Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt jár: Főoldal Újdonságok

ECOCAPSULE

www.ecocapsule.sk

ökokapszula, amit a Föld könnyebben lenyel

Ecocapsule elnevezéssel indult útjára északi szomszédainktól az igazán környezetbarát lakóegység. Szlovák tervezőcsapat munkája és a környezetre való hatásunk minimalizálására tesz kisérletet.

Az Ecocapsule formatervezése elfelejti a sarkokat és éleket. A nagy teherbírású üvegszálas héjszerkezet alumínium borítást kapott. A tetejét 600 W teljesítményű napelemek fedik és a teleszkópos mini szélerőmű 750 W teljesítményével együtt képes ellátni a komplett fűtés/hűtés, vízmelegítés és világítás feladatait.

Az Ecocapsule csapadék elvezetése rejtett gyűjtőrendszert képez. Vízháztartására jelentősen segít rá a szűrőkkel ellátott visszaforgató rendszer, rajta keresztül a víz 99,998% arányban szennyeződésektől mentesen áramlik. Természetből (patak, folyó, tó vizéből) nyert kellő folyadékmennyiséggel kiegészítve önfenntartóvá válik. A WC-használat utáni anyagokat komposztáló száraz rendszer teszi újrahasznosításra alkamassá. Az Ecocapsule tömege feltöltött víztartályokkal 1.9 tonna, a tartályok 700 liter vizet tartalékolhatnak.


A világítás kizárólag LED fényforrásokkal működik, és rendelkezik 110/230 voltos fali konnektorokkal, képes mini hűtőszekrény és mini mosógép befogadására. A szellőzés az ablaknyitáson túl a passzív visszanyerő rendszeren keresztül üzemeltethető. A központi energiatároló a padlófűtés energaigényét is kiszolgálja.
Az Ecocapsule 4½ méter hosszú, a brutto 8 négyzetméteres belső területből a beépítések után fennmarad több, mint 6 négyzetméter. Összecsukható, duplaszéles ágy és hozzá tartozó mozgótér kialakítását is lehetővé teszi. Az Ecocapsule működtetését számítógépes program látja el, egy táblagéppel magunk végezhetjük az vezérlést. A letölthető alkalmazás az ’okosotthon’ elveken alapszik. Egyetlen feltétel az adatforgalom szükségleteit kiszolgáló mobil hálózati lefedettség.

Az Ecocapsule nem nomadizmus. Fejlett érzékenységű, környezettudatos földlakóknak kínál alternatívát arra, hogy a létezésükhöz mai szinten szükséges életterük minimalizálja az ökológiai lábnyomukat.

ECOCAPSULE