulátort, ami többször is feltöltheti a telefon lemerülni készülő áramforrását. Rejtett gombját megnyomva 5 db parányi zöldfényű LED-sor jelzi a saját töltöttségét. Mikro USB/normál USB végű töltőzsinór is jár hozzá, tokozása háromféle: metál, ezüst és fekete. Különlegessége, hogy nemcsak a kimeneti, hanem a töltési árama is 2.5 A, így extra gyorsan feltankolható maga a Gum++ is. Kis helyen elfér és mindig meghálálja, hogy beruháztunk a megvételébe.

A Ligne Roset

by Jászay Elizabet www.ligne-roset.hu

megnyitotta új üzletét a belvárosban

A Ligne Roset újból a belvárosba költözött, az Andrássy út 37. szám alá. Szeretettel várjuk Önöket új impozáns kétszintes design bútor bemutatótermünkben.

Herman Levente: Nyomok

by Kovács Krisztina www.varfok-galeria.hu

a Várfok Galériában

A Várfok Galéria következő kiállítása Herman Levente (1976, Marosvásárhely) legújabb festményeit mutatja be Nyomok címmel. A Galéria művészköréhez 2007-ben csatlakozott alkotó az utóbbi években számos sikert könyvelhetett el. Több alkotása jelentős gyűjteményekbe – Magyar Nemzeti Galéria; 21c Museum, Louisville (Kentucky USA) – került be; 2012-ben a pécsi Zsolnay Negyed m21 Galériájában 1000 m2-en nyílt kiállítása, ezt követte a csíkszeredai Pál Galériában (RO), a kolozsvári Korunk Stúdiógalériában (RO), a tolcsvai Waldbott Kastélyban, a milánói Edward Cutler Gallery-ben (I), valamint a bukaresti Zorzini Gallery-ben (RO) megrendezett kiállítások sora. A Nyomok című kiállítás képei tovább szőve az eddigi életművet, újabb példái Herman Levente bravúros festésmódjának. A különféle textúrákban, a fények érzékeltetésében és az átható színekben egymás után tárulnak fel az újabb és újabb rétegek, továbbgondolásra késztetve a befogadót. A kiállítási anyag egy, a megnyitó keretében létrejött installációval válik teljessé.

A SAMSUNG Galaxy S5

by Sándor Gy. Zsolt www.samsung.hu

okostelefon bejelentése

A Galaxy S3 és S4 sikerei idehaza a prémium telefonok szegmensében a Samsungot az 50%-os részesedés fölé repítették. Innen már igen nehéz továbblépni. Nem az Apple a fő vetélytárs, hanem a többi legjobb Androiodos.

Mik a fő változások?

Az S5 a sebességet növeli a mobilhálózatban (LTE), vezetékmentesen (Wi-Fi 802.11ac) és letöltésekben (Download Booster). Világrekorder a fényképezőgép fókuszsebessége (0.3 sec), a képrögzítő chip mérete már nem (16 MB). Biztonságos tulajdonos azonosítást ígér (ujjlenyomat olvasás) és egészségesebb életét segítő szolgáltatásokat kínál (pulzusfigyelés, edzésterv, stb.).

Fizikai méretei és akkumulátora (2800 mAh) nem érzékelhető változást hozott, így a trend nélküliséget kerülők kedvence lesz kb. 230 ezer forintos bekerüléssel.

Ozaki O!coat 3600 TRAVEL tokok

by Sándor Gy. Zsolt www.icentre.hu

iPad Air és iPad Mini tablethez

Az olimpia jegyében az Ozaki cég kihozott egy védőtok sorozatot, amelyben a már olimpiai játékokat megrendezett országok és városok szerepelnek. A hidegsajtolásos festett fedelű tokok jellegzetességeket jelenítenek meg. Például a Russia modell fehér alapon Moszkva hagymakupolás Vaszilij Blazsennij templomát, egy háromszögletű balalajkát, egy medvét, a Kreml tömbjét, stb. ábrázolja. A London változatnál kékben látható egy emeletes busz, a Tower Bridge hídja, egy telefonfülke, a Big Ben harangtorony, stb.

A dekorativitáson túl a tok védőburok és praktikus támasz. Döntve biztos kezelést nyújt az állítható dőlésszögű "Y-ra" kihajtható hátfal. Sarkainál erősített ütközésvédelemmel látták el és a mágneses élű fedél aktiválja a benne lévő iPad készenléti ki-be kapcsolás funkcióját. A kezelőszervek korlátozás nélkül hozzáférhetők.

A tok csomagolásán egy fityegő igazít el évszámmal arról, hogy az adott városban mikor volt az olimpia, pl. Moszkvánál az év 1980. Ha volt alkalmunk - mégha nem is az olimpiai évben - megfordulni az adott városban, akkor a tok emlékidéző és hasznos kiegészítő is egyszerre.

Gulácsy Lajos festőművész kiállítása

by Ilosvai Magdolna galleryerdesz.hu

az Erdész galériában

Az Erdész Galéria szeretettel meghívja Önt és kedves családját Gulácsy Lajos festőművész grafikai kiállításának megnyitójára.

ANOKIMOBI Ecoskin™ tokok iPhone 5S telefonhoz

by Sándor Gy. Zsolt www.isop.hu

a kézbarát környezetbarát

Az angol Anokimobi cég idejében felismerte, hogy a megunt vagy tönkrement telefontokokat elhajítva nehéz terhet rovunk a környezetünkre. Ezért olyan védőtokokat kezdtek gyártani, amelyeknek hőre lágyuló elasztomerből készült anyaga az életciklus végén (évek múlva) magától lebomlik.

Az Ecoskin tokok kopásállók, a napsugár UV fényére nem érzékenyek és sok színből áll a választékuk. Az iPhone 5S összes aljzatának szabad használatát a tok nem korlátozza. A felületi kialakítás sima és mégis elég porózus a csúszásmentes fogáshoz.
A tok környezetbarát kettős értelemben, mert az árusításához szükséges tartódoboz és a csomagolóanyagok felerészben szintén újra hasznosított anyagokból készülnek.

Az Ecoskin tok nemcsak a környezetet, hanem bőrünket is óvja. Alapanyaga adalékként antibakteriális Biomaster® ezüstionokat tartalmaz, ezek megszüntetik a felületen élősködő mikroorganizmusok 99.9 %-ának a létfeltételeit.

AIRFREE T40

by Sándor Gy. Zsolt www.sterillevego.hu

Tiszta levegő feketén-fehéren

A portugál formatervezők újabb tetszetős darabbal gyarapították az Airfree családot. Követve a "kisebb szebb" elvét olyan lakótérbe szánják a T40 modellt, ahol a teljesítményt pontosan akarjuk igazítani a légköbméterhez. A 'nagytestvér' korábbi P és E szériával egyezően a T40 lelke a TSS termodinamikus sterilizáló rendszer. A használatához javasolt szobaméret 16 négyzetméterig terjed, azaz kb. 48 légköbméterig tökéletes a hatása.

Rövid ideig nagy biztonsággal igen magas hőfokon kezeli a beszívott levegőt, amit az egyszerű kéményhatás mozgat. Teljesen hangtalan. Nincs forgó, kopó vagy cserélendő alkatrésze és tartozéka. Egyszerűen működik és még a dizájnra is hangsúlyt fektettek, ebben tér el a család többi tagjától, feketében és fehérben.

Mindenhova való, ahol még gyenge immunrendszerű újszülött, lábadozó beteg vagy legyengült időskorú lakik. Működése csökkenti az allergia és az asztma tüneteit.

Az Airfree modellek mindenhol hasznosak, ahol sok ember fordul meg és magas a levegő szerves idegenanyag-tartalma. Orvosi kezelők és várótermek, irodák, ügyfélfogadók, közös helyiségek levegőjét a szabadalmaztatott TSS technológia rendben tartja. 99.99%-os hatékonysággal a mikroorganizmusokat megsemmisíti anélkül, hogy káros anyagot bocsátana ki.

A levegőben úszó gombaspórák, baktériumok, vírusok, poratka-ürülék és minden más szerves anyag elpusztul. A poratka, a penészgomba és bacilusok sem élik túl a célzott hőkezelést.

Ezzel annyit tettünk, amit csak lehet, a belélegzett levegőt tisztán és egészségesen tartjuk.

Android működtetésű Philips tévék 2014-ben

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

Android platformon 2014-től

Hacsak nem csatlakoztattunk játékkonzolt vagy médialejátszót a televiziónkra, eddig a Smart TV felület volt egyedül hivatott, hogy a drága nagyfelületű síkpaneles tévénket több mindenre használhassuk.

Az otthoni szórakozáshoz idén már csak maga a TV készülék kell, a Philips TV család androidos tagjainak valamelyike. A 8000-es szériáját tervezik ilyen képességgel felruházni. Las Vegasban a CES szórakoztató-elektronikai világvásáron két hete mutatták be és rögtön több fórumon is díjat nyert. Megtoldva a Philips szemkímélő és élménynövelő Ambilight háttérvilágításával ezek a tévék függőségig élvezhető kikapcsolódással kényeztetnek majd.

A Smart TV egyik kitalálója és fejlesztője mindmáig a Philips. A nemrég megújult tévégyártó egy korszakos lépést tett és a TV működtetését Android alapokra helyezte. Ami a számítógépnek a Windows vagy a Mac OS, az mostantól a tévéinek az Android lesz.

Megoldották, hogy az érintőképernyősre megálmodott operációs rendszer televízió képernyőt is működtessen. A további fejlesztésnek innen szinte nincs határa.


A műszaki vonatkozás Marvel négymagos processzor és HD 1920x1080 képpontra optimalizált felbontás: ez az, amire az Android igazán való. A tervek szerint a programokra a belső memória 3GB, de ez még változhat.

Az új tévékben a meglévő Smart TV képességek nem mennek veszendőbe (filmszolgáltatók, hírcsatornák, kedvencek, stb.), csak kibővülnek a Google Play áruház rengeteg programjával és a Google Chrome böngészővel. Ehhez a tévét természetesen vezetékes vagy anélküli hálózatba kell kötni. A tévé valóban okos, mert kiszűri a tévékhez eleve nem értelmezhető Play alkalmazásokat (navigációs programok, 3D mozgásra kitalált játékok, csak érintéssel működtethető alkalmazások). A tévé távvezérlője különleges funkciókat kap, akár egy Wii eszköz. Megoldja a tévé felületén az elengedhetetlen alkalmazás-váltásokat és adott alkalmazás indítását, a netes böngészés szövegbevitelét és sok egyebet is.

A tévék hazánkban és elsőként Európában nyártól kaphatók, jövőre a tervek szerint a Philips modellek zöme már Android alapú technológiával fog működni.

MISETICS Mátyás: Utopia

by Kovács Krisztina www.varfok-galeria.hu

A Várfok Galériában

A Várfok Galéria következő kiállítása a fotográfia térnyerését igazolva Misetics Mátyás, a Galéria művészköréhez tartozó alkotó munkáit mutatja be Utopia címmel. Misetics Mátyás (1982, Budapest) fiatal kora ellenére évek óta meghatározó alakja a hazai fotográfiai színtérnek, képeit a közönség számos kiállításon láthatta itthon és külföldön egyaránt. 2007-es Artificial Light sorozata – mely 2013-ban szerepelt a Magyar Nemzeti Galéria A magyar fotóművészet az új évezredben c. kiállításán - megrendezett éjszakai jeleneteivel, mesterséges fényeivel új irányvonalat indított el a hazai kortárs fotóművészetben és hatása a mai napig érződik. Misetics Mátyásnak ez lesz az első egyéni bemutatkozása a Várfok Galéria nagy terében. A tárlat átfogó képet kíván adni a művész eddigi munkásságáról, a 2005-ös korai munkáktól kezdve, nevezetes diplomamunkáján, az Artificial Lighton át, a legújabb, 2014-es Utopia című sorozatáig.

Trust TV Connection

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

Kit kártyaolvasóval

A Trust TV Csatlakozókészlet a beépített memóriakártya-olvasóval könnyedén használható bármelyik Samsung Galaxy táblagéppel vagy okostelefonnal. Egyszerűen csatlakoztatjuk a Galaxy táblagép vagy okostelefon microUSB kimenetén a TV Csatlakozó készletet.

A Kit kimeneti oldaláról HDMI-kábelen keresztül a tévére jut a videójel, így kedvenc képeinket és tárolt filmjeinket a síkpaneles tévén nagy méretben nézhetjük meg.


A Csatlakozókészletbe USB aljzatot és gyors memóriakártya-olvasót is beépíttetek. Ezek közvetlen hozzáférést biztosítanak az összes olyan fájlhoz, amelyet külső USB-kulcson vagy memóriakártyán (SD/microSD/SDHC/SDXC formátumon) tárolunk. Biztonsági másolatok készítése így szinte gyerekjáték, a személyes tartalmak tárolását és archiválást egyetlen eszköz segítségével végezhetjük el.

A csatlakoztatások után a Kit tetején lévő széles gombot meg kell nyomni a kapcsolat élesítéséhez, ehhez a csatlakoztatás során még a telefon/tablet töltőjére is szükség van. A töltést a Kit kapja a microUSB portján, de a telefont is ellátja az adattovábbítás energiaigényeihez igazodva. Így előrelátóan nem a telefon saját akkumulátorát meríti.

OZAKI O!tool Battery T52

by Sándor Gy. Zsolt www.istyle.hu

A mindenes pótakku

Egész nap használjuk az okostelefont. A beszélgetések lebonyolítása mellett társunk a böngészésben, zenhallgatásban, rádiózáshoz vagy a rajta tárolt filmeket nézzük. Fényképezünk vele és a képeket nézegetjük rajta. Nem csoda, hogy alig bír ki egy teljes napot a belső tápforrása. Nem sokkal jobb a helyzet a táblagépekkel sem. Ha lemerült az akkumulátor, a T52 két-három alkalommal is kisegít a bajból és teljesen feltöltheti okostelefonunkat. Szabványos USB csatlakozásról 5200 mAh kapacitást tud leadni. Két USB kimenete van, úgyhogy szorult helyzetben egyszerre két eszközt is feltankolhatunk vele. Normál esetben egy teljes táblagépfeltöltésre is alkalmas. Nagy amperitással tölt, így a telefon saját adapterének töltési sebességét kétszeresen is túlszárnyalja.


A hátoldalán a villásdugót csak be kell dugni a konnektorba. A pótakku kijelzője kettős célú. A konnektorban a teljes saját feltöltöttségéig szükséges időt jelzi. Ha bárhol vele töltjük a lemerült akkumulátorú eszközt, akkor a fennmaradó töltési kapacitását mutatja százalékos értékkel.

Szenzációszámba menő felfedezés

www.missionart.hu

Mattis Teutsch János újjászületett képei

Korábban eltűntnek hitt Mattis Teutsch János festmények kerültek elő a művész kései alkotásai alól.

Hét darab, eddig a művész hagyatékában őrzött (részben a MissionArt Galériában már kiállított) kései Mattis Teutsch festményről derült ki, hogy korábbi, az 1920-as évek végén festett képek rejtőznek az 1950 körül festett, gyengébb kvalitású képek alatt. Valószínűleg anyagi okai lehettek, hogy a korábban több kiállításon is bemutatott nagyméretű, fontos festményeit egyszerűen átfestette alkotójuk.

Másfél évvel ezelőtt, az egyik nagyméretű, majd kétméteres vászon alaposabb vizsgálatakor tűnt fel a galéria szakembereinek, hogy furcsa, oda nem illő motívumok sejlenek fel a kép hátterében. A képről, majd a többi műről készített röntgen felvételek egyértelműen kimutatták, hogy a felső festékréteg alatt azok a művek rejtőznek, amelyekről eddig azt hitték, hogy valamikor megsemmisültek. 1930-ban, a brassói Redut kiállítóteremben készültek azok az archív, fekete-fehér felvételek, amelyeken jól felismerhetőek a most megtalált képek. A felfedezés azért nagyon jelentős, mert az ott kiállított művek későbbi sorsáról eddig semmi nem volt tudható. Az átfestett művek a művész egyik legjelentősebb alkotói periódusában készültek. Mattis Teusch ebben az időben írta meg a később Potsdamban, 1931-ben kiadott, Kunstideolgie című könyvét, amelyben hitet tesz egy újfajta művészetfelfogás mellett. A síksze rű, színes, geometrikus elemekből épített kompozíciók, melyeken kiemelt szerep jut az emberi alaknak is, párhuzamban állnak a magyar és az európai művészet progresszív vonulataival. Amíg Mattis Teutsch korai műveit Kandinszkij képeivel állítják párhuzamba, e művei a holland De Stijl csoport esztétikájával, Malevics és El Liszickij szuprematista konstrukcióival, itthon pedig Kassák és Bornyik ez időben készült műveivel rokoníthatók.

A kései, ötvenes években készült festmények így egy szerencsés, mesebeli átalakuláson estek át, mondhatni újjászülettek, és ezzel párhuzamosan a művek értéke is többszörösére emelkedett. Mattis Teutsch János az egyik legdrágább magyar festő, jelentősebb művei 10-15, főművei több tízmillió forintot érnek.

A megtalált hét festmény feltárása, tisztítása és restaurálása több mint egy évet vett igénybe. December 4-én 18 órakor öt elkészült művet bemutató kiállítás nyílik a MissionArt Galériában Budapesten - Az Új Ember. Mattis Teutsch János újjászületett képei címen -, alig pár nappal azután, hogy Párizsban bezárt egy nagysikerű Mattis Teutsch kiállítás. Ez utóbbi a Musée d’ Orsay-ban rendezett Allegro Barbaro, Bartók és a magyar modernizmus művészete című kiállítás kísérő rendezvényeként jött létre.

I-MEGO Ztone monitor fülhallgató

by Sándor Gy. Zsolt www.union-multimedia.hu

dizájn a fülbe

Tudomásul kell venni, hogy az okostelefonok napja körül keringő kiegészítők komplett bolygórendszerré nőtték ki magukat.

Aki gyártóként ezt nem fogadja el, az kimarad a végén. Aki elfogadja és komolyan veszi, az az I-MEGO cég az USA-ban. Olyan látványos és jól működő fülhallgatót hoztak létre, amivel a német PLUS X díjai közül a Minőség és a Formaterv mellett az Ergonómia kategóriában is tartolt. További díjakat is elhódított, a formavilágban igencsak jártas olaszok A DESIGN díja is az övé, a Las Vegas-i CES szórakoztató-elektronikai gála Formaterv és dizájn elismerő oklevelét is magáénak tudhatja.

Az I-MEGO cég Ztone-ja (ejtsd: ’sztóun’, azaz „ékkő” angolul) headsetnek is beválik a zsinórzatába épített mikrofonjával. Hívásokat fogadhatunk vagy szakíthatunk meg és a telefonon tárolt zeneszámokat meg a hangerőt vezérelhetjük vele.

A fura fekete gumiidom – ami körülveszi a hangkeltő membrán fém védőhéjat – arra hivatott, hogy a fülbe tökéletesen beültessük. Ha a tartozék négyféle méretből eltaláltuk az igazit, a külvilág lecsendesedik, a füljáratban a levegőt már csak a membrán keltette zene mozgatja. Ezt a profi énekesektől vették át, akik fellépés közben monitorozzák saját éneküket.

A Ztone hangátfogása megfelel az emberi fül által hallható tartománynak, a mélyek teltek – főként ha a fülbe kellő mélységben nyúlik be a hangterelő szilikon végződés. A magasak tisztán szólnak és nem tolakodók, sokáig hallgatható kellemes összbenyomás a zenélés eredménye. Az énekhangok torzításmentesek. A kényelmet a fülhallgató-pár két zsinórjának a fülek feletti mögöttes megvezetése fokozza.

Az ékkőnek megálmodott fülhallgató mellett más dísz nem is kell női fülekbe. A bronzba hajló rózsaarany mellett a fényes ezüst változatú fém tokozás ékszert tud kiváltani. A fegyveracél-szürke harmadik színvariáció férfifülben használva is odavonzza a tekintetet.

Az ékszer jelleget az exkluzív dobozolás és a bársonyhatású préselt tartóforma is hangsúlyozza, mindez egy ablak kivágású mágnesfedeles fekete matt tartóban emelhető le a boltok polcáról. Ajándéknak egyszerre praktikus és gáláns ötlet.

Ha valakinek nem tetszik a fülbe beülő puha szilikonforma, a hagyományosan csak a füljáratba ’cuppanós’ gumivégekból is van négyfajta méret a dobozban tarozékként. Hogy komolyan gondolja a minőséget az I-MEGO, az abból is látszik, hogy a dobozban aranyozott 6.3 mm-es adapterdugasz is van tartozéknak, vele komoly HiFi erősítőkre lehet a fülessel csatlakozatni, mert ott is megállja a helyét a hangvisszaadásban.

Panasonic Nostalgic Clear LED lámpa

by Sándor Gy. Zsolt www.panasonic.hu

választékbővítés

A fogyasztói szokásokat nehéz rövid távon megváltoztatni, ezt \'fényesen\' csak a mobiltelefon piacnak sikerült.

Magán a fényforrás-piacon a váltást a halogén, majd az energiatakarékos lámpák bevezetése után immár egy harmadik lépcső, a LED lámpa testesíti meg.

A Panasonic cégé a japán piac legnagyobb részesedése és a világ harmadik legnagyobbikaként most a Nostalgic Clear LED lámpák választékát bővíti. Formában és használhatóságban egyértelműen visszafordultak a vevőkbe berögzült fazonokhoz. Még az üvegtest is átlátszó, csak a beltartalom vadiúj.

A CMT gyártástechnológia szerint az üvegtestnek pontosan a közepén van az izzószálat imitáló LED-sor. Így körte, ping-pong labda és gyertya formájú változataik 330 fokban körbe világítva a régi villanykörték hangulatát idézik. Élettartamuk besorolástól függően 10-25-40 ezer óra, ami átlagos 10-25-40 évnyi használatnak felel meg a típustól függően.

A Panasonic egy nagyobb fényerejű GU5.3 típusú fényforrás forgalmazását is megkezdte 10W teljesítmény igénnyel, ami egy 45W-os halogén lámpáéval egyezik meg. Sok modelljük dimmelhető is, azaz fényerejük külső szabályozót használva tompítható, így még kisebb az energia fogyasztásuk.

I-MEGO THRONE White Devil fejhallgató

by Sándor Gy. Zsolt www.union-multimedia.hu

Hófehérke a fejhallgatók birodalmában

Az Apple cég által Made For iPod/iPad/iPhone minősítésű fejhallgató igazi dizájn csemege. Az I-MEGO vállalat azoknak akar örömöt szerezni, akik határozott elképzeléssel bírnak a minőség és megjelenés párosáról. Fejhallgatóik az egyéniséget, a tömegből való kiemelkedést messziről sugallják. A formaterv nem öncélú, a stúdiófejhallgatók világát idézi. A szerkezet könnyített fémprofilja a hosszantartó viselést teszi kényelmessé, ezen felül a nemkívánatos önrezonanciákat is csökkenti.
A THRONE White Devil ergonomikusan illeszkedik a fülre, a puha valódi bőr fülpárna felveszi a fülformát és emlékszik rá. A fejpánt hajhoz illeszkedő része lélegző bársony, a felső bőrfelület hímzett motívuma pedig igazán egyedivé teszi a fejhallgatót.

A karakteres külső forma jól megkomponált hangvilágot rejt. A szélessávú hangátvitellel az akusztikus, vokális zene felé nyit, a testes mélyhangzást megőrizve. A gyártónál létezik egy Dark Angel modellpár is, amelyik kissé a basszusok felé nyomja el a hangképet azok számára, akik a technikai zenéket jobban kedvelik.
A THRONE modellcsalád további tagokat is számlál, a Gold és Poison modellpáros a színesebb külső formavilággal bővíti a palettát (ebből a Gold a mélyebb hangfekvésű, míg a Poison a dallamosabb zenevilágú). A Cambo X1 és Cambo X2 variációk pedig kambodzsai segélyprogramot segítenek bevételük egy részével. A White Devil és a két másik fejhallgató-páros már elérhető itthon.
A White Devilnél a prémium termékek jegyeit viseli az aranyozott minijack dugó és a HiFi rendszerekhez szánt 6.3 mm-es adapter, tartozékként a repülőgép karfába illeszkedő dupladugós átalakító és a puha hordszütyő is. Maga a csomagolás szintén egyedi, ékszerdoboznak is beválna.

Philips Fidelio BDP9700 3D SMART

by Sándor Gy. Zsolt www.edigital.hu

asztali Blu-ray lejátszó

Az iF Design Award 2013 díjjal jutalmazott forma a maximális minőséget takarja, lévén ez a modell a Philips termékvonal zászlóshajója. Tovább viszi a Philips Fidelio audio-vizuális családjának hagyományait.

Benne Qdeo chip felel a tökéletes képminőségért, képzaj mentesen. A tűéles kép a Blu-ray lemezeknél szinte adottság, a Qdeo képességei elsősorban a DVD-filmek teljes HD (1920x1080 pixelméretűre történő) felskálázásánál jönnek elő. A Fidelio a Blu-ray 3D filmek lejátszását szinte alapként ajánlja fel. A jövőre felkészítve a 4szeres HD képméretű felkonvertálásra is képes.

Igényességben a hangnál sem adja alább a Philips BDP9700, csatornánkánti hangképzéssel 7.1 párhuzamos vonalon, a Blu-ray filmek 8-csatornás hangképességére építve. Különlegesség, hogy a hátfalon a nyolc hangsáv nemcsak a kötelező HDMI kimeneten digitálisan érhető el. Aranyozott aljzatokon 7+1 analóg hang is kinyerhető nyolccsatornás erősítőknek szánva.

A formátumoknak a BD, DVD, MKV, MP3, WAV, JPG stb. szinte végtelen multimédiás sokaságán belül van egy csemege is, a Sony és Philips által kidolgozott SACD szabványú hanglemezeket is lejátssza. Ez a gyári zenei CD lemezek hanginformációjának sokszorosát képes a zenében megjeleníteni, szebb és hű a hangzással. A hangoknál az SACD lemez a CD-hez képest akkora változás, mint a képi világban a Blu-ray a DVD minőséghez képest.

A BDP9700 Fidelio modellt internetes és okostévés képeségekkel is felruházták, video filmtárakból kölcsönzés és kényelmes tévécsatorna választék várja szerencsés gazdáját. Otthoni LAN hálózatba is köthető a házimozi megosztáshoz, vezetéknélküli WiFi kapcsolaton keresztül pedig okostelefonunkkal is vezérelhetjük.

ExoGear ExoMount Touch CD

by Sándor Gy. Zsolt www.istyle.eu

AUTÓSOKNAK

Manapság kikopik a CD-használat a gyakorlatból, kiszorítja a tömörített gépi zene a saját MP3-lejátszónk vagy az okostelefonunk révén. Ezek rögzítését oldja meg a provokatív formatervezésű ExoMount kiegészítő az autóba épített CD-játszó üres nyílását kihasználva.

Az Exogear cég most kitalálta a parlagon heverő CD-nyílásnak egyik praktikus hasznosítási módját. Arra tökéletesen alkalmas, hogy a hozzá tervezett Touch CD elnevezésű tartót belerögzítve megtartsa okostelefonunkat vagy GPS autós segédünket, alkalmasint egy kisebb méretű tabletet. A befoglaló méret (átlósan) 3.5 hüvelyktől 5.8 hüvelykig tartja meg az eszközöket álló vagy fektetett helyzetben. A Touch CD egy szorítócsavarral rögzül. A használandó eszközt csak hozzányomjuk a hátfali piros kereszthez, az oldaltámaszok hozzásimulva rányomódnak és készen is vagyunk. A kioldás szintén egy mozdulattal történik. További előnye, hogy használata közben a készülék nem takar ki hasznos látóteret a kilátásból. A befoglalt eszköz bolygórendszerű felfüggesztéssel 3600-ban bármilyen síkba elfordítva működtethető.

Új téli kiegészítők

www.hastens.com

a Hästens-től

Tökéletes álmokat kívánunk, amelyekhez a legújabb ágyneműt és kiegészítőket most a Hästens adja.

A nagy múltú Hästens ágykészítő manufaktúra a legkényelmesebb alvást biztosítja vásárlóinak. Felkészült mesterei több mint 160 év tapasztalatát felhasználva építik meg a legkiválóbb természetes anyagokból álmaink ágyát. A tökéletes alvást a gondos kézműves munka és a felhasznált nemes anyagok – gyapjú, pamut, len, lószőr, északi fenyő, svéd acélrugók – harmonikus aránya teszi lehetővé.
A Hästens nem elégszik meg pusztán ágyak készítésével. A teljes „északi alvásélmény”-nyel szeretné vásárlóit gazdagítani. Ágyai mellé ezért a kiegészítők legújabb kollekcióját, puha, meleg, pehely párnákat és paplanokat, selymes szatén ágyneműket, köntöst, törülközőt, pizsamát és még sok apróságot kínál.
Élvezze az alvást teljesen természetes ágyban, amely amellett, hogy lélegzik, melegen tartja a téli éjszakákon!

Megérkeztek a forgatható és szétszedhető Sony PC-k

by Petrányi-Széll Rita www.sony.hu/product/vn-tap-11

Sony VAIO®

A Sony másodpercek alatt tabletté alakítható notebookja és a világ legvékonyabb Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező tabletje a Sztárban sztár stúdiójában mutatkozott be a magyar médiának. A sokoldalú termékek novembertől az üzletekben is elérhetővé válnak.

Rendhagyó helyszínen mutatkozott be a Sony notebookok legújabb szériája, a PC teljesítményét és a tablet kényelmét egyesítő, pehelykönnyű VAIO® Tap 11, és az egyetlen mozdulattal laptopból érintőképernyős táblagéppé változtatható VAIO® Fit multi-flip PC. A notebookok, a tabletek és az asztali számítógépek tulajdonságait egyesítő innovatív termékeket a TV2 legújabb, Sztárban sztár című műsorának stúdiójában ismertette Jécsi Dávid, a Sony VAIO® magyarországi termékmenedzsere Liptai Claudia segítségével.

„A legújabb VAIO® termékek teljesen új színfoltjai a hazai notebook-kínálatnak. A Sony innovatív technológiáját és élvonalbeli formavilágát hordozó készülékek a felhasználók minden igényéhez alkalmazkodnak. A hagyományos laptopok funkcióin túl, az érintőképernyő és a digitalizáló toll segítségével az új termékek valóban minden helyzethez tudnak alkalmazkodni, legyen szó jegyzetelésről, szórakozásról, munkahelyi prezentációról vagy kreatív feladatok bemutatásáról” – emelte ki a termékmenedzser.

Az egyetlen mozdulattal bemutató módba állítható VAIO® Fit multi-flip PC érintőképernyőjén Full HD-ben nézhetjük végig a kiválasztott tartalmakat. A 8 megapixeles hátoldali kamera még gyenge fényben is tiszta, részletgazdag felvételeket készít. A digitalizáló tollal és a VAIO Paper applikációval kézzel írt megjegyzéseket, rajzokat készíthetünk, vagy egyszerűen szerkeszthetjük képeket tartalmazó dokumentumainkat is.
Az ultrakönnyű, szétszedhető, 11,6”-os érintőképernyővel rendelkező VAIO® Tap 11 a világ legvékonyabb Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező tablet PC-je*. A készülékhez tartozó vékony, vezeték nélküli billentyűzet mágnessel kapcsolódik a képernyőhöz, használaton kívül pedig a kijelző védelmét is szolgálja. A billentyűzet kényelmes gépelésre ad lehetőséget akkor is, amikor a képernyő távolabb van a felhasználótól.

A sokoldalú VAIO Tap 11 tablet PC infravörös távirányítóként alkalmas tv-k, házimozik és egyéb, infravörös szenzorral rendelkező készülékek irányítására is. A Window Store-ból ingyenesen letölthető SideView alkalmazás segítségével az új tablet a BRAVIA TV-k második képernyőjeként is funkcionál: böngészhetünk a programok között, érdekes információkat tudhatunk meg a műsorokról és rengeteg más hasznos tartalmat fedezhetünk fel.

A Sony legújabb eszközeihez hasonlóan a tökéletes képminőséget mindkét notebook esetében a TRILUMINOS® Display for mobile kijelző és Full HD érintőképernyő biztosítja, a vezetékek nélküli egyszerű tartalommegosztást pedig az egyérintéses (NFC) technológia teszi lehetővé.

TRUST Urban Revolt

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

cipőfűzős és zippzáras headset

A hollandok tudják a módját, hogyan kell a mindentől eltérő Urban Revolt fülhallgatóikat szó szerint színesíteni és meghökkentő formavilágokkal társítani a cipőfűzőbe illetve a zippzárba rejtett változatokat szemlélve.
Senki nem fog melletünk elmenni az utcán meghökkenés nélkül ha látja, hogy füljáratainkban egy cipőfűző végei vesznek el, avagy a fejünk egy félig lehúzott zippzár közé szorult. Az Urban Revolt \'városi zendülés\'-t jelent - alkalmasint a vizuális unalom ellen.
A fülhallgatók rejtett vezetékezésébe mikrofont és nyomógombot is beépítettek, úgyhogy a botránykletésen túl headset használatra is teljes mértékben alkalmasak mindenfajta okostelefonhoz.

Kárászy Szilvia

by Glósz Zsuzsanna www.karaszyszilvia.hu/szalon

Zenés útinaplója Kínáról

Kedves Barátaink, Szalonvendégeink!
Szeretettel várunk Benneteket, várjuk Önöket a Kárászy Szalon következő programjára

Kárászy Szilvia

„egy zongoraművész zenés útinaplója és kínai ihletésű kiállítása”

2013. október 30, szerda 19h


Kárászy Szilvia a napokban érkezett haza első kínai útjáról, ahol a Music China programján vett részt Sanghajban.

A szalonest folyamán szó lesz a Magyar Harangjátékról, a FAZIOLI zongorákról, a mai Kínáról, Sanghajról, Pekingről, élményekről, különleges történetekről, lesz egy meglepetés vendégünk, valamint megtekinthető lesz a „Kárászy féle Nagy Fal” is…

Vendégeinket kínai falatkákkal és frissítő kínai italokkal várjuk!

OZAKI O!coat Worldpass tokok

by Sándor Gy. Zsolt www.i-fan.hu

S4 Samsung telefonhoz

Anyaghasználatban elsőrangú, kivitelében ötletes, megjelenésében lekörözhetetlen. A formatervezés teljes egészében a funkció szolgálatába állt.
A tok védi a drága telefont hátulról a merevített hátfallal, oldalról a megerősített védősarkokkal.
Az előlapot a finombőrből készült fedél óvja, viszont oldalt, alul a kezelőgombok és a csatlakozóaljzat szabadon marad. A hátlapból a kamera- és vakunyílás kivágása pontos.
Van egy különleges plusz szolgáltatása, a hátlap hosszában árkolt, így lefektetve a telefont a tok háttámasszá fordítható át SMS-íráshoz vagy képnézegetéshez.
A fedélbe arany mélynyomással útlevélrajzolatokat préseltek. Tizenegy fajta nemzet eredeti útleveleire hajaz európai, amerikai, közel-keleti állampolgárokkal egybevágó okmányszerű megjelenéssel.

COLORFLY Pocket Hifi C4 Pro

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

fából faragott HD zene a zsebben

A mozifilmek után a hangzásban is megjelentek a nagyfelbontású digitális anyagok. Ezek akár 8-szor annyi adatból állítanak össze egyazon zenei tartalmat, mint amennyit az etalonként kezelt CD minőségű zene használ (16 bites adatmélység 48 kHz mintavétellel).

Mindig velünk lehet ilyen FLAC, WAV vagy egyéb formátumban rögzített zenekészletünk, ha a német Colorfly C4 Pro boldog tulajdonosának tudjuk magunkat.

Az extra jellemzőkkel bíró alkatrészekből megtervezett hordozható lejátszó sok tekintetben míves darab. Nemcsak a megalkuvást nem tűrő adatok (harmonikus torzítás, jel/zaj viszony, áthallás csillapítás, stb.) tekintetében, hanem külső megjelenésében is egyedi. Amerikai feketedió fájából kézi faragással készül a tokozása.

Kényelmesen akár két fejhallgatót is egyszerre megszólaltahatunk vele, akkumulátora 6-8 óra High End hangzást garantál. A fix 32GB beépített memória, amin a zenéket tárolja további 32GB tárhellyel bővíthető a microSDHC kártyanyílását hasznosítva.

A Colorfly legjobb szolgáltatása egy gomb, amivel növelni tudjuk a mintavételezés mélységét, így adott zeneszámot hallgatva még a szuper hangminőségen is csiszolhatunk némiképp.

Stadler Form

by Sándor Gy. Zsolt www.stadlerform.hu

ROBERT légmosó

Svájc a precizitás és a tisztaság szimbóluma. A Stadler Form cég ezen meggondolások mentén tervezi dizájndíjas levegő-karbantartó készülékeit. Robert nevet kapott októberben hazánkban is megjelent légmosójuk, amelyik a fűtési szezonban kiemelt fontosságú légpára biztosítása mellett a levegőt tisztán is tartja. Beállítható rajta a kívánt páratartalom Automatikusan leáll, ha a víztartálya leürül és éjszaka tompított fénnyel működtethető az alvás zavartalanságáért. Négyfokozatú ventilátor-sebességet állíthatunk be vele és legkisebb energiaigénye mindössze 7 Watt óránként. Kis terjedelmű, könnyen mozgatható. Teljesítménye tekintélyes, akár 80 m2-es teret is ellát. Tisztítja a levegőt, kiszűri a légtérben terjengő port és pollenanyagokat.

Organikus kiegészítők nagy választéka

indigo-info.eu

a MAX City-ben

Tökéletes egyensúly a modern és az organikus formák határán

VIENNAFAIR 2013

viennafair.at

MOLNÁR ANI GALÉRIA

Kedves Barátunk,

A MOLNÁR ANI GALÉRIA örömmel jelenti be, hogy harmadik alkalommal, idén is részt vesz a Bécsben, október 10 - 13. között megrendezésre kerülő VIENNAFAIR kortárs művészeti vásáron.

Szeretettel meghívjuk Önt a vásár megtekintésére, mely a kelet-európai kortárs képzőművészet reprezentációjának egyik legfontosabb helyszíne, ahol idén is több mint 120 magángaléria állít ki.

A Molnár Ani Galéria Benczúr Emese, Cseke Szilárd, Jakatics-Szabó Veronika és Mayer Éva alkotásait állítja ki egy egységes koncepció köré felépítve, a vásár D 17-es standján.

Cím: Messeplatz 1, 1020, Vienna, A csarnok

A vásár nyitva tartása:

Csütörtök okt. 10 11.00 - 19.00
Péntek okt. 11 11.00 - 21.00
Szombat okt. 12 11.00 - 19.00
Vasárnap okt. 13 11.00 - 18.00

Következő nemzetközi vásári részvétel: Artissima, Torinó
http://www.artissima.it

További információ: www.molnaranigaleria.hu, info@molnaranigaleria.hu

VIRÁGFAVILÁG

www.tropusifaparketta.hu

kiállítás egy fa belsejében

10 napig látogatható kiállítás egy különleges kialakítású bemutatóteremben.


A Design Hét alatt, 2013. szeptember 27 - október 6. között Tompa László cseresznyefából készült nem mindennapi lámpáiból és dobozaiból varázslatos világ tárulkozik a látogató elé a Trópusifa - Stúdió bemutatóteremében (III. a Bécsi út 85.)

Organikus természeti világ
A kiállítás idejére egy mesebeli táj fogad minket a Trópusifa - Stúdióban, ahol Tompa László Iparművész kiállítása válik élővé. Tompa László 2011-ben egy fantasztikus sikert ért el Japánban az IFDA Asahikawa Nemzetközi Design kiállításon, a kockaillúziók munkáját beválogatták a döntőbe. Számára legfontosabb a forma, a konstrukció, a szerkezet kialakítása Ez lehetőleg legyen maximálisan izgalmas, egyedi és utána ennek az unikális konstrukciónak próbál - nagyon sikeresen - egy funkciót hozzárendelni. Ebből a kettőből jön létre Tompa László sajátos egyedi világa. A kiállított tárgyak és a bemutatóterem fái kiegészítik egymást, együtt lélegeznek. A cél az volt, amikor a Trópusifa - Stúdió jelentkezett a Design Hétre, hogy a fa megmunkálásának egy másik lehetőségét tudja bemutatni. Mivel a bemutatóteremben, szinte egész felülete fa, ezért Tompa László kiállított tárgyai összhangban vannak egymással.

OZAKI iCoat NEW YORK tok

by Sándor Gy. Zsolt www.i-fan.hu

iPad mini masinákhoz

A tavalyi reddot és számos más formatervezési díj nyertese az Apple cég iPad mini családját védi utazás közben. Hátfala több síkban állítható/dönthető és támogatja az iPad automatikus ki/be kapcsolását a fedél le/felhajtásával. Külön érintőceruza jár hozzá és tízféle világváros jelképeivel préselt fedél közül választhatunk más-más színben. A New York modell narancsszínű fedelén a Broadway, a Fifth Avenue, az Empire State Building, a Central Park meg a Brooklyn Bridge jellegzetes sziluettje látható. Mi sem jellemzi jobban egy Apple termék tokját, mint az, hogy a New York City (aminek a beceneve egyébként "the Big Apple") szimbólumai láthatók rajta.

FIATAL TEHETSÉGEK A KÁRÁSZY SZALONBAN

by Glósz Zsuzsanna www.karaszyszilvia.hu/szalon

DEVICH GERGELY hangversenye

2013. szeptember 25. szerda 19h

Kedves Barátaink, Szalonvendégeink!

Szeretettel várunk Benneteket, várjuk Önöket DEVICH GERGELY hangversenyére.

Közreműködik: Kovalszki Mária zongoraművész.

Az est házigazdája Kárászy Szilvia. Belépő 1500 Ft.

Vendégeinket frissítő italokkal várjuk!

A korlátozott befogadóképesség miatt, részvételi szándékát kérjük mielőbb jelezze.

A Szalonban jelenleg Kárászy Szilvia kiállítása látható, amely 2013.09.25.-ig, előzetes bejelentkezés alapján tekinthető meg.

A Szalon címe:
1137 Budapest, Pozsonyi út 36. IV. em. 2. 20-as kapucsengő

Bejelentkezés és további információk:
glosz@karaszyszilvia.hu

Őszi kert ünnep

www.oszikertunnep.tectonagrandis.hu

Tectona Grandis

Nyárvégi ízek, prémium kézműves gasztro termékek, kerttervezési tanácsadás, grill bemutató és kóstoló várja az első alkalommal megrendezésre kerülő Őszi Kert Ünnepen, 2013.09.21-én, szombaton, Hűvösvölgyben.

Idén először kerül megrendezésre a nyárvégi ízek, a gasztro különlegességek és a kert őszi hangulata jegyében az ŐSZI KERT ÜNNEP. Igazi különlegesség, hogy a méltán híres Káptalantóti piac több részvevője itt, Budapesten mutathatja be termékeit, valamint a Magyar Grillszövetség közreműködésével őrségi szarvasgombával bolondított ételeket, vagy épp grillen készített süteményt és még számos különlegességet kóstolhat, és bepillantást nyerhet a művészi grillezés titkaiba. Emellett a Hill&Garden által kerttervezési tanácsadás, számos kedvezményes kerti bútor, jakuzzi és grillsütő ajánlat, leander és krizantém vásár várja az érdeklődőket. A regisztrálók között egy gázüzemű grillsütőt sorsolunk ki.

Őszi meglepetés a Hästenstől

www.hastens.com

Platinum limitált széria

Új színt mutat be a Hästens legújabb limitált szériás modelljével, amely a Platinum nevet viseli.

Az anyag fejlesztése során a Hästens olyan színt keresett, amely - hasonlóan a Hästens által nyújtott különleges alvásélményhez - egyedi és exkluzív. A laboratóriumban tesztelt lehetséges változatok közül a Platinum bizonyult kifinomult és elegáns színválasztásnak, amely méltóan emlékezik meg a Hästens örökségéről. A Platinum anyaga szemcsés textúrát adó szövési módjának köszönhetően eltér a többi Hästens kárpittól. Az ágy egyediségét tovább emeli az ágy ezüstszálas hímzése és az egyedi Platinum plakett. Ahogyan az értékes tulajdonságaiért keresett ritka platina, úgy ez az ágy is azoknak szól, akik valami igazán különlegesre vágynak.
www.luxurybeds.hu

ROZSDA 100 A párka fonala

by galeria@varfok-galeria.hu www.varfok-galeria.hu

2013 szeptember 12 - november 23 (Várfok Galéria)

Rozsda Endre születésének 100. évfordulójára emlékezve nagyszabású kiállítás nyitja a Várfok Galéria őszi évadját, „Rozsda 100 - A Párka fonala” címmel 2013. szeptember 11-én.
A tárlatot Esterházy Péter író nyitja meg.

A képen részlet Rozsda Endre : Tetőpont című festményéből

Just Mobile AluFrame

by Sándor Gy. Zsolt www.i-fan.hu

iPhone 5 telefon fémvédelem keretben

A legújabb generációs iPhone egyszerű és nagyszerű védelmét a Just Mobile cég találta ki az AluFrame fémkerettel. A keret nemcsak színalumínium, hanem fekete változatban is létezik.

Belül gumiréteggel érintkezik a karcsú keretben a telefon. Repülőgép-aluminiumból készül a zárral együtt, és nem kell szerszám hozzá, ha felpattintjuk. A telefon hasznos csatlakozói és kezelőszervei maradéktalanul hozzáférhetők.

A keret peremezése pont annyira emeli meg a telefont, hogy felületei már nem érintkeznek az asztallappal, vagy bármely síkkal. Körültekintő megoldás a frontoldal és hátoldal lefóliázása, amihez a fóliapáros az AluFrame dobozában gyári tartozékként lapul egy mikroszálas törlőkendő mellett.

Csak stílusosan

by Sándor Gy. Zsolt www.ratrade.hu

SmartSuit táskával elegáns az IT

Az időjárásálló luxus gyöngytextil kívülről, az intelligens kiosztású belső tér rugalmas védőbélése belülről óvja külön rekeszelve noteszgépünket, táblagépünket, telefonunkat.

A holland táskák kézreálló oldalzsebe jól szolgál útlevélnek, belépőkártyának.

Háromféle modell három színből - Black Fusion, Silver Flamengo és Khaki Oasis - választható. Az általános célú Crossover táskától a Briefcase karcsúbb üzleti variáción át a Backpack sportos változatig minden használati körben igényes a kivitelük.

Extra biztonság a mindhárom színben kiegészítőként vásárolható Sleeve hordozótok, ami kényelmesen fér el bármelyik táskában. Oldalrekesze is van, de önmagában használva, például munkába menet egyben ideális védőtok.

Egy igazi műalkotás..

by Ádám Szilvia www.whirlpool.hu

Itt a legújabb Whirlpool hűtőszekrény

Ma már alapvető elvárás, hogy a funkcionális háztartási készülékeink megjelenésükkel is lenyűgözzenek és összhangban legyenek lakásunk stílusával. A júniustól kapható legújabb Whirlpool Absolute hűtőszekrény ennek az igénynek tökéletesen megfelel. Az egyedülálló, geometrikus mintázatú 3D hatású felülettel rendelkező hűtőszekrény a minimál dizájn megtestesítője, mely az enyhén lekerekített formákban, a letisztult vonalvezetésben és az ezzel harmonizáló, fehér fényű kijelzőben ölt testet.

A modern lakásokban általában nincs hely a nagyméretű, önálló konyháknak, az egyes helyiségek funkciója jellemzően összemosódik. Ezért a konyhák is egyre gyakrabban képezik a nappali, a mindennapi élet fő színterének szerves részét. Ezekben a nyitott terekben minden szem előtt van, nem tudjuk elrejteni bennük a háztartási készülékeket sem. Ezért van szükség olyan gépekre, melyek igazodnak a lakás stílusához, sőt akár dekorációs elemként is megállják a helyüket..

A Whirlpool Absolute termékcsaládjának legújabb darabja az alulfagyasztós dizájn-hűtőszekrény igazi műalkotás, mely a stílusos konyhabútorok méltó kiegészítője. Az Absolute dizájnvonal esztétikai jegyei, a minimalista vonalvezetés és a geometrikus formatervezés, ennek a készüléknek is sajátja, melyet a az ívelt ajtó és az ajtófront fogójába rejtett, fehér fényű kezelőpanel erősít.

Ez az igényes, letisztult dizájn most egy olyan különleges felületet kapott mely a legújabb lakberendezési trendeknek is megfelel. A Whirlpool formatervezői zseniális díszítő és anyagmegoldással álltak elő: a különleges 3D hatású geometrikus mintával díszített fehér felület igazán egyedi hatást nyújt és mélységet ad az ajtófront sík felületének, ezzel a megszokott külsőt izgalmassá változtatja. A tervezők nem feledkeztek meg a praktikus szempontokról sem: a tapintásra sima, egységes felületet tisztítani is nagyon egyszerű. A magával ragadó dizájnon túl, ezek a hűtőszekrények tele vannak olyan technikai megoldásokkal, melyekkel az ételek frissessége akár négyszer 1,2 hosszabb ideig megőrizhetők. Ennek az intelligenciának a bizonyítéka a 6. Érzék Fresh Control szenzortechnológia és a lenyűgöző Activ0° rekesz.

A 6. Érzék technológiával ezek a készülékek is folyamatosan érzékelik a belső tér hőmérsékletét és változás esetén azonnal hozzá is igazítják az optimális állapothoz. A gyors reakció a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár ötször hamarabb érik el ezek a hűtőgépek az ideális belső hőmérsékletet, mint a korábbi típusok, ez pedig az energiafelhasználás szempontjából is jelentős megtakarítást jelent. A belső hőmérséklet folyamatos szabályozásán kívül a páratartalomnak van kiemelt szerepe abban, hogy az ételek megőrizzék a színüket és az állagukat. A Whirlpool fejlesztőmérnökei tehát a páratartalom szabályozására tették a másik fő hangsúlyt a Fresh Control létrehozásával. Az innovatív megoldás egy egyedülálló algoritmusnak és a dupla szenzorsornak köszönhetően folyamatosan méri a páratartalmat, és azt a frissesség megőrzése szempontjából legmegfelelőbb 70-85% közti tartományban tartja az egész hűtőtérben.

A hűtőben tartott többi élelmiszerhez képest a húsok frissen tartásához alacsonyabb hőmérsékletre van szükség, ezért az Activ 0°C funkció a hűtőszekrények belső terével ellentétben a hús- és haltartó rekeszben mindössze 0 Celsius-fokos hőmérsékletet tart fent.

Az Absolute kollekció legújabb darabja energiatakarékosságban sem marad el a többi Whirlpool készüléktől, az A++ energiaosztályú készülék hatékony, váltakozó sebességű kompresszorral rendelkezik, mellyel az energiafogyasztás akár 25%-kal kevesebb.


1 A Whirlpool Total NoFrost hűtőszekrényekhez képest. A frissesség egy átlagos mérőszám, melyet egységnyi idő alatt az élelmiszer színének, PH-értékének és tömegének változása alapján mértünk. Az egységnyi idő az élelmiszer eredeti minőségétől függ.

2 Az A+ energiaosztályú készülékekhez képest, az átlagos energiafogyasztást alapul véve.

OZAKI O!coat ZIPPY tok Galaxy S4 telefonhoz

by Sándor Gy. Zsolt www.it-fashion.hu

A Zippy fantázianevű, SAMSUNG Galaxy S4 telefonokhoz szánt tokcsalád segíti a mindennapok kényelmét.

A hátlapja merevített, rajta cipzáras rekesszel, kihajtva bankkártya tartóval látták el. A telefon sarkait ütésvédő erősítés óvja, a fedél maga a csukható pénztárca, rajta aranyozott csat. Az egyik kezünk rögtön felszabadul és telefonálni is egyszerű vele, mivel oldalt az S4 bekapcsológombja hívásfogadásra is képes. A telefon összes kezelőszerve a csatlakozókkal együtt kényelmesen hozzáférhető, a praktikum nem áldozat az esztétikum oltárán. A színválaszték nagy, széles izlésnek megfelel. www.it-fashion.hu

Hempergő fotel, hempergő ágy...

www.matrac.hu

Újdonság a NOVETEX-től!

A hempergő kényelmet nyújt, természetes alapanyaga nem okoz allergiát, ellenáll az atkának, vagány, modern és minden lakásba megtalálja a megfelelő színt. A puha plüss huzat fokozza a komfortérzetét, simogatja bőrét, míg a darált latex alátámasztja a gerincét, ezáltal nem csak kényelmet, hanem optimális tartást is biztosít. Rendelje meg ezt az egyedi, kényelmes pihenési alkalmatosságot most és garantáljuk, hogy egész nap fel se fog kelni! Méretek: 130*170*35cm, hengerpárna: 160*20

Csontváry - Mednyánszky kiállítás az Erdész Galériában

galleryerdesz.hu

Csontváry Kosztka Tivadar és Mednyánszky László festményeinek a kiállítása

A MESTEREK-MŰVEK-MESTERMŰVEK I. kiállítássorozatunk első eseménye Csontváry Kosztka Tivadar és Mednyánszky László műveinek bemutatásával indul a Múzeumok-Galériák éjszakáján június 22-én.

A sorozat húsz kiállításból áll, negyven művészt mutat be, magángyűjtemények anyagából válogatva.

A kiállítás megtekinthető hétfő kivételével minden nap 10-18 óra között

Megnyitó: 2013. június 22. szombat 18 óra

Hűs ágyak a nyári éjszakákra

www.hastens.com

Hűs ágyak a nyári éjszakákra - új kollekció a Hästens-től

Merüljön álomba egy kézzel készített, tisztán természetes anyagokkal gyapjúval, pamuttal, lennel, svédfenyővel és lószőrrel töltött ágyban, amely lélegzik akárcsak Ön, és hűvösen tartja a nyári éjszakákon. A Hästens új, keretes ágykollekciójában az alvás egészen különleges és pihentető élmény. Az ágyakat elhivatott mesterek kézimunkája kelti életre, amelyek több mint 160 év tapasztalat, szakértelem és minőségre való törekvés eredményei. Hűsöljön a Hästens új természetes ágyaiban a forró nyári éjszakákon.

DIPLOMA DIVATBEMUTATÓ

by Kárpáti Zsuzsanna www.kreaiskola.hu

A KREA KORTÁRS MŰVÉSZETI ISKOLA bemutatja: DIPLOMA DIVATBEMUTATÓ

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2013. június 14-én, pénteken évzáró divatbemutatót rendez, ahol az idén diplomázó és a harmadéves divattervező szakos hallgatók mutatják be csoportos és egyéni kollekcióikat.

A KREA idén diplomázó hallgatói által létrehozott divatmárkák nevei ismerősek lehetnek a nagyközönség előtt, hiszen többen közülük már önálló showroomot nyitottak, üzletben elérhetőek vagy neves rendezvények divatbemutatóin szerepeltek. A Gödör Klub bejárata előtt, a Central Passage területén felépített kifutón bemutatkozik a bájos és romantikus AIMÉE, a sportosan elegáns DAIGE, az öntudatos és nőiességét vállaló ELYSIAN, a kreatív és eredeti GALLA és a science fiction-ből inspirálódott MNEMOSYNE.

Az est másik felében a KREA harmadéves divattervezői által megálmodott öltözékek veszik át a színpadot. A hallgatók Tóth András, a USE Unused divattervezőjének, témavezető tanáruk irányítása alatt csapatmunkában fiktív kollekciót terveztek a 2013/14 ősz-téli szezonra a BALENCIAGA háznak.

A KREA iskola bemutatja: Diploma divatbemutató
Péntek, 2013. június 14. 18:30
Helyszín: Gödör Klub / Central passage
VI. Budapest, Király utca 8-10.
Ingyenes belépés!
www.kreaiskola.hu
www.kreaiskola.freeblog.hu
www.godorklub.hu

SENCOR Element Tablet 8 v3 és HDMI Dongle

by Sándor Gy. Zsolt www.sencor.hu

A Sencor egyre több ötletes IT termékkel lepi meg márkaszerető vevőit.

Az Element család két új jövevénye közül az egyik a 8 hüvelykes táblagép tejfehér előlappal és fém hátoldallal. Kecses forma és nemes tartalom jellemzik. A másik a HDMI Dogle a talán valaha volt legjobb televízó tudásbővítő egység.

A 8 hüvelykes tablet erős hardverét Androidos operációs rendszer hajtja, érintőképernyős felülete mögött 16 GB belső memória várja az adatokat, ami bővíthető még 32 GB memóriával az SD-kártya olvasó révén.

HDMI kimenetén nagyfelbontású filmjeinket rögtön a tévén nézhetjük meg, zenehallgatáshoz rejtett hangszóró és fülhallgatókimenet a választék. Üzemelő WiFi hálózatra feljelentkezve komplett e-mail rendszer + irodai szoftver csokor működtethető vele és a közösségi oldalakon az állandó jelenlétünk garantált.

Másik újdonságuk a HDMI Dongle. Régebbi síkpaneles tévékből varázsol hatalmas táblagépet, ha televíziónkba gyárilag még nem raktak okostévé szolgáltatást. A Dongle a tévé HDMI aljzatába passzol. Egy Android okostelefon tudásával egyenrangú, saját belső memóriatárral, a tévét kijelzőként használva. A kezelést egyszerűsíti le a távvezérlője, ami billentyűzet sőt egérpad is a laptopokhoz hasonlóan. Midkettő az adatbevitelt könnyíti meg, valamint játékokhoz gamepad funkciókkal is rendelkezik.

A Dongle befogad SD memóriakártyát és más USB külső adattárat, amikkel zene, film vagy fotók tömkelege élvezhető a televíziót kihasználva. Tudásával igazán sokoldalóan tuningolja fel az avittnak vélt régebbi kiadású síkpaneles TV készülékeket.

Mamas & Papas - Legújabb kollekció

mamasandpapas.hu

Üzletünkbe megérkezett a legújabb nyári Kismama és Babaruha kollekció!

Üzletünkbe megérkezett a legújabb nyári Kismama és Babaruha kollekció! Vidám minták, minőségi anyagok és széles választék várja a vásárlókat. A Mamas & Papas anyagcég sokat dolgozott azért, hogy csökkentsék a babaruhák árát. Idén tavasztól átlagosan 15%-al olcsóbban vásárolhatjátok meg termékeinket. Egy dolog viszont semmit sem változott, hogy nem kötünk kompromisszumot a minőség és a design terén.

Trust ICE hűtőállvány

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

Trust ICE hűtőállvány az ölben végzett számítógépezéshez

A hollandok praktikus gondolkodásúak. Nemcsak sokat dolgoznak, de vigyáznak is az elektronikákra, hogy minél tovább kitartson. A noteszgép, netbook, tablet igencsak hajlamos a melegedésre, főleg, ha ölünkben tartva elzáródnak a szellőzőrések és felforrósodik gép és akkumulátor.

Ez ellen véd a merev lap, amibe hűtőventilátor került és USB portról kaphat áramot.

Másik nem kevésbé hasznos tulajdonsága, hogy tapadó felületet alkot és megakadályozza a drága gép leesését. Asztalon is jól kézre áll, lábaival stabilan tartja az eszközt. Méretben nincs korlátja, akár 16 collos noteszgépet is ellát hűsítő légárammal.

BÉKÉSI Ervin - Udvaron

www.varfok-galeria.hu

VÁRFOK PROJECT ROOM - Kiállítás

1012 Budapest, Várfok u. 14.

2013. május 30., CSÜTÖRTÖK |18.30 és 20.30 óra között.

A kiállítás nyitva: 2013.05.31 –06.29., kedd-szombat 11 és 18 óra között.

A Várfok Project Roomban júniusban ismét a szobrászaté a főszerep, Békési Ervin személyében egy fiatal pályakezdő művészt ismerhetnek meg a látogatók, akinek ez lesz az első egyéni budapesti kiállítása.
Békési Ervin (Nagyatád, 1986) 2011-ben fejezte be tanulmányait PTE szobrász szakán, ugyanebben az évben jelölték az Essl Art Awardra és tagja lett az Amadeus Alkotóháznak, miután 2010-ben már elnyerte az Alapítvány alkotói ösztöndíját is. 22 évesen, 2007/2008-ban már két köztéri szobrát állították fel, az elmúlt években munkái többek között a FIKA (Fiatal Kortárs Állásfoglalások) kiállításokon szerepeltek.
Most a Várfok Project Roomban Békési Ervin legújabb szobrait mutatjuk be egy helyspecifikus projekt keretében.

A Várfok Projekt Roomban megrendezésre kerülő Udvaron c. kiállítás anyaga, egy több darabból álló, faragott szoborkompozíció, mely sajátos térélményével, esztétikai szépségével és szimbólumrendszerével rétegről-rétegre hatja át a nézőt, aki a térbe lépve váratlanul egy falusi udvaron találja magát. Az udvar elhagyatott, egy pad árválkodik benne, rajta leeresztett labda, pöttyeit éppen egy sáska rágja le és szanaszét szóródnak a földön. Mögötte két, velünk „farkasszemet” néző ablak, egyik pupillájában egy fákkal övezett temető, másikban természeti környezetben elhelyezett bölcsők. Odébb egy teknőben heverő pólya, egy madáretetőben különös tojás, porban fekvő galamb. Kezdet és vég, születés és halál mind egy burokba zárva, melyben saját személyiségünk bezártsága is megtestesül. A szimbólumok egyértelműek, a negatív katarzis azonban még várat magára. A ’natura morta’ komor, kiüresedett udvara a nézők által kel életre, életképpé lényegül, egy következő síkra emelve az élet és halál együttesét. A formákban megjelenő játékosság, a megmunkált fafelületek tiszta szépsége, tehát maga a látvány tovább oldja a drámaiságot. Könnyebb lenne látni, mint kimondani a dolgokat? Vagy pontosan a vizualitás segít a szembenézésben? Békési Ervin számára igen. A képiségben elfogadott dolgok a valóságban is elfogadásra és kimondásra kerül. A nevén nevezés pillanata pedig maga a feloldozás, hiszen mindennek az ellentéte is igaz.

KREA: Diplomamunkák kiállítása

www.kreaiskola.hu

A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Diplomamunkák kiállítása

A KREA Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafikus, webdesigner és enteriőrtervező szakos hallgatóinak diplomamunkáit valamint a végzős fotósok és tervezőoperátorok alkotásait bemutató kiállítás június 1-től látogatható az intézményben.

Az idén diplomázó enteriőrtervező szakos hallgatók feladata a KREA iskola és a hozzá kapcsolódó Alkotó Műhely belsőépítészeti kialakítása volt. Egy olyan XXI. századi kortárs oktatási létesítmény belsőépítészeti karakterének megfogalmazása, mely az iskola szellemisége, illetve az intézményben munkálkodó csapat fő tevékenységei (például tértervezés, forma és tárgytervezés, márkaépítés, grafikai arculattervezés, fotó- és divattervezés, kézműves technikák stb.) és művészeti ügynöksége mellett, a felnövekvő generáció nevelésére egyfajta mozgalmi tevékenységgel egészül ki.

A KREA iskola diplomázó tervezőgrafikusai és végzős tervezőoperátorai elsősorban budapesti események, vállalkozások arculatát tervezték újra. A KREA tantermeiben kiállításra kerül a Budapest Sightseeing, a Fővárosi Csatornázási Művek, az Art Market és a budapesti biciklikölcsönző rendszer grafikai arculata. Izgalmas megoldások születtek a Cserpes Sajtműhely és a Fornetti csomagolásaira, valamint az új nemzedékre gondolva is készültek alkotások, a Lázár Ervin meséi alapján tervezett társasjáték valamint egy környezettudatos munkafüzet remélhetőleg a kicsik tetszését is elnyeri majd.

A KREA iskola diploma kiállításán a fotó szakos hallgatók kétéves képzését lezáró vizsgamunka, az úgynevezett vizsgaremek is látható lesz. Ez egy összetett, autonóm fotográfiai feladat volt, amely a végzősök szabad választása alapján lehetett akár egy kísérletező sorozat, de bármilyen kötött műfajú képsorozat, így több divat- és reklámfotó is kiállításra kerül.

A KREA iskola 2013-ban diplomázó hallgatói:
Tervezőgrafika szak: Bölecz Lilla, Hudák Mariann, Karácsonyi Anna, Kovács Nóra, Medgyesfalvi Máté, Mitasz Dávid Tamás, Nyári Eszter, Pap Dániel, Radványi Marianna, Rubik Ágnes, Szikra Emese Nóra, Todorovits Márti, Tóth Patrícia, Zleovszki Zsolt
Tervezőoperátor szak záróvizsga: Varga Viktor
Webdesign szak: Tóth Gabriella Rita, Varga Ádám
Enteriőrtervező szak: Fügedi Hanna Eszter, Hitka András, Makkai Krisztián, Nagy Eszter, Sarnyai Hella, Szabó Andrea, Szabó Eszter, Szombathy Lívia, Zlinszky Krisztina
Fotó szak záróvizsga: Dévai Ákos Zvezdan, Dobos Barbara, Erdős Áron, Fecher Ágnes, Házi Péter, Hrabovszki Péter, Kilácsková Viktória, Simon Eszter, Szabó Éva, Szőke Anita

Első kiállítási helyszín: KREA Kortárs Művészeti Iskola
V. Budapest, Október 6. u. 18. félemelet
Megtekinthető:
Szombaton, 2013. június 1-én 12-19 között és 2013. június 3-tól június 20-ig hétköznaponként 10-19 óra között.
A selyempapír dekorációt köszönjük a Karcsi papírboltjának!

Második kiállítási helyszín: Holdudvar galéria
XIII. Budapest, Margitsziget
Megtekinthető:

2013. július 15-28 között a Holdudvar nyitvatartási idejében, naponta 11 órától zárásig.

TIPXCASE Minico Collection

by Sándor Gy. Zsolt www.i-fan.hu

A TipxCase cég Minico bőr hordtok sorozata elegáns és igényes

Az új Apple iPad mini tablet méretéhez idomuló tervezés. Fedele felnyitásakor/lecsukásakor automatikusan bekapcsolás/alvás üzemmódba küldi a tabletet. A fedél nyitott állapotában két fix feltámasztási szög alakítható ki az iPad mini kényelmes használathoz.
A tok prémium minőségű PU bőrből készül, a fedélbelső fényes textil takarású. Csúszásbiztos, karcolás- és dörzsálló anyagok alkotják, tartós és strapabíró megoldás. A kivitel pehelykönnyű és ultravékony, szembeötlő formatervezési megoldásokkal.
Praktikus, hogy minden kezelőegység és aljzat az iPad mini használata közben elérhető. Háromféle színben gyártják - fekete alappal piros, bézs vagy fekete színű betéttel.

Várfok galéria megnyitó

by Kálmán Borbála www.varfok-galeria.hu

Eau de Couleurs - 2013.05.30.

1012 Budapest, Várfok u. 11.
2013. május 30., csütörtök |
19.00 – 21.00 óra között.

Kiállító művészek:
GYŐRFFY László, HERMAN Levente, HOLLÓS Ádám, JAHODA Réka, KERESZTESI Botond, NÉMETH Marcell, PELCZ Benjámin, PODMANICZKY Ágnes, SZÁNTÓ István, TÓTH Márton Emil

A kiállítás kiemelt partnere: Le Parfum Croisette – Zólyomi Zsolt Parfümériája

A kiállítás nyitva:
2013.05.31 – 08.03., kedd-szombat 11 és 18 óra között

A parfümök és illatok rendkívül komplex, sokrétű univerzumának rendhagyó feltárására vállalkozik a Várfok Galéria következő csoportos kiállítása, hiszen a 2013. május 31-től két hónapon át tíz fiatal kortárs művészt bemutató kiállítás a parfüm képzőművészeti, pontosabban vizuális kibontakoztatását kísérli meg egy meghatározott gondolatmenetet alapul véve. Az Eau de Couleurs koncepciójának kidolgozásában Zólyomi Zsolt parfümőr, „a magyar orr”, a szakterület nemzetközileg elismert hazai képviselője működött együtt a Galériával, és készítette fel a képzőművészeket, segítette tájékozódásukat. A kiállításra felkért festők és szobrászok számára tehát egy rendhagyó kontextust nyújtott e kiállítás koncepciója, ugyanis a vizualitás mellett “olfaktív”, azaz illatos tényezők is szerepet játszottak, a két terület szokatlan fúzióját elősegítve.

Az illat, a parfüm egyik lételeme az elmúlás, reakciója az idővel elkerülhetetlen, folyamatos változást is előidézve egyúttal. Az elmúlás az emberi gondolkodást egyik leginkább foglalkoztató fogalom, így végtelen mennyiségű előképhez vezet el képzőművészeti téren, évszázadokra visszamenően. Absztrakt fogalmakkal zsonglőrködik gyakran a parfümök művészete is – íme egy pont a több közül, melyen e két terület, a parfümé és a képzőművészeté találkozik.
Zólyomi Zsolt parfümőr e gondolatmenet illusztrálására, pontosabban az elmúlás témakörének allegóriájaként határozott meg egy illatcsaládot, azon belül is kifejezetten egy olyan parfümöt, amelynek a kifejlesztésében részt vett, így szolgáltatva – további verbális útmutatással – olfaktív „alapanyagot” a művészek számára. Az említett illat, a P. Frapin et Cie cég által életre hívott Frapin 1697, olfaktív élménnyel gazdagította a folyamatot ugyan, ám inkább tekinthető „kitapintható allegóriának” a parfüméria láthatatlan és megfoghatatlan világához vezető úton, mint konkrét inspirációs forrásnak. Egyesíti a múló idő, az édes bomlás, a nemes minőség romlandóságát, a rafinált világ szemfényvesztésének hiábavalóságát – vanitas vanitatum…

A kiállításon résztvevő képzőművészek kifejezetten szubjektív impulzusokat öntenek formába a kiállításra, az illat manipulatív hatalmát, a természetes folyamatok által megfoghatóvá váló mulandóságot, emlékőrző esszenciáját vagy épp az illat komplex illanékonyságát előtérbe helyezve.

Just Mobile autós töltő Apple készülékekhez

by Sándor Gy. Zsolt www.ijoe.hu

Just Mobile Highway és AluCable Twist dizájn autós töltő Apple készülékekhez

A gépkocsi enteriőr gondosan tervezett hangulatát könnyen megbontja a kikerülhetetlen autós töltő. A Just Mobile cég Highway formaterve számos dizájndíjat nyert el és a beltér stílusát is megőrzi.

A szivargyújtóba illeszkedő USB-s kimenetes töltő az iPhone telefon vagy az iPod zenetár akkuját tölti útközben. A Highway (Sztráda) töltőhöz más célkábel is passzol és így univerzális tápforrássá változik egyéb hordozható kütyük (GPS, MP3-játszó, tablet) számára. Az érdesített fémcsonk biztos fogással illeszthető a szivargyújtóba és strapabíró kivitel.

Elegáns megoldás a gyári spirálkábelt lecserélni a külön kapható AluCable Twist töltőzsinórra, ennek a két zsinórvége szintén szálmart aluminiumból készült örök darab. A Highway így felszabaduló normál spirálkábele jól hasznosulhat otthon a munkaasztali töltéseknél, ahol a szín és forma harmóniája nem úgy hangsúlyos, mint egy autóban.

Lumix DMC-LF1, DMC-GF6 és DMC-G6 mesterhármas

by Sándor Gy. Zsolt www.panasonic.hu

Áprilisban a Panasonic három új fényképezőgépet mutatott be.

A LUMIX DMC-LF1 modell felsőkategóriás kompaktgép.
A laposra formatervezett, helytakarékos kompakt gép 12,1 megapixeles érzékelője mellett különleges a F2.0 fényérzékenysége, amivel szobai fotóknál este sem kell még vakut használni. A LEICA 28 mm-es nagylátószögű objektívje nagy átfogású tájfotókra is képessé teszi a 7,1-szeres optikai ráközelítés mellett. Nagysebességű sorozatfelvételre is alkalmas, akár 10 képkockát is készít másodpercenként.

A DMC-GF6 modell a DSLM (tükör nélküli cserélhető objektíves) gépek retro stílusú darabja.
A szintén kompakt gép a 16 MP szenzor és villámgyors “Light Speed” autofókusz mellé 19 beépített filterrel (szűrő) segíti a minőségi képkészítést. A Creative Panorama szolgáltatás több, egymás mellé illeszthető kép összefűzésével akár 180 fokos látványfotóra is képes. A kész képhez GPS helymeghatározó adatok is hozzáadhatók. Képességei a cserélhető objektívek széles választékával használhatók ki.

A DMC-G6 cserélhető objektíves modellje professzionális megjelenést kapott. Kihajtható megjelenítő panellel könnyíti a témakeresést és fejlett zajcsökkentő eljárásokkal segíti a fotózást a lehető legjobb képek készítésében. A “Low Light AF” funkcióval igen kevés fénnyel beéri az élességállításához és így a jó felvételek készítéséhez. A képzajok ellen fejlett algoritmusokkal látták el. Bekapcsolás után mindössze fél másodperc elteltével kész az első kép megörökítésére.

Mindhárom fényképezőgép teljes HD (1080x1920 pixeles) videofilm készítése sztereó hanggal alkalmas. Wi-Fi és NFC adatátvitelre is képesek, vezeték nélkül okostelefonra, tabletre köldhetünk anyagot, ami a világhálóra e-mailben vagy közösségi portálokon keresztül rögtön feljuthat.

Tavaszi Vintage Vásár a Kárászy Szalonban!

by Glósz Zsuzsanna www.karaszyszilvia.hu/szalon

„A Vintage vásárlása nem spórolás, csakis a vadászat szelíd őrülete!” – Angelina Jolie

Kedves Barátaink, Szalonvendégeink!
Szeretettel várunk Benneteket, várjuk Önöket

Tavaszi Vintage Vásárunkon!


2013. Május 1. szerda, 14h-tól 19h-ig a Kárászy Szalonban.

Ami másnak megunt kacat, az lehet, hogy Neked igazi kincs!

Könyvek, lemezek, bútorok, hangszerek, festmények, fotók, kották, egyedi tárgyak, használati tárgyak, csecsebecsék, cipők, ruhák, táskák, bizsuk, órák, ékszerek, napszemüvegek, izgi kacatok, stb… Gyertek, kutassatok,vadásszatok! Csere-bere is lehetséges! Sőt: lesz egy „gratis elvihető” sarok!

Vendégeinket tavaszköszöntő szalonkoktéllal várjuk, virgin változatban is!

Kiállítás megnyitó az Erdész Galériában

by Ilosvai Magdolna www.galleryerdesz.hu

Új kiállítás megnyitó az Erdész Galériában

2013. április 24-én, szerdán, 19. órakor Pataki Ági divatikon és filmproducer nyitja SVETLANA NRESTERUSKHINA ékszetrevező kiállítását, amire szeretettel meghívjuk.

GENEVA WorldRadio

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

GENEVA WorldRadio – retro luxusrádió és zeneközpont

A svájci Geneva Lab mottója a tiszta hang és a szép forma, WorldRadio modellje a rádiónak ad főszerepet. FM, hosszú- és rövidhullámú sávjaiban a rádióadók sokaságát analóg erősítője hangosítja. A DAB és a hazai DAB+ szabványú digitális földi adókat – csakúgy mint Bluetooth üzemmódban – digitális erősítőre váltva szólaltatja meg a szélessávú hangsugárzón. Kihangosítóként minijack bemenetén a külső vezetékes zenéket, vezeték nélküli Bluetooth vevőjével pedig okostelefon/tablet zenéit élvezhetjük. Internetről továbbított adást véve a WorldRadio világvevő rádió lesz, lítium akkumulátorát teljesen feltöltve 6 órát képes zenélni. Kétoldali hangerőszabályozója, menüváltó forgatógombja, lehajtható fogantyúja igazi retro dizájn.

Irány a kert!

by Tectona Grandis www.tectonagrandis.hu

Irány a kert! - DANSK

A klasszikusba öltött modern dán bútortervezés gyöngyszeme. A hagyományos és a modern anyagok ötvözésével a Dansk társalgó impozáns, de mégis nagyon otthonos formát öltött. Az elkeskenyedő teakfa lábak, és a kültéri bőrrel bevont kagylóülések megnyugtatóan ismerős, retro hatást keltenek. DANSK, Design: Povl Eskildsen, Interior Innovation Award 2013

A May-Ro bemutatja az ESSENZA konyhabútort

www.mayro.hu

Emocionális tervezés, maximális kreativitás és elegancia, minimalista stílus.

Csak a legjobb, úgy ahogyan egy tökéletesen hangolt zongorára értenénk. Glamour életstílust biztosít azok számára, akik a tökéletességet keresik, és szívesen összegyűjtik ennek tárgyait, legyenek ők cégek, tervezők, designerek, vagy azok, akiknek a kedvéért mindezek készülnek. Ez a kollekció azok számára készült, akik dinamikusak és kedvelik életükben a folyamatos változásokat, számukra olyanná válik, mint a luxus célja és eszköze.

Az ESSENZA alapvető jelentése kifinomult és tervezett. Süllyesztett fémfogantyúk, melyek ugyanolyan színűek, mint az ajtólapok, karakteres megjelenésben kínálnak végtelen elrendezésre lehetőséget.

110 színben és 802 mintában tervezzük olasz konyhabútorainkat modern minimalista és klasszikus stílusban.

Elemei állhatnak padlón nappalit idézve, falra szerelten lebegő minimál stílusban, teljesen beépített szekrényfalként, szigetszerűen, felső és magasított felsőszekrényként.

A Konyhakiállításon ESSENZA corda selyemfényű konyhabútorunkat tabacco színre fújt furnérozott nyitott polcokkal kombinálva mutattuk be, melyeket IVANKA beton munkalappal, beépített konyhagépekkel, BLANCO mosogatótállal és csapteleppel, edzett és robbanásmentes üveg-munkapulttal egészítettünk ki.

TRUST iPad2 hordtok billentyűzettel

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

TRUST iPad Folio Stand with BT keyboard 17774

Három-az-egyben praktikus hordozótok, állvány és billentyűzet a kényelmes Apple iPad2 birtoklás, szállítás és használat jegyében. A bőrhatású tok anyaga mágnespontokon zár és biztonsággal óvja a tablet épségét. A tablet használatához ergonomikus munkakörülményeket teremthetünk a dönthető és állítható állvány-támaszték segítségével. A szemnek legjobban tetsző dőlésszöget beállítva a kinyitott tokban egy vezetéknélküli kapcsolattal működtethető billentyűzet lapul. Saját akkumulátorról üzemel és Bluetooth jelátviteli technológiával gépelhetünk vele, amit a tablet érzékel. A tokon a megfelelő helyeken az összes aljzat, csatlakozóhely, kamera és nyomógomb külön kivágást kapott. Az elegáns külsőben csupa hasznos szolgáltatás rejlik.

Graphic Jungle Kollekció

by Kosztolnik Alma www.latendahome.hu

Graphic Jungle Kollekció

„Te Tarzan, én Jane” – ki ne emlékezne a híres filmnek ezekre a szavaira. A Sia Home Fashion új kollekcióját az esőerdő formái, anyagai és színei ihlették. Ezekből gyúr össze egy különleges hangulatot, amit megteremthetünk otthonunkban vagy akár a teraszon és a kertben is. A dzsungel világát és az állatvilágot utánzó kollekció fő jellemzői az üde zöldek, levélformák és növények, szőr és bőr anyagok, állat szobrok, természetutánzó vonalak és színvilág. A Sia Home Fashion termékek hivatalos magyarországi képviselete a La Tenda Home. Vigyél Te is egy kis friss természetet az otthonodba!

GUMDROP Droptech tokok iPhone 5 és iPad Mini védelemre

by Sándor Gy. Zsolt www.i-fan.hu

GUMDROP Droptech tokok iPhone 5 és iPad Mini védelemre

Csak stílusosan! Mégiscsak nem járja, hogy az új telefon és a még újabb tablet egymás mellett ne nézzen ki tökéletes összhangban…

Extra igénybevételnek is ellenállóan oldja meg a feladatot a Gumdrop cég Droptech családja iPhone 5 és iPad Mini méretre szabva a tokjait.

A sarkokat plusz erősítéssel, az aljzatok nyílásait fedősapkával védik, maga a tok kettős gumirétegű. A recés-bordás tok hátfala kizárja a csúszkálást a kézben, az asztalon. Rázkódást, leejtést, porosodást és karcolódást úszhat meg a kedvenc iPhone 5 és iPad Mini a Gumdrop tokokba bújtatva. A tokhoz képernyő felületvédő is jár.

A zord fekete mellett annak piros éllel feldobott változata és military zöld adja ki a Droptech családot a gondos tulajdonosának szánva.

Tivoli Audio Model One Bluetooth asztali rádió

by Sándor Gy. Zsolt www.tivoliaudio.hu

A végletekig tiszta forma, az igényes hangzás és a vezeték nélküliség

A Model One rádió a dizájn és megszólalás terén verhetetlen. Természetes fa akusztikája a fiziológiai hangszínszabályozással a Tivoli Audio rádiót etalonná avatta. Az AUX vezetékes bemenet mellé egy plusz jelforrás, a Bluetooth vevő a Model One rádió erősítőjére sztereó zenét továbbít iPhone vagy Android okostelefonról. A rajta tárolt zenéinket vagy az internetes rádióadókat hallgathatjuk jó minőségben kötöttségek nélkül. Memóriája a Tivoli Audio APP ingyenes szoftvert használva 100 webes adót őriz. A rádiós AUX, a sztereó fülhallgató aljzat és a REC OUT továbbra is rendelkezésre áll. A színválaszték diófa/bézs, cseresznye/ezüst és fehér/ezüst kombináció.

Bemutatkozik a Miele új sorozata

by Miele Magyarország

A Konyhakiállításon lehull a lepel a Miele vadonatúj készüléksorozatáról

Magyarország egyetlen tematikus konyhakiállításán mutatja be a Miele Kft. háztartási készülékeinek új, 6000-es sorozatát, amely a vállalat történetének eddigi legátfogóbb fejlesztési projektje. Az idei konyhai seregszemle március 1-3-ig várja az érdeklődőket a Papp László Budapest Sportarénában, az eseményen több mint száz kiállító képviseli a hazai és nemzetközi gyártók újdonságait. A Miele a Bányai Bútorok Kft.-vel karöltve mutatja be újdonságait, többek között a konyhai készülékeknél a világon egyedülálló kezelői koncepciót, az M Touch-ot, mely a 6000-es generáció csúcskategóriás készülékeiben alapfelszereltség. A Miele szenzációs fejlesztése valójában egy nagyfelbontású érintőképernyő, melyen a felhasználók érintéssel navigálhatnak a készülékek menüjében. A sorozat elemei májusban kerülnek az üzletekbe.

A Miele újdonsága a tökéletes borokért

by Miele

Tökéletes feltételek

A jó borok csak akkor nyújtják a tőlük elvárt élvezetet, ha gondoskodunk tökéletes tárolásukról és hőmérsékletükről. Az új Miele bortemperáló hűtő e nemes boroknak készült, miközben elegáns kialakításával az otthonok gyöngye lehet. Az új borhűtő kapacitása igen nagy: az 505 literes térfogat mellett 178 üveg tárolható 13 szinten a három, egymástól függetlenül szabályozható temperáló zónában. További újdonság az exkluzív SommelierSet – melynek egyik részeként a dekantálórács dőlésszöge könnyen megváltoztatható, így a bor már a készülékben dekantálódhat –, illetve a Selector palackkiemelő, melyben az értékes borokat kissé megdöntve, s ezzel előtérbe állítva helyezhetjük el. A már felnyitott palackok is tökéletes feltételek mellett őrizhetők meg. A tartozékdobozban minden kéznyújtásnyira van, legyen szó akár kapszulakésről vagy dugóhúzóról.

SENCOR Element 10.1 táblagép és RACER kormány

by Sándor Zsolt www.sencor.hu

egy új tablet ötlet

A tabletek kitágítják a világot, az Element 10.1 táblagép 25 cm-es képernyőjén látva a világhálót a böngészés élvezet, ám amit okostelefon nem nyújthat. SDHC kártyafoglalata triplázza a belső memóriát. Első hátsó kamerája hasznos. PC-re USB-vel köthetjük, tölthetjük az akkumulátorát. Kétmagos vezérlésű legfrissebb Android-rendszere hangot és videót is játszi könnyedséggel jelenít meg. HD nagyfelbontású filmet nézhetünk vele, és HDMI kimenetéről a szobai lapostévén is élvezhető a mozi. Ha játszanánk, a táblagépet a kiegészítő RACER kormányra rögzítve mehet a 3D-s vagy normál játék, amelyik kihasználja a táblagépbe épített gyorsulás- és térérzékelő giroszkópot. A kormány nem árammal üzemel, csak kézügyesség és a játékkedvünk kell hozzá. A táblagép már kapható, a RACER kormány várhatóan február végén érkezik.

AirFree gondozásmentes légtisztító

by Sándor Zsolt www.irobotcentrum.hu

99,99 százalékban tiszta levegő!

Az AirFree minden tisztítástól, betét- és szűrőcserétől mentes. Csendes, mert nincsen benne motor. A levegőt a szagok, szennyeződések, élősködők és más élő baktériumok, vírusok ártalmaitól 99.99 %-ban megszabadítja. A készülék tüdősejtekre káros ózont nem termel, sőt azt működésével pusztítja. Magas hőmérsékleten igen rövid ideig égeti a levegőt kerámia kapillárisain át és a levegő gyakorlatilag steril állapotban, visszahűlve jut a légtérbe. Csíramentes levegőt állít elő ott, ahol asztmás vagy allergiával küzdő érzékeny emberek élnek. Még ki nem alakult immunrendszerű újszülöttek szobájában szinte kötelező darab. Az AirFree ajánlott az ott dolgozók és az ott megfordulók egészsége védelmében olyan közösségi helyeken is, ahol sok ember jár.

OZAKI O!coat-Lover+tokpáros iPhone 5-höz

by Sándor Zsolt www.istyle.eu

Illünk egymáshoz, mint kulcs a zárba.

Az összetartozás szép példája a külvilágnak a tokokban manifesztálódó üzenet. Mindössze két iPhone 5 telefon szükséges kelléknek és máris kész a posztmodern műalkotás, az asztalon a két fél eggyé olvad össze. A nemzetköziség jegyében foganva a sokszínűség az arcszínek sokféleségében tükröződik. A gumírozott felszín különösen kellemessé teszi a két tok együttlétét. A telefonra húzott tokban minden kezelőszerv és nyílás kényelmesen elérhető. A vékony anyag dacára a védekezés hatásfoka maximális minden nemkívánatos külső behatolás ellen. A tokok párosával készletben érkeznek, hozzájuk tartozékként védőfólia és mikroszálas törlőkendő is jár. Hamarosan hazánkban is kifejezhetjük velük érzelmeinket.