Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt jár: Főoldal Exkluzív riportok

Egy hőn áhított berendezés, avagy tűz a házban

Beszélgetés Krenyitzky Györggyel, aki szakember, üzletvezető, egyetemi oktató és „kandalló-fan” egy személyben. Immár két évtizede nem tud elszakadni a kandallók világától.

(Design Guide) - Milyen helyet foglal el a kandalló a mai ember otthonában?

(Krenyitzky György- Godin Kandalló) - Egy ház esztétikailag legkiemeltebb területe a nappali és annak a leghangsúlyozottabb eleme a kandalló. Bútordarab és fűtőberendezés is egyben, ezért esztétikusnak és a mai kor minden műszaki előírásainak is meg kell felelnie. Szolgálhat elsődleges fűtésként, de leggyakrabban kiegészítő vagy alternatív, biztonsági szerepe is van. A komfortérzetünket nagymértékben emeli és a biztonságérzetünket is kielégíti. Bármely közmű, gáz vagy elektromos áram kimaradása esetén képes önállóan a fűtést biztosítani. Franciaországban az alternatív fűtésre, így a kandalló tűzterére közel 50%-os adójóváírást lehet igényelni! Ez ott rendkívül kedvezően hatott az eladásokra. A gazdasági visszaesés ellenére az alternatív fűtőberendezések eladása nem csökkent!

- Mit érdemes tudni a gyártóról?

A cég amelyet Jean-Baptiste Godin alapított, 1840 óta folyamatosan, nagyobb változtatás nélkül gyárt kandallókat. Mára több-százféle kandalló- és kályhatípust készítenek modern, rusztikus és klasszikus stílusban.

Hogyan élik meg a mostani gazdasági helyzetet?

Sajnos az építőipar teljesítményének visszaesését mi is megérezzük. Az elmúlt 3 évben az eladott termékeink darabszáma csökkent, ám vásárlóink az igényesebb, magasabb műszaki színvonalú termékeket választják.

Az építkezés mely fázisában döntenek a vevők?

Bemutatótermünkben igyekszünk minél széleskörűbb műszaki tájékoztatást is nyújtani, így egyre gyakoribb, hogy a kandalló vagy kályha kiválasztása már az épület tervezésével egy időben megtörténik. Ezzel megoldható, hogy a fűtőberendezést kiszolgáló kémény a megfelelő helyre és a legoptimálisabb méretekkel készüljön el.

Milyen az ideális vásárló?

Örömmel vesszük, hogy a kandalló kiválasztásánál nem csak a vásárló, hanem az őt segítő belsőépítész, gépésztervező, kivitelező is jelen van. Így közösen könnyebb áttekinteni és kiválasztani az adott helyre a nem csak esztétikailag, hanem műszakilag is a legmegfelelőbb fűtőberendezést. A cégünk működését nagymértékben segíti, hogy igyekszünk minél komplexebb szolgáltatást nyújtani. Szakembereink már a ház tervezésekor részt vesznek a konzultációkon, és amennyiben szükséges, egyéb feladatokat is átvesznek, mint pl. a kéményépítést, különböző burkolási feladatokat stb.


Melyik a legnépszerűbb termékük?

Napjainkban a modern formavilág a legkeresettebb és ebben a kategóriában biztosítjuk a legnagyobb választékot is. A hagyományos kőburkolatok mellett egyre több metál és üvegkombináció kezd megjelenni. A legkeresettebb termékünk egyben a legnagyobb,120 cm hosszú tűzterünk, amely liftes ajtóval és oldalkeret nélküli üvegfelülettel rendelkezik. A liftes ajtóval ellátott tűzterek egyesítik a zárt tűztér biztonságát és fűtőértékét a nyílt égésterű tűzterek látványos esztétikai megjelenésével.

www.godinkandallo.hu

Képgaléria: