Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

FESTO

www.festo.com

uszonyos robothal

FESTO uszonyos robothal a legújabb automatizálási törekvések eredménye. A német illetőségű, automatizálással foglalkozó FESTO cég közeli kapcsolatot ápol a természettel. Annak mozgásmegoldásait mesterségesen előállítva hoztak már létre robotdenevért és robotpókot. FESTO uszonyos robothal jelenti az áttörést a FESTO repülő vagy a felszínen mozgó robotjai után, mivel a robothal a helyváltoztatáshoz a vízi mozgásformákat használja.

Mindkét oldalán egy-egy hosszú uszonycsík található, amelyet oldalanként 8-8 motor működtet a tintahalak uszonymozgását modellezve. A motorok eltérő sebességgel mozgatásával oldható meg az jobb-bal irányváltoztatás és külön motor biztosítja a fel-le irányú mozgást.

A robot alkalmassá tehető kamera és reflektor beépítésére, de egyéb funkciókat is elláthat. Távvezérelhető, ezért hallatlan távlatok nyílnak meg előtte, különösen a vízalatti csövekben történő ellenőrzések terén.

A kisérletező ember találékonyságának újabb bizonyítéka az előállítási mód. Az elektronikusan megtervezett FESTO robothal modell úgy születik meg, hogy az alkatrészeit 3D nyomtatóval állítják elő és azokat szerelik össze.

A robothal mozgása megigéző az emberi szem számára azt tudva, hogy ez emberi agy szüleménye. A cég szerint a robothal mozgását a BionicFinWave saját elnevezésű hullámkeltés idézi elő.

Megjelenése okán méltán szerepelhet bármelyik design tematikájú portálon.

FESTO uszonyos robothal