Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

GENEVA AeroSphère Small

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu/Geneva

gömbölyded akusztika

Svájcban a formatervezők sutba dobták a szögletes hangdoboz tervrajzait és hadat üzentek a derékszögeknek. Az élék színeket sem vetik meg, a tervezők fekete és fehér színvariációi mellé a GENEVA­vörös szinte dukál. A technika a manapság elérhető legmodernebb megoldásokat hasznosítja, a zeneforrások vezeték nélkül csatlakozhatnak, csak a villásdugó a fali konnektorhoz zsinóros.

Az AeroSphère Small a telefonon, PC­n digitálisan tárolt zeneszámainkat Bluetooth kapcsolattal szólaltatja meg. Ha Apple termékünk van, tudja az AirPlay átjátszást is, ehhez már a készülék Wi­Fi képességét veszi igénybe. Ezen a módon észleli a lakásban a DNLA szabványú egyéb hangtárolókon őrzött muzsikát is. A hangrendszer természetesen befogad vezetékes (MP3­ lejátszó, stb.) zeneforrást is.

A Small a kisebb testvér 2 kilósan, bátyja Large pedig 8 kilót nyom. Ha beszerezzük az AeroSphère Base különálló egységet, akkor egy forrásból akár négy külön helyiséget is megtölthetünk kedvenc zenéinkkel, vegyesen is Small és Large megszólaltatásával.

Felépítésében a 2 mély­ és 2 magas hangsugárzó (a Large mélynyomóval is megtámogatva) adja a teres sztereó hangképet, a gyárilag szabadalmazott DSS hangfeldolgozással úgy tölti be a szobát, hogy a hangrendszer bárhol lehet ­ akár a sarokban is ­ és mindegy, hol ülünk a zenehallgatáskor. Belül három kamra gondoskodik az akusztikus megszólalásról, a jelerősítés csatornánkét digitálisan működik.

Kerek hangzás és gömbölyded forma együtt a GENEVA cég AeroSphère családja, a név is a légies hangokra utal. Megfelelő polc vagy pult hiányában a kiegészítő tartóállványokkal tehetjük érdekesebbé az egyedi látványvilágot. A készülék kezelése a gyári fémtokos távszabályozót használva pofonegyszerű.

TRUST Elvii

by Trust www.cedrus.hu

Asztali Mikrofon

Az igényes hangról számítógépes környezetben sem kell lemondanunk. A holland Trust cég ELVII DESKTOP MICROPHONE elnevezésű modellje a nosztalgia jegyében fogant.

Amikor a rock n' roll bálvány Elvis Presley felénekelte slágereit, a hangstúdiókban ennek a mikrofonnak az ihletőjét használták a hangrögzítéshez. Az USA­beli SHURE gyártmánya már 1939. óta létezik és az 55S modell az, amelyikkel Elvis a koncertjein szinte azzal összenőve lépett fel.

Mai utódja az állíthatóság mellett némítógombban is rendelkezik. A csevegőprogramokat használva kényelmesen inaktiválhatjuk a mikrofont ha megszólal a telefon, vagy valaki odajön és szólni akar hozzánk.

A dizájnt hangsúlyozza az élénkvörös csatlakozókábel, amit a számítógép vagy Mac bemenetébe illesztve mikrofonunk azonnal üzemkész, és kiváló kellék lehet többek között karaoke partikhoz is.

URBAN REVOLT

by Sándor Gy. Zsolt cedrus.hu

edzettüveg kijelzővédő iPhone 6 telefonhoz

A formatervezők leghálátlanabb ­ vagy leghálásabb ­ feladata megalkotni azt, ami 'nincs'. Vagyis egy 1/3 mm vékonyságú edzettüveg lapot, ami semlegesen lekerekített sarkaival szinte láthatlan amíg fel nem kerül a telefon előlapra és ha felkerült, onnan mondhatni megszűnt létezni. Pontosan ez a feladata, jellegtelenül megvédeni a nálánál jóval érzékenyebb iPhone 6 érintőkijelzőjét anélkül, hogy annak használhatóságából egy szemernyit is elvenne. Ezt valósítja meg az Urban Revolt márka iPhone 6 Tempered Glass kijelzővédője, se többet se kevesebbet. Csak a hangszóró csíkja és a frontgomb felett nincs üvegtakarás.

A Kis herceg szerzőjének elve szerint készült, vagyis a tökéleteset nem akkor érjük el, amikor már nincs mit hozzátenni, hanem amikor belőle már nincs mit elvenni.

A felület zsírtaszító és antbiakteriális bevonatot kapott, végre nem látszik meg rajta emberi ujjlenyomat. Kopásállósága 9H besorolású, szándékosan csak gyémánttal lehet karcot ejteni rajta, fényáteresztő képessége pedig a vízéhez hasonló.

A gyári csomagban a használati útmutató mellett tartozék az alkoholos tisztítópárna a felhelyezéshez és mikroszálas törlőkendő a későbbiekre. Aki ad a telefonja védelmére, annak kötelező darab.

OPPO HA­2

www.audiocentrum.hu

hordozható fejhallgató erősítő és DAC

A bőrbevarrt, alumíniumházas karcsú téglalap új minőség hírnöke. Patinás a külseje, ugyanakkor hightech a belseje. Első látásra mégsem mondanánk meg, hogy milyen becses portéka és az igényes hangvadászoknak szánják.

Ahogy a televíziók képi világa a nagyfelbontású mozgóképekkel nagyot lépett előre, nincs ez másképp a hangok terén sem. Az OPPO amerikai cég HA­2 erősítője képes a ­ főleg internetről elérhető ­ nagyfelbontású hangfájlok (amilyen például a FLAC) feldolgozására.

A rácsatlakozott okostelefon, noteszgép, Mac vagy PC nagyfelbontású zeneszámainak digitálisan tárolt anyagát a HA­2 hangokká varázsolja és a muzsikát CD­ minőségnél sokszorta szebben képes reprodukálni kimenetein.

Megszólaltat normál CD­ vagy MP3 minőségű zeneszámokat is, de ereje a nagyfelbontású hanganyagoknál domborodik ki. Ezért is elsősorban igényes fejhallgatós használatra javasolják. A fejhallgatónál a zeneszámok nüansznyi részletei sem vesznek el, emellett a külvilág zaja is letompul a fülresimuló párnák révén. A gyártó elsősorban saját fejhallgató (PM­1, PM­2 és PM­3) modelljeit ajánlja hozzá. Azonban más, hasonló hangminőségű fülesekkel is gyönyörűen szólal meg. Vele kiválhatjuk audio erősítőnk DAC átalakítóját is.

Innentől minden már csak a jelforrás milyenségén múlik. Biztosak lehetünk abban, hogy a HA­2 nagy hanghűség mellett dinamikusan és torzítás nélkül fog teljesíteni.

A HA­2 belseje csupa igényes hangfeldolgozó elektronikából épül fel, számos ki/bemenete és kezelőgombja komfortos használatot biztosít. Energiát a fél óra alatt gyorsan feltöltődő akkumulátorából kap, ezt a kapacitását egy lemerült okostelefon teljes feltöltésére is kihasználhatjuk. Az OPPO HA­2 sokoldalú társ a zenéhez, és simán elfér a mellényzsebben.

Stadler Form OSKAR

by Stadler Form www.stadlerform.hu

2015-­ben formatervezési díjas

A Stadler Form Svájcban van és ez egyáltalán nem akadályozza meg abban, hogy a cég német formatervezési díjat hódítson el.

OSKAR légnedvesítőik a "Special Mention 2015" kategória nyertesei. Ez a díj azoknak jár, akik eszközeikkel különösen fontos szempontokat valósítanak meg, vagy ilyen megoldásokat kínálnak.

Az OSKAR és az OSKAR Big a helyiségmérethez igazodik és új szűrőmegoldást kapott. A fűtési időszakban az egészséges nedvességtartalmú szobalevegő kiemelten hangsúlyos. Vele betegségeket előzhetünk meg és az egészségünket segít fenntartani. A szabályozható páramennyiségen túl a levegőbe baktériumokat nem enged jutni, ezt az ezüstion kocka alkalmazása biztosítja.

Hasznosságán túl az OSKAR a szemnek is barátja, a színválaszték bármely szoba enteriőrhöz jól alkalmazkodik, minimalista formaterve visszafogott és időtlen.

OZAKI O!coat 0.3+ tokok vászon- és faborítással

by Ozaki www.isop.hu

iPhone 6 telefonhoz

A formatervezés időről időre visszatér a természetes anyagokhoz és az Apple legújabb iPhone 6 telefonjának birtokosaként is részünk lehet benne.
A leheletnyi, 0.3mm 'vastag' tokok hátlapja az OC556-as modellnél az Ozaki tervezésében ritka afrikai és dél-amerikai fafajták furnérját kapta. Az OC557-as változat hátoldali bevonata könyvkötészetben használt vászonanyagból készül. A tokok hajlékonyságát és kivételes szilárdságát a T2PP™ jogvédett technológia biztosítja.
Mindegyik modellnél többfajta változatból választhatunk, a védőtokokhoz kijelzővédő fólia és mikroszálas törlőkendő is tartozék a csomagban.

PHILIPS retrorádiók

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

A hang és a forma kedvelőinek

A Philips vállalat évszázadnyi múltra tekint vissza a híradástechnikában. Neve az 1927­-ben Philetta néven megjelent világvevő rádió révén lett igazán sikeres.

Egy kis modernizálás kívülről és vadonat új beltartalom jellemzi új rádió sorozatát. Az ORD7100C modell a sokoldalú FM hullámsávú alaprádió Apple készülékekhez kialakított dokkolóval. Ez a modell követi formájában leginkább a régi elődöt. A Ferrari­piros színben tündöklő ORT7500 egy fejlettebb változat, képes fogni a földfelszíni digitális rádióadók DAB+ műsorát is. Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatán okostelefon, táblagép vagy notebook memóriájában tárolt zenéinket hangosítja ki. AUX bemenetén vezetékes zeneforrásokat szólaltathat meg.
Memóriájában 30 rádióállomást képes tárolni és egyéb adatokat is kijelez az éppen sugárzó rádióadó információi szerint. A Philips retrorádiók nemcsak külsőségeik alapján vonzók, hanem a hangjuk is, méretükhöz képest igen meggyőzően szólnak.

Stadler Form

by Sándor Gy. Zsolt www.myrobot.hu

LEA levegőillatosító

A lakásban télen többet tartózkodunk és levegőjét akár 50 négyzetméteres szobában is illatossá tehetjük a STADLER FORM család új tagjával.
A lakótérben bárhol használhatjuk, mivel a LEA vezeték nélkül működik. Beépített akkumulátora USB­s kapcsolaton tölthető fel, energiaigénye minimális, alig 3 Wattot fogyaszt. Közvetlenül az aromaüvegből teríti az illatanyagot, és legfeljebb 10 milliliteres űrtartalmú üveget fogad be.
A szoba mindig illatos lesz, mert előre programozhatjuk, hogy 10 vagy 20 perces intervallumokban illatosítson, majd időzítve kikapcsoljon. Reagál, hogy sötét van­ e a szobában vagy világos, a nappalt érzékelve az illatok terítését magától bekapcsolja. A forma telitalálat, többféle színben is létezik és kis méreténél fogva igen helytakarékos.

Ívelt PHILIPS 55PUS8900

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu/tv

Android vezérlésű tévé 4K képfelbontással

A Philips 8900­as sorozatú tévé felületét nézve mindenhol éles képet látunk. Nem kell a szemünk távolságérzékelésén változtatni, mert elfordítva a fejünket a képpanel ívén egyforma távolságra van tőlünk a felület. A tévé két szélének a képpontjait is merőlegesen látva a színvisszaadás az élességgel együtt ugyanolyan tökéletes, mit a látvány a képpanel kellős közepén.

A 3840x2160 képpont révén négyszer olyan részletes képet látunk, mint az eddigi teljes HD felbontásnál. Megjelenésében az ívelt forma a diszkrét talppal harmonikus egységet képez.

Az okostévés szolgáltatások is bővültek az Android képességgel. A 140 centis képátlójú tévé a Google Chrome által kínált webes tartalmak és a Play áruház teljes kínálatát tekintve utolérhetetlen.
A világelső androidos tévét háromdimenziós mozizásra is felkészítették és a vizuális élményt a háromoldali Ambilight háttérfény megvilágítással fokozhatjuk.

VOGEL'S rögzítő család

by Sándor Gy. Zsolt www.isop.hu/vogels

Apple készülékekhez

A Vogel's Products BV cég egyik Eindhovenben működő ága a táblagépek területére szakosodott, ahol a letisztult formatervezés alapszabály. Alaposan végiggondolt, modul rendszerű termékkörük a táblagépek valamennyi használati körét felöleli. A fixpontos használat egy irodában, vagy a praktikus rögzítés autózás közben, sőt a táblagéphasználat a parkban egyaránt belefér változatos termékpalettájukba.

A táblagép fizikai védelme a kiindulópont és az Apple egyes modelljeihez tervezett Vogel's hátlapok gyűrűs áthidalója egyszerű rögzítést kínál az irodában vagy otthonunkban a falon, a gépkocsink műszerfalán vagy az ülések háttámláján.

A dizájn az egyszerűségénél fogva rögtöni kényelmet és praktikus használatot biztosít, ugyanakkor a szem is örömmel időz a formákon.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »