Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Kodály Zoltán utca 27/B
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

Kiadványunkat keresse partnereinknél!
Ön itt jár: Főoldal Újdonságok

Trust AERON vezetékmentes Qi telefontöltő

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

Találkozik a kényelem és az esztétikum

Trust AERON vezetékmentes okostelefon töltőt kínál a holland cég azoknak, akik szeretnek a tudomány újdonságaival a gyakorlatban találkozni.
Az elektromágneses tér már korábban is szolgált akkumulátor töltésére. Az elektromos fogkefénél már régen így oldják meg, hogy az áramforrást és a töltendő akkumulátort el lehessen választani. Azóta a gerjesztett erőteret úgy sikerült kialakítani, hogy a már jóval nagyobb energiaigényű okostelefonokat is be tudták vonni.

A Trust AERON vezetékmentes megoldása elegáns, lapos és kivitele követi az okostelefonok formáját. Alakja a pontos illesztést is segíti, hogy a telefon ne nagyon lóghasson le a töltőről, és gondosan a helyére kerüljön. Innen bármikor felvehetjük, amikor hívnak minket és szabadon mozoghatunk vele otthon. A beszélgetés végeztével visszahelyezve Trust AERON padra a feltöltés folytatódhat.

Az okostelefonok gondosan kialakított formáját és a végsőkig simított felületeit a töltőnek nem kell feltétlenül követnie, mert a telefon esetleg nem is feküdne biztonsággal a töltőn. A dizájnos mintázat inkább segít a telefonnak a töltőn nyugodni.
A vezetékmentesség csak a telefon és a töltő között értelmezhető, mert a töltőt el kell látni árammal, amit a gyári tartozék mini USB kábellel biztosítunk. A töltést LED kontrollfény jelzi és az 5W energia hasonló hosszan tölt, mint egy hagyományos 1 amperes vezetékes töltő által igényelt időtartam.

Az elektromágneses tér működését nem zavarhatja fémtárgy, mert károkozás léphet fel. Ezért a tervezésnél az FOD (Foreign Object Detection) idegentárgy-észlelési intelligenciát alkalmazzák, segítségével a töltés veszély esetén leáll.

A Trust AERON vezetékmentes megoldásról fontos tudni, hogy a Qi rendszerű töltők családjába tartozik és a meglévő telefont ellenőrizni kell, hogy
     
  • a) gyárilag egyáltalán alkalmas-e vezeték nélküli töltővel együttműködni
  • b) azonnal tölthető-e vagy csak erre profilírozott hátlapcserével lehet megoldani
  • c) a Qi rendszerben lehet-e tölteni, vagy a másik (Powermat) rendszert ismeri-e
Sok kételyre válasz, hogy az okostelefont védő tokok nem jelentenek gondot, a töltéshez nem kell levenni a készülékről. Ez alól csak a fémet tartalmazó tok a kivétel. Minél közelebb van a telefontest a töltőállomás felületéhez, annál hatékonyabb a töltés, de a tokok vastagsága ebben a vonatkozásban elhanyagolható tényező.