Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel

theworldofdesign.com

- ilyet máshol nem láthatunk -

Ismét itt egy remek lakberendezési ötlet. Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel már egy éve vár gazdára a kaliforniai illetőségű online üzletben. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy ilyen műtárgy még nem lelte meg a méltó helyét. Op-art hatású art deco (Jugendstil) világa stabil négy lábon – vagyis inkább 4x3 golyón – állva. Fekete és fehér, derékszög és gömbfelület – csupa szemet vonzó mozgalmas párosítás. Figyelmet érdemel a színek középpontos tükrözése a golyóknál.

Nincs jegyzett készítője és elkészültének dátuma sincsen feltüntetve. Mai szemmel nézve nem amatőr vizuális képességű mesterember készítette. Feltételezve, hogy nem egy bútorgyár sorozatban előállított terméke.

Hangulatában hasonlít a századvégi expresszionista kísérletekhez és igen erőteljes az összhatása. Emiatt olyan bútordarabként, amit akár évekig is nézeget az ember az otthonában, lehet hogy egy kicsit tolakodó. Volt már itt hasonlóan erőteljes látványvilágú berendezési tárgy bemutató, de ez egy markánsabb világ.

Akinek van késztetése egy ilyen unikális darab birtoklására, vagy egy remek design ajándékkal lepné meg szerettét, annak itt a szett elérhetősége. Üzenetet várnak komoly érdeklődőtől, számukra magától értetődően angol nyelven.

Source of illustrative material: www.theworldofdesign.com
/Presented material does not serve advertisement purposes and the information given is not ment to generate any revenue whatsoever/

Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel

Airbi ZEPHYR ventilátor

by Sándor Gy. Zsolt www.irobotcentrum.hu

hűvös levegő és higgadt formatervezés

Airbi ZEPHYR ventilátor a pénztárcát kímélő megoldás, ha a drága légkondicionálást nem tartjuk egészséges eszköznek gutaütéses melegben a lakás élhetővé tételéhez. Az első igazán meglepő dolog a Airbi ZEPHYR ventilátor kinézete. Méltó versenytárs a formatervezésre igazán adó svájci Stadler Form termékének. Az a benyomásom, hogy az asztali ventilátorok kategóriájában már csak az esztétikum vagy lakberendezési ötletként keresgélnek a vevők.

Az Airbi ZEPHYR ventilátor karcsú toronyszerű kiképzése további meglepetéseket tartogat. Felső fele más irányba – akár 180 fokos eltéréssel – fújja a levegőt, míg alsó fele egy másik irányba, így együtt az egész lakótér légtömegét gyorsabban mozgatják át.

Az Airbi ZEPHYR ventilátor 360 fokos teret is képes friss levegővel ellátni.

Hűtő hatását azzal fejti ki, hogy a kifújt levegő a bőrünkkel érintkezve hatékonyan segít a testnek a párologtatásban, és az így fellépő hőelvonást érezzük hűs hatásnak.

A légtömeg mozgatásban nem kispályás, óránként akár 500 köbméter levegőt is átküld a rendszeren. Ez még 30 négyzetméter alapterületű helyiség légmennyiségének többszöri átmozgatására is elég. Négyfajta intenzitással dolgoztathatjuk: a normál, a természetes, a pihentető mellett az ECO mód a figyelemre méltó, amely a levegő hőmérsékletére reagálva változtat a ventilátor teljesítményén.

Hálószobai használatra is megfelel, legcsendesebb üzemmódja a zavaró hangszintet nem éri el és a kijelző panel fényereje is tompítható. Nemcsak az érintésre reagáló LED kezelő panellel, hanem a gyári távszabályozóval is vezérelhetjük a működését.Bekapcsolás után időzíthetjük 1/2/4/8 órás működés után munkájának automatikus bevégzésére. Azt már szinte említeni sem kellene, hogy az alsó és felső, egymástól független irányba távozó levegőt oszcilláló mozgatására is képes, így még hatékonyabb a légtér gyors lehűtése, ha erre van igény.

Korszerű szolgáltatás, modern megoldások és letisztult dizájn – mindez az utolsó meglepetésként cseh gyártótól származik és a megbízható működést sok egyéb terméküknél már tapasztalhattuk.

Airbi ZEPHYR ventilátor

Toyota Passo Moda autó

www.toyota.com

a dizájn jegyében

Toyota Passo Moda autó a dizájn jegyében japán tervezőasztalon született meg. Egy olyan takarékos szemléletű országból jön, ahol a színek és a formák a napi életben is különleges fontossággal bírnak.

A Toyota Passo Moda ilyen kisautó. Mindazonáltal az egy literes motor 69 lóerő teljesítményre képes és dinamikus menettulajdonságokat hoz ki belőle. Sokféle közlekedési eszköz ismeretes, ez a valódi városi kocsi bézs, rózsaszín, piros, fehér és zöld színben készül. A dizájn azért emlékezetes, mert eltérő színre fújt tető opcióval is kapható. Az automata sebességváltó miatt a városi közlekedés kedvence lesz, dugóban araszolva nincs többé unalmas kuplung munka. Hasonló előny a külön rendelhető összkerékmeghajtás változat. Télen lesz hálás kiegészítő a csúszós, fagyos utakon. A blokkolásgátló és kipörgésgátló csomagja már szinte alap. További biztonsági elem a radaros távolságkövetés és a tolatás rásegítő elektronika. Az ultramodern technika a navigációs rendszer nagy felületű megjelenítője révén meghatározó elem a műszerfalon.

Az autó belső tere a bőr utánzatú üléshuzattal és pasztell színekkel nemcsak női szemnek esztétikus. A karosszéria színvilága beszivárog az utastérbe, és a dizájn erre épül. Fontos formatervezési elem a zöld színezetű szélvédő a napfény UV spektrumának szűrésére, kombinálva a hátsó ablakok sötétített megoldásával. A hátsó ablak a hátsó ajtóban van, a kis külméret dacára sikerül az ötajtós kivitel összes előnyét élvezni.

A Toyota Passo Moda egy praktikus és hangulatos kisautó.

15.000 US$ körüli árszintje nem az olcsóság etalonja, egyedi formatervezése és kellemes összhatása kiemeli a versenytársak által ajánlott kínálatból. A nevében a ’Moda’ egyértelműsíti, hogy a japánok nem tucatjárgánynak szánják. A trendi dolgok iránt érdeklődő vásárlóknak és azon belül is a nőknek a szívét fogja megdobogtatni. A modell teljes neve egyébként Toyota Passo Moda Charm 2020. A Passo modellek már 2010 óta léteznek, és ha nem ragaszkodunk vadiúj változatukhoz, akkor az első széria egyes darabjai már párezer dolláros árért is elérhetők használtan. A tavalyi modellből viszont 10 ezer$ alatt nemigen van.

Ez a kiskocsi bár annak tűnhet, de nem játék.

Komoly autógyártási tudás könnyed külsőbe foglalva.

Toyota Passo Moda autó a dizájn jegyében

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató

www.gearbest.com

madzagok és kötöttségek nélkül

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató került a piacra kínai forrásból. A ‘TWS’ a nevében az Igazi Vezetékmentes Sztereó eszközként határozza meg.
A vezeték nélküli Bluetooth technológia – az 5.0 legfrissebb verzió – és az aptX™ védett átviteli platform együtt a szélessávú, torzításmentes sztereó zenehallgatáshoz elengedhetetlen. Zeneélvezet az AAC nagyfelbontású hanganyagokkal az igazi és ha van ilyen formátumú zeneforrásunk, a Xiaomi terméke ezt is megszólaltatja. A titánium hangsugárzó garantálja a kis torzítást, a széles hangtartományt és nagy dinamikát.

A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató a szórakoztatás mellett headset is a mobilos kapcsolattartáshoz. Zajszűrős kivitel, ezt egy extra mikrofon segédletével oldja meg a beépített DSP elektronika. Közömbösíti a zavaró külső zajokat, így a telefonbeszélgetés minősége nem hagy kívánnivalót maga után. Magát az emberi beszédet egy beépített másik mikrofon dolgozza fel. A designos, kecses vonalú Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató igazi kényelmi szolgáltatása az energia-gazdálkodás.

A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS vezeték nélküli fülhallgató tokja pótakkumulátor is

A hatórás üzemidő és a tok kapacitása összesen 24 órányi üzemidőt biztosít. A tokban téve a fülhallgatókat a töltés automatikusan elindul. Maga a fülhallgató páros gyorstöltést is képes fogadni, ¼ óra alatt még 3 órás üzemidőt pumpál bele. Nagyszerű szolgáltatás, hogy a két fülhallgató egyenként párosítható a telefonnal. Csak telefonálási célra az egyik is elegendő és így a páros megkettőzi a hasznos üzemidőt. Mivel egymástól függetlenül vezérelhetők, az is biztosított, hogy a két hangcsatornán külön-külön állíthatjuk be a hangerőt.

A kutatások szerint a hölgyek telefonos kiegészítőkre egyre többet költenek, így az egyenes vonalak helyett minden ívelt és gömbölyded, hívogató színvilággal tetézve és egyelőre a fekete sem maradt ki. Akár egy design ajándék is válhat belőle.

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató

MOKA EXPRESS

by Sándor Gy. Zsolt www.alessi.com

kávéfőző újragondolva

Alfonso Bialetti született olaszként az 1930-as években kitalálta, kikísérletezte és megtervezte az ikonikus tárgyat, amelyik azóta is a kávézás egyik szimbóluma. Tökéletesen teljesíti a forma azt a feladatot, amire szánták. Rendhagyó külseje, designja iskolát teremtett.

Mi történik 2019-ben?
Egy új fazont hoznak ki, felújítva a régit.

Ez a MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Megpróbálták összeházasítani a fogantyú színét az alumínium kávéfőző test csillogásával. Unalmas szürke fogantyú lett belőle és jobban kiáll, hogy a gázrózsa lángja ne érje a kezet. Sőt a szögben leforduló fogantyú kifejezetten bumfordi látványt nyújt. Az addig karcsú főzőtest alacsonyabb és tömzsibb lett, hogy stabilabban álljon a hőforrás felületén és több hőt kapjon. Elvesztette kecsességét és már nem akar a szem sokáig időzni rajta.

Megváltoztatták a lecsukódó fedél központi fogózóját is, hogy kiöntésnél jobban lehessen tartani, ne akadályozza a kiömlő forró ital útját. Azaz jócskán megnövelték, valóságos oszloppá formálták és a tető fogantyú felé eső végére tolták ki. Beáldozták érte az ugyanezt a cél szolgáló fordított csonka gúla sipkát a kávéfőző tetején. A kúpos helyett immár sík és unalmas felület lett, így már csak nagyjából emlékeztet a hajdanvolt emlékezetes külalak-ra.

Nyilvánvalóan az újabb kor főző használói ügyetlenebbek és esztétikailag jóval igénytelenebbek. Ezt tükrözi az új fazon de lehet, hogy csak a honfitársait ismeri jobban a friss modell tervezője. Akinek a neve David Chipperfield és nemzetiségét tekintve angol. Foglalkozása ipari dizájner. A praktikum javára jócskán beavatkozott a forma rovására. Nem vagyunk kompetensek az eldöntésére, kéretlenül végképp nem. Szerény javaslatunk az olasz formatervezőket preferálná, ha klasszikus olasz formát kell mindenképpen újjá alakítani.

MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Nem százéves, hanem időtlen

www.alessi.com/

a Bauhaus irányzat

Ha korszakolni akarunk művészetet, akkor idén könnyű dolgunk van a Bauhaus irányzattal. Százéves múltja legalább ennyi jövőt tartogat, mert időközben a ‘modernség’ szinonimájává vált. Németország múlt századában a 30-as és 40-es években minden olyan új épület, amelyik modern akart lenni, Bauhaus stílusban épült. Derékszögek, sok acél és még több üveg. Steril és higiénikus érzet, de nem barátságos vagy otthonos. Amolyan németes vonalzós tervezés, racionalizmus és gyakorlatiasság. Ezzel nincsen baj, mert a funkcionalitás és esztétikum egymást nem feltétlenül kizáró fogalompár.

Az építészeten túl a napi lét egyszerű tárgyai is felvették ezt a tervezési irányzatot. Mondhatni lakberendezési stílus is vált belőle. A fémhengerelde nem egy meghitt világ, mégis ott alkotott egy hölgy a múlt század harmincas éveiben. Marianne Brandt volt a neve, segítője Helmut Schulze volt és a művészetének eszköze a fémmegmunkálás. Művészetének eredményei pedig az ilyen és ehhez hasonló remekművek.A lecsupaszított forma iránti törekvés, a gyakorlatias kialakítás és az időtálló anyaghasználat szülte a cukortartó, tejkiöntő és cukorfogó készletet alátéttel. Másik ikonikus darabja a hamutartó csupa mértani és geometriai formából kombinálva.


Vagy ugyanerre a hamutartó funkcióra egy megoldás más ‘hangszerelésben’.

A Bauhaus mindmáig hódít. Elegendő pár évtizednek elmúlni és az egyes stíluskísérletek után ide sosem szégyell a formatervezők, építészek sokasága visszafordulni és újra meg újra meríteni belőle. Az Alessi olasz konyhafelszerelés gyártó és -forgalmazó a legutóbbi eszközei között ezeket a lakberendezési cikkeket is árusítja. Ezen legújabb eszközei egyúttal a (Bauhaus stílus) legrégibb és legszebb darabjai egyben.

A Bauhaus irányzat nem százéves, hanem időtlen

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil 108MP kamerával

www.mi.com

Csúcstechnológia - nem az Apple műhelyéből

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil jön 108MP kamerával hamarosan a kínai-koreai összefogásból. A mobilvilág optikai mesterlövészének neve Mi Note 10 lesz a világban és CC9 Pro lesz Kínában. A piacnak ebben a szeletében a több, mint százmilliós pixelmennyiség csúcs a képalkotás terén. Mégsem állt meg a konstrukció fejlesztése a mobil hátoldalán és ötféle (!) kamerát házasítottak. A 108 megapixeles tájfotós lencserendszer mellé társul egy ultraszéles látószögű 20 megapixeles is. Emellé jön egy 12 megapixeles a portréfotózáshoz 2X optikai zoom tartománnyal, egy 2 megapixeles közelkép (makro) fotózásra szánt egység és végül az újabb szenzáció az 5X optikai zoom átfogással rendelkező teleobjektív.

Lesipuskásként lehet vele akár több száz méterre is ellátni, ha a kézben stabil a mobil.Ez még mindig nem minden, az objektív fizikai ráközelítő képessége kiterjeszthető a mobil eleve 10X digitális zoom képességével, így összességében 50-szer közelebb érezhetjük magunkat a céltárgyhoz. A telefon kijelzője 6 és félhüvelykes, átmenet a táblagép méretek felé a maga nem túl sok 1080×2340 pixelszámával együtt. A nyolcmagos Snapdragon 730G processzor elegendő számítási sebességet állít elő és hogy a megjelenítővel együtt ne lankaszthassa a masinát, a gyárban a Mi Note 10 és a CC9 Pro mobilt világbajnok kapacitású, 5260 mAh kapacitású akkumulátorral látják el. Ilyen akkumulátort nemcsak lemeríteni idő, hanem bizony feltölteni is. Erre találták ki a 97%-os energiahasznosítással dolgozó töltési megoldást, vele az akkumulátor takarékosan bánik az árammal. A gyár szerint 58%-os szintig feljutni 1/2 óra kell csak neki, míg bő 1 óra alatt veszi fel a teljes töltést. Köszönhetően a 30 Watt energiát belepumpáló töltőrendszernek, ami a mai korszerű technika veleje.

Külső formára nem túl izgalmas, inkább az a technikai újdonságok sokasága, és ez szintén a modell dizájnjának a része. Szerencsés gesztus, hogy a gyártó nem pusztította ki a 3.5mm-es fülhallgató kimenő aljzatot, a bővítő SD-memóriakártya helye is megvan. Sőt, TV- vagy házimozi vezérléshez IR (infrared) portot is kapott. Ajándék az FM rádió az útközben híreket, zenés programokat vagy magazinműsorokat kedvelőknek. A telefonok 6 vagy több GB műveleti memóriával, és 64 vagy 128 GB táregységgel kerülnek gyártásra. Vízhatlan és porálló, ezen kívül a rejtett ujjlanyomat olvasója a kijelzője alatt rejtőzik. A Xiaomi hivatalis weboldalán még nem található meg a mobil, e hónap derekán lesz a világpremiere.

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil 108MP kamerával

Como Audio AMICO hordozható zeneközpont

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

a muzsika svájcibicskája

Como Audio AMICO hordozható zeneközpont kerülhet mindenkinek az otthonába, akik véglegesen akarják megoldani zenehallgatási dilemmáikat - és kedvelik a bútordarabnak is beillő hangeszközöket. Nemcsak a formatervezése, a designja, hanem a tudása is méltán emeli ki a mezőnyből. A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont hosszú evolúció eredménye. Előzménye Tivoli Audio néven fejlődött, és Tom DeVesto hangdizájnerrel bevonult az elektrotechnika Dicsőség Csarnokába.

Zsinórzat nélkül működik hordozható kivitelben, saját akkumulátoráról hajtva 8 órás zenetartalékkal. Bluetooth jelforrásunkat vezeték nélkül képes megszólaltatni (okostelefon, tablet, stb.) WiFi hálózatunkra csatlakoztatva nem igényel vezetékezést a több mint 30 ezer internetes rádióállomás és Podcast adás hallgatásához. Ugyanígy érhető el vele a Spotify Connect szolgáltatás is. DLNA kapcsolódásra alkalmas számítógéppel vagy NAS hálózati tárolóval összekötve nincs szüksége kábelezésre azok memóriájából elérhető zenetárak streameléséhez.

A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont teraszon, kertben és kiránduláskor is jó barát.

Hangereje egész termet is megtölt csatornánként 30 Wattos zenei teljesítményével. Sztereó hangélményhez a hallgatóságot az AMICA kiegészítő hangsugárzóval juttathatja. A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont sokoldalúsága ezzel messze nem ér véget. Ha nincs internet, ha nincsen PC sem és Bluetooth eszköz sincs kéznél, csilloghatnak további erényei. Saját analóg FM rádiótunere és DAB+ hazai digitális rádióegysége minden nehézség nélkül veszi rádióadások tucatjait, a DAB+ kódolás adástól függően akár CD-minőségben képes megszólalni. Amikor csak külső eszköz (MP3-lejátszó, CD-lejátszó) lehet hangforrás, akkor AUX bemenetére csatlakoztatva játssza le azok zeneszámait. Ugyanitt képes HD felbontású jelek befogadására is. USB portba dugott memóriakulcson vagy külső HDD tárolón tartott zenegyűjteményt is simán kezel.

Ha ez még mindig nem fedne le minden igényt, képes arra, hogy más* Como Audio készülékkel a birtokunkban azokat összehangolva a lakás többhelyiséges Multi Room behangosítását is megoldja. Szinte felesleges mondani, hogy ezt is előzetes kábelezés nélkül, a WiFi hálózatra támaszkodva tudja. A kényelmet távszabályozója és az ingyenes Android/iOS app Como Control néven szolgálja. Funkciói memóriába programozhatók. Utóbbi révén a Multi Room rendszer is igen egyszerűen konfigurálható. Nagyméretű színes kijelző tájékoztat minden programozott jelforrás részleteiről és állapotáról.A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont minimalista dizájn. A derékszögek és körívek merész párosítása ugyanakkor nem öncélú. Az otthon enteriőrjébe jól illeszkedve nemcsak mindentudó műszaki berendezés, hanem valódifa borítású bútordarab, időjárás- és nedvességálló teakfa kivitelben.

* más Como Audio készülék a termékcsaládban a SOLO, amelyik az AMICO asztali kivitele és falikonnektort feltételez. A SOLO négy hangsugárzós változata a DUETTO, míg utóbbi egy beépített CD-lejátszóval bővítve MUSICA néven lesz a zenei mindenesünk. Benépesíthetjük velük a lakás vagy a ház minden fontos helyiségét. Gyakorlatilag egy lakberendezési cikk - vagy ha nem fukarkodik, egy elegáns design ajándék is válhat belőle.Como Audio AMICO hordozható zeneközpont

Fedezzük fel a svájci Alpokat

a Pininfarina panorámás vonatával

A világhírű Pininfarina olasz formatervező designer vállalat bemutatta az „The Goldenpass Express” panorámás vonatot, amelyet az MOB (Montreux Oberland Bernese) vasúttársaság számára terveztek. Az új vonatok 2020 decemberében indulnak el a síszezon kezdetére időzítve, és Svájc három fő turisztikai célpontját fogják összekni: Montreux, Gstaad és Interlaken, ezáltal növelve ezen üdülőhelyek vonzerejét.

A következő évtől kezdve évente 4 millió turista élvezheti a Vaud és a Berni Alpok határain lévő kilátást a Goldenpass Express fedélzetéről. A vonatok forradalmi változtatható nyomtávú mechanikával rendelkeznek, amely lehetővé teszi néhány másodperc alatt a keskeny nyomtávú (Montreux-tól Zweisimmenig 1 m) átváltást a normál (1,43 m Zweisimmen-től Interlaken-ig), vagyis az utasoknak nem kell vonatok cserélnük a Zweisimmen állomáson. Annak ellenére, hogy a legújabb biztonsági előírások a gépészetet a vonat elejére helyeztetik, a Pininfarina-nak sikerült egy óriási ablakot elhelyeznie az első szerelvényre, ezáltan páratlan kilátást nyújtva az azzal utazóknak.

Activé

www.activefibershake.com

a magyar Red Dot díjas

Megnyerte első Red Dot Design Award díját A fiatal magyar márka, az Activé a csomagolás területén. Igaz csak tavaly októberben indult el a vállalkozásuk, de már olyan illusztris társaságba kerültek ezzel a díjjal, mint az Apple, a Siemens vagy a Bulgari. A Fibershake kizárólag természetes alapú édesítőszereket használ és tejjel, vízzel keverve a felduzzadt rostok rendkívül tápáló és egészséges táplálékforráshoz juttatják a fogyasztóját. A termékek designjának tervezése Melher Dóra nevéhez fűződik, aki az egységes formatervezés és a klasszikus vonalvezetés mellett élénk színekkel próbálta megszólítani az embereket.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »