Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

LEVI’S® ötlet

www.elixirdesign.com/

ruhaszárító-kötél

A LeVI’S® márka fejünkben a blue jeans/indigo jeans, magyar szóhasználatban a farmernadrág mint ruhadarab fogalmával azonos.

A LeVI’S® ötlete mozgósítás a környezet-tudatosságra és a barátságra környezetünkkel. A ’TÖRŐDJ A BOLYGÓNKKAL’ arra sarkallja a nadrágjaik viselőit, hogy ésszerűsítsék a mosásukat. Egy szerelvénykészlet szolgál mindehhez. Az Einspine szárítókötél-készlet 7 (azaz hét!) lépésben magyarázza el Amerikának, hogyan is kell egy szárítókötelet rögzíteni és kifeszíteni. A készleten a LeVI’S® márka piros szövetvédjegye három helyen is ott szerepel, sugalmazza a hovatartozást.
A márkahűség jegyében a papírcsomagolásra statisztika is került: egy LeVI’S® nadrág kimosásának környezeti hatását szemlélteti. Megállapítja, hogy a mosási tevékenység környezeti hatásainak 60%-a a mosodában keletkezik. E 60%-os kihatásnak a 80%-át teszi ki a szárítás. Sok amerikai városlakó pénzbedobós automatákkal mosatja a nadrágjait. Az automata mosógépek bevett szolgáltatatása a gépi szárítás, amellyel a felfűtött mosótérben szárítják ki a már tiszta de még nedves ruhát. Ez természetes igény, hiszen a mosodából a friss ruhát nem praktikus dolog nedvesen elvinni.
Könnyű a matek, a fenti 60%-nak a 80%-án túlmutató 20%-ért a mosószerek és a vízkezelés a felelős.

Marad tehát a károsító hatások 40%-a, ami egyértelműen a későbbi vasalással járó hő- és gőzkibocsátás környezetet terhelő volta. Próbált már valaki egy gépben szárított, ropogósra gyűrt nandrágot szépen és gyorsan kivasalni?

Ha otthon az automata mosogépben nem kapcsolják be a szárítóprogramot és a kimosott ruhát egy szárítókötélre akasztják, akkor a nadrágmosás ’környezetet taposó lábnyoma’ leesik 20%-ra, mivel a mosószer és víz egyelőre nem mellőzhető. Tapasztalat szerint egy nyirkosra centrifugált LeVI’S® nadrág a sodort gyapotszálak rugalmasságának köszönhetően a kötélen úgy kihúzható, kinyújtható és kisimítható, hogy a szélben – vagy az alagsorban – megszáradva vasalásra sem szorul.

Az Einspine szárítókötél-készlet zsinege, kampói és feszítőcsigái bizonyosan újra hasznosított papírcsomagolásban vannak, és ha ránézünk az ízléses adjusztálásra, azonnal kedvünk támad bárhol kifeszíteni egy szárítókötelet. Az Einspine szó angolul kiejtve kisértetiesen hasonlít Einstein nevére, a gondolkodó elme zsenialitására utaló LeVI’S® marketing újabb fogásaként.

Anyag és kép forrása: Elixir Design