Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

MOKA EXPRESS

by Sándor Gy. Zsolt www.alessi.com

kávéfőző újragondolva

Alfonso Bialetti született olaszként az 1930-as években kitalálta, kikísérletezte és megtervezte az ikonikus tárgyat, amelyik azóta is a kávézás egyik szimbóluma. Tökéletesen teljesíti a forma azt a feladatot, amire szánták. Rendhagyó külseje iskolát teremtett.

Mi történik 2019-ben?
Egy új fazont hoznak ki, felújítva a régit.

Ez a MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Megpróbálták összeházasítani a fogantyú színét az alumínium kávéfőző test csillogásával. Unalmas szürke fogantyú lett belőle és jobban kiáll, hogy a gázrózsa lángja ne érje a kezet. Sőt a szögben leforduló fogantyú kifejezetten bumfordi látványt nyújt. Az addig karcsú főzőtest alacsonyabb és tömzsibb lett, hogy stabilabban álljon a hőforrás felületén és több hőt kapjon. Elvesztette kecsességét és már nem akar a szem sokáig időzni rajta.

Megváltoztatták a lecsukódó fedél központi fogózóját is, hogy kiöntésnél jobban lehessen tartani, ne akadályozza a kiömlő forró ital útját. Azaz jócskán megnövelték, valóságos oszloppá formálták és a tető fogantyú felé eső végére tolták ki. Beáldozták érte az ugyanezt a cél szolgáló fordított csonka gúla sipkát a kávéfőző tetején. A kúpos helyett immár sík és unalmas felület lett, így már csak nagyjából emlékeztet a hajdanvolt emlékezetes külalak-ra.

Nyilvánvalóan az újabb kor főző használói ügyetlenebbek és esztétikailag jóval igénytelenebbek. Ezt tükrözi az új fazon de lehet, hogy csak a honfitársait ismeri jobban a friss modell tervezője. Akinek a neve David Chipperfield és nemzetiségét tekintve angol. Foglalkozása ipari dizájner. A praktikum javára jócskán beavatkozott a forma rovására. Nem vagyunk kompetensek az eldöntésére, kéretlenül végképp nem. Szerény javaslatunk az olasz formatervezőket preferálná, ha klasszikus olasz formát kell mindenképpen újjá alakítani.

MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva