Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Urban Revolt EXOS 3D

by Sándor Gy. Zsolt www.urbanrevolt.com

Virtual Reality szemüveg

Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg kell, ha ki akarunk lépni a valóságból, vele játszi könnyedséggel megfeledkezhetünk a környező világról.

Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg kerül hamarosan a boltok polcaira. A szemüveg tovább bővíti az okostelefonok köré kifejlesztett technikai kiegészítőket. A holland márka a mesterségesen előállított háromdimenziós világba enged vele betekintést. Saját energiaigénye nincsen, leginkább egy okostelefonhoz szánt 'okostok'.

Az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg hasonlít egy búvárszemüvegre, csak nem kilátunk rajta, hanem belenézünk. Gumibéléses, gumipántos kiképzése az okostelefont elöl fogadja be a lecsapható frontoldali ajtón keresztül. Állítható rajta az egyénfüggő szemtengely távolság és a mozgóképkép fókusztávolság. A behelyezett telefonhoz a hozzá csatlakozó fülhallgató vezetéknek, az akkumulátor-töltő kábelnek, USB tartozék zsinórnak a tervezők az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg felületén nyílást hagytak szabadon. Az Augmented Reality (komputeres grafikai rásegítés a valóságra) megoldáshoz, mint amilyen a Pokemon alkalmazás is, kameranyílást is kiképeztek. Ez elektronikus katalógusok, múzeumi ismertetők, stb. élményszerű olvasását is lehetővé teszi.

Ha játszhatnékunk van, pillanatnyilag a több mint százfajta letölthető Apple App Store vagy Google Play Store játékválasztékból a már okostelefonra telepített 3D-képes játékprogramot kell elindítanunk. Kikapcsoljuk a külvilágot és elmerülünk a látványba. Ehhez persze a fülhallgatót is használni kell a saját magunk keltette hangok segítségével.

Az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg hathüvelykes méretig fogad be telefont, a beépített lencsék 80 fokos nyílásszögű rálátást biztosítanak a telefonra.
A szemüveg saját tömege kevesebb, mint 39 deka.

Philips BT110R PixelPop

www.philips.hu

víztűrő hangsugárzó

Vidám színek, jókedvű nyár. A formatervezők provokatív égőpiros tokozást választottak és praktikus legömbölyített éltalálkozásokat a használathoz. A membrán rácsára festett síkidomokat terveztek, ami távolabbról háromdimenziós felületnek látszik. A tokozás tapintásra gumis jellegű, csúszásmentességet ígér és megvéd a kisebb koccanásoktól.

A Philips BT110R PixelPop hangsugárzó Bluetooth csatlakozása biztosan nem ázik el, mivel a vezetékezés hiánya garantálja a vízmentességet, maga a készülék IPX4 szabvány szerinti vízállóságú és a fröccsenő vizet kiválóan bírja. Nyáron a vízparton, amúgy egész évben a kád szélére téve szólhat a zene. Utóbbi azért fontos, mert lehet, hogy nem fröcsköljük le, de a fürdőszoba párája sem tud kárt tenni benne.

Aránylag kis mérete mellett a Philips BT110R hangsugárzó sok mélyet és dinamikus hangképet nyújt az okostelefon vagy a tablet memóriájában tárolt zeneszámokat megszólaltatva.

Belső akkumulátorát feltöltve 8 órán át szolgáltat energiát. A tartozék töltőkábellel lehet PC/USB- kimenetről tölteni, vagy okostelefon konnektoros mini-USB csatlakozású töltőjével kaphat áramot. A töltést jelző kis piros LED kialszik, ha a Philips BT110R PixelPop teljesen feltöltött. Tetején van a be/ki kapcsológomb és a Bluetooth párosítást indító másik gomb. A már párosított készüléken apró kék LED fény világít folyamatosan. Hátoldalán a vízálló fedősapka alatt a töltési aljzatot és egy 3.5 mm-es minijack audio bemenetet találunk, ha hordozható MP3-lejátszó, vagy más vezetékes zeneforrás áll csak rendelkezésre.

A torzításmentes hangzásért a Philips BT110R PixelPop elektronikájába Anti-clipping határolót építettek be, amelyik nem engedi a hangszóró túlvezérlését.

Tartozéknak egy piros pánt is jár, amivel csuklón lógatva vihetjük a hangsugárzót bárhová. Beépített mikrofonja segítségével a Philips BT110R mobiltelefon hívásokat is képes kezelni.

Pro­Ject VTE

www.audiocentrum.hu/Pro-Ject

függőleges lemezjátszó

Po­Ject VTE függőleges lemezjátszót talált fel az osztrák Pro­Ject cég, a hagyományos hanglemezek lejátszására szolgáló készülékek avatott gyártója.

A Pro­Ject VTE két szempontból is úttörő lejátszó. Elsősorban technikai bravúr, hogy a lemez nem felfekszik egy vízszintes tányérra, hanem szemből lehet ráhelyezni a korongot a lejátszóra. Így a helyigény sem kérdés többé, mert a lejátszó akár a falra is felszerelhető.

A másik vívmány a Pro­Ject VTE kétféle változata. Az egyiknél a világon mindenütt kapható hagyományos lemezjátszók analógiájára a tányérhoz képest jobbra van a kar a jobbkezesek örömére. A másik fajta Pro­Ject VTE megoldásnál a kar a lemeztányértól balra kapott helyet és így a balkezesek tudják kényelmesen használni. Rendelésnél el kell előre dönteni, hogy ki fogja kezelni a lemezjátszót és úgy választani a jobbos Pro­Ject VTE­r (right) vagy a balos VTE­l (left) verzióból.

A műszaki megoldás a gyárilag beállított precíz tűnyomással és a stabil meghajtással úgy teljes, hogy a lemez síkja enyhén döntött és a tengelyén a lemezkorongot egy ráhelyezett leszorító stabilizálja.

A lemezjátszó nem több, mint 3.5 kiló, falra a gyári tartozék felfüggesztővel szerelhető. Függőleges helyzetben a saját talpain asztalra helyezve is működtethető. A hangszedőt hagyományosan az Ortofon szállítja. A Po­Ject VTE háromféle színben nemsokára itthon is kapható. A fehér, fekete vagy piros szín matt felülete egyaránt beleillik adott enteriőrbe, vagy szándékosan kiemelkedik belőle. A rendhagyó funkcióhoz a formatervezők ­ szakítva a négyszögletesen unalmas régi formával ­ kihívó alakot választottak, így a minőségi hangzás mellé egyedi látvány társul. Külön attrakció a lemeztányér szabadon futó szilikonszíjas meghajtása.

Trust VEZA

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

vezeték nélküli egérpados billentyűzet

A holland formavilág ésszerű egyszerűsége sugárzik a Trust cég VEZA nevű kombinált beviteli eszközéből. Kiküszöböli a noteszgépek két gyengéjét, a kényelmetlen klaviatúrát és a nem mindig kézreálló tapipadot. Mindezt egységbe foglalva jól kezelhetően és kis helyigénnyel teszi.

A tervezők egy normál méretű billetyűzetet házasítottak össze egy átlagosnál jóval nagyobb méretű touchpad felülettel. Az egyes billentyűk nem érnek egymásba, biztos és pontos lesz a betű leütés. A VEZA beviteli eszközt magyar karakterkiosztással is gyártják hazai felhasználóknak. Egy sor kényelmi funkciót is elhelyeztek a billentyűk legfelső sorában, kék váltógombbal érhetők el. Hangerő szabályozás, multimédia jelátszás, internet elérés, elektronikus levelezés, közösségi oldalra kapcsolódás a legfontosabbak a dedikált billentyűk sorában.

Az eszköz két ceruzaelemmel működik, piros visszajelző fény gyullad fel, ha lemerültek. A VEZA a vezérlőjeleket 10 méterig tudja eljuttatni, amiket a vevőegység a noteszgépbe, vagy PC­be, vagy játékkonzolba dugva érzékel. Kisméretű mikro USB dugaszának a billentyűzet hátoldalán képeztek ki egy tárolórekeszt, így szinte lehetetlen elhagyni.

Végtelenül egyszerű derékszögű vonalak és lekerekített élek jellemzik az eszközt és a billentyűk formája is ezt a tervezési elvet követi. A gyártó a szavatolt minőségben bízva 3 év garanciát nyújt a kombinált billentyűzethez.

Lebegő Bluetooth hangsugárzó

thegadgetflow.com

Kihangosítás az űrkorszakban

A Levitation Arts, Inc. levédett tulajdonoa a mágneses erőtérrel működő lebegő hangszóró. A hálózati árammal megtáplált talprész felett a saját mágnest tartalmazó hangszóró az ellentétes polaritás miatt képes lebegve fennmaradni a levegőben.

Saját akkumulátora van, amivel hangerőtől függően akár egész nap is szólhat a zene. A kihangosított okostelefon vagy táblagép NFC gyorspárosítással a jelet Bluetotth kapcsolattal továbbítja a hangszórónak.

Fontos a hangzás, de még fontosabb a látvány. A lebegés hangsugárzó 3D hatású hangteret hoz létre, de még nagyobb hatást kelt a titokzatos lebegés, és működés közben a hangsugárzó gömb még forog is.

A szerkezet audió szempontból telitatlálat, nincsen élrezonancia és a talprész is teljesen idomul a gömb formatervéhez. Több cég megvásárolta licencet és már Star Wars 'Halálcsillag' változatban is kapható.

Philips AE8000 digitális internet rádió

www.philips.hu

Formatervezése a szimmetriát veszi alapul.

A rádiózás száztíz éves múlttal büszkélkedhet. A digitális rádiózás hazánkban alig hatéves. A formatervezők feladata viszont örökérvényű.
A vonalzó és a körző az ókorból ismert rajzeszközök, a mai hollandok is előszeretettel használták az AE8000 megalkotásához. Hozzá csak a geometriából ismert tükrözést vetették kölcsön. A Philips AE8000 rádióval a dizájn nem hagy kétséget afelől, hogy a rajzasztalon a holland mérnökök a szomszédos német hatásokat engedték szabadjára.

Vízszintesen és függőlegesen is szimmetrikus előlapot állítottak elő, amit a kezeléshez szükséges funkciók okán csak a lehető legkisebb mértékben változtatták el. A baloldali kijelző fontos informatív zóna, vele átellenben a hangsugárzó védőrácsa adja a szimmetriát. A kezelőgombok a hossztengely mentén arányos elosztással találhatók. A teljes tükörképet a bekapcsológomb meg az ébresztési késleltetés gombja oldja.

A hagyományőrző kialakítás vadonatúj elektronikát takar. A Philips AE8000 képes az analóg FM és a DAB+ digitális földi rádióadások vételére. WiFi csatlakozással az internetre fellépve a világháló rádióadóinak műsorát közvetíti otthonunkban. Műfaj szerint, földrész szerint és más szempontok alapján is lehet az adókat csokorba gyűjteni. A kényelmes kezelést a távvezérlő biztosítja, a rádió memóriájában tárolt adókat így lehívni a legkönnyebb.
Ha kerülnénk a zenét megszakító híreket és reklámokat, erre az internetes rádiózás az egyedüli megoldás.

Az AE8000 kékes színű digitális kijelzője informatív, megjeleníti a digitálisan vett műsorszám előadóját, a szám címét, az állomás nevét és helyét, a kódolt tömörítés adatait, valamint a kapott jel megbízhatóságát.

Asztali rádióként hálózati árammal üzemel, fejhallható kimenete plusz szolgáltatás, AUX bemenete a saját zenéink kihangosítására vár. A hátoldali ostorantenna a helyi földfelszíni adók vételi viszonyai szerint használandó.

Stadler Form JASMINE

www.stadlerform.hu

Valentin-­napi illatos meglepetés

Ne bízzuk a véletlenre! A kedveskedéshez a formát a svájciak adják, amit a HouseWares dizájn­díjjal is elismertek, az illatot pedig bizonyosan a Jasmine szolgáltatja.

A télen termesztett rózsák illata nem az erősségük, nemúgy Jasmine, amelyik ebben a legnagyobb. Az illatanyagok aromáit vízzel porlasztva juttatja a levegőbe. Időzítve szakaszosan működik és ha kiürül a tartálya, Jasmine intelligens módon magától leáll.

A virágváza mellé téve már nem fogja senki megkülönböztetni, hogy mitől illatos a szoba és a frissítő légzés kellemes közérzettel ajándékoz meg, túl a virágos figyelmességen. A rózsák múlandók, de Jasmine és az üdeség megmarad.

URBAN REVOLT

www.urbanrevolt.com/20823

mágneses okostelefontartó autóba

A vezető látóterét lehetőleg ne takarja el semmi. Sokáig a telefon­kihangosítók a műszerfal tetején pompáztak, mert hiába a kardánboxon a tartó, ha vezetés közben nem látjuk ki hív minket,vagy oda sem merünk nézni a zsúfolt forgalomban.

Üdvös középutat választott az URBAN REVOLT az autó szellőzőnyílásába rögzíthető telefontartójával.

Megmenti vele a kilátást és hasznosítja az amúgy nagy felületet elfoglaló szellőzőnyílások valamelyikét. A formatervezés elsőrangú, ennél egyszerűbb ­ és szebb ­ megoldás aligha akad. Az okostelefon hátlapjára erősíthető öntapadó fémlap és a tartó mágnese szoros, fix és nem lazuló kapcsolódást garantál.
A telefon összes kezelőszerve szabadon marad, a szellőzőrácsok pengéi közé beszorított gumiidomok nem engednek a szorításból, bármennyire zötyög az út. A telefont kezünk igénybevétele nélkül használhatjuk beszélgetésre, vagy más hasznos célra. A tartó nemcsak telefonhoz, hanem GPS navigációhoz vagy MP3­zeneeszközhöz is maradéktalanul jó megoldás. Ha az autót leparkoljuk, teendőnk csak annyi, hogy leemeljük a kütyüt a tartóról. Nyugodtan benne lehet hagyni a szellőzőnyílásban, távollétünkben nem lesz vandlizmus tárgya.

Philips BT50A

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

a vidám hang

A PHILIPS legfrissebb dizájnja a BT50 vezeték nélküli hangsugárzó. A szögletek és derékszögek helyett az íves és kerek forma a meghatározó, próbál színt és vidámságot vinni az okostelefon és tablet technicizált világába. Smaragdzöldbe hajló burkolata és banánsárga hangszórórácsa nem akar komolykodni, sokkal inkább könnyedséget ajánl a zenehallgatáshoz.

A figyelemfelkeltő külső a tapasztalt hangépítő márka vívmányait takarja. Két watt tekintélyes hangerő mindössze nyolc centis magassággal párosul. 6 órán át elegendő zenélésre képes a beépített akkumulátor energiája, feltölthetjük a hozzá csomagolt mini USB csatlakozókábellel akár a laptopról is. A zeneforrásnak elegendő 10 méteren belül bárhol lennie, a kapcsolatot a modern Bluetooth vezeték nélküli megoldás építi fel. Nem válogatós, mindegy neki hogy almás vagy androidos készülékkel párosítjuk össze, a telefonunk pár másodperc alatt megtalálja a BT50A eszközt. Nem függünk a vezeték nélküliségtől, a tervezők normál minijack aljzatot is beépítettek MP3-lejátszó vagy egyéb nem digitális jelforrás megszólaltatásához.

A tenyérnyi Philips hangsugárzó bőséges hangerőt szolgáltat zenehallgatáshoz, vagy például nyelvlecke gyakorlásához. Legfőbb előnye, hogy tenyérnyi mérete okán bárhová befér ahová a telefonunkat is rakjuk, a táska simán elnyeli. Valódi súlyt nem jelent, alig tíz deka. A vidám színek elelve adottak, a többi már a zene dolga.

Samsung Gear S2

www.samsung.com/global/galaxy/gear-s2

okosóra

Mára a telefonon túl már az órák is okosak, csak mi maradtunk azok, akik voltunk. Fejlesztésükben úttörő volt az Apple, mint minden szerkentyűk elsődleges kitalálója, és most az örök versenytárs, a Samsung márka Gear S2 modellje következik.

Formatervezésében a Classic család háromféle dizánja (rózsaarany, platina vagy fekete) mellett a Digital család a szimpla fekete vagy fehér tokozást kapta. A szíjak változatai felsorolhatatlanok. A fő vonzerő az óra számlapjával kapcsolatban az, hogy (Digital esetén) teljesen átszabható, hatféle alap szolgál az ízlés szerinti változat eldöntéséhez.

Egy óra lényegétől ­ hogy mutatja az időt ­ annyira rugaszkodott el a Gear S2, mint az okostelefonok a szimpla telefonhívástól. 4GB memóriájában rengeteg adat tárolható és számos szolgáltatással van kapcsolata ­ elsősorban a vele párosított okostelefonon keresztül, de maga is képes GSM kapcsolatra, illetve GPS navigáció használatára.

Kézi vezérlésében a legfőbb a számlap körüli körszelet ujjmozgással zajló választék­görgetése, az oldalán a két gombbal a kiválasztás és az óraüvegen a koppintással történő jóváhagyás. Van itt minden az étterem­kereső programtól kezdve a csevegőfelületen át az Uber autóztatáson keresztül egészen a Nike+ egészségprogramig és még sorolhatnánk.

Az áramellátásról a tartozék töltő gondoskodik, amihez az órát a megadott módon hozzá kell illeszteni és a benne lévő lemerült 250 mAh kapacitású akkumulátor gyorsan magához tér.

Sok esetben hasznos, beállítás szerint például a Gear S2 rezeg a csuklón ha hívásunk van, a szatyor mélyére csúszott telefon csörgését biztosan meg nem hallanánk. A szolgáltatások zöme viszont az önálló gondolat teljes hiányának poénos ismétlődése.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »