Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató

www.gearbest.com

madzagok és kötöttségek nélkül

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató került a piacra kínai forrásból. A ‘TWS’ a nevében az Igazi Vezetékmentes Sztereó eszközként határozza meg.
A vezeték nélküli Bluetooth technológia – az 5.0 legfrissebb verzió – és az aptX™ védett átviteli platform együtt a szélessávú, torzításmentes sztereó zenehallgatáshoz elengedhetetlen. Zeneélvezet az AAC nagyfelbontású hanganyagokkal az igazi és ha van ilyen formátumú zeneforrásunk, a Xiaomi terméke ezt is megszólaltatja. A titánium hangsugárzó garantálja a kis torzítást, a széles hangtartományt és nagy dinamikát.

A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató a szórakoztatás mellett headset is a mobilos kapcsolattartáshoz. Zajszűrős kivitel, ezt egy extra mikrofon segédletével oldja meg a beépített DSP elektronika. Közömbösíti a zavaró külső zajokat, így a telefonbeszélgetés minősége nem hagy kívánnivalót maga után. Magát az emberi beszédet egy beépített másik mikrofon dolgozza fel. A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató igazi kényelmi szolgáltatása az energia-gazdálkodás.

A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS vezeték nélküli fülhallgató tokja pótakkumulátor is

A hatórás üzemidő és a tok kapacitása összesen 24 órányi üzemidőt biztosít. A tokban téve a fülhallgatókat a töltés automatikusan elindul. Maga a fülhallgató páros gyorstöltést is képes fogadni, ¼ óra alatt még 3 órás üzemidőt pumpál bele. Nagyszerű szolgáltatás, hogy a két fülhallgató egyenként párosítható a telefonnal. Csak telefonálási célra az egyik is elegendő és így a páros megkettőzi a hasznos üzemidőt. Mivel egymástól függetlenül vezérelhetők, az is biztosított, hogy a két hangcsatornán külön-külön állíthatjuk be a hangerőt.

A kutatások szerint a hölgyek telefonos kiegészítőkre egyre többet költenek, így az egyenes vonalak helyett minden ívelt és gömbölyded, hívogató színvilággal tetézve és egyelőre a fekete sem maradt ki.

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató

MOKA EXPRESS

by Sándor Gy. Zsolt www.alessi.com

kávéfőző újragondolva

Alfonso Bialetti született olaszként az 1930-as években kitalálta, kikísérletezte és megtervezte az ikonikus tárgyat, amelyik azóta is a kávézás egyik szimbóluma. Tökéletesen teljesíti a forma azt a feladatot, amire szánták. Rendhagyó külseje iskolát teremtett.

Mi történik 2019-ben?
Egy új fazont hoznak ki, felújítva a régit.

Ez a MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Megpróbálták összeházasítani a fogantyú színét az alumínium kávéfőző test csillogásával. Unalmas szürke fogantyú lett belőle és jobban kiáll, hogy a gázrózsa lángja ne érje a kezet. Sőt a szögben leforduló fogantyú kifejezetten bumfordi látványt nyújt. Az addig karcsú főzőtest alacsonyabb és tömzsibb lett, hogy stabilabban álljon a hőforrás felületén és több hőt kapjon. Elvesztette kecsességét és már nem akar a szem sokáig időzni rajta.

Megváltoztatták a lecsukódó fedél központi fogózóját is, hogy kiöntésnél jobban lehessen tartani, ne akadályozza a kiömlő forró ital útját. Azaz jócskán megnövelték, valóságos oszloppá formálták és a tető fogantyú felé eső végére tolták ki. Beáldozták érte az ugyanezt a cél szolgáló fordított csonka gúla sipkát a kávéfőző tetején. A kúpos helyett immár sík és unalmas felület lett, így már csak nagyjából emlékeztet a hajdanvolt emlékezetes külalak-ra.

Nyilvánvalóan az újabb kor főző használói ügyetlenebbek és esztétikailag jóval igénytelenebbek. Ezt tükrözi az új fazon de lehet, hogy csak a honfitársait ismeri jobban a friss modell tervezője. Akinek a neve David Chipperfield és nemzetiségét tekintve angol. Foglalkozása ipari dizájner. A praktikum javára jócskán beavatkozott a forma rovására. Nem vagyunk kompetensek az eldöntésére, kéretlenül végképp nem. Szerény javaslatunk az olasz formatervezőket preferálná, ha klasszikus olasz formát kell mindenképpen újjá alakítani.

MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Nem százéves, hanem időtlen

www.alessi.com/

a Bauhaus irányzat

Ha korszakolni akarunk művészetet, akkor idén könnyű dolgunk van a Bauhaus irányzattal. Százéves múltja legalább ennyi jövőt tartogat, mert időközben a ‘modernség’ szinonimájává vált. Németország múlt századában a 30-as és 40-es években minden olyan új épület, amelyik modern akart lenni, Bauhaus stílusban épült. Derékszögek, sok acél és még több üveg. Steril és higiénikus érzet, de nem barátságos vagy otthonos. Amolyan németes vonalzós tervezés, racionalizmus és gyakorlatiasság. Ezzel nincsen baj, mert a funkcionalitás és esztétikum egymást nem feltétlenül kizáró fogalompár.

Az építészeten túl a napi lét egyszerű tárgyai is felvették ezt a tervezési irányzatot. A fémhengerelde nem egy meghitt világ, mégis ott alkotott egy hölgy a múlt század harmincas éveiben. Marianne Brandt volt a neve, segítője Helmut Schulze volt és a művészetének eszköze a fémmegmunkálás. Művészetének eredményei pedig az ilyen és ehhez hasonló remekművek.A lecsupaszított forma iránti törekvés, a gyakorlatias kialakítás és az időtálló anyaghasználat szülte a cukortartó, tejkiöntő és cukorfogó készletet alátéttel. Másik ikonikus darabja a hamutartó csupa mértani és geometriai formából kombinálva.


Vagy ugyanerre a hamutartó funkcióra egy megoldás más ‘hangszerelésben’.

A Bauhaus mindmáig hódít. Elegendő pár évtizednek elmúlni és az egyes stíluskísérletek után ide sosem szégyell a formatervezők, építészek sokasága visszafordulni és újra meg újra meríteni belőle. Az Alessi olasz konyhafelszerelés gyártó és -forgalmazó a legutóbbi eszközei között ezeket is árusítja. Ezen legújabb eszközei egyúttal a (Bauhaus stílus) legrégibb és legszebb darabjai egyben.

A Bauhaus irányzat nem százéves, hanem időtlen

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil 108MP kamerával

www.mi.com

Csúcstechnológia - nem az Apple műhelyéből

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil jön 108MP kamerával hamarosan a kínai-koreai összefogásból. A mobilvilág optikai mesterlövészének neve Mi Note 10 lesz a világban és CC9 Pro lesz Kínában. A piacnak ebben a szeletében a több, mint százmilliós pixelmennyiség csúcs a képalkotás terén. Mégsem állt meg a konstrukció fejlesztése a mobil hátoldalán és ötféle (!) kamerát házasítottak. A 108 megapixeles tájfotós lencserendszer mellé társul egy ultraszéles látószögű 20 megapixeles is. Emellé jön egy 12 megapixeles a portréfotózáshoz 2X optikai zoom tartománnyal, egy 2 megapixeles közelkép (makro) fotózásra szánt egység és végül az újabb szenzáció az 5X optikai zoom átfogással rendelkező teleobjektív.

Lesipuskásként lehet vele akár több száz méterre is ellátni, ha a kézben stabil a mobil.Ez még mindig nem minden, az objektív fizikai ráközelítő képessége kiterjeszthető a mobil eleve 10X digitális zoom képességével, így összességében 50-szer közelebb érezhetjük magunkat a céltárgyhoz. A telefon kijelzője 6 és félhüvelykes, átmenet a táblagép méretek felé a maga nem túl sok 1080×2340 pixelszámával együtt. A nyolcmagos Snapdragon 730G processzor elegendő számítási sebességet állít elő és hogy a megjelenítővel együtt ne lankaszthassa a masinát, a gyárban a Mi Note 10 és a CC9 Pro mobilt világbajnok kapacitású, 5260 mAh kapacitású akkumulátorral látják el. Ilyen akkumulátort nemcsak lemeríteni idő, hanem bizony feltölteni is. Erre találták ki a 97%-os energiahasznosítással dolgozó töltési megoldást, vele az akkumulátor takarékosan bánik az árammal. A gyár szerint 58%-os szintig feljutni 1/2 óra kell csak neki, míg bő 1 óra alatt veszi fel a teljes töltést. Köszönhetően a 30 Watt energiát belepumpáló töltőrendszernek, ami a mai korszerű technika veleje.

Külső formára nem túl izgalmas, inkább az a technikai újdonságok sokasága, és ez szintén a modell dizájnjának a része. Szerencsés gesztus, hogy a gyártó nem pusztította ki a 3.5mm-es fülhallgató kimenő aljzatot, a bővítő SD-memóriakártya helye is megvan. Sőt, TV- vagy házimozi vezérléshez IR (infrared) portot is kapott. Ajándék az FM rádió az útközben híreket, zenés programokat vagy magazinműsorokat kedvelőknek. A telefonok 6 vagy több GB műveleti memóriával, és 64 vagy 128 GB táregységgel kerülnek gyártásra. Vízhatlan és porálló, ezen kívül a rejtett ujjlanyomat olvasója a kijelzője alatt rejtőzik. A Xiaomi hivatalis weboldalán még nem található meg a mobil, e hónap derekán lesz a világpremiere.

Xiaomi-Samsung fejlesztésű mobil 108MP kamerával

Como Audio AMICO hordozható zeneközpont

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

a muzsika svájcibicskája

Como Audio AMICO hordozható zeneközpont kerülhet mindenkinek az otthonába, akik véglegesen akarják megoldani zenehallgatási dilemmáikat - és kedvelik a bútordarabnak is beillő hangeszközöket. A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont hosszú evolúció eredménye. Előzménye Tivoli Audio néven fejlődött, és Tom DeVesto hangdizájnerrel bevonult az elektrotechnika Dicsőség Csarnokába.

Zsinórzat nélkül működik hordozható kivitelben, saját akkumulátoráról hajtva 8 órás zenetartalékkal. Bluetooth jelforrásunkat vezeték nélkül képes megszólaltatni (okostelefon, tablet, stb.) WiFi hálózatunkra csatlakoztatva nem igényel vezetékezést a több mint 30 ezer internetes rádióállomás és Podcast adás hallgatásához. Ugyanígy érhető el vele a Spotify Connect szolgáltatás is. DLNA kapcsolódásra alkalmas számítógéppel vagy NAS hálózati tárolóval összekötve nincs szüksége kábelezésre azok memóriájából elérhető zenetárak streameléséhez.

A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont teraszon, kertben és kiránduláskor is jó barát.

Hangereje egész termet is megtölt csatornánként 30 Wattos zenei teljesítményével. Sztereó hangélményhez a hallgatóságot az AMICA kiegészítő hangsugárzóval juttathatja. A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont sokoldalúsága ezzel messze nem ér véget. Ha nincs internet, ha nincsen PC sem és Bluetooth eszköz sincs kéznél, csilloghatnak további erényei. Saját analóg FM rádiótunere és DAB+ hazai digitális rádióegysége minden nehézség nélkül veszi rádióadások tucatjait, a DAB+ kódolás adástól függően akár CD-minőségben képes megszólalni. Amikor csak külső eszköz (MP3-lejátszó, CD-lejátszó) lehet hangforrás, akkor AUX bemenetére csatlakoztatva játssza le azok zeneszámait. Ugyanitt képes HD felbontású jelek befogadására is. USB portba dugott memóriakulcson vagy külső HDD tárolón tartott zenegyűjteményt is simán kezel.

Ha ez még mindig nem fedne le minden igényt, képes arra, hogy más* Como Audio készülékkel a birtokunkban azokat összehangolva a lakás többhelyiséges Multi Room behangosítását is megoldja. Szinte felesleges mondani, hogy ezt is előzetes kábelezés nélkül, a WiFi hálózatra támaszkodva tudja. A kényelmet távszabályozója és az ingyenes Android/iOS app Como Control néven szolgálja. Funkciói memóriába programozhatók. Utóbbi révén a Multi Room rendszer is igen egyszerűen konfigurálható. Nagyméretű színes kijelző tájékoztat minden programozott jelforrás részleteiről és állapotáról.A Como Audio AMICO hordozható zeneközpont minimalista dizájn. A derékszögek és körívek merész párosítása ugyanakkor nem öncélú. Az otthon enteriőrjébe jól illeszkedve nemcsak mindentudó műszaki berendezés, hanem valódifa borítású bútordarab, időjárás- és nedvességálló teakfa kivitelben.

* más Como Audio készülék a termékcsaládban a SOLO, amelyik az AMICO asztali kivitele és falikonnektort feltételez. A SOLO négy hangsugárzós változata a DUETTO, míg utóbbi egy beépített CD-lejátszóval bővítve MUSICA néven lesz a zenei mindenesünk. Benépesíthetjük velük a lakás vagy a ház minden fontos helyiségét.Como Audio AMICO hordozható zeneközpont

Fedezzük fel a svájci Alpokat

a Pininfarina panorámás vonatával

A világhírű Pininfarina olasz formatervező vállalat bemutatta az „The Goldenpass Express” panorámás vonatot, amelyet az MOB (Montreux Oberland Bernese) vasúttársaság számára terveztek. Az új vonatok 2020 decemberében indulnak el a síszezon kezdetére időzítve, és Svájc három fő turisztikai célpontját fogják összekni: Montreux, Gstaad és Interlaken, ezáltal növelve ezen üdülőhelyek vonzerejét.

A következő évtől kezdve évente 4 millió turista élvezheti a Vaud és a Berni Alpok határain lévő kilátást a Goldenpass Express fedélzetéről. A vonatok forradalmi változtatható nyomtávú mechanikával rendelkeznek, amely lehetővé teszi néhány másodperc alatt a keskeny nyomtávú (Montreux-tól Zweisimmenig 1 m) átváltást a normál (1,43 m Zweisimmen-től Interlaken-ig), vagyis az utasoknak nem kell vonatok cserélnük a Zweisimmen állomáson. Annak ellenére, hogy a legújabb biztonsági előírások a gépészetet a vonat elejére helyeztetik, a Pininfarina-nak sikerült egy óriási ablakot elhelyeznie az első szerelvényre, ezáltan páratlan kilátást nyújtva az azzal utazóknak.

Activé

www.activefibershake.com

.. a magyar Red Dot díjas

Megnyerte első Red Dot Design díját A fiatal magyar márka, az Activé a csomagolás területén. Igaz csak tavaly októberben indult el a vállalkozásuk, de már olyan illusztris társaságba kerültek ezzel a díjjal, mint az Apple, a Siemens vagy a Bulgari. A Fibershake kizárólag természetes alapú édesítőszereket használ és tejjel, vízzel keverve a felduzzadt rostok rendkívül tápáló és egészséges táplálékforráshoz juttatják a fogyasztóját. A termékek designjának tervezése Melher Dóra nevéhez fűződik, aki az egységes formatervezés és a klasszikus vonalvezetés mellett élénk színekkel próbálta megszólítani az embereket.

Elektromos roller

ami az autóval jár

A Hyundai egy elektromos roller prototípust készített, amit utazás közben az autónkban tölthetünk fel. Három részét összecsukva kb. egy hátizsák méretű helyet foglal el és mindössze 7.7 kg súllyal bír. A jövőben olyan Hyundai és KIA modellekhez lehet praktikus módon használni, amik a hozzáillesztett töltő és tárolórekeszekkel fognak elkészülni. A 10.5 Ah-s akkumulátorral a végsebessége 19 km/h és kb. 19 km-t tudunk megtenni egy feltöltéssel.

A jövőben a Hyundai a fékezési energiát is tervezi, hogy visszacsatolja az akkumulátorba, ezáltal is növelve a hatótávolságát. A 2019-es modell hátsó kerék meghajtású és LED lámpák biztosítják az éjszakai közlekedést vele, a digitális kijelzőn pedig a sebesség és az akkumulátor töltöttségi állapota látható.

Változások

www.macluj.ro/korniss-peter.html

Korniss Péter kiállítása a szülővárosában

Örömmel adunk hírt a Kossuth-díjas Korniss Péter következő egyéni kiállításáról, mely a Kolozsvári Magyar Napok keretében a Kolozsvári Művészeti Múzeumban kerül megrendezésre. A város központjában található Bánffy-palota ad otthont a Változások című kiállításnak, mely Korniss életművének legfontosabb sorozataira koncentrál. Az 1967-ben készült, az erdélyi Szék falu első táncházas képeitől az utóbbi évek konceptuálisnak tekinthető Erdélyi asszonyok Budapesten fotósorozatig (2014-17) elénk tárja a világ változásait. Bemutatja azt a konzekvens törekvést és tudatos alkotást, mely Korniss munkásságát 50 éve átfogja és teszi az egyik leghitelesebb fotográfiai életművek egyikévé. A kiállítás a Kolozsvári Magyar Napok, a Kolozsvári Művészeti Múzeum és a budapesti Várfok Galéria együttműködésével valósul meg, kurátora: Jerger Krisztina művészettörténész.

Fürdőszobák újratervezve

www.roca.com

a Surfex segítségével

A világhírű - fűrdőszobákra szakosodott - Roca kifejlesztett egy újszerű, flexibilis anyagot, a Surfex-et, amit a Modo kollekcióban mutattak be először. A Surfex egy ásványi anyagokból és gyantából készült speciális anyag, ami képlékeny formában könnyen megmunkálható. Ezzel a Roca eddig elképzelhetetlen formákat tudott létrehozni a mosdókagylók területén. A készítéskor egy tökéletesen megtervezett formába tudják önteni az anyagot. Ez az innovatív és designos technika lehetővé teszi, hogy komplex formákat lehessen létrehozni bármiféle varrat használata nélkül.

Bármilyen anyag ami Surfex-ből készül, amennyiben megsérült vagy már nincs szükség rá, újrafelhasználható vagy könnyen javítható, ezáltal egy fenntartható, mégis stílusos választássá válik. Az anyag sokoldalúsága azt is jelenti, hogy a rendelésre tervezett darabok könnyen illeszthetők különféle belső dekorációkhoz.« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »