Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Samsung Galaxy S9

by Sándor Gy. Zsolt www.samsung.hu

minden idők legjobb mobilja

Samsung Galaxy S9 modelljével a korei gyártó minden konkurenst beelőzött. A külalak a végsőkig lecsupaszított forma, ultravékony. A kijelző nem határozott élben, hanem egy leforduló görbében végződik, a Samsung saját elnevezésében végtelenített felület (Infinity Display). Gyakorlatilag az előlapon nincsen semmi, ami megtörné a síkot vagy a formát. Elől-hátul csak egy homogén üvegfelület látható. Hátoldalán is csak az optika, a vaku és a logo töri meg a tekintetet.A hátoldal annyit lépett előre, hogy a korábbiakkal ellentétben az ujjlenyomat leolvasó a kamera optikája alá került. Így egy majdnem tökéletes szimmetria alakult ki, amit a vaku bont meg, de ez sem bántja a szépérzéket.

A mobiltelefon által előállított kép kétszerese a magazinminőségű (300dpi) felbontásnak. Emberi szemmel nem lehet pixelenként beazonosítani. A gyönyörű színeket a szerves LED techika garantálja. A mobiltelefon kétszeresen is szakít a Samsung tervezési hagyományokkal. Egyrészt duplaoptikás kamerát kapott, automatikusan váltó rekeszértékkel f/1.5-f/2.4 tartományban. Ez a képi világ hűséges visszaadásában lép egy szintet. Másrészt Koreában megoldották a két hangszórós kivitelt. A szűkösre karcsúsított üvegházba sikerült beilleszteni felülre is egy hangsugárzót. Így ha az oldalélére fektetve filmet vagy video-klipet nézünk, a Samsung Galaxy S9 meggyőző sztereó hangteret hoz létre.

A technikai tudás elemzésével most nem rontjuk az összképet. Két dolog azért kerüljön említésre. A Samsung Galaxy S9 a legújabb, 8.0 változatú OREO Android operációs rendszerrel működik. A Snapdragon 845-ös chipkészletet hajtják vele Kínába és az USA piacára szánt S9-esekben. A 845-ös gyártójának teljes kapacitását a Samsung olyan hosszú időre lekötötte, hogy a konkurenciának egyelőre lehetősége se legyen hasonló sebességű processzorra szert tennie. Európába pedig a Samsung a még ennél is gyorsabb Exynos saját fejlesztésű SoC processzorával küldi a Galaxy S9 telefonjait. A két processzorfajta magyarázata az, hogy képesek legyenek kiszolgálni a remény szerint óriási igényt, amit az S9 támaszt bárhol a világban. Így szeretnék elkerülni az Apple iPhone X sorsát. A Samsung Galaxy S9 mobiltelefon egyelőre kívül-belül verhetetlen. Dizájn a javából. Jó ránézni, és ne rontsuk el a vizuális élményt a mellé tett árcédula tanulmányozásával.