Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil 108MP kamerával

www.mi.com

Csúcstechnológia - nem az Apple műhelyéből

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil jön 108MP kamerával hamarosan a kínai-koreai összefogásból. A mobilvilág optikai mesterlövészének neve Mi Note 10 lesz a világban és CC9 Pro lesz Kínában. A piacnak ebben a szeletében a több, mint százmilliós pixelmennyiség csúcs a képalkotás terén. Mégsem állt meg a konstrukció fejlesztése a mobil hátoldalán és ötféle (!) kamerát házasítottak. A 108 megapixeles tájfotós lencserendszer mellé társul egy ultraszéles látószögű 20 megapixeles is. Emellé jön egy 12 megapixeles a portréfotózáshoz 2X optikai zoom tartománnyal, egy 2 megapixeles közelkép (makro) fotózásra szánt egység és végül az újabb szenzáció az 5X optikai zoom átfogással rendelkező teleobjektív.

Lesipuskásként lehet vele akár több száz méterre is ellátni, ha a kézben stabil a mobil.Ez még mindig nem minden, az objektív fizikai ráközelítő képessége kiterjeszthető a mobil eleve 10X digitális zoom képességével, így összességében 50-szer közelebb érezhetjük magunkat a céltárgyhoz. A telefon kijelzője 6 és félhüvelykes, átmenet a táblagép méretek felé a maga nem túl sok 1080×2340 pixelszámával együtt. A nyolcmagos Snapdragon 730G processzor elegendő számítási sebességet állít elő és hogy a megjelenítővel együtt ne lankaszthassa a masinát, a gyárban a Mi Note 10 és a CC9 Pro mobilt világbajnok kapacitású, 5260 mAh kapacitású akkumulátorral látják el. Ilyen akkumulátort nemcsak lemeríteni idő, hanem bizony feltölteni is. Erre találták ki a 97%-os energiahasznosítással dolgozó töltési megoldást, vele az akkumulátor takarékosan bánik az árammal. A gyár szerint 58%-os szintig feljutni 1/2 óra kell csak neki, míg bő 1 óra alatt veszi fel a teljes töltést. Köszönhetően a 30 Watt energiát belepumpáló töltőrendszernek, ami a mai korszerű technika veleje.

Külső formára nem túl izgalmas, inkább az a technikai újdonságok sokasága, és ez szintén a modell dizájnjának a része. Szerencsés gesztus, hogy a gyártó nem pusztította ki a 3.5mm-es fülhallgató kimenő aljzatot, a bővítő SD-memóriakártya helye is megvan. Sőt, TV- vagy házimozi vezérléshez IR (infrared) portot is kapott. Ajándék az FM rádió az útközben híreket, zenés programokat vagy magazinműsorokat kedvelőknek. A telefonok 6 vagy több GB műveleti memóriával, és 64 vagy 128 GB táregységgel kerülnek gyártásra. Vízhatlan és porálló, ezen kívül a rejtett ujjlanyomat olvasója a kijelzője alatt rejtőzik. A Xiaomi hivatalis weboldalán még nem található meg a mobil, e hónap derekán lesz a világpremiere.

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil 108MP kamerával