Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

Kiadványunkat keresse partnereinknél!
Ön itt jár: Főoldal Trend, érdekességek

Red Dot Design múzeum - a fejlődő forma tárháza

Red Dot Design múzeum működik a németországi Essen városában (Gelsenkirchener Straße 181.), ahol németes alapossággal gyűjtik és dokumentálják az ipari formatervezés díjazott eredményeit. Kétezer darabos, egyre bővülő kiállítási tárgyával a világ leggazdagabb formatervezési gyűjteménye.
Évente pályázat formájában lehet benevezni a díj elnyerésére. Különféle, iparágakra lebontott kategóriák sorolják a pályaműveket és a díjazottak termékei kerülnek be a múzeumba.

A Red Dot Design múzeum az UNESCO örökség részét képező Zollverein szénbánya komplexum területén létesült. A hely 1997 óta otthona a múzeumnak, korábban több mint 40 évig különféle létesítményben bővült (könyvtár, átépített zsinagóga, Krupp vállalat ”ipari forma” kiállítóterem) a törekvést ugyanazon a módon de más-más helyen megtestesítő gyűjtemény. Benne a merész ötletek és újító formamegoldások mutatják be a tervezés mint folyamat fejlódését.

A múzeumban jelenleg 45 ország ipari művészeinek szellemi terméke látható megvalósult formában. A Red Dot Design múzeum egyik különlegessége, hogy jónéhány díjazott tárgy nemcsak holt kiállítási darab, hanem kézbe is vehető és kipróbálható.

Dizájn iránt fogékony és a kiállításra kiváncsi közönségnek belépő utalvány €6.00 öszegben váltható.

/képek és forrás:/ www.red-dot-design-museum.de

Red Dot Design múzeum

Cartier ösztöndíjas Fábián Veronika ékszertervező kiállítása az Erdész Galériába

Fábián Veronika az egyetlen diák a világhírű Central Saint Martins (University of the Arts London) egyetemen, aki eredetileg gazdaságpolitikából diplomázott és évekig kockázatelemző volt kereskedelmi bankokban. A londoni iskola olyan volt diákokkal büszkélkedhet, mint Alexander McQueen, John Galliano vagy Stella McCartney. Nemzetközi a csapat és kifejezetten kompetitív a légkör, nem könnyű kitűnni. Az elnyert ösztöndíjak és versenyeredmények jelzik vissza objektíven Veronika korai sikereit.
Művész szülők gyerekeként (édesapja festőművész, az édesanyja a Nemzeti Galéria restaurátora, Munkácsy díjas) adott lett volna a pálya, mégis tett egy jó 10 éves kitérőt, a Közgáz után a banki karrierrel. Így, amikor a Közgázra járt, mindenki azt kérdezte, hogy miért akar közgazdász lenni. Most meg mindenki azt, hogy miért művész. A fia születése késztette arra, hogy újraértékelje az életét és akkor döntött a pályamódosítás mellett.
Több dizájnverseny és szakmai ösztöndíj nyertese, a Cartier 2017-es ösztöndíjasa, megnyerte többek között a londoni bőrművesek céhének dizájndíját, az angol Theo Fennell és a budapesti Ékszerek Éjszakájának pályázatát. Idén márciusban jó pár ékszere szerepelt a müncheni ékszerhéten, de kiállították darabjait Lille-ben, Londonban, Madridban, augusztus végen pedig Szentendrén az Erdész Galériában lehet megtekinteni ékszereit. Leginkább a kortárs ékszer érdekli, témaválasztását nagyban befolyásolják az ékszerek terén kialakult konvenciók. Sokszor felismerhető tárgyakat, tradicionális formákat használ, amiket új kontextusba helyezve olyan kérdéseket tud megfogalmazni, mint például hogy mi tesz egy ékszert ékszerré, mi az ékszer vagy mi az érték.

A kiállítás 2017. augusztus 25-én pénteken 21 órakor nyílik Szentendre éjjel nappal nyitva program keretében.

Megnyitja: Grecsó Krisztián író, költő
Lemezlovas: Mesterházy Ákos
A kiállítás szeptember 15-ig tekinthető meg hétfő kivételével 10-18 óráig.
E: art@galleryeredesz.hu
T: +36 309 665 855
Erdész Galéria és Design Szentendre, Bercsényi u. 4.

BeachEgg - a zavartalan strandolásért

A magyar Virgo startup cég első nagy dobására készül a Beachegg termékével. Ha Ön félt otthagyni értékeit a strandon vagy zavarta, hogy valakinek mindig őrizni kellett őket, itt a ragyogó megoldás. A masszív borítás mellett többszintű védelem biztosítja zavartalan fürdőzésünket. Megmozdításra csipog, majd riasztja a strand biztonsági őrét és a tulajdonost egy speciális Bluetooth-os karkötő révén, továbbá egy mobil alkalmazás és a beépített GPS adó segítségével, ha még van tolvaj, aki a kezében rohangálna a tojásunkkal, könnyedén megtalálhatjuk. A tervek szerint a Beacheggeket bérelni lehet majd, nagyjából 5 euro/nap áron (1500 Ft).

Beachegg - how does it work?

WATCH: Beachegg is a personal mobile safe to keep your valuables safe on the beach with IoT technology. We did hard work for finishing our product video. Thumbs up for our awesome creative team for this job! We really love it do you?

Közzétette: Beachegg – 2016. március 2.

Kisföldalatti újraálmodva

Ilyen is lehetne az új kisföldalatti, amit 2014 és 2020 között terveznek felújítani. Az első generációs szerelvényeket, amiket még a Siemens tervezett, a '70-es években cserélték le. Ezt álmodta újra Kukorelli Péter, Barcelonában élő magyar designer. Tervei visszaidézik a legelső szerelvény arculatát. Az összkép 21.századi, de az eredeti "hattyúnyak", illetve a belső faberakások nosztalgikus hangulatot is árasztanak. A vonat egyterű lenne, 16%-ban nagyobb utastérrel és vezető nélkül közlekedne. Nézzék méga képeket és döntsék el, tetszik e Önöknek!

Különleges karácsonyfa Budapest szívében

A Hello Wood építész- és dizájnstúdió, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Design Terminál összefogásából kivételes karácsonyfa épült fel Budapesten, az Erzsébet téren. A Hello Wood csapata öt nap alatt épített fel a különleges karácsonyfát, mely ötezer rönkből készült, 11 méter magas és 4 méter széles. A Design Terminállal közösen készített alkotás elemeit januárban rászorulóknak osztják szét tűzifaként a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A vízkeresztig látható egyedülálló karácsonyfára már a nemzetközi sajtó is felfigyelt.

Rawlemon - Napenergiahasznosítás másképp

André Broessel egy állványra szerelt tökéletesen gömb alakú lencsét álmodott meg, mely egy nagyítóhoz hasonlóan képes a nap sugarait egy fókuszpontba összegyűjteni. Az energia átalakításához ugyanúgy szükség van a hagyományos kollektoroknál jól ismert fényérzékeny lapocskákra, de jóval kisebb méretben. A lapocskákat a gömb által létrehozott fókuszpontba helyezve sokkal hatékonyabb módon hasznosítható a nap energiája, akér 35%-kal növelve a hatékonyságot. Így a Rawlemon akár felhős napokon, sőt éjjel a Hold sugarait befogva is képes energiát termelni. A két égitest pályáját követő rendszerrel kombinálva pedig már kb. 70%-kal növeli a hagyományos napelemek hatékonyságát, mindezt pedig esztétikusan, akár design elemként is funkcionálva.

Fessünk páratlan képeket! Vízen...

Az Ebru festészet vagy márványozás az egyik legkülönlegesebb festési eljárás Törökországból. A víz felszínén elkészített képre papírt borítanak, majd az lehúzva kép a papíron válik valóssá. Kizárólag természetes anyagokat használnak. Az ecset rózsa szárából illetve lószőrből készül, a folyadék besűrítésére egy vadnövény nedvét használják, a festéknek a víz tetején való fennmaradására marhaepe szolgál, maga a festék pedig földből készül, természetes színezőanyagokkal.

A márványozás technikáját a régi időkben leginkább könyvborítók díszítésére használták. A wikipédia szerint az első ismert márványozott borító 1118-ból, Japánból származik, azt azonban nem tudni, hogy ott fejlődött-e ki először, vagy pedig Kínában. Nem sokkal később az arab országokban is megjelent, elképzelhető, hogy az ázsiai módszertől függetlenül alakult ki, de nem zárható ki az sem, hogy átvették. Az európai utazók valószínűleg Perzsiában vagy Törökországban (Oszmán Birodalom) találkozhattak először a technikával és vitték magukkal Európába.

Törökországban ma is nagyon elterjedt az ebru művészet, rengeteg helyen nyílik lehetőség a technikák elsajátítására. Maga az ebru jelentése “felhőszerű”, “olyan mint a felhő”, ezért a törökök előszeretettel adják ezt a nevet leánygyermekeiknek.

Crosstalk Video Art Festival

Ma már állítólag mindenki képes filmet csinálni – ennek cáfolata vagy éppen megerősítése lesz a három napon át (szeptember 13–15. közt) zajló Crosstalk Video Art Festival. Egy év videotermése tekinthető meg a Toldi moziban, műfajra, filmszínre és a készítő iparági hovatartozására való tekintet nélkül. Animációs, found footage, dokumentarista, experimentális, digitális trash, pop, staged, formalista, koncept, zenei klipes, absztrakt, layeres, flux, kollázsolt, loopolt, manipulált, talált, low és high tech, kézikamerás, ugróvágásos, stop motion technikás, super 8-ból digitalizált, vágott és vágatlan – mindez és még sok minden más (például kitekintés a nemzetközi trendekre) a Toldiban és a Higgs Mezőben.

Átadtuk nyertesünknek az Isis Day Spa-ba szóló Álompár utalványt

Első Facebook Nyereményjátékunk nyertese, Szőllősy Nikolett átvette az ISIS Day Spa-ba szóló Álompár utalványt. Miniinterjúnk kérdéseire készségesen válaszolt, amit ezúton is köszönünk neki. Még egyszer gratulálunk és kellemes kikapcsolódást kívánunk a nyereményéhez!

(Design Guide) - Szokott-e beküldeni megfejtéseket? Ha igen, nyert-e korábban valamiben?

(Sz. Nikolett) - Időnként igen, szoktam. Természetesen motivál a nyeremény is, de jó szórakozásnak, időtöltésnek tartom a játékokat, feladványokat, ha van tétje, ha nincs. Előfordult már, hogy nyertem, például fiamnak ruhavásárlási utalványt és pont úgy sikerült, hogy éppen a születésnapjára nyertem meg :) Ami még inkább érdekes, hogy nekem pedig most volt a születésnapom a napokban és olyan szerencsés voltam hogy engem sorsoltak ki. Szerencsés véletlenek:D

- Honnan hallott a kvízről?

- Egyik barátom ajánlotta az oldalukat Facebookon és úgy csatlakoztam az oldalhoz, majd a játékhoz.

- Ismeri-e a katalógusunkat, vagy a honlapunkat?

- A honlapjukat igen, a katalógust még nem volt szerencsém olvasni. A honlap nagyon tetszik, tele van hasznos tanácsokkal és nagyon jó helyekkel, ajánlókkal. Engem leginkább a lakberendezés érdekel hobbi szinten.

- Járt-e már az Isis-ben, illetve ilyen wellness-programon?

- Még nem, de alig várom! Csupa jót olvastam róla! Wellness programra pedig régóta terveztem eljutni, nagyon kíváncsi vagyok rá milyen, de eddig nem adódott rá alkalmam. Úgyhogy nagyon izgatottan várom!

- Megvan-e kivel megy el és milyen alkalomból?

- Igen, férjemmel szeretnék, ha lehet. S mivel most volt a házassági évfordulónk is, örülnék ha így ünnepelhetnénk meg :)


Megválasztották az Év festőjét és a Trilak Év lakberendezőjét

A legjobb „jó itt lenni”- alkotások

2. alkalommal hirdették ki az Év festője, első ízben a Trilak Év lakberendezője címeket nemrégiben.

„Az elmúlt időszak szelektálta a festőtársadalmat. Az első figyelmeztető jel az volt, amikor a tisztasági festések ötéves periódusa elkezdett 8-10 évre tolódni, azaz gyakorlatilag megfeleződött a munka mennyisége. Az építőipar és ennek az egykor divatszakmának a presztízse ezzel párhuzamosan esett vissza. Sajnos csökken a szakemberképzés is, a szülők és a diákok nem a kétkezi munkát részesítik előnyben, ha pályaválasztásról van szó. Ugyanekkor rengeteg kolléga próbál szerencsét az európai piacon. Úgy vélem, mindez azoknak kedvez, akik Magyarországon, minőségi munkát adnak ki a kezükből, vagy akik most választják ezt a pályát. Aki valahol letette a névjegyét, az biztosan meg tudja szerezni a biztos megélhetéshez szükséges munkamennyiséget” – vélekedik Csáki Csaba, a Trilak Kft. külsős szakértője, a festőakadémiai képzések egyik állandó oktatója, aki a képzési rendszerben is részt vesz.

Az Év festője

Mindennek élő példája a kunszigeti Mészáros Ádám, aki épp csak kijött az iskolapadból, kézről kézre adták a megrendelők, majd 21 évesen első helyezést ért el az Év festője versenyen. A zsűri úgy jellemezte, hogy született tehetség. Öt-hat nap alatt életet varázsol a falra. Ezer festőből jó, ha egy rendelkezik olyan térlátással és kézügyességgel, mint ő, mindez szerénységgel és a szakma szeretetével, az anyagok pontos ismeretével párosul. Munkái ráadásul ahhoz a nemzetközi trendhez közelítenek, amely az elmúlt két-három évben nálunk is nagyon népszerű.

„Érdekes, hogy ahogy az év divatszínei is alkalmazkodnak a gazdasági helyzethez, az emberek hangulatához – az idei smaragdzöld például a megújulást és a megfiatalodást hordozza magában –, úgy az ügyfeleim is csupa pozitív, megnyugtató dolgot kérnek. Hogy varázsoljak őserdőt, balatoni tájat vagy épp magát Buddhát otthonuk falaira. Ennél jobb munkát el sem tudnék képzelni!” – mondta.

A Trilak Év lakberendezője

A legjobb lakberendezőnek Varga Katalint, a LOSZ tervező tagját ítélte a zsűri, aki egy Régiposta utcai polgári lakás teljes műszaki és esztétikai felújítását mutatta be. A 45 m2-es, karakteres otthon berendezése egy velencei vörös kanapé és az olasz reneszánsz palotákat idéző, jellegzetes velencei aranymintás tapéta köré épült, amelybe a tulajdonos azonnal beleszeretett.

„Az időtlen eleganciát ötvözve a modern lakberendezéssel, egy egységes, 'jó itt élni'-érzésű otthont alakítottunk ki. A lakás eredeti polgári jellegét megőriztük, így a nyílászárókat, a csaphornyos parkettát felújíttattuk, a 374 cm belmagasságot csak optikailag hoztuk lejjebb. A funkcionálisan nem megfelelő belső elrendezés miatt a nappaliból nyíló fürdőszoba lett a konyha, itt a válaszfalat kibontottuk, ezáltal a közösségi teret egybenyitottuk. A legnagyobb lehetőség az egyedi bútorok tervezésével adódott, hiszen így a legoptimálisabb helykihasználás valósult meg. A fűtést is korszerűsítettük, és a világítási terv is a berendezésnek megfelelően készült”– mesélt Katalin a projekt kihívásairól.

TRILAK Festékgyártó Kft. 1238; Bp., Grassalkovich u. 4.

www.trilak.hu
www.evfestoje.hu
www.facebook.com/trilakaszinmester


Tekintse meg képgalériánkat: