Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Elektromos roller

ami az autóval jár

A Hyundai egy elektromos roller prototípust készített, amit utazás közben az autónkban tölthetünk fel. Három részét összecsukva kb. egy hátizsák méretű helyet foglal el és mindössze 7.7 kg súllyal bír. A jövőben olyan Hyundai és KIA modellekhez lehet praktikus módon használni, amik a hozzáillesztett töltő és tárolórekeszekkel fognak elkészülni. A 10.5 Ah-s akkumulátorral a végsebessége 19 km/h és kb. 19 km-t tudunk megtenni egy feltöltéssel.

A jövőben a Hyundai a fékezési energiát is tervezi, hogy visszacsatolja az akkumulátorba, ezáltal is növelve a hatótávolságát. A 2019-es modell hátsó kerék meghajtású és LED lámpák biztosítják az éjszakai közlekedést vele, a digitális kijelzőn pedig a sebesség és az akkumulátor töltöttségi állapota látható.

Változások

www.macluj.ro/korniss-peter.html

Korniss Péter kiállítása a szülővárosában

Örömmel adunk hírt a Kossuth-díjas Korniss Péter következő egyéni kiállításáról, mely a Kolozsvári Magyar Napok keretében a Kolozsvári Művészeti Múzeumban kerül megrendezésre. A város központjában található Bánffy-palota ad otthont a Változások című kiállításnak, mely Korniss életművének legfontosabb sorozataira koncentrál. Az 1967-ben készült, az erdélyi Szék falu első táncházas képeitől az utóbbi évek konceptuálisnak tekinthető Erdélyi asszonyok Budapesten fotósorozatig (2014-17) elénk tárja a világ változásait. Bemutatja azt a konzekvens törekvést és tudatos alkotást, mely Korniss munkásságát 50 éve átfogja és teszi az egyik leghitelesebb fotográfiai életművek egyikévé. A kiállítás a Kolozsvári Magyar Napok, a Kolozsvári Művészeti Múzeum és a budapesti Várfok Galéria együttműködésével valósul meg, kurátora: Jerger Krisztina művészettörténész.

Fürdőszobák újratervezve

www.roca.com

a Surfex segítségével

Ebben a lakberendezési cikkben a mosdókagylókról lesz szó. A világhírű - fűrdőszobákra szakosodott - Roca kifejlesztett egy újszerű, flexibilis anyagot, a Surfex-et, amit a Modo kollekcióban mutattak be először. A Surfex egy ásványi anyagokból és gyantából készült speciális anyag, ami képlékeny formában könnyen megmunkálható. Ezzel a Roca eddig elképzelhetetlen formákat tudott létrehozni a mosdókagylók területén. A készítéskor egy tökéletesen megtervezett formába tudják önteni az anyagot. Ez egy valódi lakberendezési érdekességé tud válni az otthonában, hiszen ez az innovatív és designos technika lehetővé teszi, hogy komplex formákat lehessen létrehozni bármiféle varrat használata nélkül.

Bármilyen anyag ami Surfex-ből készül, amennyiben megsérült vagy már nincs szükség rá, újrafelhasználható vagy könnyen javítható, ezáltal egy fenntartható, mégis stílusos választássá válik. Az anyag sokoldalúsága azt is jelenti, hogy a rendelésre tervezett darabok könnyen illeszthetők különféle belső dekorációkhoz.UrbanEars HELLAS Roland Garros

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

mosható fejhallgató

UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgató az új svéd találmány. Higiénikus a viselése és kellemes a hangja. A fülpárnák és a fejpánt testünkkel érintkező részei strapabíró anyagból készültek és levehetők, hogy mosógépbe téve könnyen és kényelmesen tarthassuk tisztán. Kimélő mosóprogramot választva langyos vízben még mosószer sem kell. Sportközpontú felhasználásra tervezték, lehet vele futni, edzeni, fitneszklubban használni. Természetesen utcai viselet sincs kizárva, ekkor a tisztántartás nem olyan gyakori feladat lesz.

A formatervezés emberközpontú, a svédek nemcsak az autótervezésben, hanem a fejhallgató dizájn terén is gondosak. Még a hangjelek vezetékezése is harisnyaköpenyt kapott a tartósság és figyelmesség jegyében. A hangforrással (mindenek előtt a mobiltelefonnal) vezeték nélkül tartja a kapcsolatot, a legutolsó Bluetooth szabvány szerint történik az adattovábbítás. Beépített mikrofonja révén telefonbeszélgetések lebonyolításához tervezték. A muzsika hallgatásban a zenekeresés és a hangerőszabályozási funkciók alalpkövetelménynek számítanak.

A svédek skandináv hagyományai a formatervezésben is fellelhetők. Minimalista fazon és tiszta formák, maximalista használhatóság ötvözete az UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgató. Igényes anyagokat építettek bele, a komoly igénybevételnek számító sportközbeni használat sem gond. Az UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgató cssak az egyik vonal a vezeték nélküli fülesek kínálatában. Az újabb PLATTAN ADV II fazonok már különleges képességekkel is bírnak. A Bluetooth fejhallgatóba a sporttárs a saját vezetékes fejhallgatóját (vagy fülhallgatóját) bedughatja és onnan kezdve ugyanarra a zenére ketten dolgoztathatják magukat egymás mellett pl. párhuzamos futópadokon.

Az egyöntetű színvilág és a vidám árnyalatok különösen vonzóvá teszik a UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgatót, harmóniát és átgondoltságot sugallnak. Nem titkoltan a női sportrajongókat vették vele célba, de létezik normál fekete is a kínálatban. Most a Roland Garos modell féláron, más modell, mint a fehér PLATTAN True White akár egyharmad áron is megvehetők a nyári akció keretében, amíg a készlet bírja az ostromot.

UrbanEars HELLAS Roland Garros mosható fejhallgató

My Claudio

www.zegna.com

egyedi cipő luxus kivitelben

A sikeres "My Cesare" után Ermenegildo Zegna, az olasz luxusmárka bemutatta a második kollekcióját a testreszabható "My Claudio" sportcipőt. A lábbeli ultrakönnyű, flexibilis, ütéscsillapítása kiváló, és egyértelműen karakteressé teszi a kézi fűzési zsinór, ami az egész cipőt körülöleli. Egy igazi "kézműves" remekmű. Claudiót a mindennapos viseletre tervezték egyedi, luxus kézműves minőségben elkészítve. Könnyed megjelenése és változatos kialakítása lehetővé teszi, hogy farmerhez, rövidujjúhoz, szövetnadrághoz viseljük, bármilyen alkalmon megállja a helyét.

A felsőrész borjúbőrből készült és tíz különféle Pantone színben kapható. Ezen kívül a fűző is 12 különféle színárnyalatban, valamint az ütéscsillapító talprész is három féle kivitelben kapható.
Mindegyik cipőn megtalálható a kézi megmunkálással készített XXX logó. Az új aláírást Alessandro Sartori művészeti vezetőhöz köthető, aki ezzel látta el az ő első Ermenegildo Zegna kollekcióját 2017-ben.

Égető kérdés - ragyogó válasz

Forrás: littlesun.com

Napelemek újragondolva

A német Little Sun a dán-izlandi Olafur Eliasson vezetésével ismét a természetes anyagokhoz fordult egy látványos és ígéretes projekt keretében, az IKEA támogatásával. Az ötlet célja az volt, - a fejlesztésen túl - hogy megreformálja a napelemekről alkotott képünket. A nap mindannyiunké és rengeteg energiát ad, de az emberiség ezt csak minimálisan használja ki. Ugyanakkor a 21. században emberek százmilliói élnek még mindig elektromos hálózat nélkül, amit a nyugati ember talán csak akkor tud elképzelni egy pillanatra, amikor az elosztó rendszerben karbantartás vagy üzemzavar keletkezik.

Eliasson szerette volna ismét a napenergia, a napelemek felé fordítani ez emberek figyelmét, trendivé akarta tenni őket amellett hogy az elmaradottabb régiókban valódi megoldást is adhatnak.

Eliasson továbbá nagyon bízik benne, hogy az otthoni áramtermelés arra ösztönzi majd az embereket, hogy átgondolják energiafelhasználásukat és bátrabbak legyenek a klimaváltozás elleni harcban. Meggyőződése, hogy a művészet képes inspirálni az embereket és adni tud nekik egy küldetést, hogy mi nem csak fogyasztóként vagyunk jelen a piacon, hanem aktív befektetőként, szereplőként egy világméretű akcióban, mégha csak nagyon apró, mikroszkópikus méretben is.

Ennek eredményeképpen az IKEA Älmhult-i központjában a Democratic Design Days keretében bemutatták a SAMMANLÄNKAD termékcsalád prototípusát. A SAMMANLÄNKAD svéd kifejezés, ami annyit jelent "összekapcsolt", és ez jól kifejezi a mottójukat “We are all #ConnectedByTheSun” - Vagyis "A nap összeköt minket". Az IKEA-val való együttműködés óriási lehetőség, hogy ezt a megoldást és a környezettudatos gondolkodást globálisan lehessen terjeszteni, s mindezt világhírű designerek közreműködésével.

Minden egyes termék egymásba kapcsolódó fémes ívekkel veszi körül a napelemet, amiben a fényforrás belülről világít. A termékek házon belül, illetve szabadtéren is használhatóak lesznek majd. Jelenleg a prototípus fázisban asztali, illetve mennyezeti design lámpákat készítettek, valamint tenyérnyi méretű töltő dockokat. A projekt azt tervezte, hogy a gyönyörű eszközöket otthon az ablakokba tudjuk felakasztani a napsütéses órákban, a tárolt energia pedig később az este folyamán a fényforrást fogja táplálni vagy kis elektronikai eszközöket fog feltölteni. De ha csak stílusossá szeretné varázsolni az otthonát, ezek a design lámpák lakberendezési ötletnek sem utolsók.

Forrás: littlesun.com

A kényelmesebb olvasásért

www.idnworld.com/automat/AuroraP

Lastword könyvjelző

Olvasás közben gyakran zavarják meg? Akkor Önnek fejlesztették ki a Lastword flexibilis könyvjelzőt. Pontosan megmutatja, hogy hol is tartunk az olvasásban, illetve a rugalmas és elegáns fémjelző segítségével köszönhetően különféle könyvformátumokkal és méretekkel is használható. A római PQ Design stúdió fejlesztése megkapta a IDA Design Award különdíját is.

Korvaa

www.aivan.fi/portfolio/korvaa-he

A világ első mikrobákkal növesztett fejhallgatója

A finn Aivan stúdió elkészítette a világ első mikrobákkal növesztett fejhallgatóját. A Korvaa project egy tudományos kísérlet amiben deisgnerek, tudósok, művészek és a finn Aalto University működött együtt és kizárólag szintetikus biológiai úton készült anyagokkal dolgoztak. A termék neve finn nyelvből származik, ahol a „Korva” anatómiai jelentése („fül”) és a „Korvaa” egy ige, azaz „helyettesíteni, kompenzálni vagy kicserélni”.

A Synbio (Synthetic Biology) egy gyorsan fejlődő technológia, ami lehetővé teszi új biológiai organizmusok tervezését és létrehozását sokféle felhasználási területen. Megújuló nyersanyagokból - szintetikus organizmusokkal - sokféle vegyi anyagot, gyógyszert vagy akár üzemanyagot is készíthetünk és mindezt hulladékból, széndioxidból. A project célja volt bemutatni azt a páratlan lehetőséget, amit a synbio tartogat az emberiség számára. A fejhallgatót pedig azért választották, hogy három dimenziós formában megmutathassák, hogy milyen sokféle anyagtípus - kemény, habszerű, hajlékony, merev és szilárd - készíthető mesterségesen termesztett mikrobákból.

Gillette fűtött borotva

www.indiegogo.com

nagy ötlet szép formában

Gillette fűtött borotva kifejlesztésén munkálkodik a GilletteLabs. Az evolúciós szakaszban segítségül hívták a valamennyire mindig borostás érintetteket. Kipróbálhatták a prototípus példányait több százan és véleményüket a cég a továbbfejlesztésben hasznosította.

Az eredmény egy nem meglepő formában egy figyelemre méltó megoldás. A borotválkozáshoz felmelegíti a bőrt és ezzel együtt a szőrszálakat is puhítja. Gyorsabban siklik a penge, kisebb a szőrszálak ellenállása és a felpuhuló bőr okán a penge mélyebben képes elvágni a szőrt. Emiatt hatékonyabb a borotválkozás és hamarabb is megvan. A Gillette fűtött borotva akkumulátorral működik, ami külön vívmány, tekintettel arra, hogy hőt állítanak elő vele. Amikor nem kizárólag az akku feltöltése a cél, akkor a talp a tárolóhely funkciót is betölti.

Fontos szempont az ergonómia, kézbeillő termék kell kora reggel, nehogy valaki félálmosan megvágja magát. A Gillette fűtött borotva vízálló, zuhanyozás közben is használható és a tisztán tartása is egyszerűen adódik. A tökéletesített végtermék nemsokára a boltokba kerül, a borotva és a töltő mellé négy darab cserélhető borotvabetét is jár. A pattintva illeszkedő borotvabetét a legújabb fejlesztésű ötpengés kivitel. A fűtött borotva nagy ötlet, a napi kötelező férfisport közben kényeztet és talán formatervezési díjat is nyer.

Gillette fűtött borotva

KanDao QooCam váltókamera

by Sándor Gy. Zsolt www.kandaovr.com

360°-ban 2D, vagy 180°-ban 3D világ

Kétdimenziósan a látótere 360o-os körpanoráma. Egyetlen gombnyomással háromdimenziósra átállítva a látótere 180o-os, felülmúlja az emberi szem természetes látószögét.

Három halszemoptikáját a beépített digitális stabilizálóprogram segíti a döccenésmentes videókhoz és tűéles képekhez. Lassított videó lejátszásához a rögzítőképessége a normál vetítési sebességéhez képest ötszörös gyorsaságú. Akinek VR sisakja van, a kamera használatával azonnal elmerülhet a mesterséges térérzet világában. A beépített mélységtérképező szoftver képes egy elkészült képen módosítására, melyik objektum legyen éles és melyik legyen elmosott a jobb 2D térérzet eléréséhez. Egyedi képessége az élőképes videó közvetítése 2D körpanoráma vagy 3D élő adásban. A WiFi-kapcsolatra képes KanDao QooCam váltókamera lehetővé teszi 4K felbontású videóanyag vagy 4320x2160 pixel mérerű fényképek továbbítását.

A fém tokozás a napi használathoz profi érzetet és tartós külsőt biztosít. A sokoldalúságra jellemző, hogy 90 fokban lehet a testet elcsavarni, így számos új lehetőség kínálkozik a felvétel készítéshez. A beépített akkumulátor 2600 mAh kapacitás egy menetben 3 órányi használathoz elegendő. A csomagban tartozék a lencsvédő profil, bársony hordtáska és a háromfajta csatlakozó kábelből álló összeállítás. Gyárilag letölthető képfeldolgozó szoftvere alkalmas az általa DNG formátumban tárolt raw fájlok utómunkálataira.

A KanDao QooCam váltókamera számos dizájn díjat gyűjtött össze, úgymint CES innovation awards, IF design award, edison awards illetve a Red Dot design award.

KanDao QooCam váltókamera
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »