Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

OZAKI O!tool Battery T52

by Sándor Gy. Zsolt www.istyle.hu

A mindenes pótakku

Egész nap használjuk az okostelefont. A beszélgetések lebonyolítása mellett társunk a böngészésben, zenhallgatásban, rádiózáshoz vagy a rajta tárolt filmeket nézzük. Fényképezünk vele és a képeket nézegetjük rajta. Nem csoda, hogy alig bír ki egy teljes napot a belső tápforrása. Nem sokkal jobb a helyzet a táblagépekkel sem. Ha lemerült az akkumulátor, a T52 két-három alkalommal is kisegít a bajból és teljesen feltöltheti okostelefonunkat. Szabványos USB csatlakozásról 5200 mAh kapacitást tud leadni. Két USB kimenete van, úgyhogy szorult helyzetben egyszerre két eszközt is feltankolhatunk vele. Normál esetben egy teljes táblagépfeltöltésre is alkalmas. Nagy amperitással tölt, így a telefon saját adapterének töltési sebességét kétszeresen is túlszárnyalja.


A hátoldalán a villásdugót csak be kell dugni a konnektorba. A pótakku kijelzője kettős célú. A konnektorban a teljes saját feltöltöttségéig szükséges időt jelzi. Ha bárhol vele töltjük a lemerült akkumulátorú eszközt, akkor a fennmaradó töltési kapacitását mutatja százalékos értékkel.

Szenzációszámba menő felfedezés

www.missionart.hu

Mattis Teutsch János újjászületett képei

Korábban eltűntnek hitt Mattis Teutsch János festmények kerültek elő a művész kései alkotásai alól.

Hét darab, eddig a művész hagyatékában őrzött (részben a MissionArt Galériában már kiállított) kései Mattis Teutsch festményről derült ki, hogy korábbi, az 1920-as évek végén festett képek rejtőznek az 1950 körül festett, gyengébb kvalitású képek alatt. Valószínűleg anyagi okai lehettek, hogy a korábban több kiállításon is bemutatott nagyméretű, fontos festményeit egyszerűen átfestette alkotójuk.

Másfél évvel ezelőtt, az egyik nagyméretű, majd kétméteres vászon alaposabb vizsgálatakor tűnt fel a galéria szakembereinek, hogy furcsa, oda nem illő motívumok sejlenek fel a kép hátterében. A képről, majd a többi műről készített röntgen felvételek egyértelműen kimutatták, hogy a felső festékréteg alatt azok a művek rejtőznek, amelyekről eddig azt hitték, hogy valamikor megsemmisültek. 1930-ban, a brassói Redut kiállítóteremben készültek azok az archív, fekete-fehér felvételek, amelyeken jól felismerhetőek a most megtalált képek. A felfedezés azért nagyon jelentős, mert az ott kiállított művek későbbi sorsáról eddig semmi nem volt tudható. Az átfestett művek a művész egyik legjelentősebb alkotói periódusában készültek. Mattis Teusch ebben az időben írta meg a később Potsdamban, 1931-ben kiadott, Kunstideolgie című könyvét, amelyben hitet tesz egy újfajta művészetfelfogás mellett. A síksze rű, színes, geometrikus elemekből épített kompozíciók, melyeken kiemelt szerep jut az emberi alaknak is, párhuzamban állnak a magyar és az európai művészet progresszív vonulataival. Amíg Mattis Teutsch korai műveit Kandinszkij képeivel állítják párhuzamba, e művei a holland De Stijl csoport esztétikájával, Malevics és El Liszickij szuprematista konstrukcióival, itthon pedig Kassák és Bornyik ez időben készült műveivel rokoníthatók.

A kései, ötvenes években készült festmények így egy szerencsés, mesebeli átalakuláson estek át, mondhatni újjászülettek, és ezzel párhuzamosan a művek értéke is többszörösére emelkedett. Mattis Teutsch János az egyik legdrágább magyar festő, jelentősebb művei 10-15, főművei több tízmillió forintot érnek.

A megtalált hét festmény feltárása, tisztítása és restaurálása több mint egy évet vett igénybe. December 4-én 18 órakor öt elkészült művet bemutató kiállítás nyílik a MissionArt Galériában Budapesten - Az Új Ember. Mattis Teutsch János újjászületett képei címen -, alig pár nappal azután, hogy Párizsban bezárt egy nagysikerű Mattis Teutsch kiállítás. Ez utóbbi a Musée d’ Orsay-ban rendezett Allegro Barbaro, Bartók és a magyar modernizmus művészete című kiállítás kísérő rendezvényeként jött létre.

I-MEGO Ztone monitor fülhallgató

by Sándor Gy. Zsolt www.union-multimedia.hu

dizájn a fülbe

Tudomásul kell venni, hogy az okostelefonok napja körül keringő kiegészítők komplett bolygórendszerré nőtték ki magukat.

Aki gyártóként ezt nem fogadja el, az kimarad a végén. Aki elfogadja és komolyan veszi, az az I-MEGO cég az USA-ban. Olyan látványos és jól működő fülhallgatót hoztak létre, amivel a német PLUS X díjai közül a Minőség és a Formaterv mellett az Ergonómia kategóriában is tartolt. További díjakat is elhódított, a formavilágban igencsak jártas olaszok A DESIGN díja is az övé, a Las Vegas-i CES szórakoztató-elektronikai gála Formaterv és dizájn elismerő oklevelét is magáénak tudhatja.

Az I-MEGO cég Ztone-ja (ejtsd: ’sztóun’, azaz „ékkő” angolul) headsetnek is beválik a zsinórzatába épített mikrofonjával. Hívásokat fogadhatunk vagy szakíthatunk meg és a telefonon tárolt zeneszámokat meg a hangerőt vezérelhetjük vele.

A fura fekete gumiidom – ami körülveszi a hangkeltő membrán fém védőhéjat – arra hivatott, hogy a fülbe tökéletesen beültessük. Ha a tartozék négyféle méretből eltaláltuk az igazit, a külvilág lecsendesedik, a füljáratban a levegőt már csak a membrán keltette zene mozgatja. Ezt a profi énekesektől vették át, akik fellépés közben monitorozzák saját éneküket.

A Ztone hangátfogása megfelel az emberi fül által hallható tartománynak, a mélyek teltek – főként ha a fülbe kellő mélységben nyúlik be a hangterelő szilikon végződés. A magasak tisztán szólnak és nem tolakodók, sokáig hallgatható kellemes összbenyomás a zenélés eredménye. Az énekhangok torzításmentesek. A kényelmet a fülhallgató-pár két zsinórjának a fülek feletti mögöttes megvezetése fokozza.

Az ékkőnek megálmodott fülhallgató mellett más dísz nem is kell női fülekbe. A bronzba hajló rózsaarany mellett a fényes ezüst változatú fém tokozás ékszert tud kiváltani. A fegyveracél-szürke harmadik színvariáció férfifülben használva is odavonzza a tekintetet.

Az ékszer jelleget az exkluzív dobozolás és a bársonyhatású préselt tartóforma is hangsúlyozza, mindez egy ablak kivágású mágnesfedeles fekete matt tartóban emelhető le a boltok polcáról. Ajándéknak egyszerre praktikus és gáláns ötlet.

Ha valakinek nem tetszik a fülbe beülő puha szilikonforma, a hagyományosan csak a füljáratba ’cuppanós’ gumivégekból is van négyfajta méret a dobozban tarozékként. Hogy komolyan gondolja a minőséget az I-MEGO, az abból is látszik, hogy a dobozban aranyozott 6.3 mm-es adapterdugasz is van tartozéknak, vele komoly HiFi erősítőkre lehet a fülessel csatlakozatni, mert ott is megállja a helyét a hangvisszaadásban.

Panasonic Nostalgic Clear LED lámpa

by Sándor Gy. Zsolt www.panasonic.hu

választékbővítés

A fogyasztói szokásokat nehéz rövid távon megváltoztatni, ezt \'fényesen\' csak a mobiltelefon piacnak sikerült.

Magán a fényforrás-piacon a váltást a halogén, majd az energiatakarékos lámpák bevezetése után immár egy harmadik lépcső, a LED lámpa testesíti meg.

A Panasonic cégé a japán piac legnagyobb részesedése és a világ harmadik legnagyobbikaként most a Nostalgic Clear LED lámpák választékát bővíti. Formában és használhatóságban egyértelműen visszafordultak a vevőkbe berögzült fazonokhoz. Még az üvegtest is átlátszó, csak a beltartalom vadiúj.

A CMT gyártástechnológia szerint az üvegtestnek pontosan a közepén van az izzószálat imitáló LED-sor. Így körte, ping-pong labda és gyertya formájú változataik 330 fokban körbe világítva a régi villanykörték hangulatát idézik. Élettartamuk besorolástól függően 10-25-40 ezer óra, ami átlagos 10-25-40 évnyi használatnak felel meg a típustól függően.

A Panasonic egy nagyobb fényerejű GU5.3 típusú fényforrás forgalmazását is megkezdte 10W teljesítmény igénnyel, ami egy 45W-os halogén lámpáéval egyezik meg. Sok modelljük dimmelhető is, azaz fényerejük külső szabályozót használva tompítható, így még kisebb az energia fogyasztásuk.

I-MEGO THRONE White Devil fejhallgató

by Sándor Gy. Zsolt www.union-multimedia.hu

Hófehérke a fejhallgatók birodalmában

Az Apple cég által Made For iPod/iPad/iPhone minősítésű fejhallgató igazi dizájn csemege. Az I-MEGO vállalat azoknak akar örömöt szerezni, akik határozott elképzeléssel bírnak a minőség és megjelenés párosáról. Fejhallgatóik az egyéniséget, a tömegből való kiemelkedést messziről sugallják. A formaterv nem öncélú, a stúdiófejhallgatók világát idézi. A szerkezet könnyített fémprofilja a hosszantartó viselést teszi kényelmessé, ezen felül a nemkívánatos önrezonanciákat is csökkenti.
A THRONE White Devil ergonomikusan illeszkedik a fülre, a puha valódi bőr fülpárna felveszi a fülformát és emlékszik rá. A fejpánt hajhoz illeszkedő része lélegző bársony, a felső bőrfelület hímzett motívuma pedig igazán egyedivé teszi a fejhallgatót.

A karakteres külső forma jól megkomponált hangvilágot rejt. A szélessávú hangátvitellel az akusztikus, vokális zene felé nyit, a testes mélyhangzást megőrizve. A gyártónál létezik egy Dark Angel modellpár is, amelyik kissé a basszusok felé nyomja el a hangképet azok számára, akik a technikai zenéket jobban kedvelik.
A THRONE modellcsalád további tagokat is számlál, a Gold és Poison modellpáros a színesebb külső formavilággal bővíti a palettát (ebből a Gold a mélyebb hangfekvésű, míg a Poison a dallamosabb zenevilágú). A Cambo X1 és Cambo X2 variációk pedig kambodzsai segélyprogramot segítenek bevételük egy részével. A White Devil és a két másik fejhallgató-páros már elérhető itthon.
A White Devilnél a prémium termékek jegyeit viseli az aranyozott minijack dugó és a HiFi rendszerekhez szánt 6.3 mm-es adapter, tartozékként a repülőgép karfába illeszkedő dupladugós átalakító és a puha hordszütyő is. Maga a csomagolás szintén egyedi, ékszerdoboznak is beválna.

Philips Fidelio BDP9700 3D SMART

by Sándor Gy. Zsolt www.edigital.hu

asztali Blu-ray lejátszó

Az iF Design Award 2013 díjjal jutalmazott forma a maximális minőséget takarja, lévén ez a modell a Philips termékvonal zászlóshajója. Tovább viszi a Philips Fidelio audio-vizuális családjának hagyományait.

Benne Qdeo chip felel a tökéletes képminőségért, képzaj mentesen. A tűéles kép a Blu-ray lemezeknél szinte adottság, a Qdeo képességei elsősorban a DVD-filmek teljes HD (1920x1080 pixelméretűre történő) felskálázásánál jönnek elő. A Fidelio a Blu-ray 3D filmek lejátszását szinte alapként ajánlja fel. A jövőre felkészítve a 4szeres HD képméretű felkonvertálásra is képes.

Igényességben a hangnál sem adja alább a Philips BDP9700, csatornánkánti hangképzéssel 7.1 párhuzamos vonalon, a Blu-ray filmek 8-csatornás hangképességére építve. Különlegesség, hogy a hátfalon a nyolc hangsáv nemcsak a kötelező HDMI kimeneten digitálisan érhető el. Aranyozott aljzatokon 7+1 analóg hang is kinyerhető nyolccsatornás erősítőknek szánva.

A formátumoknak a BD, DVD, MKV, MP3, WAV, JPG stb. szinte végtelen multimédiás sokaságán belül van egy csemege is, a Sony és Philips által kidolgozott SACD szabványú hanglemezeket is lejátssza. Ez a gyári zenei CD lemezek hanginformációjának sokszorosát képes a zenében megjeleníteni, szebb és hű a hangzással. A hangoknál az SACD lemez a CD-hez képest akkora változás, mint a képi világban a Blu-ray a DVD minőséghez képest.

A BDP9700 Fidelio modellt internetes és okostévés képeségekkel is felruházták, video filmtárakból kölcsönzés és kényelmes tévécsatorna választék várja szerencsés gazdáját. Otthoni LAN hálózatba is köthető a házimozi megosztáshoz, vezetéknélküli WiFi kapcsolaton keresztül pedig okostelefonunkkal is vezérelhetjük.

ExoGear ExoMount Touch CD

by Sándor Gy. Zsolt www.istyle.eu

...AUTÓSOKNAK

Manapság kikopik a CD-használat a gyakorlatból, kiszorítja a tömörített gépi zene a saját MP3-lejátszónk vagy az okostelefonunk révén. Ezek rögzítését oldja meg a provokatív formatervezésű ExoMount kiegészítő az autóba épített CD-játszó üres nyílását kihasználva.

Az Exogear cég most kitalálta a parlagon heverő CD-nyílásnak egyik praktikus hasznosítási módját. Arra tökéletesen alkalmas, hogy a hozzá tervezett Touch CD elnevezésű tartót belerögzítve megtartsa okostelefonunkat vagy GPS autós segédünket, alkalmasint egy kisebb méretű tabletet. A befoglaló méret (átlósan) 3.5 hüvelyktől 5.8 hüvelykig tartja meg az eszközöket álló vagy fektetett helyzetben. A Touch CD egy szorítócsavarral rögzül. A használandó eszközt csak hozzányomjuk a hátfali piros kereszthez, az oldaltámaszok hozzásimulva rányomódnak és készen is vagyunk. A kioldás szintén egy mozdulattal történik. További előnye, hogy használata közben a készülék nem takar ki hasznos látóteret a kilátásból. A befoglalt eszköz bolygórendszerű felfüggesztéssel 3600-ban bármilyen síkba elfordítva működtethető.

Új téli kiegészítők

www.hastens.com

a Hästens-től

Tökéletes álmokat kívánunk, amelyekhez a legújabb ágyneműt és kiegészítőket most a Hästens adja.

A nagy múltú Hästens ágykészítő manufaktúra a legkényelmesebb alvást biztosítja vásárlóinak. Felkészült mesterei több mint 160 év tapasztalatát felhasználva építik meg a legkiválóbb természetes anyagokból álmaink ágyát. A tökéletes alvást a gondos kézműves munka és a felhasznált nemes anyagok – gyapjú, pamut, len, lószőr, északi fenyő, svéd acélrugók – harmonikus aránya teszi lehetővé.
A Hästens nem elégszik meg pusztán ágyak készítésével. A teljes „északi alvásélmény”-nyel szeretné vásárlóit gazdagítani. Ágyai mellé ezért a kiegészítők legújabb kollekcióját, puha, meleg, pehely párnákat és paplanokat, selymes szatén ágyneműket, köntöst, törülközőt, pizsamát és még sok apróságot kínál.
Élvezze az alvást teljesen természetes ágyban, amely amellett, hogy lélegzik, melegen tartja a téli éjszakákon!

Megérkeztek a forgatható és szétszedhető Sony PC-k

by Petrányi-Széll Rita www.sony.hu/product/vn-tap-11

Sony VAIO®

A Sony másodpercek alatt tabletté alakítható notebookja és a világ legvékonyabb Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező tabletje a Sztárban sztár stúdiójában mutatkozott be a magyar médiának. A sokoldalú termékek novembertől az üzletekben is elérhetővé válnak.

Rendhagyó helyszínen mutatkozott be a Sony notebookok legújabb szériája, a PC teljesítményét és a tablet kényelmét egyesítő, pehelykönnyű VAIO® Tap 11, és az egyetlen mozdulattal laptopból érintőképernyős táblagéppé változtatható VAIO® Fit multi-flip PC. A notebookok, a tabletek és az asztali számítógépek tulajdonságait egyesítő innovatív termékeket a TV2 legújabb, Sztárban sztár című műsorának stúdiójában ismertette Jécsi Dávid, a Sony VAIO® magyarországi termékmenedzsere Liptai Claudia segítségével.

„A legújabb VAIO® termékek teljesen új színfoltjai a hazai notebook-kínálatnak. A Sony innovatív technológiáját és élvonalbeli formavilágát hordozó készülékek a felhasználók minden igényéhez alkalmazkodnak. A hagyományos laptopok funkcióin túl, az érintőképernyő és a digitalizáló toll segítségével az új termékek valóban minden helyzethez tudnak alkalmazkodni, legyen szó jegyzetelésről, szórakozásról, munkahelyi prezentációról vagy kreatív feladatok bemutatásáról” – emelte ki a termékmenedzser.

Az egyetlen mozdulattal bemutató módba állítható VAIO® Fit multi-flip PC érintőképernyőjén Full HD-ben nézhetjük végig a kiválasztott tartalmakat. A 8 megapixeles hátoldali kamera még gyenge fényben is tiszta, részletgazdag felvételeket készít. A digitalizáló tollal és a VAIO Paper applikációval kézzel írt megjegyzéseket, rajzokat készíthetünk, vagy egyszerűen szerkeszthetjük képeket tartalmazó dokumentumainkat is.
Az ultrakönnyű, szétszedhető, 11,6”-os érintőképernyővel rendelkező VAIO® Tap 11 a világ legvékonyabb Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező tablet PC-je*. A készülékhez tartozó vékony, vezeték nélküli billentyűzet mágnessel kapcsolódik a képernyőhöz, használaton kívül pedig a kijelző védelmét is szolgálja. A billentyűzet kényelmes gépelésre ad lehetőséget akkor is, amikor a képernyő távolabb van a felhasználótól.

A sokoldalú VAIO Tap 11 tablet PC infravörös távirányítóként alkalmas tv-k, házimozik és egyéb, infravörös szenzorral rendelkező készülékek irányítására is. A Window Store-ból ingyenesen letölthető SideView alkalmazás segítségével az új tablet a BRAVIA TV-k második képernyőjeként is funkcionál: böngészhetünk a programok között, érdekes információkat tudhatunk meg a műsorokról és rengeteg más hasznos tartalmat fedezhetünk fel.

A Sony legújabb eszközeihez hasonlóan a tökéletes képminőséget mindkét notebook esetében a TRILUMINOS® Display for mobile kijelző és Full HD érintőképernyő biztosítja, a vezetékek nélküli egyszerű tartalommegosztást pedig az egyérintéses (NFC) technológia teszi lehetővé.

TRUST Urban Revolt

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

cipőfűzős és zippzáras headset

A hollandok tudják a módját, hogyan kell a mindentől eltérő Urban Revolt fülhallgatóikat szó szerint színesíteni és meghökkentő formavilágokkal társítani a cipőfűzőbe illetve a zippzárba rejtett változatokat szemlélve.
Senki nem fog melletünk elmenni az utcán meghökkenés nélkül ha látja, hogy füljáratainkban egy cipőfűző végei vesznek el, avagy a fejünk egy félig lehúzott zippzár közé szorult. Az Urban Revolt \'városi zendülés\'-t jelent - alkalmasint a vizuális unalom ellen.
A fülhallgatók rejtett vezetékezésébe mikrofont és nyomógombot is beépítettek, úgyhogy a botránykletésen túl headset használatra is teljes mértékben alkalmasak mindenfajta okostelefonhoz.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »