Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Égető kérdés - ragyogó válasz

Forrás: littlesun.com

Napelemek újragondolva

A német Little Sun a dán-izlandi Olafur Eliasson vezetésével ismét a természetes anyagokhoz fordult egy látványos és ígéretes projekt keretében, az IKEA támogatásával. Az ötlet célja az volt, - a fejlesztésen túl - hogy megreformálja a napelemekről alkotott képünket. A nap mindannyiunké és rengeteg energiát ad, de az emberiség ezt csak minimálisan használja ki. Ugyanakkor a 21. században emberek százmilliói élnek még mindig elektromos hálózat nélkül, amit a nyugati ember talán csak akkor tud elképzelni egy pillanatra, amikor az elosztó rendszerben karbantartás vagy üzemzavar keletkezik.

Eliasson szerette volna ismét a napenergia, a napelemek felé fordítani ez emberek figyelmét, trendivé akarta tenni őket amellett hogy az elmaradottabb régiókban valódi megoldást is adhatnak.

Eliasson továbbá nagyon bízik benne, hogy az otthoni áramtermelés arra ösztönzi majd az embereket, hogy átgondolják energiafelhasználásukat és bátrabbak legyenek a klimaváltozás elleni harcban. Meggyőződése, hogy a művészet képes inspirálni az embereket és adni tud nekik egy küldetést, hogy mi nem csak fogyasztóként vagyunk jelen a piacon, hanem aktív befektetőként, szereplőként egy világméretű akcióban, mégha csak nagyon apró, mikroszkópikus méretben is.

Ennek eredményeképpen az IKEA Älmhult-i központjában a Democratic Design Days keretében bemutatták a SAMMANLÄNKAD termékcsalád prototípusát. A SAMMANLÄNKAD svéd kifejezés, ami annyit jelent "összekapcsolt", és ez jól kifejezi a mottójukat “We are all #ConnectedByTheSun” - Vagyis "A nap összeköt minket". Az IKEA-val való együttműködés óriási lehetőség, hogy ezt a megoldást és a környezettudatos gondolkodást globálisan lehessen terjeszteni, s mindezt világhírű designerek közreműködésével.

Minden egyes termék egymásba kapcsolódó fémes ívekkel veszi körül a napelemet, amiben a fényforrás belülről világít. A termékek házon belül, illetve szabadtéren is használhatóak lesznek majd. Jelenleg a prototípus fázisban asztali, illetve mennyezeti lámpákat készítettek, valamint tenyérnyi méretű töltő dockokat. A projekt azt tervezte, hogy a gyönyörű eszközöket otthon az ablakokba tudjuk felakasztani a napsütéses órákban, a tárolt energia pedig később az este folyamán a fényforrást fogja táplálni vagy kis elektronikai eszközöket fog feltölteni.

Forrás: littlesun.com