Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Korvaa

www.aivan.fi/portfolio/korvaa-he

A világ első mikrobákkal növesztett fejhallgatója

A finn Aivan stúdió elkészítette a világ első mikrobákkal növesztett fejhallgatóját. A Korvaa project egy tudományos kísérlet amiben deisgnerek, tudósok, művészek és a finn Aalto University működött együtt és kizárólag szintetikus biológiai úton készült anyagokkal dolgoztak. A termék neve finn nyelvből származik, ahol a „Korva” anatómiai jelentése („fül”) és a „Korvaa” egy ige, azaz „helyettesíteni, kompenzálni vagy kicserélni”.

A Synbio (Synthetic Biology) egy gyorsan fejlődő technológia, ami lehetővé teszi új biológiai orgazmusok tervezését és létrehozását sokféle felhasználási területen. Megújuló nyersanyagokból - szintetikus organizmusokkal - sokféle vegyi anyagot, gyógyszert vagy akár üzemanyagot is készíthetünk és mindezt hulladékból, széndioxidból. A project célja volt bemutatni azt a páratlan lehetőséget, amit a synbio tartogat az emberiség számára. A fejhallgatót pedig azért választották, hogy három dimenziós formában megmutathassák, hogy milyen sokféle anyagtípus - kemény, habszerű, hajlékony, merev és szilárd - készíthető mesterségesen termesztett mikrobákból.

Gillette fűtött borotva

www.indiegogo.com

nagy ötlet szép formában

Gillette fűtött borotva kifejlesztésén munkálkodik a GilletteLabs. Az evolúciós szakaszban segítségül hívták a valamennyire mindig borostás érintetteket. Kipróbálhatták a prototípus példányait több százan és véleményüket a cég a továbbfejlesztésben hasznosította.

Az eredmény egy nem meglepő formában egy figyelemre méltó megoldás. A borotválkozáshoz felmelegíti a bőrt és ezzel együtt a szőrszálakat is puhítja. Gyorsabban siklik a penge, kisebb a szőrszálak ellenállása és a felpuhuló bőr okán a penge mélyebben képes elvágni a szőrt. Emiatt hatékonyabb a borotválkozás és hamarabb is megvan. A Gillette fűtött borotva akkumulátorral működik, ami külön vívmány, tekintettel arra, hogy hőt állítanak elő vele. Amikor nem kizárólag az akku feltöltése a cél, akkor a talp a tárolóhely funkciót is betölti.

Fontos szempont az ergonómia, kézbeillő termék kell kora reggel, nehogy valaki félálmosan megvágja magát. A Gillette fűtött borotva vízálló, zuhanyozás közben is használható és a tisztán tartása is egyszerűen adódik. A tökéletesített végtermék nemsokára a boltokba kerül, a borotva és a töltő mellé négy darab cserélhető borotvabetét is jár. A pattintva illeszkedő borotvabetét a legújabb fejlesztésű ötpengés kivitel. A fűtött borotva nagy ötlet, a napi kötelező férfisport közben kényeztet és talán formatervezési díjat is nyer.

Gillette fűtött borotva

KanDao QooCam váltókamera

by Sándor Gy. Zsolt www.kandaovr.com

36o°-ban 2D, vagy 180°-ban 3D világ

Kétdimenziósan a látótere 360o-os körpanoráma. Egyetlen gombnyomással háromdimenziósra átállítva a látótere 180o-os, felülmúlja az emberi szem természetes látószögét.

Három halszemoptikáját a beépített digitális stabilizálóprogram segíti a döccenésmentes videókhoz és tűéles képekhez. Lassított videó lejátszásához a rögzítőképessége a normál vetítési sebességéhez képest ötszörös gyorsaságú. Akinek VR sisakja van, a kamera használatával azonnal elmerülhet a mesterséges térérzet világában. A beépített mélységtérképező szoftver képes egy elkészült képen módosítására, melyik objektum legyen éles és melyik legyen elmosott a jobb 2D térérzet eléréséhez. Egyedi képessége az élőképes videó közvetítése 2D körpanoráma vagy 3D élő adásban. A WiFi-kapcsolatra képes KanDao QooCam váltókamera lehetővé teszi 4K felbontású videóanyag vagy 4320x2160 pixel mérerű fényképek továbbítását.

A fém tokozás a napi használathoz profi érzetet és tartós külsőt biztosít. A sokoldalúságra jellemző, hogy 90 fokban lehet a testet elcsavarni, így számos új lehetőség kínálkozik a felvétel készítéshez. A beépített akkumulátor 2600 mAh kapacitás egy menetben 3 órányi használathoz elegendő. A csomagban tartozék a lencsvédő profil, bársony hordtáska és a háromfajta csatlakozó kábelből álló összeállítás. Gyárilag letölthető képfeldolgozó szoftvere alkalmas az általa DNG formátumban tárolt raw fájlok utómunkálataira.

A KanDao QooCam váltókamera számos dizájn díjat gyűjtött össze.

KanDao QooCam váltókamera

NAT-2 vega cipő

www.nat-2.eu

az ’50 cipő amely megváltoztatta a világot’ gyűjtemény tagja

A NAT-2 vega cipő nem szimplán egy márka, hanem alaposan átgondolt tervezési folyamat eredménye. Modern kihívás a világnak és követendő példa is. A cipők alapanyagában alapvető változás, hogy elfordultak az állatbőrök hasznosításától. Nem ölnek le állatokat a bőrükért. További vívmány, hogy csak természetes alapanyagokkal dolgoznak. Zömében újrahasznosított, vagy más iparágak számára érdektelen anyagokat használnak. Félcipő és magasszárú cipő is készül belőlük.

Egyedi megoldás a szénából készített lábbeli. Vagy a tejcipő, amelyik a tejnek olyan összetevőit építi be a cipő felsőrészébe, amelyek másképp nem feldolgozhatók. Különlegesség a kőcipő, amelyik felsőrésze kőpor származékból áll. A darált kávé is újra hasznosul cipő formájában, vagy az erdőkből kinyert, amúgy nem hasznos faanyag. Egyedi változat a gombahéjból készülő cipő. A cipőtalpak anyaga természetes gumi, a belső talprész valódi parafából készül és az összeállításhoz csak víz alapú ragasztókat használnak. A gyártás egésze minimális ökolábnyomot hagy Földünkön.

A forradalmi jelentőségű anyaghasználat mellett fontos a kézi készítés, nincs szalagmunka. A munkafolyamat alatt ügyelnek a környezetet intenzíven kímélő gyártásra. A tudatos emberek köre alkotja a vásárlóikat, amely folyamatosan és növekvő ütemben bővül. A vega cipők a formatervezésben is aratnak, ezt vagy húsz kitüntetés bizonyítja.

NAT-2 vega cipő

Szétcsúsztatható mobiltelefonok

www.hihonor.com

az új dizájncunami

Szétcsúsztatható mobiltelefonok jelentek meg a kínálatban és célközönségük a szelfimániás fotósok. A „Navigare necesse est (Hajózni szükséges)” mondás nyomán a mai „Szelfizni muszáj” viselkedésre is igaz módon folytatódhat az ókori befejezés „vivere non est necesse (élni nem)”. Mobiltelefonjaik kommunikációs lehetőségeit kimerítve a gyártóknál a mobilok egyéb funkciói kerülnek reflektorfénybe. Mindenek előtt a fotózás és azon belül a lankadni nem akaró szelfimánia a fejlesztés motorja. Szelfizés nélkül szintén „vivere non est necesse”.

Ilyenfajta fixációinkat könnyítendő több gyártónál megjelent a szétcsúsztatható mobil, itt a test két panelból áll és egymáson csúszik szét. Felül kibújik a felénk néző frontkamera, vele magától elindul a szelfifotós alkalmazás, az automata fókusz azonnal ránk élesedik és máris kész a tökéletes szelfi. Mindez 2 másodperc alatt

Óriási előrelépés a korábbiakhoz képest.
Az előhalászom a telefont - kioldom a biztonsági kódot - elindítom a fényképező programot - átállítom frontkamera működtetésre - belövöm a fókuszt és ha mindezt lejátszottam – a kötött sorrendű teendők végeztével elkattintva a képet >>> a téma addigra sokszor odavan.

A szétcsúsztatható mobiltelefonoknál a gyors fényképezés mellett további előny, hogy a visszacsukható kamerapanel tökéletes védelmet nyújt a becsukott optika lencserendszerének. A kettőzött panel arra is nyújt teret, hogy bonyolultabb, nagyobb tudású és terjedelmesebb frontkamera rendszer kerülhessen a tokozásba.
Legnagyobb előny mégiscsak az, hogy felszabadul a kijelző felső részén a kényszerűen elvett fekete vakcsík. Megbontatlan felületű kijelzővel lehet visszanézni az elkészült képet és más fotót, videót. Luxusmegoldásnak számít, hogy a kézi kicsúsztatást az OPPO Find X telefonja motorosan oldja meg.

Vajon kinek nem lesz vonzó az új telefongeneráció? Jeles reprezentánsa a Honor Magic 2 modell. Szétcsúsztatható mobiltelefonok

Design bérbe

by Sándor Gy. Zsolt www.design4rent.hu

nem kell feltalálni a meleg vizet

Bértervezés bérdizájn dolgában nem kell a szomszédba menni. Az alkalmi formatervezéshez nem alkalmi csapat áll készen. Profi dizájnerek és művészek közös munkája ölt testet a végeredményben. Elég, ha tanulmányozzuk a bértervezés és bérdizájn terén nálunknál jártasabbak felajánlkozását. Nemcsak dizájnbútorok bérbeadásával, hanem vizuális koncepciók megtervezésével is foglalkoznak.

A bérbeadandó profilírozott bútorállomány a funkcionalitáson túl az adott rendezvény sikerességének előmozdítója egyben.

Igény szerint a tértervezés megvalósítása és a kivitelezés is a szolgáltatás része, amiben a tárgyak találkozása az emberrel a látvány révén esztétikai és vizuális élménnyel fejleszti a szépérzékünket.

Kölcsönadással és tervezéssel nem merül ki a szolgáltatások köre. Prémium márkák hazai képviseletét látják el, a Blofield, a FLUX és a Moree termékkörök értékesítésével ők foglalkoznak hazánkban.

Design bérbe

Stadler Form MAX fűtőventilátor

www.stadlerform.hu

málna színnel a szürke tél ellen

Stadler Form MAX fűtőventilátor színválasztékából a málna változat dobja fel bármely helyiség színvilágát legjobban. A svájci Stadler Form cég már nevében is a dizájn fontosságát hordozza, immár 20 kerek éve.

Svájc igényes és elkényeztetett fogyasztói piac. A Stadler Form MAX fűtőventilátor ebben a versenyközegben is képes vonzóvá tenni magát. A Chicago Housewares Design díjazottja. Sok egyéb nyertes termék megalkotásában jeleskedő tervezője egyedi formatervet választott neki. Minden formaelemet ívekre és görbületekre alakított ki, a gömbölyded megjelenés a stabil lábazattal magabiztosság és erő benyomását kelti.

A Stadler Form MAX fűtőventilátor műszakilag is korrekt teljesítményt nyújt. Túlhevülés elleni védelme és termosztát szabályozója a kívánt állandó hőmérsékleten képes tartani a helyiség levegőjét. 5-7 Celsius fokos tartományba állítva temperál, alkalmas fűtetlen helyiségekben (pince, garázs, veranda) a fagyveszély elhárítására. Kétfokozatú, kétezer Watt teljesítménye bármekkora normál szobát ellát, ajánlott szobaméretnek a gyártó 20 négyzetmétert jelöl meg. A fűtési funkció ki is kapcsolható rajta. Kivételesen halk ventilátora a nyári szezonban a szobalevegő keverésével kelt hűs érzetet.

Ideális eszköz télen a fürdés vagy zuhanyozás utáni relatív hidegérzet megszüntetésére a fürdőszobában.

Stadler Form MAX fűtőventilátor

EONIQ Navigator-S

www.eoniq.co

design karóra

EONIQ Navigator-S design karóra lehet mindenkinek a vágya, aki nem kedveli a futószalagon gyártott tucatórákat.
Az EONIQ Navigator-S design a Citizen 8N24 jól bevált japán óraszerkezetére épül. A mechanikus óra automata működtetésű 40-órás járási tartalékkal. Soha nem kell óráshoz vinni elemcserére. Csuklónk mozgása ad kinetikus energiát a rugós felhúzó mechanikának. Kemény zafírüvege 100 at nyomást is elvisel, a tokozás vízhatlan kivitelű.
Az EONIQ Navigator-S mutatói Svájcban készülnek, zöldes illuminációval világítanak éjszaka, hogy mindig tudjuk hány az óra.

Mindez eltörpül a legvonzóbb tulajdonsága mellett: az EONIQ Navigator-S design karóra kinézetét magunk tervezhetjük meg. Az óra annyira egyedi lesz, hogy még a nevünket is belegravírozzák a felhúzórotor felületére. A név az üveghátú óratokon keresztül nagyszerűen látható, ha levesszük a csuklónkról megmutatni.
Nem akárhányféle óra előállítására vállalkozik a gyártó, számos adott variáció teszi ki a kínálatot. 24 havi garanciát vállalnak gyártási vagy egyéb rejtett hiba esetére, ami egy kétéves használat alatt bizonyosan jól beazonosítható.

A tervezett kivitelt webes felületükön lehet összeállítani és megküldeni. Az örömteli döntést követő megrendeléstől számított 4-5 hét alatt gyártják le és kapjuk meg az órát. Ne múljon úgy az idő, hogy ne a magunk kreálta órán lehessen látni, mennyi idő telt el azóta, hogy korábban megnéztük a számlapját.

OPPO Find X mobiltelefon

by Sándor Gy. Zsolt www.oppo.com

fényképezőgépe mechanikai bravúr

OPPO Find X mobiltelefon lehet egy új trend indítója. Az OPPO márka szerint több, mint 200 millió OPPO mobiltulajdonos él a Földön. Európa Az új célpont, a latin országok (Franciaország, Olaszország, Spanyolország) és Hollandia.

Az OPPO Find X mobiltelefon Snapdragon 845-ös chip vezérletével 8GB műveleti RAM-mal dolgozik. 256GB belső tárral szerelik, és lesz 512GB-os változata is.
Az OPPO felszámolta a hátoldali ujjlenyomat-olvasót és csak a vizuális 3D arcfelismerést veti be a tulajdonos azonosítására. A OPPO Find X mobiltelefon kijelző mérete 1080x2340 pixel. A homogén felületen elegáns a dizájn, felszámolja a fotózáshoz mások által kialakított trapézos kivágást is, ami egy másik gyártói melléfogás. Így semmi nem bontja meg a sima felület látványát.

A fényképezéshez a telefon felső éléből csúszik fel az optika és a lencsék innen néznek előre-hátra. A fotózás végeztével az optika szépen visszasiklik az ütésálló házba. A motoros mechanika jól teljesít, a tesztek 300 ezer nyitás/csukás műveletet garantálnak. A hátoldali optika duplalencsés: a 16 megapixelhez 20 megapixel segíti a képmélység kialakítását. Az frontlencse érzékelője 25 megapixeles(!), a 3D arcfelismerés mellett a a szelfizést is kiszolgálja.Az OPPO Find X mobiltelefon aksija izmos 3730 mAh kapacitású. Az OPPO VOOC gyorstöltésével a gyári mérések szerint 35 perc alatt képes 0-ról 100-ra regenerálódni.

Az OPPO Find X mobiltelefonért ezer eurót kérnek el külföldön. Hazánkban még drágább lesz, nevében az ’X’ akár az extra magas árát is jelentheti majd itthon.

OPPO Find X mobiltelefon

Royal Coffee Maker

www.royalcoffeemaker.com

Csodakávéfőző

Csodakávéfőző témában a világon legdrágábbnak tartott egyed a Royal Coffee Maker. Belőle havonta legfeljebb 10 példány készül. Darabonként minimum 50 munkaóra fekszik benne kézi megmunkálással. Az egyedileg készített csodakávéfőzők titka az odafigyelés és a precíziós kivitel. A készítőműhely Franciaországban van, azonban ezt a kávéfőzőfajtát eredetileg a belgák találták ki. Számos arany(ozott) alkatrészt is tartalmaz és értő gonddal nemesen csiszolt köveket is használnak. Egyedi igényeket szívesen kiszolgálnak (vésések, díszítés, anyaghasználat, stb.).

Nem meglepően a csodakávéfőző luxustermék és hozzá luxus árképzés dukál. Megmunkálástól és anyaghasználattól függően egy-egy darabnak 15500-24000 US$ az ára.

A csodakávéfőző szifonelvű, működése a forrósodó víz tágulási-hűlési viselkedésén alapul. A kávéfőzéshez szükséges hőt meggyújtott borszeszégő adja. Működési elve varázslatos. A folyadék a hőtágulás alapján vándorol ide-oda a két tartály között, mintha valami varázslat zajlana.

A Royal Coffee Maker dizájn elemei markánsak, nemegyszer az ízlésesség bizonyos határát is túllépve. A megrendelők mégis sorban állnak érte, a csodakávéfőző nem polcról kerül le készáruként.

Csodakávéfőző
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »